Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość anonim19
czerwienie sie dalej ale chyba mniej, a jak sie schylam to zalezy jak jestem sam to nie a jak ktos patrzy to predzej ale tez prawie wcale chyba ze sie bardzo naprezam albo cos ciezkiego podnosze, ale bardzo zadko na ogol przy schylaniu

Gość Białasek
... czyli mówisz, że kontakt z ludźmi pomógł.... to dobrze. A jakieś kremy czy coś takiego używasz....

Gość Białasek
Kure ja niewiem czy jak do tygodnie nie będzie poprawy to nie przestanę uzywać tego direseolu z AVENE, bo wyglądam jakby ktoś mnie oblał wrzątkiem.. szczypie i wogóle... makabra... czyżby 60 zł do dupy wyrzucić wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość enleve
hej wszystkim! no i ja również posiadam tę "przypadłość", ostatnio szperałam na forum i czytałam coś o erytrofobii, może ogromne rumienie pojawiające się u mnie ciągle, prawie cały czas to objaw tej choroby, (nie będę się już rozpisywała o tym jak to cholernie mnie ogranicza, że przez to jestem zamknięta w sobie, nieśmiała, boję się odezwać w nowym towarzystwie bo pewnie każdy z was to zna i wie o co chodzi ) ja już jestem w kompletnym dole, w sumie to wydałam już kupę kasy na różne kremy, pudry, fluidy, podkłady by się tym zamaskować ale to na nic bo to leży w mojej psychice, ciągle myślę że zaraz będę czerwona jak burak przy jakimś większym stresie, jak się zdenerwuję, wstydzę, ktoś mnie zawstydzi itp. jak wy sobie z tym radzicie? (i w ogóle szlak mnie trafia jak ludzie którzy nie mają o tym pojęcia mówią, że : -to zdrowo wygląda, - to takie słodkie jak ktoś się rumieni, ( to żyj z tym jak cały czas wyglądasz jak cegła!) -to w ogóle nie jest problem, nie przejmuj się i cholernie nienawidzę tekstów jak się przy kimś zarumienię (czyt. poliki jak rozpalona blacha, o kolorze purpurowym, uczucie gorąca jakby było z 50°C w pomieszczemiu) -o coś ty taka czerwona? (nie wiem jak można być tak głupim, na jaką ten ktoś liczy odp.), jaki burak!, cegła!, aleś się zawstydziła! czerwony placek!itp.

Gość enleve
w ogóle widze że jest nas wiele z tym rumieniem, i myślę sobie że może fajnie było by się spotkać w realu żeby po prostu poczuć się jak wśród swoich, pogadać, powymieniać się wiedzą o radzeniu sobie z tym cholerstwem, myślę że dla wielu z nas to miałoby ogromne znaczenie, CO WY NA TO ?

Gość enleve
A, I MAM JESZCZE PYTANIE JEST TU OBECNY KTOś Z PODKARPACIA?

Gość Białasek
spotkanie.... fajna sprawa... ale problem takowy, że jesteśmy porozrzucani po całek Polsce.... ba.... nie tylko..... chociaż widziałam na innym czerwonym forum - organizują zloty.

Gość Białasek
KOSMETYKI, KTÓRE DO TEJ PORY UZYWAŁAM: - krem redukujacy zaczerwienienia Iwostin Capillin 33 zł - krem na naczynka Iwostin Capillin 33 zł - tonik z Bielendy ok. 7 zł - krem z Bielendy ok. 7 zł - maseczka Floslek 3 zł - woda termalna Iwostin 17 zł - Diroseal Avene krem 61 zł - żele do mycia do cery wrażliwej Lirene - peeling do cery wrażliwej Roosman WITAMINY: - magnez - rutinoscorbin - venescin forte - herbata melisa ZABIEGI: - 4 zabiegi koagulacji ----------------------------------------------------- a gdzie resztę podzialo.... Chory, Liliana, www19, sssoookkk... i pozostałe osoby.....

Gość enleve
dziś kupiłam sobie krem kasztanowy nawilżający z Bielendy i jestem miło zaskoczona, po pierwszym zastosowaniu stwierdzam że ; - nie jest zbyt tłusty - nie świeci się na twarzy - nadaje się pod makijaż - świetnie i szybko się wchłania - cena to 8,80zł (za tyle kupiłam) na razie widzę same zalety, zobaczę jak będzie dalej bo to dopiero 1 dzień

Gość bloondi222
ja jestem z podkarpacia hehe...mam identyczny problem jak ty(do enleve )... po prostu jakbym czytała o sobie ;)

Gość bloondi222
Białasek a ten krem redukujący zaczerwienienia Iwostin Capillin pomógł Ci ?

jeśli mogę coś polecić to myślę, że warto kierować się kilkoma zasadami: 1. kosmetyki do cer wrażliwych, naczynkowych i z trądzikiem różowatym(wczesne stadium) nie powinny nigdy wysuszać skóry; 2. kosmetyki powinny zawierać filtry fizyczne a nie chemiczne, a szczególnie nie powinny zawierać substancji o nazwie ethylhexyl methoxycinnamate- mają go kremy aven i vichy; 3.jeśli mogę polecić kremy to ja stosowałam bardzo wiele specyfików, polecić zaś mogę takie, które działają długofalowo i delikatnie. Są to: auroderm, rosaliac, kremy Clarena, General Topics, Synchrorose Fast, kremy na bazie panthenolu firmy Bandi: 4. By uniknąć mocnego rumienia warto skórę czasem posmarować kremem tłustym, najprostrzym składem. Skóra jeśli jest bombardowana substancjami aktywnymi jeszcze gorzej reaguje i wzmaga się gra naczyniowa. Czasem zwyczajnie warto jej dać ochłonąć. 5. Mnie pomagają bardzo maski z alg, takie o działaniu chłodzącym. Jeśli mogę pomóc, polecam się. Jestem magistrem kosmetologii, może z kosmetyką mam niewiele wspólnego, jednak kremy z przyjemnością rozłożę na czynniki pierwsze.

pompadura prosze wytlumacz mi co to znaczy filtr fizyczny i chemiczny?

Gość sssoookkk
hmmmm ja nadal żyje z tym problemem i mam już powoli dość ;/ ale cóż trzeba z tym żyć , tylko jak?? Białasek to chyba Ty pisałaś o tej maseczce z FlosLeku ?? też ją mam i powiem że jest fajna bo rzeczywiście daje poczucie chłodu i ma się mniejsze rumienie;) ale to na dłużaszą mete nie pomaga;/ a jak tam diroseal?? bo widzę że chyba niezadobrze;/ a może on musi mieć w duecie z tym drugim na dzień?? no sama już nie wiem... bo słyszałam że najpierw sprawa się pogarsza... ale skoro u Ciebie jest niezbyt dobrze to się zastanawiam nad kupnem tylko tego na dzień "Antirougeurs" ... nie wiem poradźcie coś?? będę wdzięczna;) pozdrawiam:) trzymajcie się;(

sssoookkk SPROBUJ POMAGA!!! Aspiryna ok.100mg dziennie. Pomaga na flushing czyli napadowe czerwienienie sie ale skonsultuj sie najpierw z lekarzem albo farmaceuta.(konsultacja jest potrzebna poniewaz nie kazdy moze stosowac aspiryne......rozrzadza krew)Tabletki o tak niskiej zawartosci aspiryny (normalna tabletka ma okolo 6x wiecej aspiryny) mozna kupic w aptece. Poczytaj troche o tym na internecie.....najlepiej na angielskich stronach.mi pomoglo mam nadzieje ze Tobie tez PS. KONSULTACJA Z LEKARZEM PRZED TA KURACJA JEST BARDZO WAZNA!!!(aspiryna poza jej dobrymi stronami ma i skutki uboczne o ktorych warto wiedziec) Kilka stronek gdzie sa artykuly o aspirynie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17323787 http://rosacea-support.org/aspirin-for-flush ing-says-dr-bikowski.html Jesli chcesz cos po polsku to wpisz na google \'Aspiryna czerwienic sie\' i tez znajdziesz troche wiadomosci na ten temat:-)

Gość pompaura
yello filtry fizyczne to związki chemiczne, które tworzą barierę ochronną na zewnątrz skóry, nie przenikają jej. Są to filtry, które powinny być stosowane na znamiona, pieprzyki, u dzieci i u osób ze skórą nadwrażliwą- w tym z nadaktywną naczyniowo. Filtry chemiczne zaś przenikają do skóry, tam ulegają pod wpływem wolnych rodników przemianie, dzięki czemu niwelują szkodliwy wpływ ultrafioletu ale muszą zostać w skórze zdegradowane. Całemu procesowi towarzyszy szereg reakcji enzymatycznych, często jej produkty są szkodliwe i działają drażniąco. Wiadomo więc, że skóry naczynkowej się nie drażni, stąd takowe zalecenie :) Mam nadzieję, ze udało mi się to zrozumiale wytłumaczyć:)

pompaura dzieki za informacje....mam jednak jeszcze jedno pytanie....ja mieszkam w kraju gdzie UV jest najwyzsze na swiecie(Nowa Zelandia)czy mozesz mi poradzic jaki krem przeciw sloneczny powinnam uzywac. Tu w lecie nie jest mozliwe wyjsc z domu bez zadnego zabezpieczenia na twarzy.(albo chociaz poradz mi czego unikac, jakich zwiazkow wybierajac taki krem)

Gość sssoookkk
yello ja się troche boje;( z tą aspiryną... jak powiem o niej mamie to powie że znowu wymyślam, bo dla niej to nie jest żaden problem, jestem sama z tym... ledwo co sie zgodziła na te kremy... a ile tabletek na dzień trzeba zażyć??

Gość sssoookkk
aha i przez jak długi czas trzeba brać aspiryne?? pzdr:-)

Gość Białasek
sssoookkk no... jak na razie straszny jest ten krem z AVENE.... źle się go uzywa ... nieprzyjemny w uzyciu... zobaczy się później.... może chociaż z czasem da jakiś efekt.. oby.... Ja z tą aspiryną chce wybróbować.... Yello mi to wytłumaczyła... chce jutro dla próby wziąźć 1 tabletkę. blondi Iwostin w użyciu - przyjemny.... zielony kolor - raczej nie maskuje w tym przypadku... starcza na długo, bo mam już go dobre 3 miesiące... ale efekty tj.chronienie przed napadowym czerwienieniem - niet.... Ostanio w ogóle strasznie się czerwienię, a jeszcze z 2-3 miesiące było prawie, że uper... a ostanie naście dni makabra.. ale myślę, że to przez krem diroseal :-(

Gość anonim19
tez ostatnio myslalem o spotkaniu fajnie by bylo. ENLEVE a skad dokladnie jestes (jaka miejscowosc) moze mam blisko bo jestem z lubelskiego. A własnie jest ktos z lubelskiego???

witam! dermatolog prezepisal mi rozex krem , uskarżałam się na ciągłe zaczerwienienie twarzy. tylko na ulotce i na innych stronach przeczytałam, że to masc na trądzik różowaty.. a ja nic o tym nie wiem zebym go miala maść działa przeciwbakteryjnie a to chyba nie pomoze na czerwoną buzię? nie bardzo wiem jak to mialby pomoc. no chyba ze mam ten tradzik a lekarz zapomniał mnie o tym poinformować..smarowac czy nie? do tego mam witaminę PP i rutinoskorbin.

Gość Białasek
pola to rumienienie w przyszłości może spowodować trądzik różowaty, więc pewnie temu... yello sssoookkk z tego co pamiętam ma 16 lat :-)

Gość sssoookkk
Dokładnie mam 16 lat:-) a ile trzeba zażyć tych tabletek zeby pomogło??

sssoookkk Sorry ale Twoj organizm sie jeszcze rowija wiec nie polecam regularnego przyjmowania 100mg aspiryny.Co moge poradzic......jesli masz jakies wazne spotkanie...jakis referat etc wez normalna aspiryne pol godziny przed wydarzeniem(nigdy na pusty zolodek....poczytaj o dzialaniach ubocznych) Jesli zauwazysz ze Ci pomoglo......mozesz porozmawiac z lekarzem o tej 100mg aspirynie. Konsultacja z lekarzem jest wskazana.W mojej opini jedak mozesz brac sporadycznie(kiedy naprawde musisz) ale nie polecam regularnego przyjmowania.

NOWOSC!!! hej wszystkim w to to chyba juz nie uwierzycie!!!! Ostatnio wyczytalam ze czerwienienie sie moga powodowac witaminy z grupy B + Niacinamide(sorry musze znalezc jak to jest po polsku) Powiem wam jednak ze to sa jedne ze skladnikow w REDBULL i innych napojach energetyzujacych.Ciekawe nie:-)