Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAmmmuśka

Mamuśki z BIAŁegostoku JAk SoBie RadZIciE??

Polecane posty

my dopiero popołudniu na spacerek po Patryka. u mnie Kacperek ubiera sie bez wiekszego problemu, moze dlatego ze mamy w przedpokoju lustro wielkie i jak sie ubieramy to siadamy na szafke na buty vis& visa lustra i ubieram małego. takze bez bez problemu wiekszego.:) Marta- napisz co twoja mała lubi najbardziej jeśc, pytanie też do Julki.

z jedzeniem to u nas roznie bywa...podaje gerberki, kaszke kukurydziana z owocami, kaszke ryzowa bobovita bez mleka, gotuje tez rozne dania, wiesz staram sie unikac glutenu...milena lubi zolty ser do lapki i jogurty z nabialu......gotuje dla niej np warzywa z klopsikiem z mielonej piersi kurczaka i do tego albo ziemniaczki albo kasza kukurydziana, ryz to je tylko w zupie pomidorowej.... aha i zawsze maselko do papek...teraz starm sie podawc warzywa w wiekszych kawalkach ale tez nie za duzych bo mala sie meczy i szybko traci chec do jedzenia....w nas dzien wyglada tak: rano cycus potem kaszka ryzowa (ostatnio brzoskwiniowa na zmiane z owocami lesnymi) potem na drugie sniadanie deserek owocowy plus chrupki kukurydziane, na obiad 1 danie to gerberek 2 danie to warzywa z mieskiem i ziemniaczkami lub kaszka okraszone maslem....do picia w miedzy czasie cycus, woda i soczek..... na kolacje kaszka.....piers daje kilka razy, czasem milena woli possac cyca niz np pic soczek, zdarza sie ze nie je kolacji....do pogryzienia daje jej chrupki, jabluszko, gotowane warzywa np marchewka lub brokul...bardzo to lubi :) macie moze sprawdzony przepis jak podac szpinak?? dzieeeeeki :)

Co do szpinaku to ugotuj go , potem w miseczce wymieszaj z ziemniaczkami, gałeczką i marchewką , ja to jeszcze obieram ze skórki pomidorka i wyjmuje środek gotuje jakieś 5 min w wywarze z gałeczkami i dodaje do posiłków. A co najbardziej lubi??Hmmm to co może sam w rączkę wsadzić, kawałek owocu, hrupaczki, lubi pomidorową!!

Aha dodam jeszcze, że to jednak nie uczulenie.....dziś Miszek ma gorączkę i na 17 pędzimy do lekarza.... Błękitny Motylku---gdzie ty chodzisz do lekarza??? Podejrzewam że na 10cinach gdzieś....ja do rodzinnej na Berlinga, jeśli ty także to do jakiej lekarki prowadzasz małą??

My chodzimy na berlinga koło kościoła... najczesciej do poradni dzieci zdrowych...raz tylko bylysmy na chorej stronie u pani doktor ktora nazywa sie Irena ale nazwiska nie pamietam, fajna jest doktor szymczyk i taka starsza ale tez nazwiska nie pamietam, rzadko tam chodzimy i dzieki Bogu...mam nadzieje Julka ze z Twoim maluszkiem bedzie w porzadku!!! My juz po kolejnej porcji jedzenia i czuje wlasnie nosem ze chyba kupa jest w majtach u malej ;) dzis to w ogole przeszla sama siebie z jedzeniem i balaganiarstwem :) Pozdrówka 🌻

u nas z jedzeniem sprawa ma się tak:-z rana kaszka teraz brzoskwiniowa lub na zmiane jabłkowa z gruszkami -potem jakies przegryzki, np. chrupki, chrupaczki, jabłko -zupka lub obiadek albo to i to. - deserek - na wieczór kaszka w tym 2-3 razy pierś ostatnio byłotak, ze karmilam ok. 14 a potem dopiero przed snem ok. 20 i to chyba najdłuzsza przerwa byla. a poza tym u nas to alergia, to zadnego nabiału, serków itp. gluten juz je tez mój mały. oczywiscie soczki , herbatki. lubi brokuły jeszcze w zupce. jak już wczesniej pisałam ja do gotowania to nie bardzo, u nas to szpinak nie pójdzie, nikt ni e przepada. mój mały jak byl malutki to sie smiał przez sen. Marta- juz uczycie na nocnik mała ? 🌼

Agilko my jeszcze nie uczymy korzystania z nocniczka. Myślę że do połtora roku zaczniemy. Teraz wątpię czy Milena załapie o co chodzi. Pozatym łatwiej bedzie jak zacznie chodzic...tak mysle. Moja szwagierka ma 14miesięczna córke i bardzo ambitnie po pierwszych urodzinach zaczela sadzac mala na nocniczek a przy okazji czytala jej ksiazeczke i wiecie co mala nauczyla sie ze trzeba usiasc na nocniczek zeby mama poczytala bajeczki....skonczylo sie to tak ze Kasia przez godzine czytala bajke a w nocniku nic a jak tylko mala schodizla z nocnika to od razu niespodzianka na podlodze...no i szwagierka na razie dala spokoj nocniczkowi :) jak macie jakies doswiadczenia w tej dziedzinie to bardzo prosze piszcie :)

Marta- u was nie ma alergii na nabiał? tylko na gluten, tak? nie wiem czy dobrze zrozumiałam. masz racje nie ma co sie spieszyc z nocnikiem, mam znajomych co zaczeli dopiero uczyc jak dziecko miało 2 latka, ale od razu załapało co i jak, moim zdaniem to troche za póżno. u nas Pati jak bylo lato a nie miał jeszcze roku to chodził w samych majtkach, bo bylo gorąco, a sikał gdzie stał. dobrze ze miaelismy jeszcze stary dywan. a zaczelismy uczyc jak miał 1,5 roku, i mysłe ze to najlepszy okres. 🌼

cześc, co tam u was? kiedy bedzie wiosna? mam juz dosyć tej pogody! wczoraj poszlismy wszyscy spac o 21, Kacper o po 19, a reszta rodzinki o 21, nieżle.a dzis mały wstal o 6 i juz spi znowu. 🌼milego dnia.[kwiatek} ps. a tak przy okazji to jestem Agnieszka w skrócie Aga , bo chyba sie nie przedstawiałam:)

Cześć mamusie!! Jestem załamana!!! Mój Miszka ma zapalenie płuc!!! :( :( :( :( Nie wiem już jak pozbierać myśli. Odradzili nam zostać w szpitalu bo teraz wiele dzieci ma zapalenie płuc i to różne odmiany i żeby mały nie załapał innej odmiany, a zastrzyki , które dostaje w domu są podobno takie sobie.Na leki wydałam kupe kasy, jakieś inchalatory itp....i 2 razy dziennie zastrzyk :( Ja płacze od wczoraj i nie wiem co robić...

dla Michałka 🌼❤️🌼❤️🌼 wiem ci czujesz, u nas Patryk non stop chorował na zapalenie ucha, ponad miesiąc czasu brał antybiotyk,w tym tez zastrzyki 2 razy dziennie, nic nie pomagało bo byl wysiek w uchu, skonczyło sie szpitalem, zrobili zabieg, odciągneli płyn i bylo ok. od tej pory odpukać na uszka nie chorował. mam nadzieje ze u ciebie nie skonczy sie szpitalem. jak dziecko chore to koszmar, jak musi cierpiec, 🌼zdrówka dla Miszki.❤️

Dzięki!! Niby takie zwykłe forum, a te kwiatuszki i serduszka dają uśmiech na twarzy!!! Dziś MIsza był bardzo grzeczny, może to dlatego że antybiotyk pomaga, zastrzyki bardzo dzielnie znosi, troszkę popiszczy przy wstrzykiwaniu, potem patrzy czerwonymi, wystraszonymi oczkami na mnie tak jak by chciał powiedzieć \" Mamo, już po wszystkim??\" I cichutko udaje że wszystko jest w porządku. Mam dzielnego synka i nie wiedzialam że tak potrafie kochać...Może to głupie, ale mam więcej siły i chęci, tylko żeby malutki nie cierpiał..

Hej hej dziewczyny!!!!!!!! Julko pozdrowienia i uśmiechy dla synka :) :) :) :) My dziś byłyśmy na dosc dlugim spacerku i widze ze Milenka marudzi. Mam nadzieje ze to tylko ze zmeczenia a nie choroba. My tez bardzo przezywalismy zapalenie uszka. Pierwsze przeziebienie to w ogole byl horror. Moja mama pocieszała mnie ze to juz taka nasza mamina dola :) i najwazniejsze to dbac o dzidzia i siebie...dziecko bardziej sie denerwuje kiedy widzi zdenerwowanych rodziców. I jeszcze 🌼 dla dzielnego Michałka :) Aga- Milena jest na diecie bezglutenowej. Problemy zaczely sie po podaniu zupki z kluseczkami :( i to juz grubo po ukonczeniu 10 miesiaca :( ale sama nie wiem czy to na pewno gluten. Dzis np Milena zwedzila ze stolu kromke chleba posmarowana maslem, schowala sie w kącie kuchni i zanim ja \'nakrylam\' na tym zdazyla zjesc spory kawalek...brzuszek jej nie bolal, apetyt normalny, kupki tez, zadnej wysypki ...noskiem tak dziwnie zaciaga ale to bylo juz wczesniej, moze akurat jakas roslina pyli, nie wiem naprawde...bedziemy czekac i obserowowac. Maż dzis mial szanse pobawić sie z małą :) turlali piłkę po całym mieszkaniu :) teraz ja lula w huśtawce :) Pozdrawiam i życzę dobrej nocy :)

Cześć!! Błękitny motylku-dzięki!! :) My już po 1 zastrzyku i Miszka z wrażeń poszedł spać. Dziś przespał od dłuższego czasu cała noc. Może mu sie polepsza...Zobaczymy czy jest poprawa we wtorek bo pojade na prześwietlenie. Dziś miał chęć do zabawy, kupiliśmy mu taki samochodzik http://www.allegro.pl/item175902258_playskool_skuter_9_36_miesiecy_nowy_reklama.html#photo-chodzik I cały ranek sie nim bawił :)

Widzisz Julka grunt to pozytywne myślenie :) Samochodzik jest swietny :) My planujemy kupic cos takiego na dzien dziecka o ile wczesniej pozbedziemy sie czesci zabawek kotrymi Milena sie juz nie bawi i kupimy w koncu jakie smeble do jej pokoju :) narazie jest niemilosiernie zagracony zabawkami :) wczoraj chodzilam do Akropolu obejrzec jakies mebelki... Nie chcemy duzo wydawac...i tak za kilka lat trzeba bedzie wymienic...dziewczyny taki zestaw: szafa z polkami i drazkiem (80cmszerokosci), regal tylko z półkami (60cm lub 40cm szerokości) i komoda z szufladami (60cm) wystarczy do dziecinnego pokoju?? Milena ma malutki pokoj wiec nie chce go za bardzo zastawiac kosztem miejsca do zabawy :) Ładny dzień sie zapowiada :) wiosenny bukiecik 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 dla wszystkich :)

No ja niestety uziemiona w domku ale chociaż za oknem ładnie ;(

Julka- fajny samochodzik, Marta- my to mamy w pokoiku chłopaków narazie szafe 3- dzrzwiowa, obok połączoną z półkami na zabawki 8 półek ,zrobiona zreszta przez mojego Adasia( kiedys baaaaardzo daaaaaawno pracował przy szafkach) i na cos sie przydały te umiejetnosci., duże łóżko, i łóżeczko Kacperka. jak zlikwidujemy te łóżko duze to pomyślimy o jakis mebelkach typu biurko, jakieś szafeczki, a na razie ja tam śpie z Kacprem , mąż z Patrykiem w dużym pokoju, tam ma wsawiony swój tapczanik, jak bedziemy im urzadzać pkoój to wtedy wszystko si e zlikwiduje. myślę ze te mebelki co chcecie kupić w zupełności wystacza na wszystkie ubranka, zabawki itp. dla młodej damy.:) super pogoda, bylismy na spacerku, Kacpik zasnął w wózku.może w koncu wiosna.:) wczoraj mąz mi kupił żakiet- kurta. skóra, ceny nie bede pisać. i żakiet czarny zwykły na wiosnę.fajowe. troche wydał.❤️

Cześć dziewczyny!! A dziś są moje urodzinki!!! Czuje sie świetnie i maly też, szkodaże nie pospacerujemy, ale z okna ładny widok to se popatrzymy ;)

Gratulacje przyszła ciociu i dzieki za życzenia!! 🌼 A może przejdziemy już na 12 stronę?? Piszcie piszcie!! Jak maluchy?? Robią postępy?? A gdzie reszta mam?? Mój Miszka nauczył sie chodzić w adiadasach , pozatym sam już śmiga po domu... najczęstsza trasa to z dużego pokoju do łazienki. Oczywiście wdrapuje sie do wanny albo otwiera pralkę, lubi tez otwierać sedes (szkoda, że nie siada i nie siusia do niego ;) ) , a tak pozatym ma siniaczki na pupce po zastrzykach więc rzykładam kapuste. Ale nigdy nie widziałam dzielniejszego dziecka, wogule nie płacze jak dostaje zastrzyk!!!

czesc dziewczyny, Marta- super , ze zostaniesz ciocia, Milenka bedzie miała cioteczne rodzenstwo. Julka- u nas postepy podobne, bardzo ciekawy jest kibelek, pralka, do brodzika lubi wszysko wrzucac, szczegółnie piłki, a potem sie przechyla zeby dostac.bardzo lubi sie pluskac, szczegłnie z Patrykiem, bo myjemy ich razem w głebokim brodziku. pewnie jak zrobi sie całkiem cieplutko,bedziecie rzadziej tu zaglądały na kafe.

Hej dziewczyny :) Trochę jestem w szoku z ta ciocią. Brat i bratowa nie planowali jeszcze dzieci. Teraz szukają działki pod budowę domu, takie sprawy ich pochłaniają..a tu proszę dzidzia w drodze ;) Milena juz sama wstaje na nózki :) i psoci ile moze. Dzieci uwielbiaja lazienke :) Milena przechodzi okres fascynacji pralka :) podczas prania siedzi i gapi sie na bebem. Do pustej pralki wklada zabawki :) Coraz wiecej mowi :)

Julka🌼 - jak Michałek, do kiedy masz zastrzyki? Marta🌼, Julka🌼 - jak ubieracie teraz dzieciaki?

Ja to nie wychodzę to ci nie powiem jak ubieram, ale na pewno lekko bym ubrała. A Miszka ma zastrzyki do poniedziałku... :( myślę że niedługo już wyjdziemy na 15 minutowy spacer, lekarz powiedziała że ja będzie grzało słonko to czemu nie!!

hej dziewczyny!!dawno mnie tu nie było ale śledze te forum:):)Mam taki problem może macie jakąś znajomą która siedzi w domku bez pracy, bo ja potrzebuję opieki do Zuzi na 4 godziny w poniedziałek od 10-14 bo musze chodzić na seminaria a niestety nie mam z kim jej zostawić. Jeżeli macie kogoś to dajcie znać Julli: tysiące buziaczków dla Miszki i dużo zdrówka🌻❤️ pozdrawiam