Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAmmmuśka

Mamuśki z BIAŁegostoku JAk SoBie RadZIciE??

Polecane posty

Czesc dziewczyny 🌼 U nas chyba nici z wakacji :( maz nie bedzie mial chyba urlopu- echhh. NIe wiem czy pamietacie jak pisalam o tym ze por. preluksacyjnej gosc wydaje sie byc naciagaczem i niezbyt kompetentny nie bardzo bada. Otoz dzis bylam na waszyngtona i lekarz powiedzial ze Gabi nic nie musi nosic zadnej poduszki tylko zeby cwiczyla sobie lezac na brzuszku na \"zabke\" i ogolnie jest OK- co mnie ucieszylo. TEn na sienkiewicza nie zbadal nic tylko wiekszy aparat przepisal. Takze mozecie ostrzec potencjalnych pacjentow tej poradni :). Pozdrawiam A jeszcze pytanko uzywala ktoras z was chust wiazanych? tak wlasnie rozwazam zakup tym bardziej ze nawet do 3 lat mozna nosic maluchy

Hej hej!!!! Wiosna w pełni :) Wczoraj spedziłysmy chyba z 3 godziny na zewnatrz :) Milena zjezdzala ze zjezdzalnie na brzuszku. Oczywiscie trzymalam ja za pupcie i byla zachwycona :) My tez uzywamy Colgate Smiles 0-2 lat. Milene srednio sie to podoba ale lubi sobie pogryzc szczoteczke :) Ile waszym maluszkom zjela nauka samodzielnego chodzenia? Milena juz okolo 3 tygodni ladnie chodzi trzymjac sie mebli. Nauczyla sie wdrapywac (dosłownie) na nasze łożko i swoje łozeczko ale nadal boi sie chodzic nawet prowadzana za roczki.... Anetko pewnie Ci ulzylo?? My byliśmy w DSK z Milena. Młody w sumie lekarz powiedzial ze wszystko w porzadku na usg i zeby wlasnie na brzuszku układac na zabke (czego mala nieznosila). Jak ubieracie maluszki na spacerek?? ja wczoraj nalozylam Milenie dresik welurkowy, rajstopki, bluzeczke i czapeczke. Zadnych kocyków i kurtek. Przezylam wstrzas w sklepie kiedy zobaczylam maluszka w wieku Mileny w cieplej kurtce czapce i bucikach z polarkiem. Tylko rekawiczek brakowalo.... Pozdrówka :) Ps. Ide sprzatac jogurt po \'samodzielnym\' jedzeniu córci :)

Bardzo mi ulżyło :) Nie moge sie doczekac kiedy Gabi bedzie mogla bardziej aktywnie korzystac ze spacerkow :) Dzis rano Polozylam Gabrysie na ZAbke A ona podniosla pupe do gory i chciala sie poczolgac i tyle z \"żabkowania\" zabawa byla przednia :) az wesolo od rana. Dzis pewnie wszyscy na spacerkach Moze uda mi sie wyciagnac meza do parku :)

Moj Miszkazaczynał chodzić ok 10 miesiąca. Każdy się dziwił bo był pulchny. Teraz już biega i umie w butach chodzić. Po domu to szaleje, biega, wchodzi na kanape i fotele, próbuje do wanny wskoczyć, nie przewraca sie . A na podwórku w butach chodzi, ale musze uważać bo jeszcze czasem upadnie. Chodzenie to trudna sztuka i aby opanować je dokładnie trzeba dużo czasu. A ja dzis jade na grila, zostawiam Miszkę w domku i sie zrelaksuje.

hej Aneta- my chodzilismy na sienkiewicza, z bioderkami.mamy teraz kontrol nawet, musze sie tylko zapisac.lekarz u nas ok. napisz u kogo bylas? u nas Kacper zaczał jak miał niecałe 9 m-cy, teraz to juz biega, potrafi wejsc na nasze łóżko i zejsc z niego. teraz własnie spał na łóżku i sam wstał i przyszedł do pokoju. a ja w nie wierze własnym oczom. kazde dziecko we własnym tempie sie rozwija, jeden bedzie potrzebował wiecej czasu inny mniej. ja ubieram w body z krotkim rekawkiem( lub długim) i leciutki polarek, spodenki, czapeczka lub kapelusik, buciki . pozdrowionka

jesli chodzi o nazwisko lekarza z sienkiewicza to na pieczatce mam Magnuszewski( taki lysawy). :ekarz z DSK nie wiem jak ma na nazwisko ale taki mlody czarny. Ten akurat tak nas potraktowal i jeszcze straszyl ze jak nie bede Gabrysi nakladac to zagipsowac moga- no i oczywiscie poduszke mielismy u nich kupic (az mnie zlosc bierze) W nfz si edowiedzialam ze kazdy prowizje narzuca jak chce i mozna w innych miejscach kupic i roznej jakosci(Ta ktora u nich kupilismy rozpadala sie i musialam naprawiac od poczatku) A jeszce na dodatek babka powiedziala ze reszte odda jak bedzie miala. Roapisalam sie. Wiecie co moja malutka probuje siadac jak ja za rece trzymam ale jeszcze dla niej za wczesniej chyba a sie wkurza jak ja ograniczam

Gość AnetaW
JUtro pewnie bedzie ladna pogoda i pewnie wszyscy na spacerkach :) slonecznej niedzieli zycze trzeba troche do gory podskoczyc bo jak trace zakladki to ciezko topik znalezc:) Fajna leciutka sukienke kupilam dla gabi w auchan i tanio :)

kobietki no i pogoda sie popsuła:P mam pytanko do was, jakie mleczko kupujecie dzieciaczkom? bo nam lekarka powiedziała ze mozemy juz wprowadzic mleko nie alergiczne Nan Ha 2, jakie wy kupujecie?:) Julka- jak udał się gril? pozdrowionka i miłego dnia🌼

Mój Miszka nie pije mleka od 7 miesiąca, nie chce , zmieniałam mleka i nic- jakby wstręt.Przemycam w kaszkach mu mleko Bebiko. A gril dzięki- bardzo udany :)

Gabi tez rano budzi ale proboje ja tak wyprzytulac zeby zasnela jeszcze :) Nawet w niedziele do parku pojechalysmy- kiepski pomysl. Kiedy wasze maluszki zaczely siadac? Bo gabrysia juz sie podciaga i jest z tego powodu bardzo szczesliwa pomimo ze duzo wysilku ja to kosztuje. Wiem ze dziewczynki sadza sie pozniej. Ale w tych wszystkich broszurach i ksiazkach ktore dostalam w szpitalu i szkole rodzenia nic na ten temat nie ma. No i narazie nie pozwalam jej za bardzo. nie wiem czy pytalam czy tylko o tym pomyslalam :) uzywala moze ktores z was chusty do noszenia?

🌼 my nie używalismy chusty do noszenia. co do siedzenia- moj mały zaczał sam siedziec bez trzymanki jak miał 5,5-6 m-cy.a zaczał wczesnie, tylko sadzalismy go na półlezaco. jutro po zakupki do auchan sie wybieramy:) Aneta- wy jezdzicie do parku tego w centrum, tam gdzie gofry sa na poczatku. my ostatnio bylismy na 3 maja był festyn.mozna bylo posiedziec w radiowozie policyjnym, strazy, karetce,motorze- dla dzieci.mój Patryk tylko do karetki bał sie wejsc,widocznie zle sie kojarzy.

Cześć Mój mały ma podwyższone ciśnienie-mamy mierzyć w przychodni raz w tyg. nie wiem od czego... Pogoda jest do bani i wogule jakoś nudno...ja też jutro do Auchan.... Chciałabym teraz na spacer wyjść ale boje sie żę jak odejdę z dala od domu to sie rozpada, więc poczekam na Adama- z nim mi raźniej w tarapatach ;) A co do chusty to sie zupełnie nie znam, nie miałam potrzeby jakoś bo wózek chyba mi jest wygodniejszy.Kupiłam nosidełko takie zakładane na siebie, ale mam dyskopatię i nie korzystałam bo tragedia by była...

Tak do tego parku w centrum jezdze czasem bo zazwyczaj samej sie nie chce ;/ Ja w nidziele kupilam kielbaske swojska pod wegierki :)jakis festyn byl a wracalam tamtedy. A gofry to mnie kusza i lody :) Dobrze ze w niedziele bylo za zimno i nie chcialo sie jesc. Wogole to rozwazam wprowadzenie juz dla Gabi innych pokarmow Wiem ze do 6 mies piers alo ona jakas taka nie najedzona i nie zawsze piers chce- i normalnie juz nie wiem co robic. MIalam jechac do lekarza i odrazu do auchan po pieluchy A tu leje :/ szkoda ciagac mala

mój mały własnie zasnął dzis zmoklismy troche, bylismy juz praktycznie przy domku i nie bylo sensu sie chowac nigdzie przed deszczem. ile waza i mierza wasze dzieciaczki?juz wczesniej pisałam to pytanko.

Hej :) Chyba wiosna wróci :) Dziś byłam z Milą u lekarza, przez ząbki wdała się jakaś infekcja, czerwone gardełko, chciałam ja zwazyc, niestety nie dała sie - krzyk krzyk i krzyk... no i tyle moge powiedziec o wadze córci :)

Mój jest wielki tyle powiem ma wage i wzrost 2 letniego dziecka- nie jest gruby tylko wysoki a to sie przyczynia do tego że dużo waży

a moj mały wazy 12 kg i 80 cm a Patryk w tym okresie ważył 12,6kg i 77cm i tez mówiła nasza pediatra ze ma wage 2 latka. wiecie ze szczepionka Hibb jest juz obowiązkowa i bezpłatna. my mamy szczepienie na Hibb za 2 tyg,.

🖐️ A to ciekawe od kiedy jest bezplatna i obowiazkowa? Wlasnie dzis Gabrysia dostala druga dawke oczywiscie ja kupilam w piatek. za 6 tyg ma dostac ostatnia dawke- w takim razie bede musiala sie upomniec. Szkoda ze nie mam z kim porownac wagi Gabi :) dzis wazyla 6220 i mierzy ok64 cm przez 1,5 miesiac przybyl jej 1 kg nie wiem czy to nie za malo tym bardziej ze ostatnio tak slabo je :( nie sadze zeby sie najadala no w 3 min bo tak zazwyczaj sie dzieje Okropna pogoda Znowu dzis nas troche pokapalo jak wracalysmy z przychodni A ja znowu nie wiem jak ubierac Gabrysie;/

Hej Anetko sprawdz wyniki malej na siatce centylowej. Ja tak zawsze robie po wazeniu i widze gdzie sie miesci mój bąbelek. Zeby było zabawniej Milena wagowo miescila sie w okolicach 50 centyla a wzrostowo powyzej 75. Chyba wyrosnie mi z niej wysoka dziewczynka i szczuplutka. Niech to lato w koncu przyjdzie,szkoda siedziec w domu albo chodzic na spacerki tylko pod blokiem z obawy o deszcz :) POzdrówka i papatki :) PS. Dziewczyny dajcie namiary na solidnie zaopatrzony sklep z tapetami. Wiem ze jest ich mnostwo w bialym ale z dzieckiem bez samochodu ciezko jezdzic i sprawdzac..akurat tapet to nie chce kupowac przez net chodz znalazlam swietnie zaopatrzony sklep internetowy i wymarzony wzor tapety ale wiadomo co innego na zdjeciu a co innego w realu. Pozdrówka :)

nie wiem od kiedy , ale jakos tak od niedawna.czytałam na kafe i w internecie o Hibb, i w gazecie Twój maluszek z maja. i tam jest napisane ze jest obowiazkowa ta szczepionka.

hej Skorzystalam rady z siatka centylowa :) wczesniej jak na nia spogladalam wydawala i sie czarna magia;p chyba dobrze zinterpretowalam KIedys w leroy kupowalismy tatepte to byl spory wybor i fjne ale to dosc dawno bylo nie wiem jak teraz. TRoche sie martwi lekarz wczoraj pozwolil zaszczepic a dzis gabi kih troche i pokasluje :( mam nadzieje ze to nic takiego dalalm jej wit C profilaktycznie. Do lata piechota bede szla.........

a co do tapet, to mysle ze w Liroyu jest dobry wybór.

Cześć dziewczyny Co tam słychać, znów pogoda dopisuje Mój mały juz ma 1 drzemkę dziennie- jakoś samoistnie sie przestawił , spi teraz 2-3 godz w dzień i jakoś nocki całe- już nie budzi sie [chyba go ząbki nie bolą :)] A co u was??

Hej dziewczyny 🌼 Tak pieknie slonce swiecilo przedwczoraj. Wczoraj pierwszy raz dalam dla Gabi sok marchwiowy- niezle wrazenie na niej zrobil :) Pytalam lekarke czy moge jej juz podawac takie rzezcy. Wiem ze do 7 mies. piers wystarcza ale ona jakos tak malo jadla ostatnio i wogoole bardzo niechetnie.No i wcinamy owoce :). Zastuj tutaj sie zrobil. kiedy wkoncu te lato bedzie- kupilam na allegro dla Gabrysi juz kapelusi :). Co nowego u was?

Hej mamuśki :) Podajecie juz maluszkom arbuza i kiwi?? W jakiej \'formie\'?? Wczoraj widzialam pierwsze truskawki na bazarki ale chyba poczekamy troche z podaniem ich Milenie. Anetko- Milenie jako pierwsza podalam marchewke i bardzo jej smakowalo. Gdzies na poczatku 6tego miesiaca. Juz dokładnie nie pamietam, wiem tylko ze troszke wczesniej niz zalecano przy karmieniu piersia. Tez mialam wrazenie ze dziecko jest głodne. Marudzila i plakala. Marchewka smakowala baaardzo. Mała denerwowala sie gdy jedzenie konczylo sie na jednej lyzeczce i chciala wiecej :) Zwiększalismy ilosci stopniowo, na poczatkui tez wprowadzalam tylko jeden pokarm tygodniowo. Słyszalas o tym ze po 6tym miesiacu wporwadza sie potroszku gluten??

Ja nie karmiłam piersią więc mój mały dostał jabłuszko i marchewkę juz po ukończeniu 4 miesiąca, szybko nauczył sie jeść z łyżki i teraz juz wszystko je. Dziewczyny gdzie kupujecie ciuszki dla dzieci jakies fajne, bo ja juz nie mam pomysłów, nigdzie nie ma świetnych ciuszków, a jak sa to cholernie drogie...doradźcie coś!!!

To moja Gabrysia tak wczesnie zaczyna jesc, Bo jeszcze nie skonczyla 4 miesiaca-p dopiero 22 maja. Tez karmie ja lyzeczka- dobrze sobie radzi. Sok latwiej byloby dac z butelki ale po co :) W pon poczestuje ja jabluszkiem. Zaczelam jej dawac marcheweczke to raptem piers zaczela lepeij jesc.Ja kupuje czesto ubranka na allegro. Np wczoraj wylicytowalam sukienke nowa za 10 zl :) z Early Days. Zawsze mozne tez pojsc do odziezy uzywanej :) czesem sa napradwe swietne rzeczy dzieciece I mnostwo osob z tego korzysta gdzies widzialam forum i dziewczyny wymienialy sie adresami sklepow :) Dzieci szybko rosna i ubranaka nie sa zniszczone.

Hej!!! Dziś moje mężostwo konczy 26 lat!!! rano byl tort i swieczki :) Milena byla zachwycona, dobrała sie do talerzyka meza i wyjadla wszystkie owoce :) Julko polecam allegro i lupmeksy. Moja teściowa jest wrecz uzalezniona od szperania w ciuchladach i przynosi naprawde fantastyczne rzeczy dla Mileny. Ja czasem zagladam do jednego z lumpeksow na naszym osiedlu, zawsze cos znajde za kilka zlotych. Ostatnio przesliczny sweterek. Co do sklepow to sie zgadzam, bylismy jakis czas temu z mezem na zakupoach i bylam rozczarowana, ciuszki jak na moje oko ciekawie uszyte ale niestety niestarannie wykonczone. Ceny za to sa kosmiczne.