Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobka bombka

BIO C.L.A ktos uzywa

Polecane posty

Gość kasiuka89
ten cellulit to jakies przekleństwo kobiet:P nieznana... masz 14 lat i chcesz przejść na dietę 1000 kal? przeciez sie wykonczysz, jestes w okresie dojrzewania!!! Oczywiscie mozesz unikac smażonych potraw ale dużo się ruszaj!! I nie kupuj Bio cla. Niby ono jest nie szkodliwe, ale po co niszczyć młody żołądek z siłownią to zazdroszcze:P nie mam tyle czasu aby na nia chodzic codziennie ;( musi mi wystarczyc rower :P Pozdraiwma! :)

Gość gosia1620
hejka dziewczyny damy rade schudniemy tylko musimy w siebie uwierzyć to podstawa:-)

Gość DoRoTa_23
Witam!I jak tam dziewczynki z akcją odchudzanie z Bio CLA?? Czy ktoras moze juz opowiedzie o widocznych efektach tego specyfiku??A mam pytanko czy wie ktorAS z was co mozna poradzic na nadmiar skory na brzuchu po ciazy??Dwa miesiace temu urodzilam coreczke nie mam duzego brzucha jednak ze zostala na nim skora troszke zwisajaca nie zbyt ladnie to wyglada.Wiem ze najlepsze pewnie by byly cwiczenia na silowni ale niestety nie mam na to czasu(male dziecko,obowiazki)ktora ma dziecko to mnie rozumie

Gość ania24leszno
hejka-moja odpowiedz kieruje do dziewczyny, która pisze przede mna...jestem z zawodu położna i powiem Ci kochana szczerze, że brzuszek Ci sam zniknie,tylko musisz uzbroic sie w cierpliwośc.Niestety, nie napisałas czy urodziłas naturalnie, czy przez c.c.,ale postaram sie pomóc.Jeśli urodziłas drogami natury to możesz już ćwiczyć w domu (po 6-8 tygodniach od porodu mozna juz zacząć ćwiczyć),natomiast jeśli urodziłas przez cięcie (c.c) to lekarze karzą odczekać około 3 miesięcy, aby sie macica pożądnie zagoiła.Oczywiście zanim zaczniesz ćwiczyć, to skonsultuj sie z lekarzem ginekologiem, bo wiesz,żeby nie było przeciwwskazan z jego strony.Ja nie znam niestety ani przebiegu Twojego porodu, ani przebiegu ciąży więc moge Ci tylko tak "doraźnie " doradzać.Oczywiście pod żadnym pozorem nie stosuj dieety 1000 kcal, bo jeśłi karmisz dziecko piersia, to potrzebne sa jej mikroelementy itp z twojej diety,a czerpie je z mleka. No i nie wolno Ci stosować żadnyh wspomagaczy, ponieważ składniki przechodza do mleka matki, a to natomiast do dziecka.Nawet jak pisza że jest bezpieczne, nie warto ryzykowac .Jak juz wspominałam prędzej,pierwsze tygodnie po porodzie nastepuje regeneracja organizmu.w tym okresie nalee odżywiać,chodzic na długie spacery, najlepiej z dzieckiem :), przez którego sie dotlenisz. Dopiero po dwóch miesiącach od porodu możesz zacząć lekkie ćwiczenia na mięśnie brzucha (po 10-15 minut dwa razy dziennie). W pozycji półleżącej na plecach, podpierając się na przedramionach, wykonuj nogami "nożyce" i "rowerki". Dwa-trzy tygodnie później rób to, leżąc już płasko na plecach; wprowadź ćwiczenia modelujące uda i biodra.Aby ćwiczenia po porodzie miały dobre skutki należy pamiętać o tym,aby karmiąc piersia nie chudnąć więcej niż 2 kg na miesiąc.Zaleca sie chudnięcie 0,5 kg na tydzień (zresztą nie tylko po porodzie...to sa ogólne zalecenia dotyczące odchudzania).Można pływać i ćwiczyć we wodzie.Oczywiście na basen można chodzic dopiero wtedy, kiedy całkowicie wygoją Ci się drogi rodne (zwykle ma to miejsce ok. 6-8 tygodni po porodzie). Ćwiczenia na brzuch i biodra Połóż się na plecach, unieś złączone nogi pionowo do góry, rozłóż ręce na boki. Wychyl nogi mocno w lewo i w prawo. Wykonuj to ćwiczenie przez minutę. Leżąc na plecach, ugnij nogi, postaw stopy na podłodze. Unieś głowę, barki i ręce, wytrzymaj chwilę. Powtórz 20 razy. Unieś nogi, ręce za głowe, prawą nogę ugnij w kolanie, dotknij go lewym łokciem. To samo zrób drugą ręką i nogą. Wykonuj ćwiczenie przez minutę. disiaj niestety byłam w Poznaniu i darowałam sobie siłownię,wszystko przez pociąg wcześniejszy, który mi uciekł...ale nie poddaje sie :0pozdrawiam Was :)

Gość kasiuka89
a ja zaczelam aerobiczna 6 xD moze pomoże ;)

Gość DoRoTa_23
Witam!Odpowiadam pani ania24leszno.Na poczatek chcialabym podziekowac za tak wspaniale rady nie ma to jak rada od fachowej osoby:)Nawiaze jeszcze do tego mojego"brzuszka".Moja corcia ma 2,5 miesiaca,urodzialam ja naturalnie,generalnie porod odbyl sie bez zadnych komplikacji trwal 14 min,nie popekalam tylko bhylo normalnie naciecie poniewaz za male mialam rozwarcie.Ciaza tez przebiegala bez zadnych komplikacji.Pracowalam przez cala ciaze w barze gastronomicznym,bylam caly czas aktywna fizycznie moze wiec dlatego mialam bardziej lekki porod niz inne kobiety ktore siedza w domu.W piatek bylam jeszcze w pracy a w niedziele bylam juz dumna mamusia:)Po porodzie zagoilam sie dosyc szybko lecz tylko przez miesiac karmilam piersia bo mialam strasznie malo pokarmu i byl on slaby musialam mala dokarmiac az wkoncu pokarm zanikl.W momencie gdy przestalam karmic to "wzialam"sie za siebie.Kupilam wlasnie tabletki Bio CLA,duzo czasu spedzam na polku z corcia spacerujemy.W domu robie po 50 brzuszkow rano i wieczorem.Jem po 3 posilki dziennie,nie jem juz wogule slodyczy(przez te tabletki nie mam wogule na nie ochoty)no itak pomalutku jakos ciagne.Waze teraz 69 kg,168cm, a przed ciaza wazylam 62 kg.W sumie w ciazy przytylam 18 kg.W sumie duzo z wagi spadlam po samym porodzie ale teraz zostal jeszcze ten brzuszek a raczej skora na nim,pojawil sie cellulit na udach i strasznie rozszerzyly mi sie biodra.A wlasnie co do bioder czy miednica wroci do poprzednich ksztaltow sprzed ciazy??W sumie to ja zawsze mialam szerokie biodra ale teraz sa zdecydowanie za duze bo nie wchodze w spodnie przed ciazy a kiedys byly luzne.Ja wiem ze do tego wszystkiego trzeba czasu zeby bylo jak dawniej ale nie oklamujmy sie kazda z nas chce byc atrakcyjna kobieta i mamusia tez:) Pozdrawiam wszystkie kobitki:)

Gość ania24leszno
do doroty 23:) a więc tak...jesli chodzi o miednice to ona wróci do swoich kształtów ale na to potrzeba czasu .Oczywiście zależy to wszystko od predyspozycji kobiety. Wszyscy zawsze mysla ,że kości miednicy sie rozchodza...ale tak nie jest,nawet w ciązy. Rośnie i powiększa sie macica, a nie kości miednicy.Pewnie każda z Was przed porodem, lub podczas wizyty u lekarza, miała mierzona miednicę.Jeżeli wymiary jej sa wieksze lub prawidłowe, to można rodzic naturalnie, a jesli sa mniejsze to wykonuje sie cesarkę, poniewaz kobieta jest za wąska i dziecko nie przejdzie. Jeśli chodzi o biodra (kości biodrowe) to one sie rozrzeszaja przez cała ciążę, ale potem wracaja do stanu sprzed ciąży, jednak potrzeba na to czasu. Niestety, 2-3 miesiace to za krótki czas, aby wróciły do stanu sprzed ciąży. U niektórych kobiet wracaja one w ciągu 6 miesięcy od porodu, a u niektórych dłużej.Jednak to jest sprawa indywidualna. Co do brzuszka to niestety...skóra zostanie...rozstepy sie zabliźnia ale slady białe pozostana.To czy kobieta bedzie miała rozstępy zależy w dużej mierze od zawartości w skórze tkanki łącznej, oraz od predyspozycji (np.genetycznych), oraz od formy kobiety. Ale i na brzuszek i na uda można jakos sobie poradzić...odpowiednia dieta, kosmetyki i ćwiczenia i cierpliwośc i wszystko wróci do normy.

Gość DoRoTa_23
Do ania24leszno:) Witam!Mam pytanie troszeczke z innej beczki ale skoro jest pani polozna to moze w jakis sposob mi pani pomoze.Chodzi o moja coreczke.Jest ona karmiona sztucznie NAN activ 1.Generalnie to byla norma ze przy tym mleku robila kupki raz dziennie i miale one konsystencje bardziej gesta i kolor zielonkawy.W niedziele moj maz kupil mleko NAN 1 (nie activ) i jakby od tej pory robi strasznie zadkie kupki,zolte i jakby z taka woda i co mnie przeraza po 5 razy dziennie.Objetosciowo to jest w pampersie malutko ale robi je strasznie czesto dlatego nie wiem co jest tego przyczyna czy chodzi o to mleko??Czy jest to normalne czy moze musze udac sie z nia do lekarza?Prosze o pomoc.Z gory dziekuje:)

Gość kasiuka89
robi sie tu inne forum :P i jak wam idzie ;)?

Gość ania24leszno
Dorga Doroto 23-jeśli chodzi o stolce u Pani dziecka, to taki mały bobas karmiony sztucznie (czyli mlekiem modyfikowanym) oddaje na dobe 1-5 stolców, natomiast u dzieci karmionych piersia ilość stolcy na dobe to około 1-10.Taka liczba może przerażać, ale niestety, takie sa realia. Na początku ,przez kilka pierwszych dni życia dziecka oddaje on smółkę, ciemnozielony stolec i taki sliski i smierdzący, jednak w miare wzrostu dziecka i jego przyjmowaniu mleka, te stolce zmieniaja barwe na żółtą, ale też nie przyjemnie pachnące. Dlatego dziwi mnie to,że przy mleku dziecko miało zielone stolce. Nie napisała Pani, czy to mleko nan i to drugie, czy zostało zlecone przez pediatrię, czy sami tak zdecydowaliście. I czy dziecko ma jakies problemy np. jest alergikiem, lub ma kolki itp. Bo mleko "przypisuje" dziecku lekarz, zwłaszcza, gdy dziecko ma jakies problemy. Polecam zmienic mleko np. na bebiko 1 ,lub bebilon, ewentualnie pójśc do lekarza. Ale wydaje mi sie,że to kwestia mleka.

Gość ania24leszno
DO DOROTY 23 jeszcze jedno pytanie mi sie nasunęło- dlaczego mąz kupił inne mleko? przez pomyłke? czy z innego powodu? dlatego tak jak napisałam, radzę wrócic do poprzedniego mleka i zobaczyć jak będzie.trzymajcie sie jednego mleka, bo to może też być reakcja dziecka na inne mleko.

Gość mariaxxxx
Ja właśnie przedwczoraj zaczęłam jeść BIO C.L.A z zieloną herbatą staram się ograniczać niezdrowe jedzenie, biały chleb, tłuste i smażone potrawy. Ćwiczę na Orbitrek-u oraz jeżdżę na rowerze. Waże 73 kg przy wzroście 160 cm, proszę napiszcie mi do jakiej wagi muszę schudnąć?

Gość kasiuka89
do 161 cm wyskoczyło mi ze musze ważyć 53 kg to jest waga idealna, ale powinnam mieścic sie w 53-58 czyli Ty jakies 55-60? tak na chłopski rozum

Gość asiwa
Witam! Używałam bio cla z zieloną herbatą, ale dodatkowo wprowadziłam dietę i gimnastykę, jak odstawiłam dziecko od piersi. w rezultacie schudłam 9 kilo w ciągu 3 miesięcy. Zostało jeszcze 7 do zrzucenia. Myślę, że tabletki same w sobie nie ujmą nam kilogramów. Jednak piszę na forum, gdyż ostatnio w sklepie zielarskim pani sprzedawczyni zaproponowała mi zamiennik bio cla tj. cla z zieloną herbatą polskiej firmy G.A.L. z Poznania. Opakowanie 100 tabletek kosztuje 24,96 zł ( w sklepach internetowych widziałam ten preparat w cenie ok. 50 zł, więc warto popytać w lokalnych sklepikach zielarskich), zażywam 6 tabletek dziennie, więc polecam wszystkim zainteresowanym. Pozdrawiam.

Gość e.m
Witam! Ja zażywam BIO CLA z zieloną herbatą już od 2,5 miesiąca. W połączeniu z dietą i ćwiczeniami ( fitness + basen ) daje naprawdę efekty trzeba tylko sie pilnować i zero złodyczy. Oczywiście od czasu do czasu jak juz nie mogę wytrzymać to sięgnę po coś słodkiego ale wygląda to tak, że tylko ugryze kawałeczek żeby poczuc smak i nie zjadam wszystkiego. Polecam ten specyfik:)

Gość e.m
acha zapomniałam dodać, że w ciągu tych 2,5 miesięcy zażywając ok 3,4 tabletek dziennie czasem mniej schudłam 6 kilo :-) oponka zniknęłą, nogi sie wyszczupliły, ramiona tez w dodatku dzięki ćwiczeniom ładnie wyrzeżbiło sie ciało. także moim zdaniem jak najbardziej warto ale tylko w połączeniu z ćwiczeniami i dietą jak juz wczesniej pisałam.

Gość kinga_9
ja od 6tyg.jezdze codziennie na rowerze i schudlam jedynie 2kg(nie bralam zadnych specyfikow), mam 173 i waze 60kg chcialabym schdnac jeszcze 5kg. czy moze mi ktos napisac ile powinnam brac tych tabletek i jakie cwiczenia wykonywac dodatkowo.

Gość kasiuka89
powiem wam rewelacje :D na mojej diecie PRZYTYŁAM 6 kg :] heh ;] po co to sie trudzic jak efekty sa do dupy;]

Gość malgos79
schułam kolejne 4kg:)

Gość pata
Hej A ja wam mogę polecić świetną książkę "Dieta greckiego doktora" Tytuł może śmieszny ale zawartość - rewelacja. Jest to książka która daje wytyczne jak łączyć produkty, co jeść w jakich porach. Nie jest to gotowa dieta tylko wskazanie kierunku w jakim można iść planując co się zje. Żadnych katuszy, głodówek - jem nawet wiecej niż jadłam :) Przerobiłam kilka przepisów (przykładowych) z książki - zupa z soczewicy - pycha!!! Efekty? Bez ćwiczeń, bez tabletek - w miesiąc 4 kg - i co najważniejsze bez głodzenia sie bo ja jestem łasuchem i lubie dobrze zjeść - wiec każda dieta to dla mnie koszmar... a teraz wcale mi nie przeszkadza a jak czasem mam ochote na pizze z podwójnym serem to po prostu ją zjadam :) więc dziewczyny (i chłopaki) - polecam! Acha i jeszcze dodam ze jem lżej i mniej tłusto i nie tylko schudłam ale także lepiej się czuję:)

Gość kasiuka
a ja sie chyba poddaje. bio bede brała nadal bo piekna mam skórę ale brak silnej woli;/

Gość ania24leszno
hejka dziewczyny-2 tygodnie temu kupiłam to bio cla z zielona herbata firmy zagranicznej.Owszem, kosztował 55 zł, ale co tam.Dodatkowo kupiłam sobie lirene serum i żel-krem antycellulitowy, chodze nadal na siłownię codziennie ( to juz półtora miesiąca) pilnuje diety i musze Wam powiedzieć że tabletki naprawde sa skuteczne.Widzę po nogach (zwłaszcza udach,)że skóra sie elastyczniejsza zrobiła, fałdki robia sie płytsze, skóra bardziej ujędrniona.Oczywiście nadal będę sie trzymac swoich zasad, bo chciałabym jeszcze mieć bardziej ładniejsze uda, bo tam mam niestety ten syfiasty cellulit.Ale efekty sa -nie powiem...pozdrawiam i wytrwałości Wam życzę :)

Gość Botojajestemaniolem
Mi nic nie dają:(((((((

Gość andzia*
Jak schdnąć

Gość kasiuka89
wystarczy zdrowo sie odzywiac;]

Gość ania24leszno
Witajcie-jak Wam idzie odchudzanie? bo mi dobrze, tylko stwierdziłam że za często się ważę ponieważ raz waga pokazuje że zgubiłam, a dwa dni późńej że przytyłam np po wekeendzie, a za dwa-3 dni znowu spadek. Więc stwierdziałm że dopiero zważe się za 2-3 tygodnie lub po miesiącu bo to bez sensu ważyć się raz w tygodniu. Oczywiście nadal trenuję na siłowni i jak czas pozwoli to jak zacznę studia to już też będę uczęszcać na siłownię bo badzo mnie wciągnęla.A co do Bio cla-to teraz nie biore, bo mi sie skończyły,jutro idę po nowe opakowanie, ale powiem wam że faktycznie w połączeniu z dietą, siłownią i kosmetykami lirene antycellulitowymi, to uda mi sie wyszczupliły i nie mam już fałfdu nad kolanami, czy jakoś inaczej można go nazwać.Więc niebawem nogi będą ładne...pozdrawiam Was moje Gwiazdeczki :)

Gość martuula
bio - tylko to niestety sie dodalo a rozpisalam sie jak nigdy... coz. ja zastanawiam sie nad kupnem bio-c.l.a ale codziennie odkladam kupno na pozniej.. jesli chodzi o mnie to mam prawdziwy problem ze slodyczami ! po prostu jak widze, to nie opanuje sie na dlugo. nie jadlam slodyczy przez 3 dni i nawet sie cieszylam, mialam zapal, checi i wiare,ze mi sie uda, ale niestety 4. dnia sniadanie zaczelam od...pączka ! pozniej kolejne 3 dni nie jadlam slodyczy, a dzisiaj znow! ja mam po prostu bardzo slaba wole. i nie mowcie tylko, ze chrom mi pomoze. stosowalam. i co ? zadnych efektow. a apetyt na slodycze jaki byl-taki byl i niestety nie zmniejszyl sie wcale.. ;/ mam pytanie do Was ; ile kosztuje opak. bio ? i na jak dlugo starcza ?

Gość karoo0lka
na moje szkoda kasy, ale jezeli koniecznie chcesz wyrzucic w bloto kase-to Twoj wybor. pozdrawiam. -bo wiara w siebie jest jedyną rzeczą, która zostanie, jeżeli nie będziesz miał już nic.

Gość anioleczek235
Witam. Czytam Wasze wypowiedzi od dawna i dopiero teraz zdecydowałam się napisać. Ja zażywam Bio CLA od jakiś 4 lat z przerwami. Pierwszy raz zetknęłam się z nim na studiach. Schudłam wtedy w pół roku 12 kg. Bez zbędnych wyrzeczeń, stosując dietę niełączenia produktów i chodząc na dyskoteki (więc ruch jakiś był (: ). Teraz pracuję, w maju mam ślub i muszę zrzucić zbędny tłuszczyk :) stosuję je od tygodnia, razem z moją dietą, i dużą ilością płynów ( herbatki ziołowe, woda niegaz.) ale już bez ćwiczeń w postaci dysku i efekt jest taki, że schudłam 2 kg. Może to mało, może dużo ale zawsze coś. Fakt słodyczy jem bardzo mało, praktycznie w ogóle ale za to uwielbiam hamburgery i pizzę :( i tu jest mój problem. Ale trochę wiary w siebie i wiem, że każdej się uda. Niestety taka jest prawda, że wszystko jest w naszej głowie. I tylko zdrowe podejście do zrzucenia zbędnych kg może dać upragnione efekty :) trzymam kciuki za każdą z Was :)