Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość 272727
nie żadnych sterydow jakies takie na nerwice

Gość Białasek
272727 a co konkretnie??? są dostępne bez recepty???

Gość Białasek
Aha!!!! Chciałam jeszcze tylko napisać, że dziś była taka sytuacja, że normalnie spaliłabym się ze wstydu, a byłam normalna... tzn. czułam, że jestem... i wiem, że taka byłam... :-) A druga rzecz, że podczas sprzątania jaks isę schylałam czułam MEGA przypływ ciepła.... spyatałam się małża, że "napewno jestem czerwona", a on odparł, że "nie" :-) !!!!!!!!!! :-) :-) :-) :-) :-)

Gość ktos19
no to ja białasek miałam tak samo. niby zrobiłam sie czerwona ale nic widać nie było :P:P:)

Gość anonim19
Ile razy jak tak mialem ze czulem ze jestem czerwony a nie bylem to normalne i nie mowie wogole tej regułki waszej

Gość liliana22
nawet jesli regulka nie pomoze to przynajmniej nie zaszkodzi:)

Gość 272727
Białasek jedne nazywaja sie xanax adrugie seronil sa na recepte

Gość SAE
ja ostatnio musiałam coś mówić przy innych w klasie no i na początku (chwile przed) czułam mocniejsze bicie serca, ale jak zaczęłam mówić to nie czułam ciepła i pomyślałam sobie "nie jestem czerwona?" ale na końcu chyba troche byłam bo czułam ciepło (po ok.5min)

Gość Białasek
Anonim to będzie ostatnia rzecz, którą napiszę do Ciebie... bo już o d dłuższa się powstrzymuję..... lepiej nic nie pisz.... bo piszesz niewiem po co.... wrrrrr.....

Gość anonim19
nie mozesz mi zabronic pisac!! No i kto tu wojny zaczyna jak ci sie nie podoba to nie czytaj ja na ciebie nie pisze wiec............??

Gość anonim19
piszcie cos ciekawego

Gość kisilaa
o widze ze chyba wszystkim juz przeszlo nikt sie nie odzywa?????

Gość Białasek
po prostu zrobiła się tutaj troszku niezdrowa sytuacja z powodu jednej osoby.... :-(

Gość sssoookkk
a tak wogóle to ja wy sobie z tym radzicie są już jakieś skutki? bo ja już nie wytrzymuje tego!!!!!!!!!!

Gość Białasek
.... chyba najgorzej jest latem .... upał wspomaga czerwienienie się... ehh....

Gość ktossssss
zimą też:(

Gość Białasek
........... fakt ...... :-(

Gość www19
ja tez mialam podobna sytuacje. Najwięcej czerwienie sie przy siostrze (ona jest ładna, wysoka, opalona, czerwona sie nie robii ,zawsze przy niej czuje sie "gorsza" no i zawsze pale buraka dzisiaj było inaczej coś do mnie mówiła, moja mama sie tez odezwała w jej obronie i pomyślałam sobie "na bank za chwile spale buraka". Ale tak sie nie stało! Nie wiem dlaczego. Uzywałam RUBORILU (teraz mi sie skończył, a nie mam kasy żeby kupić jeszcze jeden). Mówie regułke ponad miesiąc i chyba to pomogło. najwiecej jak już wspomnialam czerwienie sie przy siostrze. jesteśmy pod względem wygladu inne i zawsze mam poczucie, ze jest lepsza, że kazdy inaczej na nia patrzy bo jest ładna itp. A ja taka szara myszka. Zawsze sie ona śmieje ze mnie przy wszystkich, wtedy ide zawsze ryczec do pokoju. I zawsze jak cos mi powiedziała czerwona sie robiłam, dzisiaj (na szczęście było inaczej) i chyba z tydzień temu zrobiłam sie czerwona. Kiedys, jak nie stosowałam RUBORILU zdażało mi sie to kilka razy dziennie i na ogół byłam czerwona. To jest naprawde wielki dla mnie postep

Gość pomocnamadzia
moze to kogoś zainteresuje, znalazłam przypadkowo: AMAZONIT Kamień młodości - noszony bezpośrednio na skórze sprawia, że zachowuje ona jędrność i ładny wygląd. Pomaga w zachowaniu równowagi wapniowej w organiźmie, co niweluje pojawianie się wypieków na twarzy. Zmniejsza tzw. starcze plamy. Wspomaga przemianę materii, pomocny przy odchudzaniu.

Gość Chory85
Ide na pole takiego poszukac:) Moze znajde

Gość Białasek
www19 nie powinnaś się przejmować siostrą i z nią porównywać..... Mi też wszyscy mówią, że jestem atrakcyjna, a co z tego - skoro buraczeję..... chociaż odkąd usunęłam prawie wszystkie naczynka to mniej... pomocnamadzia no.... ciekawe.... może warto zainwestować w ten "kamyczek" :-)

Gość liliana22
www19 co to jest RUBORIL? i czy na recepte?

Gość Białasek
to chyba krem, jeśli się nie mylę :-)

Gość Ja 21
Ruboril to krem, można kupić w aptece normalnie, bez recepty. Jest dość drogi- ok 50 zł ale wart swojej ceny! Na opakowaniu jest napisane, że wskazania to- rumień, zaczerwienienie twarzy, napadowe czerwienienie twarzy, zmiany naczyniowe, teleangiektazje, trądzik różowaty pod postacią grudek i krostek. Krem jest po prostu boski :) Natychmiast gasi rumień na twarzy, po jego nałożeniu twarz jest prawie że blada. A to jest dla mnie najważniejsze, że wreszcie nie jestem taka czerwona.Znaczy nie mam buraka na całej twarzy tylko zawsze miałam czerwony nos i obszar na kościach policzkowych- wygląd takiego typowego żula ;) Używam Ruborilu od miesiąca i efekty na prawdę są widoczne. Nakładam go 2 razy dziennie- rano i wieczorem, ale nie daje on dostatecznego nawilżenia dlatego po wchłonięciu dodatkowo smaruje się innym kremem. Producent pisze, że rezultaty będzie widać po 3 miesiącach...no zobaczymy ;) Używam też kremu Diroseal firmy Avene- to kolejne cudo! To krem wyłącznie na noc, jest bardzo tłusty. Zawiera jakąś tam substancje, która ma działanie fotouczulające, dlatego nawet następnego dnia po posmarowaniu gdy wychodzi sie na słońce trzeba użyć kremu z wysokim filtrem. Po nałożeniu Dirosealu na noc rano budzę się blada, wiecie po tych wszystkich latach czerwonej mordki nie mogę w to uwierzyć! Niewiarygodne, ale prawdziwe ;) Tak więc rano smaruję się Ruborilem a na niego kładę Antiregrous firmy Avene. Daje on bardzo fajne nawilżenie- twarz jest po nim przyjemnie gładka przez cały dzień. Na noc znowu Ruboril, a na niego Diroseal. I jak na razie taka kuracja znacznie zmniejszyła mój stały rumień i ograniczyła też skłonność do napadowego czerwienienia. Skóra jest bardziej uspokojona, już nie czuje takiego jakby mrowienia i szczypania bez powodu. Wcześniej przez dłuższy okres czasu używałam Iwostinu na naczynka i Kremu z Flos leku, ale były dla mnie za słabe i wydaje mi się, ze prawie w ogóle mi nie pomagały, no może troszkę w początkowej fazie... Także myślę, że warto zainwestować w droższe kremy, które na prawdę są skuteczniejsze. A zapomniałabym, że po wieczornym oczyszczeniu twarzy( używam do tego Płynu miklearnego oczyszczającego Iwostin) pryskam skórę woda termalną Avene- przynosi miłe uczucie ukojenie, łagodzenia i odświeżenia. Kupiłam też sobie ostatnio maseczkę obkurczająco-uszczelniającą Perfecta Cera Naczynkowa, ale posmarowałam sie nią tylko 2 razy więc nie jestem w stanie powiedzieć o efektach. Ale już po tych 2 razach widzę, że trochę działa- tzn rzeczywiście zmniejsza rumień :) A jeśli chodzi o podkład to bardzo fajny jest Normateint Vichy- nie wysusza skóry a wręcz ja nawilża, wyrównuje koloryt i trzyma się imponująco długo, nawet ponad 8 godzin :D I co najważniejsze nos i czoło po tym fluidzie już mi się tak nie świeci jak to było przy innych podkładach. Na większe kłopoty z cera polecam Dermablend Vichy- jest bardzo mocno kryjący. Oprócz tych wszystkich mazideł łykam oczywiście Rutinoscorbin a do tego Capivit Hydro Control i Skrzypo Vite. Bardzo pomocny okazał sie magnez- uspokoił moje nerwy i serce, które już mi tak strasznie nie łomocze gdy mam zrobić coś stresującego. Oczywiście, gdy jest mi gorąco, po kąpieli albo po ciepłym obiadku, wysiłku robie się trochę czerwona, ale myślę, że to jest i tak nieuniknione...

Gość Białasek
... gdybym miała kupić to wszystko, to poszło by połowę mojej wypłaty .... :-( A tak na poważnie, fajnie wiedzieć - co dobrze, jakby co kupić następnym razem :-)

Gość www19
ja21 no juz moja poprzedniczka napisała wszystko :) Tez tak miałam z Ruborilem, juz go nie uzywam, bo mi sie skończył i bałam się, ze przez to , ze nie uzywac go będzie tak samo jak przd stosowaniem tego kremu. Ale myslilam sie .... :):P moja twarz jest taka sama, czyli prawie nie jestem czerwona. A ostatni raz stosowałam Ruboril z miesiąc temu. no hehe kurcze dużo masz tych kremów, kosmetyków.... Ja jak narazie uzywalam tylko Ruborilu i Kremu Z bielendy (seria kasztanowa ) i toniku z tej samej firmy i serii. Ale nie widziałam efektów gdy sotosowalam z tej serii kasztanowej dlatego kupiłam Ruboril. No nie jest taki tani, ja pamietam,że kupiłam go za 53 zł ;// ale naprawde warto:) zadowolona jestem. narazie kasy nie mam, ale jak będe mieć napewno kupię Ruboril albo jakis inny z tych droższych kremów, bo wiem że mi pomogą. Bialasek A stosowałaś Ruboril?

Gość www19
Ja też lykałam Rutinoscorbin z 3-4 miesiące ale juz go nie biore... sama nie wiem czemu ... Ja21 Chcialabym kupic sobie tą maseczke co pisałas o niej. Moglabys napisać ile ona kosztuje?? I czy ja kupilaś w drogerii czy w aptece. I jeszcze jedno: Chyba kupie (jak bede miala siano) ten krem : Diroseal firmy Avene. Ile on kosztuje ?