Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość veroniś
Dokladnie wynik krzywej PRL ktora badałam byl taki- PRL 0'- 33,6 PRL60'- 82,2(gdy norma wynosi do 250ng/ml) czyli ten drugi wynik byl w normie, a tylko ten pierwszy podwyzszony. Po jakim czasie brani tabletek moge ponownie zrobic badania na PRL zeby spawdzic czy i u mnie ten wynik jest zbyt wysoki? Jaki wplyw na moje zdrowie moze miec taki poziom PRL i branie tabletek Y.? Z góry dziekuje za odpowiedz:)

veroniś --- to dziwne ,ze drugi wynik mialas dobry.Bo metaclopramid to jest wlasnie ten czynnik stresujacy,ktory moze powodowac wzrost PRL.Wiec jezeli u Ciebie problem by tkwil w nadmiernym stresie to ten drugi wynik powinien byc wyzszy.Mialas badane hormony tarczycy,zeby wykluczyc niedoczynnosc tarczycy?

Gość veroniś
tak. robilam te badania razem. Tarczyca jak najbardziej w normie.

Pomóżcie :(( zawsze wypadaly mi włosy ... ale teraz .... xOOO poprostu jak to widze to sie boje ze z tydzien juz nie bedzie mialo mi co wypadac ;(;(;( czy to po tych tabletkach ? jak to moge sprawdzic ? a jak po tych tabletkach czy to kiedys ustanie ? ;(( jeju co ja mam robic nie mam gęstych włosów wrecz przeciwnie bardzo cienkie :(

Gość Isolde
Ginekolog przepisała mi Yasminelle na cerę. Teraz biorę antybiotyk już prawie dwa miesiące i jest trochę lepiej, ale ona i dermatolog mówią, że raczej nie polepszy mi się na stałe bez brania hormonów. I, że właściwie to powinnam je brać, bo nie zmniejszy mi się samoczynnie poziom androstendionu, a im wcześniej je brać, tym lepiej. Mój problem jest taki, że trochę się boję skutków ubocznych - tycia, ciągłego zmęczenia itd. Właściwie to szczególnie tycia, bo może nie jestem gruba, a już na pewno nie mam nadwagi, ale chciałabym jednak schudnąć ze 3 kg ;) Jak to właściwie jest? Ginekolog powiedziała mi, że raczej na pewno nie przytyję. No i boję się tych zakrzepic, nowotworów itd. Jak to właściwie jest? Pomóżcie, bo mam wypisane recepty, ale już tydzień się z mamą zastanawiamy, czy to na pewno będzie dla mnie zdrowe i nic nie wymyśliłyśmy. Aha, mam 17 lat.

Gość jajniczek
Ja biorę 3 opakowanie. I zaczęłam brać też ze względu i na cerę i na uregulowanie miesiączek. Na cerę jak na razie nie pomogło, efektów nie ma. Nie wiem czy trzeba dłużej czekać czy mój trądzik jest taki złośliwy, że nic na niego nie skutkuje. A efektów ubocznych nie mam żadnych. Tycia się nie bój, bo te tabletki nie zatrzymują wody w organizmie.

Gość jajniczek
Spróbuj, bo może Tobie pomoże. A skutki uboczne muszą być wypisane jednak nie muszą się pojawić. Nie zaryzykujesz nie będziesz wiedzieć.

Pomóżcie zawsze wypadaly mi włosy ... ale teraz .... xOOO poprostu jak to widze to sie boje ze z tydzien juz nie bedzie mialo mi co wypadac ;(;(;( czy to po tych tabletkach ? jak to moge sprawdzic ? a jak po tych tabletkach czy to kiedys ustanie ? ;(( jeju co ja mam robic nie mam gęstych włosów wrecz przeciwnie bardzo cienkie

Gość zapominalska
isabelle_000 kup sobie witaminy H-pantoten (dobre na wlosy i paznokcie) po okolo miesiacu powinny przestac wypadac...ja obstawiam ze wlosy ci wypadaja z braku witamin albo jakis sladowych pierwiastkow a nie przez pigulki...zwlaszcza ze to yasminelle a nie yasmine

Gość zapominalska
isolde-- ja bym sie tycia po yasminelle nie obawiala mi po pierwszych 2 miesiacach brania yasminelle ubylo 4kg...co do innych skutkow ubocznych takich jak zakrzepica to pytalam o to lekarza i wcale nie jest o nia tak latwo jak sie moze wydawac(ja nawet wymusilam zrobienie sobie badan na krzepliwosc krwi bo tyle sie tutaj naczytalam o strachu przed zakrzepica ze sama sie zaczelam bac i niepotrzebnie bo wyniki mialam ksiazkowe)..jedyne co to na poczatku jakos do polowy drugiego opakowania mialam plamienia a przy 2 i 3 opakowaniu na poczatku i na koncu brania pigulek bolala mnie glowa...

Gość zapominalska
DZiewczyny jeszcze jedno pare stron wczesniej ktoras zamiescila taki adres http://forum.antykoncepcja.pl/printview.php?t=9211&start=475&sid=31%20368d730f37f0fc2e31af131a2d4ba ze niby na tej stronie sa wymien ione leki ktore maja wplyw na dzialanie tabletek i te ktore nie obnizaja skutecznosci ja wam powiem jedno ta strona to najbardziej gowniane zrodlo informacji jakie widzialam np. apap i gripex(ktore sa na paracetamolu) nie maja wplywu na dzialanie tabletek ale sam paracetamol z kolei juz ma na nie wplyw....kolejny przyklad antybiotyk o nazwie Amotaks (substancja czynna jest amoksycylina) i abtybiotyk o nazwie Amotaks Dis (rowniez substancja czynna jest amoksycylina) pierwszy nie ma wplywu na skutecznosc pigulek a drugi juz ma....dlatego przestrzegam was przed ta strona bo informacje umieszczal ktos szalenie niekompetentny i nawet nie zastanowil sie nad tym co napisal....dlatego jesli nie macie pewnosci co do jakiegos leku zapytajcie lekrza ktory wam go przepisuje albo farmaceuty ktory go sprzedaje a nie korzystajcie ze strony niewiarygodnej i o nie wiadomym pochodzeniu

Gość kasia_87
Co do tycia... ja osobiscie chyba troszke przytylam, ale to napewno nie przez tabletki;) ale za to lekarz jak mi przepisywal je, to powiedzial mi, ze dosc czesty skutkiem ubocznym na jakie narzekaja pacjetki jest chudniecie?!

chciałabym sie upewnić, ze wszytsko jest w porządku: bralam yasminelle pierwszy miesiąc, przez troche więcej niz polowe blistra mialam krwawienio-plamienie. Blister sie skończył, ale to lekkie krwawienie nie ustepowało. W 3 dniu po odstawieniu miałam jednodniowe mocniejssze krwawienie i potem nic. czysto. we wtorem mam wziąć pierwsza tabletkez z kolejnej paczki. czy tak moglo byc, ze prawie caly miesiąc lekko krwawilam a krwawienie z odstawienia bylo krótkie i porównując do okresu-mniej intensywne? dzięki za odpowiedz i pozdrawiam:))

Gość bocobybylogdyby
Isabelle_000 możesz zrobić sobie pierwiastki z krwi: magez, żelazo. jak wydą poniżej normy to pobrać magne b6 i żelazo w tabletkach albo inne suplementy z tymi pierwiastkami. ja osobiście bardzo polecam szpamon vichy wzmacjniający energetic, rezultaty występują tak po 1,5 opakowania, ale warto czekac, bo włosów na szczotce duuużo mniej, a same włosy miekkie, lsniace i super nawilżone. kaha-kaszanka moze się tak zdarzyć

Gość bocobybylogdyby
Isolde biorąc hormony zawsze musisz sie liczyc z możliwością skutków ubocnzych, tym bardziej że jesteś młoda, to na pewno się obawiasz. jeśli przepisał Ci je ginekolog i zgodnie z dermatologiem mówią, że są konieczne, to są. mi tabletki w Twoim wieku uratowały włosy, miałam łysienie typu męskiego.

Gość gosia90
A w którym dniu po odstawieniu tabletek zazwyczaj dostajecie okres?

Gość Pryszczulka
Powiedzcie jak u was wygląda sprawa z cera przy braniu tych tabletek. Po ilu miesiącach brania zaczął wam znikać problem? Walcze z trądzikiem już od prawie 10 lat. W końcu ginekolog przepisała mi Yasminelle. Biore je od 4 miesiecy i jak dotąd nie ma nawet najmniejszej poprawy. Powiedziałaby nawet że jest coraz gorzej. Jak poprosiłam lekarke o zmiane tabletek to mi odmówiła mówiąc że na pewno jeszcze zaczną działać. Myślicie że ma rację? Czy powinnam zmienić lekarke? Już sama nie wiem co mam robić ;( Mam taką cerę że wstydzę się wychodzić z domu.

Gość gosia90
mi na cere szczerze mówiąc nie pomagały żadne hormony a brałam 6 rodzajów ;] dopiero kuracja izotekiem przyniosła super skutek ;)

Witam wszystkich. Mam pytanie. Zaczęłam brać tabletki yasminelle(są to pierwsze tabletki antykoncepcyjne w moim życiu).. wczoraj wieczorem wzięłam szóstą.. Zazwyczaj okres trwał u mnie ok.5dni niestety dzisiaj mija siódmy a okres skończyć się nie chce.. Nigdy nie miałam \"plamień\" ale strasznie się boje, że to może być to. I dlatego chciałam się zapytać,czy może któraś z was była w takiej sytuacji, że po prostu okres dłużej trwał przy pierwszym blistrze.. Proszę pomóżcie!! (Dodam także, że żadnych bólów głowy, nudności nie mam. Nic mi nie jest. Czuje się świetnie!)

Gość jopek
czy ktoś słyszał o ciąży po tych tabl?

Gość Veroniś
Młoda1991 Plamienia to nic strasznego i nie masz sie czego bac. Po prostu uzywaj wkladek i po sprawie. To normalne ze przy rozpoczeciu brania hormonow Twoj organizm tak zareaguje. Plamienia moga wystepowac do 3 miesiecy od rozpoczecia brania tabletek. W moim przypadku ustapimy w polowie pierwszego blistra i nigdy wiecej sie nie pojawily.

Gość kasia_87
jopek... jak dobrze mi wiadomo, to na tym forum byly 4 przypadki ciazy, ale czy to przez tabletki, czy przez nieregularne branie, to nie wiem:)

Gość Genie
kasia_87 A Ty tak slepo wierzysz w te ciaze? Wszyscy moga napisac na forum,ze sie zaszlo w ciaze w czasie brania tabletek.Jak sie komus nudzi...

Gość choraaa
młoda położno! Ratuj! o 11 15 wzielam tabletke a przed chwila dostałam biegunki i delikatnie zwymiotowałam ;/ dopadła mnie jakas jelitówka. nie wiem czy ma sens brac druga tabletke bo zaraz znowu moge zwymiotowac ;/ co robić? dodam ze to moj drugi tydzien brania tabletek.

Gość choraaa
a jeszcze pytanie, jak wezme ta druga tabletke troche pozniej, to wtedy koncze opakowanie o dzien wczesniej, robie 7 dniowa przerwe i zaczynam nowe opakowanie tez dzien wczesniej?

jopek --- przy kazdych tabletkach zdarzaja sie ciaze. choraaa ---- jezeli wymiotowalas trescia pokarmowa to wez nastepna tabletke.Mozesz odczekac troche jak poczujesz sie lepiej. Jezeli wezmiesz 20 tabletek to postepujesz tak jak w przypadku pomicienia tabletki w 3 tygodniu.

Gość Olenkaaa
biore yasmin a nie yasminelle ale prosze o szybka odp. wzielam tabletke po dokladnie 4h zwymiotowalam. Stwierdzilam ze wezme druuga jednak po pol h ja zwymiotowalam. co robic w takim przypadku. Prosze o szybka rade

Gość MałaMi123
Yasminelle to pierwsze tabletki w moim życiu, dopiero zaczęłam je brać. Minął tydzień, a nie widzę żadnych skutków ubocznych jak dotychczas, trochę często sikam, ale to chyba ten efekt odwadniający.Martwi mnie tylko fakt, że miałam bardzo krótki okres, normalnie 5 dni, a teraz tylko dwa:( potem nic, nawet tych plamień, o których piszecie nie miałam;/ Czy początkowo tabletki mogą tak skrócić okres Bo chyba nie jestem w ciąży ;)

Gość choraaa
młoda położna juz poczułam sie lepiej, tylko nie wymiotowałam trescia pokarmowa, a zółcią. czy w takim wypadku tez brac teraz druga tabletke?