Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kazimiera 5

Czy uważacie , że ona jest ofiarą czy winowajczynią?

Polecane posty

Oczywiście Gazeta Wybiórcza zadbała o dobro osobiste poszkodowanej podając tytuł filmu. Brawo pismaki!!! Obserwując od kilku lat polską młodzież stwierdzam nie co przekornie, że wychowanie seksualne wcale nie jest potrzebne jako przedmiot. Potrzebny jest przedmiot, który uczyłby jak być człowiekiem. I tej małej i temu 18 latkowi potrzebne jest to w pierwszej kolejności. Winę według mnie ponosi ten 18 letni zwyrodnialec i dlatego maksymalny wymiar kary czyli 10 lat powinien być adekwatny. Dla niej karą jest fakt że do tego doszło.

Gość dobra ok
a jak znam gowniary ktore ciagna za doladowanie tel. tzn ze tez sa ofiarami?bo mamusia lub tatus nie chcieli dac na karte do tel?

--> Anouk Ja juz wyluzowałem. Całe szczęście prawo stanowią inni ludzie niż niektórzy na tym topiku.

Dlaczego mam jej współczuć??? Współczułabym nastolatce, która została na ulicy napadnięta i zgwałcona, a nie pijanej , szwędającej się z dorosłymi facetami gówniarze.:P

Gość ona ma wypaczoną psychikę
nie jest dwuletnim dzieckiem i wie co robi, nie przesadzaj z jej psychiką. Jak pić i seksić się mogła, to widocznie ma psychikę kobiety z autostrady A4. sama sobie winna. Na drugi raz jak bedzie się seksić, to będzie bardziej uwazac na kamery.

Gość ja uwazam
do dobra ok-jesli jakies malolaty ciagna za dolara,to sa ofiarami!!!

Gość dobra ok
ja tez nie do konca wiedzialam co jest dobre a co zle w wieku 14 lat, ale nic to wspolnego z wodka ani seksem nie mialo, nawet nie myslalam o tym

teorio-po prostu głupota i naiwnośc to nie to samo co bycie k..wą a dziewczyny w tym wieku bywaja po prostu głupie nie przewiduja jak to sie skończy , tylko upajają sie dorosłością a to dorośli powinni czasem za niedojrzalych małolatów mysleć i ich strzec zamiast podkręcać atmosfrę dzieci biora przykład z dorosłych i nie wiemy jakie miała wzorce

Gość _ff_
Ja sie pytam co to dziecko robilo ze starszymi chlopakami? Dlaczego to dziecko pilo alkohol? Czy rodzice nie wiedza, co ich pociechy robia?

Gość winowajczyni tylko
14nastka nie wie co dobre a co złe?? poczytaj sobie blogaski nastolatek, albo pisemka.. doskonale wiedzą co jest dobre a co złeale wiadomo, złem lepiej zaszpanować i zdobyć "uznanie" wśród "swoich":O

Gość biedna jest bo się wydało
jak się zabawia po szkole:-)

Gość Facet chce rozgłosu

Czy 10 letni chłopcy, którzy zakatowali 3 latka Jamesa Bulger\'a też jeszcze się nie nauczyli co dobre a co złe?

teoria, przeczytaj wszystkie moje posty.... pisałam o poplątaniu rodziców, ale chyba nie dostrzegłaś.... Ja raczej się zastanawiam, co mysleli rodzice, kiedy córki nie było? Czy w ogóle widzieli w tym jakis problem? Czy m,oze w ogóle nie dostrzegaja? Pisałam, ze też mnie złoszczą rozwydrzone nastolatki, ale jeszcze bardziej złoszczą mnie ich rodzice, którzy uważają, że wszystko jest OK, a córka ubiera i zachowuje sie odpowiednio. O to, że w imie ślepo rozumianej miłosci, bronia dzieck, wyrządzając mu krzywdę, a nie wychowując. myrevin, ja idę na kawę:P

hej ale przeciez ja jej ANI raz kurwą nie nazwałam a już 3 osoby wkładają mi to w usta :P kurwa na pewno nie można jej nazwac ale porządną nastolatką tez nie za bardzo

Gość cale to towarzystwo
jest siebie warte. Najbardziej winni ich rodzice.

--> Kazimiera 5 Nie porównuj nieporównywalnego. A ide stont. jeszcze mi sie ta głupota udzieli.

Gość ja uwazam
a wy wszyscy nie naprawicie swiata,skaczac sobie do gardla!!!zastanowcie sie tylko jak byc rodzicami i dawac dobry przyklad dziecia,bo to co tutaj wypisujecie,to ludzkie pojecie przechodzi!!!!!!!!!!!

Gość mam 14 lat i już od dawna wiem
to to jest sex i alkohol. Ani jedno ani drugie mnie nie interesuje, ale znam kolezanki, które się chlubują tym że upiły się w trupa i spały ze starszymi facetami, są też takie, które za doładowanie karty w telefonie prześpią się z pierwszym lepszym. Nie sądzę, ze ona jest ofiarą, bo ja np. nie chodzę na imperzy z alkoholem tylko zajmuj się nauką, co w tym wieku powinno być priorytetem.

Rodzice dzisiaj inaczej wychowuja swoje dzieci. Ja inaczej bylem wychowywany...rodzice zawsze byli np. z nauczycielami. Nie bylo czegos takiego, ze podwazali ich autorytet. Jesli cos nabroilem to dostawalem w kosc od rodzicow i od nauczycieli. Dzisiaj wyglada to zupelnie inaczej.

Chyba niektórzy nie zdają sobie sprawy do czego zdolne są \"dzieci\":O Wyobraź sobie ,że takie 14 latki często nie maja oporów,żeby komuś nóż w plecy wsadzić za 15 zł.:O

Gość dziewczyna po szkole sobie
dorabia i tyle

Gość winowajczyni tylko
rodzicom się mówi że idzie się spać do przyjaciółki, następnie wychodzi do takiej koleżanki która nie ma w domu "ciśnień", czeka aż rodzice zadzwonią sprawdzić czy tam jesteś, następnie przebiera się w szmatki nie ubrania, i idzie się "lansować" tak mi to zostało przed chcwilą wytłumaczone przez 15latkę zejdźcie z rodziców, rocznego dzieciaka nie upilnujesz i się poparzy, a nastolatkę...

Dziewicy Maryi z niej robić nie zamierzam, pić alkoholu w tym wieku na pewno nie powinna, latać po imprezach też nie, ale przecież nie wiemy, jak było naprawdę. Szczeniaki w tym wieku mają pstro w głowie, opinia rówieśników jest o wiele ważniejsza niż później. Ile durnych dzieciaków dało się namówić na złe rzeczy, żeby tylko nie wyjść na beznadziejnego nudziarza? Ile rzeczy zrobili ludzie po pijanemu, których normalnie by nigdy nie zrobili? Nie trzeba do tego tabletek, postrzeganie rzeczywistości bywa wystarczająco zaburzone. Karę za picie powinni wymierzyć rodzice. Osobę, która nie ma doświadczenia w piciu alkoholu upić do nieprzytomności nie jest wcale tak trudno. I grubą przesadą wg mnie jest odgórny osąd, że na każda styczność z alkoholem, w mieszanym towarzystwie, w tym wieku musi się od razu źle skończyć. A już na pewno nie rżnięciem i publikacją tego w sieci. Dziewczyna święta nie jest, ale winę ponoszą przede wszystkim chłopaczki, którzy to zrobili. Winna to ona byłaby, gdyby sama rwała się do chlania, a przedtem wiedziała, co nastąpi, czyli poszła do znajomych na filmowany seks i alkohol, a wątpię, żeby tak było.

Gość niedawno też była afera
jak 15 latka z młodszym chłopakiem (to nie był jej chłopak) uprawia sex przed oczami swoich równieśniaków przed szkołą i to koledzy nagrywali na tel. Niektóre gówniary maja rozum między nogami....

Gość ja uwazam
ze wszystko zalezy od wychowania!!!!!!!!!!

Jasne, ze nie upilnujesz...ale wczesniej mozna wychowac odpowiednio.

Gość ja uwazam
rodzice za malo czasu poswiecaj na rozmowy z dziecmi,a to naprawde w wielu sprawach pomaga.

Ananke ---> zgadzam się z Twoją wypowiedzia poza ostatnimi dwoma zdaniami moim zdaniem wina lezy po obu stronach a nie tylko tych zboków :O

Gość ja uwazam
nie zostawiajcie dzieci samych sobie