Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Go艣膰 www19
1982 ladys bardzo dobry pomys艂 no i jaki wyk艂ad o naczynkach:D no to teraz ja : :D * m贸wie to co my艣le (przez to wiele os贸b sie na mnie obra偶a, ale juz tak mam), * wra偶liwa, * nieraz spokojna, * te偶 nieraz nie艣mia艂A, chcia艂abym nieraz powiedzie膰 to co my艣le, ale wtedy wiem ze sie bardziej pogr膮偶臋 -- wiadomo BURAK i cz臋sto sie nie odzywam ;/ * nerwowa, * pesymistka, * w艣r贸d swoich gadatliwa, * wstydliwa, * rzadko sie stresuje, * a ja umiem odm贸wi膰, cz臋sto to robie... No ale chyba ka偶dy z nas inaczej sie zachowuje przy np. mamie czy kim艣 kogo nie znamy . (ja tak mam) pozdrawiam ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 www19
nie wiem jak sie zalogowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 www19
a no i jeszcze * hamska, * nieraz naprawde niemi艂a, * zadko obchodzi mnie kto艣 inny. taka jestem Nie podoba mi si臋 m贸j charakter.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
WWW19 no to mamy podobne nie艣mia艂o艣膰 (bo : burak) pesymizm wra偶liwo艣膰 nerwowo艣膰 Kurcze to Ty jeste艣 taki ogie艅 i woda :-) Ja tam taka dobra duszyczka jestem.. ka偶demu r臋k臋 poda膰, utula膰, pom贸c... i finto z tego mam - bo ludzie wykorzystuj膮 m贸j dobrotliwy charakter :-( jedynie m臋偶owi potrafi臋 nazda膰, a tak to innym nie... potem si臋 przejmuj臋, my艣l臋 i ... p艂acz臋.... Musz臋 zmyka膰 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssoookkk
Stosowa艂 kto艣 DermaCos Koj膮cy krem na dzie艅?? w艂a艣nie zakupi艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 keyra
Te偶 to mam, pojawia si臋 przy ka偶dym bli偶szym spotkaniu z obc膮 osob膮 lub z dalszym znajomym...Tak naprawd臋 nie umiem tego zatrzyma膰, nawet jak wbij臋 paznokcie w r臋ce [przeczyta艂am kiedy艣 偶e to pomaga i wry艂o mi si臋 w pami臋膰]. Mam na twarzy straszne wypieki, kt贸re schodz膮 dopiero po kilkunastu minutach. Boj臋 si臋 szczeg贸lnie przed ustn膮 matur膮 bo wtedy na pewno si臋 zaczerwieni臋 cho膰bym nie wiem jak by艂a wyluzowana i pewna siebie...Nie jestem wcale taka nie艣mia艂膮 [ cho膰 od wielu lat mi to wmawiaj膮 ] mo偶e troch臋 niepewna siebie, ale znam swoj膮 warto艣膰 no i wiem 偶e nie mam si臋 czego wstydzi膰....To po prostu dzieje si臋 samo. Czyta艂am o specjalnym kremie na takie w艂a艣nie nag艂e zaczerwienienia Ruboril si臋 nazywa kupi臋 g0o...no i musz臋 si臋 jeszcze zaopatrzy膰 w jaki艣 dobry puder..poza tym chodz臋 na solarium a na opalonej sk贸rze tak wypiwk贸e nie wida膰 jak na bladej...wydaje mi si臋 偶e mam t艂ust膮 cer臋, albo noramln膮...o naczynkow膮 czy wra偶liw膮 siebie nie podejrzewa艂am ale po tym co przeczyta艂am..no c贸偶.. Jak by艂am u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy [ co zako艅czy艂o si臋 zabiegiem och艂adzaj膮cym] to pani kosmetyczka mi powiedzia艂a, 偶e moja sk贸ra twarzy jest na granicy poparzenia, poza tym mam zmiany tr膮dzikowe [ co prawda bardzo niewielkie ale jednak tr膮dzik jest] i proponuje mi zabieg wywabienia tego tr膮dziku..m贸wi艂a te偶 co艣 o zaburzeniach hormonalnych itp itd..to nie wiem teraz czy mog臋 wykonywa膰 zabieg oczyszczania twarzy czy nie...czy kosmetyczka mo偶e co艣 zrobi膰 偶ebym nie mia艂a zaczerwienie艅 ? co jeszcze polecacie, jakie艣 specjalistyczne kremy ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 www19
no hehe ogien i woda, hamuje mnie przez to, ze czerwona sie robie. nieraz wole nic sie nie odzywa膰, bo jak mam spalic buraka ;/ .... no i jeszcze jak kto艣 mi co艣 powie, (obcy) nie przejmuje sie tym, mam gdzie艣 opinie innych ludzi. ;/ keyra ja zdawa艂am w tym roku mature, te偶 sie balam prezentacji, ale zle nie bylo. prawie w ogole nie zrobilam sie czerwona a baaardzo sie denerwowalam!!! a jesli zrobisz sie czerwona to sie nie przejmuj, zwykle to s膮 troche starsze polonistki to one napewno nie bed膮 zwaracaly na to uwage :P:) ja uzywalam ruborilu, fajny jest, na codzien w ogole nie jestem czerwona, nieraz troche, ale na takie "ataki" czerwienienia niestety nie pomoglo !:( nie wiem jak tobie ale zawsze warto sprobowac :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 www19
sok to napisz pozniej czy ci pomaga:) pierwszy raz slysz臋 t膮 nazwe kremu ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 keyra
kurde szkoda 偶e nie jest na nag艂e zaczerwienienia bo ja tak normalnie nie jestem czerwona na twarzy [ mo偶e odrobink臋 na policzkach czasami] a chcia艂am go kupi膰. ale podobno zmniejsza ? nienawidz臋 by膰 czerwona bo wtedy nie wiem co mam zrobi膰, nawet jak przyk艂adam co艣 zimnego to to nie schodzi ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
ja na maturze ustnej oraz egzaminach zawodowych te偶 by艂am czerwona jak burak.. ale wali膰 to..... cz艂owiek wtedy o tym nie my艣li.. zreszta na ustnej i egzaminach i tak g艂贸wnie s膮 Twoi nauczyciele.. co Ci臋 znaj膮.. wi臋c luzik :P Ps. ja zawsze te偶 keyra my艣la艂am, 偶e tak po prostu mam. A to choroba... jak terazkto艣 zwr贸ci mi uwag臋 to powiem: mam nadreaktywn膮 cer臋 :-) Tylko niewiem co powiem klientowi... chyba nie to samo??? co s膮dziecie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 keyra
wiem choroba SK脫RY , ale nie psychiczna. No mo偶e troch臋, bo sk贸ra tak reaguje na sytuacje stresowe [ chocia偶 jak jestem np. z艂a i krzycze to nie robi臋 si臋 czerwona ; P ]ja nawet jak nie my艣l臋 o tym 偶e mog臋 zrobi膰 si臋 czerwona, to si臋 robi臋. i to nie w ka偶dym przypadku. nie ma regu艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
ja si臋 strasznie boj臋, 偶e moje dziecko te偶 tak b臋dzie mai艂o :-( Bo jak jest z艂y, p艂acze lub schyli g艂ow臋 to jest czerwony jak burak... Czy to normaln u maluch贸w????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 www19
1982 ladys ja mam duuza rodzinke i tez duzo kuzyn贸w kuzynek co maj膮 po 2-5 lat, to zauzwa偶y艂am 偶e niekt贸rzy sie robia czerwoni , np jak sie schyl膮, a ich rodze艅stwo nie robi sie czerwone .... mo偶e tqoje dziecko mie膰, a mo偶e nie mie膰 .... oby nie bo wiesz co b臋dzie prze偶ywa艂o dy doro艣nie ... Keyra Powiem ci tak, ja caky czas na twarzy czerwona by艂am, kupilam Ruboril, od 1.,uzyycia pom贸g艂 ... posmarowalam sie i burak zeszedl. stosowalam go okolo 4 miesiace, i przez ten krem teraz czerwona nie jestem. ale mi na takie ":ataki czerwienia" niestety nie pomogl. czerwienie sie jak kiedy艣 tak samo, zanim uzywalam ten krem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
www19 dzi臋ki.... oby tylko tego nie mia艂..... A czy do jasnej cholery jest co艣 dzi臋ki czemu to napadowe czerwienienie zniknie na dobre... Nie licz膮膰 operacji... Nie umi膮 nic wymy艣le膰 czy co???? Ja ju偶 zacz臋艂am gada膰 t膮 regu艂k臋 (kiedy艣 troszk臋 gada艂am), a teraz gadam dop贸ki nie zasn臋, a jak si臋 przbudzam w nocy do dziecka - to przed za艣ni臋ciem zn贸 regu艂ka....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
A kt贸ry krem ma najlepsze opinie konsument贸w??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 www19
1982 ladys wlasnie to jest najgorsze, 偶e chyba nie ma lekarstwa opr贸cz operacji (cho膰 ona i tak nie daje 100% pewno艣ci)... :( jedyna nadzieja w kremach, tylko to nam chyba pozosta艂o :( musisz poszukac w necie, albo poczytaj : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3211738&start=420 to jest podobne forum do tego, tam tez dziewczyny wypowiadaj膮 sie o kremach, jakie stosowa艂y. mo偶e co艣 znajdziesz. a ty ca艂y czas czerwona jeste艣 czy tylko jak ci np co艣 glupiego powie to robisz sie czerwona ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
dzieki za linka jest tez takie forum http://www.czerwienienie.6r.pl/forum/index.php no operacja nie dosc, ze droga to i nie 100 procentowa..... mam lekko zar贸偶owione policzki... ale nie przeszkadza jak to napadowe czerwienienie.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssoookkk
www19 oczywi艣cie 偶e napisz臋 o tym kremie cho膰 nie oczekuj臋 zbytnio efekt贸w gdy偶 zakupi艂am go bo sko艅czy艂 mi sie krem z oriflamu a ten dermacos by艂 tani... nie d艂ugo wybieram sie do dermatologa;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buraczek18
cze艣膰 wam wszystkim! Mam 18 lat. Przeczyta艂am chyba wszystkie komentarze na tym forum, na innym te偶. Musze z przykro艣ci膮 stwierdzi膰, 偶e tez sie czerwienie. Mo偶e w skr贸cie opowiem Wam moj膮 historie.. Od kiedy pamietam robi艂am sie czerwona ... Bardzo mi to przeszkadza do dzi艣!! W gimnazjum by艂o najgorzej... Wszzystkie 艂adne laski (nie to co ja ) co艣 艣miesznego by艂o (bo mieli艣my pe艂no as贸w w klasie) ... no wiadomo ka偶dy sie 艣mia艂, ja te偶 i oczywi艣cie ca艂a czerwona by艂am. wtedy wszyscy na mnie i gadala na g艂os "PATRZCIE JAKI BURAK, JAKA CZERWONA HAHAHAHAHA" a ja wtedy oczywi艣cie nic si臋 nie odzywa艂am, odwraca艂am g艂ow臋 w drug膮 strone i czeka艂am jak "przejdzie". Mialam ch艂opaka pod koniec 3 gimnazjum, przyjezdza艂 do mnie. ale teraz mam wielki problem!!! Chyba 2 lata temu mialam chlopaka, ba艂am sie ze kto艣 mnie zobaczy na ulicy. Nikt u mnie w domu nie wiedzia艂 , 偶e mam ch艂opaka. Wiedzia艂am wtedy , 偶e czerwona sie bede robi膰. A by艂am z nim ponad p贸艂 roku. Chcia艂 do mnie przyjecha膰 a ja oczywi艣cie NIE! Teraz obecnie mam ch艂opaka i jest to samo ;/;/;/ Powiedzia艂am mu o swoim problemie, chcia艂by mi pom贸c, no ale jak ??!! Nie ma na to lekarstwa. Jestem z nim bardzo d艂ugo, ani razu u mnie nie by艂 w domu. Boje sie przygadywek rodze艅stwa czy rodzic贸w. W ogole gdy s艂ysze jego imie w domu od razu podnosi mi sie cisnienie i czuje sie czetwona. Gdy moja mama spyta艂a sie o co艣 (chodzi艂o o mojego ch艂opaka) to by艂am purpurowa. Nie wiem jak sobie z tym poradzi膰. Na szcz臋艣cie w liceum nie by艂o tak 藕le... gorzej wspominam gimnazjum Nie u偶ywa艂am 偶adnym krem贸w, nie wiem czy to co艣 da. !! Jak sie zrobie czerwona od razu ide do pokoju, zamykam sie i rycze!!! Nie wychodze z pokoju wtedy przez p贸艂 dnia, bo by wszyscy widzieli, 偶e rycza艂am. Zawsze mam oczy popuchniete. Nieraz, jak mi 藕le mysle o samob贸jstwie, ale nie wiem czy odwazy艂abym sie to zrobi膰, ale wiem , 偶e wzystkie problemy sko艅czyly by sie!! Nie wiem ile czasu b臋d臋 sie czerwieni膰, ale napewno ju偶 do smierci i to mnie przera偶a najbardziej. Co to za 偶ycie za艂y czas sie czerwieni膰 Ogolnie to nie jestem niesmia艂a, ale wiem , 偶e moje 偶ycie wyglada艂oby zupelnie inaczej gdybym sie nie buraczy艂a .... Bym by艂a po prostu szcz臋艣liwa. A tak to z 2-3 razy w tygodniu rycze. Wyobra偶am sobie gdy bede mia艂a 30 lat b臋de mia艂a rodzine co wtedy b臋dzie. aLE ja nie wyobra偶am sobie tego. Nie wiem czy dalsze 偶ycie moje ma sens ... Ci膮g艂e upokorzenia, wy艣miewanie sie ... ;/ Mam juz tego do艣膰. Nie moge swobodnie porozmawia膰 soboe z kim艣, bo zawsze my艣l臋, 偶e czerwona sie zrobie, no i zawsze robie ! ;/ Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1982 ladys
te偶 tak czasami mam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssoookkk
Ja r贸wnie偶:( i nie radze sobie z tym kompletnie ;( nie wiem juz co mam zrobi膰 jedynym wyj艣ciem jak na razie jest ponowna wizyta u dermatologa tym razem innego narazie by艂am u jednego i mam nadzieje ze ten oka偶e mi pomoc:) bo je艣li nie to nie wiem co ja zrobi臋;( my艣la艂am o dirosealu... pomozecie?? ale jak narazie to czekam na wizyte;) a jak wy sobie z tym radzicie?? jakies efekty?? pozdrawiam;) piszcie;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bia艂asek
a ja wczoraj 2 razy pu艣ci艂am buraka :-( - jak schyla艂am si臋 po buty w gor膮cym sklepie - jak my艣la艂am, 偶e moje dzieci臋 po艂kn臋艂o zabawk臋 Ju偶 mnie to wkurza... a my艣la艂am, 偶e ju偶 jest lepiej... wrrrr..... ssokkk kiedy idziesz ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssoookkk
Id臋 za tydzie艅 w 艣rod臋 ale nie jestem pewna czy mnie przyjmie;/ ale dam zna膰;) uff

Udost臋pnij ten post

czytam to forum ju偶 jaki艣 czas i mam ten sam problem:( pal臋 buraka baaardzo cz臋sto czasami nawet bez du偶ego powodu. Ani znajomi ani rodzina nie wiedz膮 o moim problemie. Nie potrafie z nikim o tym rozmawia膰. Przez to unikam ludzi:( Czyta艂am wypowiedzi Bia艂aska i mam ogromn膮 pro艣b臋: czy mog艂aby艣 poda膰 adres lub nr tel do Twojej Pani dermatolog? Baaaaaaaardzo prosz臋... jestem ju偶 na skraju za艂amania:( ostatnio przychodz膮 mi do g艂owy najgorsze my艣li:( nie chce ju偶 tak d艂u偶ej 偶y膰:(((((

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bia艂asek
gwiazdka wierz mi... w Polsce - opr贸cz lekarzy pata艂ach贸w - s膮 i dobrzy fachowcy.... nie tylko w moim regionie, ale napewno i w Twoim.... A je艣li nie dermatolog - to i kosmetyczka pomo偶e... wystarczy, 偶e ma laser do usuwania naczynek.... z tym, 偶e u deramtologa mo偶esz i艣膰 na NFZ czyli za darmoch臋.... Ale wierz mi... problem m贸j nie znikn膮艂 ca艂kowice.... czerwieni臋 si臋 nadal, ale mnie intensywnie... i rzadziej.... Ps. z kt贸rego regionu Polski jeste艣.... bo wierz, jak jeste艣 z innego ko艅ca to Ci si臋 nie op艂aca tak daleko nawet jecha膰 ... Przejrzyj dok艂adnie temat - a dowiesz si臋 czego masz unika膰 np. kawa, alkohol, ostre potrawy, stres, picia zimnego w upa艂 i odwrotnie (naczynia p臋kaj膮 wtedy)... 艁ykaj Rutinoskorbin, zafunduj soebie jaki艣 krem i porz膮dny flui i wio na miato....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bia艂asek
sssoookkkk czekam na to co Ci powie... a prywatnie??? jaki艣 dobry fachowca??? podpytaj si臋 go...

Udost臋pnij ten post

by艂am kiedy艣 u kosmetyczki na zamykaniu naczynek...i sko艅czy艂o si臋 fatalnie... mia艂am jeszcze gorszy rumie艅 ni偶 wcze艣niej, no i bardziej si臋 czerwieni艂am, pora偶ka:( jestem z woj. mazowieckiego. I jestem tak zdeterminowana 偶e wol臋 jecha膰 na drugi koniec Polski i i艣c do kogo kto ma wog贸le o moim problemie pojecie a nie trafi膰 na nast臋pn膮 osob臋 kt贸ra wyci膮gnie kup臋 pieni臋dzy i jeszcze zaszkodzi:( bardzo prosz臋 o jakie艣 namiary na Twoj膮 dermatolog Bia艂asek....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssoookkk
Bia艂asek ja id臋 na NFZ ale s艂ysza艂am opini臋 o tej pani i podobno jest straaaasznie mi艂a i stara sie pom贸c... nie wiem zobaczymy a jak tylko wr贸ce to dam zna膰;) pozdrawiam;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bia艂asek
Gwiazka musia艂a艣 trafi膰 na fatalny gabinet.... namiary moge Ci poda膰, ale prawie p贸艂 Polski pokonasz sssoookkk czekam na wie艣ci ja aktualnie my艣le nad zmiana kremu. albo RUBRIL albo DIROSPEL (czy jako艣 tak)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bia艂asek
Gwiazka aha... nie ma 100% metody wyleczenia tego 艣wi艅stwa..... nawet operacja nie daje takiej gwarancji.... podobno siedzi to te偶 w naszej psychice.... wi臋c potarzraj sobie przed za艣nieciem (do za艣ni臋cia, przez 21 dni) MOJA TWARZ W STRESIE I W POKOJU MA TAK膭 SAM膭 NATURALN膭 BARW臉

Udost臋pnij ten post