Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekająca.......

która z was włąśnie czeka na okres...i który to już dzień?

Polecane posty

Gość hihihihi
ja juz czekam na okres 1,5 miesiaca :( od 2 ch dni mam krwawienie (tak jakby po luzeczce od cherbaty) zupelnie jakby chcial przyjsc okres a nie moze...w ciazy nie jestem robilam testy 2 razy.Chorowalam ,bralam antybiotyk tydziem moze to przez to..? :(

Gość dziewczyny - głowa do góry
nie panikujcie, pamiętajcie że ciąża i dziecko to nie koniec świata! dziecko to wielki dar, jeśli nie dla was, to dla kogoś!! nie usuwajcie ciąży, jeśli jej nie chcecie i nie możecie wychowywać dzidziusia. jest wiele bezpłodnych par, które marzy o zaadoptowaniu takiego maluszka. sa wspaniałe środki adopcyjne (np na grochowskiej w warszawie), które otoczą was opieką, jeśli nie możecie zająć się dzieckiem, uszczęsliwicie inną parę, maleństwo będzie mialo wspaniałą rodzinkę, wy otrzymacie \"drugą szansę\" na ułożenie sobie życia!!

Gość teranova
tak sie cholera tego wszystkiego naczytalam....ze mi sie niedobrze zrobilo ze strachu. ajjj.... to byloby calkiem niepozadane. Mama to ja zostac nie chce - chryste chyba bym ze wstydu umarla....i z zalamania oczywiscie ! ja wlasnie tez przerywanym .... cholera ryzyko duze;/ mam nadzieje, ze problemow z tego nie bedzie( moj facet mowil, ze kontroluje...) ale roznie to bywa - tez czekam na okres....spoznia mi sie kilka dni. Boli mnie bardzo brzuch...juz myslalam, ze dostane a tu dalej nic. A wiec czekam dalej. Jezu jak chcialabym dzisiaj dostac. Matko! Jeszcze nigdy tak nie pragnelam okresu !!

Gość teranova
nie panikujcie... latwo powiedziec kobietkom, ktore maja np 25 lat, skonczone studia, chlopaka od kilku lat i nie chcaco wpadna. Dla nich to nie koniec swiata, bo w pewnien sposob sa ustawione. Szkola skonczona, mezczyzna staly jest... wyszalaly sie za mlodu.... i moga juz bobasa bawic. Ja dopiero zaczelam studia i to chyba dla mnie bylby koniec... (jasne, ze tak sie tylko mowi! Doskonale to rozumiem, ze teraz mowie, ze chyba bym sie zabila...tak zapewne bym nie zrobila. BYloby dziecko to jakos by sie zylo. Ale nie w tym wieku...nie teraz...cholera) ja to glupia jestem m, ze pozwolilam na przerywany , a teraz sie stresuje. Chociaz on sie zarzeka, ze wszystko jest okej i nie musze sie martwic.

Gość teranova
no chyba zartujesz z tym oddaniem dziecka do adopcji?? Nigdy w zyciu. Chociaz nie wiadomo jak nie bylabym nastawiona na dziecko, gotowa na dziecko...to doroslabym momentalnie aby je wychowac i dac mu cieplo i dom rodzinn6y. W zadnym wypadku oddawac swojego bobasa do adopcji!!!!! NIGDY!! . . . dla par, ktore nie maja warunkow, srodkow itp no to moze i dobrer rozwiazanie, a nie spisanie dziecka na straty. Wtedy faktycznie moze to i dobre rozwiazanie. Ale ja nigdy w zyciu bym nie opuscila swojego dziecka, nawet gdybym miala 16 lat ;/

Gość teranova
przepraszam za literowke, spieszylam sie.

Gość blekitna glebia
ja tez czekam na okres :( juz 41 dzien cyklu a okresu brak :( zrobilam dwa testy ciazowe nic nie wykazaly ale nadal panikuje i wyrywam sobie wlosy z glowy ;( brzuch mnie tylko pobolewa i zadnyh innych oznak :(

Gość blekitna glebia
do HIHIHIHI masz pewnosc ze te dwa testy cie nie zawiodly? tez robilam dwa i bardzo sie boje ;(

Gość Panikaraaaaa__
podobno testy rzadko zawodzą więc nie panikujcie że akurat Wy jesteście w tym "rzadko" ;) Ja dziś 4ty albo 5 ty dzień czekania i niby nieśmiało ale się jakieś zhemolizowane krwinki zaczęły pojawiać :D mam nadzieję że się rozkręci ;) nie stresujmy się za bardzo bo się @ naprawdę schowa i wyjść nie bedzie chciał...Wiem że łatwiej mówić niż zrobić ale skoro potrafimy sobie wmówić ciąże to jej brak też spróbujmy ;) a przynajmniej te , które jeszcze nie do końca jej na razie chcą ;) PS. też uważam że niezależnie jaki wstyd i co i w ogóle to jesli tylko się da jakoś sklecic koniec z końcem - NIGDY w ŻYCIU oddać własnego Bobasa !!!!!!!

Gość teranova
no dokladnie....w koncu to nowe zycie...na dodatek matka to matka !! ja staram sie nie myslec o tym okresie...moze przyjdzie sam. oby! o zgrozo!! nie potrafie sobie wyobrazic innej opcji, wiec musi byc :D heh 3majcie sie dziewuchy ;)

Gość Panikaraaaaa__
przyjdzie przyjdzie .... własnie - nie myśleć za intensywnie o tym ;) wiem że trudno , a patrząc na siebie to już w ogóle uważam że mózg kobiety to potrafi niestworzone rzeczy ;) Trzymajcie się Dzielnie :) Trzymajmy :D wszystkie ;)

Gość blekitna glebia
mam jeszcze pytanie... krwawienie moze sie opoznic gdy owulacja sie opoznia? moze byc taki przypadek ze owulacja byla normalnie a krwawienia nie ma w terminie?

Gość Panikaraaaaa__
oczywiście - cykl nie jest zawsze tylko że tak powiem w jednym schemacie ;) zresztą - jak w całej medycynie i naturze ludzkiej nie ma nic zupełnie czarnego i zupełnie białęgo - każdy inny i drobnę odstępstwa to też fizjologia :)

witam wszystkich ja juz nie mam okresu 9 dni i nie wiem co mam robic.Prosze poradcie mi :(

Gość Panikaraaaaa__
a zawsze miałaś na czas ?? nie masz jakiegoś stresu ostatnio albo nawet głupiego przeziębienia ?? leków ??

Gość blekitna glebia
Panikaraaaaa sprawiasz ze odzyskuje wiare w to ze nie zaszlam... niby te dwa testy ale ciagle sie gryze i ten bolacy brzuch.. jutro ide do lekarza ale takiego normalnego pierwszego kontaktu bo nawet nie wiem gdzie u mnie jest spoko ginekolog i jesli moj lekarz niczego nie poradzi to na bank zaproponuje jakiegos ginka :) tylko jak tam pojsc.. jak sie przelamac :(

Gość teranova
blekitna glebia nie bylas jeszcze u ginka?? Przelam sie, nie taki diabel straszny... ja juz dlugo chodze, bo musialam.... i to dlugo przed tym zanim zaczelam wspolzyc, wiec jakos to bylo. Kiedys trzeba isc na badania, wiec sie przelam. Ja chodze co roku od 4 lat (tyle ze 4 lata temu chyba bylam 2 , albo 3 razy w jednym roku....bo tak wyszlo:( )

Gość blekitna glebia
teranova ano nie bylam :( chyba boje sie trafic ja jakas zolze.. a teraz to jeszcze ten strach przed ciążą :( boje sie tego co mi powie

Gość Panikaraaaaa__
Blekitna ;) Ty sie po testach to nie masz czym martwić ;> a z tym chodzeniem do ginekologa to też niecierpie :( Może kiedyś sama zostanę jak już te studia skończę żeby jakoś pomóc takim jak my przejść te wstydliwe badania i w ogóle ...Ale nie jest tak straszznie...Osobiście też musiałam wcześnie bo miałam torbiel , którą trzeba było usunąć , ale sie wystarałam żeby znaleźć panią ginekolog- nie pana - mimo, że mój szwagier jest ginekologiem to jakoś jednak wydaje mi się że co kobieta to kobieta ;)

wczesniej tez sie spoznial okres ale jeden lub dwa dni a byl stres i ostatnio malo jem bo chcem schudnac ale juz nie wiem co mam myslec :(

Gość Panikaraaaaa__
no jak mało jesz to masz Koleżanko odpowiedź ... nie przesadzaj z tym odchudzaniem oki ?? Bo przy bardzo drastycznych dietach to okres Ci sie nawet może zatrzymać... nie raz takie przypadki widziałam :( także bez drakońskich diet i racjonalnie a będzie ok :) sie nie martwić prosze :)

Gość blekitna glebia
Panikaraaaaaaa dokladnie.. tez uwazam ze nie ma to jak kobieta. chyba umarlabym gdybym miala isc do faceta brrr az mnie ciarki przechodza :P co do tych testow to sama dobrze wiesz jaka my dziewczyny mamy fantazje :] a moja to juz wogole jest nadwyraz wybujala ;/ dodam ze oczywiscie nie wtedy gdy trzeba :p

Gość Panikaraaaaa__
Kochana , jeść w miarę normalnie i mniej sie martwić ...i jak coś to pisac do nas :)

Gość blekitna glebia
Ana10705 a moze to wlansie odchudzanie ci opoznia okres??

Gość blekitna glebia
Ana a robilas test?

Gość Panikaraaaaa__
Nie wiem czy aż tak jak moja... ;) Kobieca fantazja nie zna granic :D Dodam że ostatnio wmówiłam sobie ciąże po spaniu z facetem bez stosunku tylko takie tam łóżkowe pieszczotki i okresu czekałam jak zbawienia od 3 tygodni (mimo że powinien być jakieś 5 dni temu dopiero, ale ja juz czekalam )..Teraz jak sie tak zaczął tak nieśmiało to i tak wydaje mi sie że to na pewno nie to .... ech...życie ... a do tego jeszcze przyszły lekarz ze mnie ;) Nie ma jak racjonalne kobiece myślenie... :(

blekitna glebia mozlwe ze od odchudzania ale chyba dzisiaj zrobie test

Gość blekitna glebia
no niestety... nam od urodzenia powinni dawac jakies leki na glowe :p zeby pozniej nie bylo takich problemow bo tylko sie denerwujemy i jeszcze bardziej wszystko nam sie opoznia ;/