Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekająca.......

która z was włąśnie czeka na okres...i który to już dzień?

Polecane posty

hej dziewczynki! ja tez czekam na okres z niecierpliwoscia, z tym ze w ogole nie wiem kiedy mam go dostac, bo mam bardzo nieregularne cykle. kochałam sie z chlopakiem 2 razy 6.02 a wczesniej okres mialam 21.01. nie skonczyl we mnie, ale schizuje sie jak nie wiem co, ze cos tam moglo sie wydarzyc... robilam 2 testy 7 dni po i była jedna kreseczka. tydzien po bylam tez u gina, nie powiedzialam mu o swoich obawach, bo to pewnie za wczesnie, ale jak mnie badal mowil, ze wszystko ok jest z macica... dostalam tabletki anty i mam nadzieje, ze zaczne je brac wczesniej niz za 9 miesiecy... czasem mnie troszke kluje w brzuchu i wariuje juz z tego stresu, bo kazde takie klucie to panika, ze moge byc w ciazy. jutro chyba kupie jeszcze jeden tescik, powinien byc juz pewniejszy 2 tygodnie po. oprocz tego kochalam sie ze swoim facetem tez ostatnio, ale mam suchutko, wiec to raczej nie sa dni płodne... no i on nigdy we mnie nie konczy... pewnie z tego stresu moge nie dostac okresu, ale nie wiem co robic, zeby nie myslec o TYM. przepraszam, ze zanudzam Was, ale strasznie panikuje... niech mnie ktos przytuli!!!

te testy robione po 7 dniach już by wykazały gdybyś wpadła więc bez obaw:) 🤗 ;)

cold---> na szczescie bolą mnie też miesnie, mam kaszel a od godziny katar wiec to na pewno grypa:) nie jestem jedną z tych która sobie wmawia ciąże bo jej się podwyższyła temperatura czy zabolał sutek ale przyznam że z lekka ulgą przyjełam pojawiające się objawy ewidentnej chorby:)

mam nadzieje, ze by wykazaly, gdyby cos mialo byc... jutro kupie kolejny tescik, we wtorek zrobie i jak bedzie dalej jedna kreseczka to musze, po prostu MUSZE przestac o tym myslec, bo oszaleje...

ja mam ciagle gazy w jelitach i czuje takie bulgotanie, wyczytalam ze gdybym byla w ciazy w tym tyg co mysle to moglabym czuc takie lekkie ruchy dziecka :D wiec kazde takie bulgotanie to ruch dzidziusia chociaz wczoraj robilam test, i powiem wam ze moj dzidzius mialby \"juz\" ok \"az\" 8 cm, wiec jest najruchliwszym dzdziusiem hehehehehe. A sluchajcie w tescie wyczytalam i nie skumalam jednej rzeczy, bylo napisane zeby zrobic test pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki o co biega, skad ja mialabym wiedziec skoro juz ten termin dawno minal

ja czekam dopiero jeden dzien dzis powinnam dostac. ale troche sie denerwuje. zobaczymy jutro :]

Wiecie co jst najsmieszniejsze? Jak sie ma okres to sie modli zeby sie szybko skonczyl, a jak jest sie po jakims numerku ktory moze prowadzic do ciazy to wszystko by sie oddalo zeby dostac okres, nawet gdyby mial byc wyjatkowo bolesny :) ale takk to juz znami jest kobitki :P 🌻

Figa> świeta prawda ja sie modle o ten okres dosłownie i już świruje :( i moze być bolesny ale niech już przyjdzie:(

Gość Lady Susi
ja tez czekam na okres...dzisiaj powinnam miec zwykle mam regularnie...a Figa ma racje;P teraz tez sie zastanawiam:/

ja doskonale znam to uczucie czekania, panikara byla ze mnie jak cholera ale pooli mi to przeszlo choc nie do konca. :P

ja jeszcze nie czekam..bo dopiero bedzie za 2 tyg..ale juz sie boje ze go nie bedzie..nie wzielam paru pigulek i olalam sprawe..poczekalam na okres i rozpoczelam nowa paczke...dopiero zaciekawila mnie ulotka..w ktrej bylo napisane ze wtakiej sytuacji zaczyan sie od razu nowa paczke..a ja wspanialy lekkoduch uprawialam sex...cos czuje, ze hmm..matka polka moze byc grana.. co do wypowiedzi kolezanki wyzej, ze ze nie poszlas na to USG..ale wydaje mi sie, ze to wszystko spowodowane jest stresem...i tak jak ktos pisal..duzo czasu mini nim wszystko wroci do normy

Gość agi828282828282
witam dziewczyny mi rowniez sie spoznia okres 2 dzien w moim wypadku to dziwne bo zawsze mam regularne jak w zegarku nie stosuje zadnych tabletek ale jestem troche przeziebiona i moze dlatego a pozatym pobolewa mnie brzuch i krzyz troszke wiec chyba nie mam sie o co martawic.Owulacje mam zawsze w polowie cyklu bo wtedy bola mnie jajniki a seks uprawialam w 8 czy 9 dniu cyklu wiec raczej odpada ale zawsze mozna sobie cos wkrecic ze ma sie pecha prawda????

Gość Cath_
Cold- a propo twojego pytania co z tym testem pierwszego dnia spodziewanej miesiączki- nie wiem czy dobrze cię zrozumiałam,ale tu chodzi o to że aby test był w jakims zadowalającym procencie wiarygodny, powinno siego robic nie wczesniej niż w pierwszym ( i później) dniu tej spodziewanej a nienadchodzącej miesiączki. Potem jego wiarygodnosć wzrasta do pewnie niemal 100 %. czyli jak wiesz że masz cykle 28 dniowe, to robisz 28 dnia i dalej. Czy o to ci chodziło ???

witajcie dziewczyny.... ja juz cholera mam tego dosyć. jestem dziś tak chora że to przekracza granice pojmowania, kilka dni temu uporałam się dopiero co z zapaleniem przewodu pokarmowego a teraz to....okres nigdy mi się nie przebije przez te wszytskie choroby😭 tęsknie za bólem jajników:( fajnie macie wszytskie że chociaz testy robiłyscie i wyszły negatywne.... ja niestety nie jestem tak odważna :) będę czekać po wieczność :)

czesc dziewczyny ja juz nie mam okresu 13 dni robilam w czwartek test i wykazalo ze nie jestem w ciazy i nie wiem co mam myslec :(

zrob jeszcze jeden? idz od razu dolekarza... yaa bede robic za tydzien..nic nie powiedzialam facetowi nawet..nie chce paniki siac..mysle, ze jednak bedzie ok..wiecie biore pixy od 5 lat i nigdy nie zdarzylo mi sie zapomniec..:/

Gość ale pasztet
ja czekam miesiac i 18 dni i nic! :( moze jestem chora na cos?:(

nie no jak sie naczytalam tutaj tego wszytskiego to normalnie zaczynam sie bac na powaznie... Powiedzcie mi czy ktoras z Was miala sytuacje taka jak ja? u mnie jesli juz.. to nawet za pozno na pigulke po..

Paszteciku> jedyne co moge powiedziec to cios:/ załamka ja już 14 dzień:( i ta zasrana niepewność:( też nic nie powiedziałam facetowi męcze sie z tym sama:( masakra

NIe ja tabletek nie brałam że tak powiem poszłam na żywioł:( i teraz strasznie tego żałuje:( bede miała nauczke na przyszłość tylko chciałabym bardzo naucze bez konsekwenci bo nie wiem co wtedy:(

hurrra:D dostałam:) po 10 dnaich wiec na pewno na kazda z was przyjdzie pora:) od razu wysłałam mamę po receptę na tabletki...uff... Ana10705--->skoro test negatywny to na szczescie ciąża wykluczona. a okres może się spoźnić ze stu powodów.13 dni to jeszcze nie taka tragedia...(mi się kiedyś spoźnił 26 dni)na twoim miejscu poczekałabym jeszcze tydzien i zgłosiła się do lekarza. na pewno bedzie ok:) bezmyslna kobieta---> ile czasu biezresz pigułki? jakie łykasz?kiedy ktoś bierze juz kilka miesięcy i to dosyć mocne tabletkiw orgaznizmie jest takie stęzenie hormonów że trudno zrobić cokolwiek by obnizyć skutecznośc. nawet jeśli się \"olewało sparwę\";) na pocieszenie mogę ci napisac że ja miałam gorsze sytucaje niż ty i nie zaciążyłam:) ale pasztet---> nie rozumeim czemu jeszcze nie poszłaś do ginekologa? huanka---> a co robilas ryzykowanego ze boisz się ciąży?

Gość a ja już nie czekam
dostałam po 7 dniach :)

ciesze sie szczesciem tych co dostaly to co trzeba:P ja bio ogolem tabletki od 5 lat..od 2 miesiecy biore yasmin..ale on taki sobie...w sumie zapomnialam wziac dwoch tabeletek wiec moze nie bedzie tak zle..jednak boje sie tego, iz moj ginekolog 2 miesiace temu przeprowadzil mi kuracje hromonalna..mialam za duzo meskich hormonow a za malo meskich ponoc..teraz jest wszystko w normie i latwiej jest mi zajsc w ciaze- jak stwierdzil..facale nie bylo mi to teraz potrzebne..ale moze bedzie ok..wkoncu 2 tabletek zapomnialam... p.s najlepiej jest zrobic test ciazowy albo isc do lekarza..jesli okres spoznial by mi sie tydzien nie mowiac wiecje chyba bym zeswirowala..lepiej wiedizec od razu nim bedzie za pozno..

Gość MAKE LOVE NOT WAR
dziewczyny, wiem z doswiadczenia, ze nie ma sie co stresowac keidy okres sie spoznia...bo stres go dodatkowo opóznia sama tak mialam, panikowałam, ze moge byc w ciazy i to tylko pogarszało sprawe... głowa do góry i spokój :)

bezmyśla w takim razie jestem pewna że dostaniesz...zapomnienia dwóch tabletek to pikuś w porównaniu do moich kombinacji gdy brałam ;) wiec bądź dobrej myśli. dwa tygodnie zlecą nawet nie bedziesz wiedziała kiedy

cath_ dziekuje za odpowiedz tak o to mi chodzilo, czyli moge wierzyc w wynik negatywny, bo zrobilam duzo pozniej niz w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki ;) ja nadal nie mam chociaz moje plamienia baaardzo sie wzmozyly, mam duzo skrzepów ale bez tej czerwonej krwi tylko takie ciemne plamienie, przepraszam dziewczyny za takie drastyczne opisy, ale moze ktos mi wyjasni podpowie co to moze znaczyc

Mia ale Ci zazdroszcze.Ja nawet nie wiem kiedy mogę się spodziewac okresu i juz zaczynam się strasznie bac.Rano miałam zrobic test i w ostatnim momencie zrezygnowałam...za bardzo się boję:(