Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Beatkaa89
Dziewczyny brałam Yasminelle przez jakies 2-3 miesiące wcześniej brałam inne tabletki i strasznie przytyłam. Z 56 kg waże teraz 65:( W tym momencie odstawiłam tabletki i zobacze co się będzie działo. Dodam że nie jestem obrzartuchem, mam dobrą przemiane materii i nie siedze wiecznie na tyłku. Poza tym spadło mi libido podczas brania tabeltek.

Gość hensha
Jak czytałaś dobrze ulotkę, jest tak wspomniane,że m.in. środkami ubocznymi są: spadek/podniesienie libido, zatrzymanie wody w organizmie-stąd twoje większa waga. Czytaj uważnie ulotkę.

Gość pushuuuuuuup
mloda polozna dziekuje Ci ogromnie!!!! ide do lekarza jak tak...:( [pozdrawiam wszyskich.

Gość monic90
Byłam dziś u mojego gina na badaniu. Chcę odstawić Yasminelle po 5 miesiącach, bo nie będą mi już potrzebne. I zastanawia mnie jedno. Mój ginekolog powiedział, że jestem zdrowiutka i że jeśli chcę, to mogę przerwać i potem znowu zacząć brać Yasminelle. Kiedy spytałam po jakim czasie od odstawienia, facet stwierdził, że nie ma różnicy. Że mogę je zacząć brać za 2 mc, 3, 4, kiedy chcę. Dziwi mnie to trochę, bo dużo czytałam na ten temat i wiem, że nie można bawić się hormonami. Słyszałam, że aby organizm nie zwariował musi być minimum 3 miesięczna przerwa. Narazie nie mam zamiaru brać hormonów, ale cały czas mnie to zastanawia od kiedy można. Co o tym myślicie? Młoda Położno?

Gość monic90
Byłam dziś u mojego gina na badaniu. Chcę odstawić Yasminelle po 5 miesiącach, bo nie będą mi już potrzebne. I zastanawia mnie jedno. Mój ginekolog powiedział, że jestem zdrowiutka i że jeśli chcę, to mogę przerwać i potem znowu zacząć brać Yasminelle. Kiedy spytałam po jakim czasie od odstawienia, facet stwierdził, że nie ma różnicy. Że mogę je zacząć brać za 2 mc, 3, 4, kiedy chcę. Dziwi mnie to trochę, bo dużo czytałam na ten temat i wiem, że nie można bawić się hormonami. Słyszałam, że aby organizm nie zwariował musi być minimum 3 miesięczna przerwa. Narazie nie mam zamiaru brać hormonów, ale cały czas mnie to zastanawia od kiedy można. Co o tym myślicie? Młoda Położno?

Gość anusiaaaa
każda kapsułka czynna zawiera 200mg chlorowodorku mebeweryny dziekuje za odpowiedz

Gość hasu
hej hej ja wlasnie zaczynam 5 opakowanie Yasminelle. Nie przytylam, nie schudlam, za to cera mi sie bardzo poprawiala :) mam za to do Was pytanko. Ile u Was trwa krwawienie z odstawienia? Czytalam, ze zazwyczaj trwa ono kilka dni, a u mnie ciagnie sie caly dlugasny tydzien, zupelnie tak jak mialam okres. Czy to jakis powod do zmartwien czy po prostu moj organizm tak reaguje?

Gość Indys
Witajcie dziewczyny! Chcialam sie z Wam powiedziec,ze wzielam 2 opakowania pod rzad, chcac uniknac krwawienia na wakacyjny wyjazd, nidgy nie mialam skutkow ubocznych tabletek, wsumie to nie czulam,ze je biore. I wzielam te dwa opakowania pod rzad no i niesety w pierwszym tygodniu nowego opakowania dostalam plamien, ktore mialam przez 3 tygodnie.Masakra poporstu, nie polecam!

Gość hasu
Indys - to jest kwestia indywidualna kazdego organizmu, to jak zareaguje. Ja wzielam 2 op. pod rzad i nie mialam zadnych plamien i czulam sie bardzo dobrze

Gość Indys
To zazdroszcze:)

Gość monika2205
witam. mam takie dosc smieszne pytanie ale dla mnie bardzo wazne...lekarz mi wypisal moje pierwsze tabletki Yasminelle. i chcialam sie zapytac czy po krwawieniu jak wezme tabletki czu musze stosowac dodatkowa anykoncepcje???? czy to od razu działa? pozdrawiam i czekam na odp

Gość hasu
wszystko jest napisane w ulotce. jesli wezmiesz tabletke 1 dnia okresu to jestes od razu zabezpieczona

Gość mfa
Hej dziewczyny mam pewne pytańk zwiazane z tabletkami yasminelle.. W niedziele wrócilam z wakacji oraz bralam ostatni tabletke... Okres zawsze dostawalam 3 dnia. A wiec pytania do was: Czy okres może się spóżnić z powodu zmiany klimatu?? i Czy biorąc tabletki o różnych godzinach np bralam zawsz eo 21 ale czasem wzielam o 19 a czasem o 01.00 (w nocy) zmiania to cos?? a i czy alkohol cos zmiania???

Gość mfa
Hej dziewczyny mam pewne pytańk zwiazane z tabletkami yasminelle.. W niedziele wrócilam z wakacji oraz bralam ostatni tabletke... Okres zawsze dostawalam 3 dnia. A wiec pytania do was: Czy okres może się spóżnić z powodu zmiany klimatu?? i Czy biorąc tabletki o różnych godzinach np bralam zawsz eo 21 ale czasem wzielam o 19 a czasem o 01.00 (w nocy) zmiania to cos?? a i czy alkohol cos zmiania???

mfa krwawienie ma się pojawić w czasie przerwy, dzień może się przesunąć nawet bez powodu, więc się nie denerwuj. co do godzin to mieściłaś się w określonym czasie więc ciągłość brania nie została przerwana-też bez nerwów. alkohol przeszkadza o tyle, że może doprowadzić do wymiotów, a tego nie chcemy ;) jeśli nie miałaś takiego problemu to też wszystko ok.

Gość mfa
wymiotowałam raz ale to dopiero po ponad 12 godzinach od zażycia tabletki

to nie ma znaczenia, martwisz się jeśli wymioty wystąpiły do 4 godzin od zażycia tabletki. po 12 godzinach już zdążyła się wchłonąć.

Gość tan
jak u was ze sluzem? ja przy pierwszym opakowaniu nie mialam wcale, teraz koncze drugie i caly czas czuje, ze mam mokro... tez tak macie?

Gość biala151
witam !!!!!!!! Ja kiedyś brałam /yasminelle i szczerze mówiąc miałam jedynie wahania nastrojów,żadnych innych skutków ubocznych.Puźniej zmieniłam je na mercilon ponieważ cena była zbyt wysoka.Po mercilinie brałam cilest po którym strasznie przytyłam,,Wróciłam dziś po wizycie u ginekologa ktróry polecił mi znowu yasminelle twierdząc że nie zatrzymuje on wody w organiźmie i pomaga w utracie wagi.no cóź cena jest dość wysoka ale wolę zapłacić więcej i mieć z tego satysfakcje a nie kupować tabletki po 12 zł i tyć z dnia na dzień..

Gość jakoś tak
Biorę jasminelle 10 miesięcynie miałam nigdy jakiś przerażąjących skutków ubocznych ale teraz już chyba mnie to wszystko przerasta. moimi skutkami ubocznymi są: wypadanie włosów, drętwienie nóg i ręki (ale już przeszło na szczęście) częste zapalenia pochwy ( P. doktor stwierdziła że przez sperme która dostaje sie do pochwy) no ale jakby nie patrzeć to przez tab bo gdybym ich nie brała to pewnie zabezpieczalibyśmy sie prezerwatywą. no i coraz większa ilość pajączków na nogach. Pozytywne to takie że okresy stały sie reguralne i mniej bolesne no i kochanie sie z moim chłopakiem stało sie bardziej przyjemne...Ale czy jest sens brania 10 innych tab aby one niwelowały skutki uboczne tab anty?? czy jest sens to dalej ciągnąć? rzucić w ogóle taki sposób anty czy może zmienić tab??już sama nie wiem...mam 21 lat ale lekarstw tyle biore jakbym miała conajmniej 70lat...są za i przeciw ale co wybrać?? idę w następnym tyg na próby wątrobowe i zobaczymy wynik będzie zły rzucam chyba tab całkowicie a jęsli będzie ok pociągne może do nowego roku ( na tyle mam jeszcze recept)...

Gość aligula
Dziewczynki, wiem, wiem jest ulotka, ale chcę się poradzić, zapomniałam jednej pigułki 6 dnia, wzięłam ją 15 godz. za późno ;( kolejne przyjmuje punktulanie, nie było wcześniej seksu, minęło też 7 dni od pomyłki;) jutro zobacze się z ukochanym, czy muszę się dodatkowo jeszcze zabezpieczać? biore hormony już 2 lata:/ nie chce mi się wierzyć, że taka jedna pomyłka, tak namieszała;(

Gość nowaabbb
nie długo zacznę brać moje pierwsze tabletki i mam do was dziewczyny pytanie czy brałyście jakieś osłony na organizm- boję się o moja wątrobę

Gość ja nie brałam osłon
ale rózni lekarze zalecają co 2 lata robić 3 miesięczna przerwę w braniu. Podwyższył mi sie cholesterol przez tabsy, mam skok ciśnienia i urosłą mi du*pa.

Gość do jakoś tak
jejku to te drętwienia są od tabsów? To ja to rzucam w diabły!! koniec męczarni! kiedyś nie brałam tabsów i żyłam to i teraz jakoś pociągnę!

Gość a ja po yasminelle przytyłam
5kg w 4 m-ce... I lekarz powiedział: "są przereklamowane. Nie pani jedna na nie narzeka".

Gość hensha
aligula--> weź tą tabletkę,o której zapomniałaś (weźmiesz 1 tą którą normalnie powinnaś wziaść i tą "dodatkową o której zapomniałaś) i zabepieczaj się gumkami przez tydzień. a ja przytyłam..--> mi też cycki urosły o 1 rozmiar, odkąd wzięłam anty.pierwszy raz i przytyłam może ok.3-4kg w ciągu 1.5roku,ale nie sądzę żeby to od tabsów. To,czy przytyjesz czy nie zależy od danego organizmu jak zareaguje na hormony, a nie że tabsy są przereklamowane. Jedna kobieta przytyje, inna nie. Więc o co takie halo.

Gość monique-monique
Dziewczyny!! mam pytanie odnośnie zażywania Yasminelle i biegunki...otóż dzisiaj o 21 (jak zwykle) zażyłam tabletke, po jakichś 35 min wystąpiło u mnie hmmm jakby to ująć-jednorazowe rozwolnienie...czy to miało wypływ na działanie tabletki..wydaje mi się że te 30kilka minut jeszcze nie sprawia różnicy tym bardziej że nie była to jak pisze w ulotce "ostra biegunka" ale wolę się upewnić...

Gość jakoś tak
Doradzi mi ktoś??

Gość ciągle we łzach
ja mam taki problem, tabletki biorę od 3 miesięcy, na poczatku wszystko bylo super jednak od jakiegos miesiaca mam straszne wachania nastroju. Zmienilam sie nie do poznania, placze o byle co, krzycze, wyrzywam sie na moim chlopaku, ktory nic zlego nie robi. przez to nasze relacje sie pogorszyly a moj nastroj jeszcze gorzej. nie wiem jak to zmienic, jest to jedyny skutek uboczny jaki mnie dotknal. czy da sie go jakos wyeliminowac? nie chce stracic kojego ukochanego TŻ przez swoja niestabilnosc:(