Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaola74

rodzimy w lipcu 2006

Polecane posty

heja dzieki za wszystkie zyczonka :) Iskierko ja tez jade do szklarskiej i tez w planach mam wypad do czech :) a kiedy ty jedziesz

A u nas leje caly dzien... wlasnie obiad wstawialam i do Was klikam. Na bobasy dalam nowe foty ani z ogniska. Balismy sie ze moze mala bac sie, ale skod ze! Cieszyla sie bardzo, do tego zabe widziala 1 raz i od razu chciala zeby Pawel jej dal do raczki. Kazdy dziwil sie ze taka samodzila, w wozku, czy na kocu sama bawi sie. My odpoczelismy i po 23 w domu bylismy:-). mamusia- widzialam foty! ale dzici miale zabawe i radoche w tym placu zabaw. A fota w pileczkach- rozbrajajaca:-). Do Londynu na stale jedziesz? Mezus bedzie cieszyl sie z koszulki. flipsik- fajnie ze odezwalas sie! Ciesze sie ze Miesio rozwija sie dobrze. zycze duzzzzooooo zdrowka dla niego!!!! Jaaga- jak urzadzalismy dom, to tez nie jezdzilismy. Kazdy grosdz liczy sie! A co do wesela- to moja tez miala tak ze wstyd bylo do ludzi isc, ale teraz jest o wiele lepiej, po prostu wiecej przebywa z dziecmi obcymi na placu zabaw. Iskierko- ostatni tydzien laby! Wypocznij przed praca!!! Basiasz- fajnie ze odezwalas sie, szkoda ze z pracy. Ale tak to jest z tymi pracami. Lepsza ta niz siedzenie na zasilku czy w ogole bez zadnego dochodu. GRATULACJE dla Damianka ze chodzi juz!!!!!!!!!! Lece do kuchni, przypali sie zaraz. Pozdrawiam:-)

Cześć Dziewczynki :-) Jaaga może Twoja Kornelka już myśli o zamążpójściu skoro do ołtarza ją ciągnęło :-D Ale tak na poważnie, to mój łobuz też się nie umie zachować w publicznym miejscu. Kilka razy byliśmy gdzieś w restauracji, ale chyba skońcczymy z tym, bo więcej nerwów nas to kosztuje niż to warte. Kupiłam mojemu dziecku nocnik i zastanawiam się czy to nie za wcześnie, bo po fakcie naczytałam się, że dopiero w wieku 18 miesięcy jest na to czas. Ale z drugiej strony chyba lepiej przyzwyczajać wcześniej, chociaż nie bardzo rozumie o co chodzi, ale przynajmniej już się nie będzie bał nocnika, a czesto starsze dzici tak mają. No sama nie wiem, co o tym myślicie? No i jeszcze mam pytanie, bo rodzina mnie ściga że nie zakładam dziecku opaski ciasnej albo nie przyklejam uszek plastrem do główki :-S Co rusz mi ględzą że dziecko będzie mieć przeze mnie odstające uszy. Ja to uważam za straszną głupotę i nie zamierzam dziecka męczyć takimi wynalazkami. Nie uważam żeby miał odstające uszy. Co prawda nie przylegają do głowy, no ale to chyba jeszcze nie oznacza że ma odstające. Poradźcie mi coś proszę, bo to się w schizę u mnie zaczyna przeradzać. Już sama nie wiem, może to ja nie mam racji?

A mój mały mężczyzna uwielbia mnie obdarzać buziakami. Tak śmiesznie to robi - z szeroko otwartą buzią :-D Uciechy ma przy tym co niemiara. Ja też :-D

Hej Własnie maly zasypia , corka w przedszkolu a ja mam czas troche naisac bo pozniej jak maly sie obudzi to jedziemy zalatwiac rozne sprawy w banku i w urzedach. Dawid chodzi ze mna wszedzie i jest w miare spokojny zreszta jakdziecko... Szukam jakiegos garniturku na roczek ale maly jest wybor wizytowych ubran wiec juz sama nie wiem... ognik ja nic nie wiem o sposobach na odstajace uszki ale nie przypuszam zeby przyklejanie lub nakladanie opaski cos dalo moze warto zapytac lekarza jezeli ciee to niepokoi ... Magda my lecimy do Londynu tylko na tydzien odwiedzic siostre meza i szwagra czyli mini wakacje....Widzialam zdjecia Ani afajne te przy ognisku .... narazie zmykam

🖐️ witam was dzis jestem wczesniej w domku wiec nadrobilam czytanie was ale jutro wyjezdzamy i znowu d.... mamuska dzieki za namiar na zaproszenia iskierko z tego co wiem z wlasnego doswiadczenia to musisz dla bartka miec dowod tymczasowy lub paszport zeby przejsc przez granice.my nie mielismy nic i nas cofneli bo niby skad straznik mial wiedziec ze to nasze dziecko:) kiedys wpisywali w dowod a teraz nie wiec musisz miec w/w papier. ognik ja nic nie slyszalam o przyklejaniu uszek>)to chyba jakis zabobon. podobno od jutra ma byc piekna ciepla wrecz upaln pogoda ciesze sie bo teraz jest brzydko i mam lenia. z nauki mowienia to zuzinek mowi tata na bartka wiec pewnie to swiadomie daj -daj,baba,brrrr,pokazuje klopoty,pepuszek,piersniki,robi kosi-kosi,i przyklada tel do uszka i robi haloo. pozdrawoiam cieplutko i obiecuje wpadac czesciej po 22 czerwca 😘

mamuska wlasnie przeczytalam ze zamowilas koszulke dla meza masz jakis namiar?bede wdzieczna bo super pomysl

Ognik- niech sami zaloza sabie opaski czy plastry na uszy. GLUPOTA, sorki, ale dla mnie to GLUPOTA (napisalam jeszcze raz to slowo). Nie obrazaj sie na mnie za to:-). Moja Ania juz dlugo ma deske mala nakladana na normalny kibelek i zalatwia sie po spaniu i przed kapiela na nia. Jak kupke robi i to zauwaze to tez laduje na kibelek. Lekarka mi powiedziala ze niby jest te 18-24 miesiace na nocnik czy deseczke, ale jak dziecko robi wczesniej- to sadzac wczesniej. Nie zmuszam jej do nieczego. Byly dni, ze na kibelku nie siedziala. Mamusia- moja tez ze mna wszedzie chodzi i jest gzeczna, ale jak miala z 6-7 miechow to byla malym diabelkiem wsrod ludzi. No to macie mini wakcje:-). Juz kiedys byliscie w Londynie? Dlugi mieszka tam siostra? Moja Ania w koncu od tygodnia w dzien zasypia w swoim lozeczku!!!! Zawsze w wozku i w wozku albo w aucie. Musialam pokazac jej i poskutkowalo. Wlazlam do jej lozeczka i patzyla sie i us=dawalam ze spie i takim sposobem przekonala sie. Wczoraj caly dzionek lalo, dzis ma byc ladnie, wiec na podwoku bedziemy od rana do nocy:-). Ania bedzie bawila sie a ja zakuwala na jutrzejszy egzamin. Pozdrawiam:-) Pozdrawiam:-)

Magdasz - dzięki Kobieto za dobre słowo 🌻 Ja uważam tak samo jak Ty :-) Ale niektórzy nie dadzą sobie wytłumaczyć... Nawet to że pediatra się z tego śmiała nie poskutkowało. Usłyszałam \"ty jej nie słuchaj i rób swoje\". Na początku się stawiałam o to, ale jak się coś naokrągło słyszy, to już człowiek głupieje. Jak głupia teraz wszystkim dzieciom uszy oglądam... Chyba po prostu będę miała w nosie te głupie gadki i tyle. A sposoby masz fajne na Anulkę :-D

Hej Edytko bardzo prosze a i jeszcze na koszulke zaraz http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=199338609 Magda my juz bylismy kilkarazy w Londynie ale Dawid pierwszy raz bedzie i nie wiem jak bedzie sie zachowywal w samolocie, siostra mieszka tam juz od 9 lat najpierw byla kilka miesiecy w stanach a pozniej wracajac zachaczyla o Londy i tam została poznala meza anglika i juz sa ze soba od 7 lat wlasnie spodziewa sie wyczekanego dzidziusia po zaplodnieniu in vitro na pazdziernik ma termin wiec jedziemy ich odwiedzic bo ona teraz nie lata samolotem.... A kupilam wreszcie ubranko na roczek juz zrobilam pare zdjec zaraz wrzuce na bobasy....

i dodalam nowe zdjecia, no i zdjecie balonu ktory ladowal wczoraj niedaleko naszego domku....

Hej 🖐️ baardzo dawno mnie nie było bo jakoś nie miałam czasu.teraz troche was poczytałam ale bardzo dużo mam zaległości. jak oglądam te wasze pociechy na bobasach to śliczniutkie są. moja Zuzia już prubuje sama chodzić. hcodzi za jedną rączkę i puszcza sie. waży 8 kg. ma tylko dwa ząbki na dole. i najważniejsze: OD TYGODNIA ROBI KUPKE DO NOCNICZKA.JUŻ TYDZIEŃ NIE ZROBIŁA DO PIELUSZKI. PYTANKO: jak ubieracie wasze dzieciaczki na pole i na noc do spania??? pozdrawiam wszystkich i zapraszam na bobasy

Witajcie :-) Zuzka - Twoja córcia to chyba będzie modelką, bo ma takie długie zgrabne nóżki. Ja synka różnie ubieram na noc, jak były ostatnio te upały to w body z krótkim rękawem spał, jak się troszkę ochłodziło to w pajacyku z krótkim rękawem i krótkimi nogawkami, ale takim grubszym, a teraz śpi w pajacyku cienkim ze stópkami i długim rękawem. A na dwór przeważnie w spodenki i bluzę na krótki rękaw, no chyba że jest zimniej to na długi, albo jak gorąco to wtedy krótki rękawek i krótkie gatki. Jedyny problem mam z czapką, bo ściąga sobie a jak nie może bo jest zawiązana to wścieka się strasznie. Mamusia - przystojniak z Twojego Damianka - bardzo elegancko wygląda w tym ubranku. Obejrzałam wczoraj wszystkie Wasze bobasy. Dzieciaczki są śliczne. Na małe dzieci można patrzeć godzinami.

O rany, Mamusia - przepraszam, Dawidka oczywiście. Ja chyba jeszcze śpię...

Hej dziewczynki, mam chwile bo mała śpi a ja do pracy na popołudnie, więc piszę:) Nie mam czasu-norma:) Jak nie praca i Maja to remont mieszkania itd. Dziś ostatni dzień do pracy i długi weekend:) Gabinet w piątek zamknięty a w sobotę wesele koleżanki z pracy(tej w ciąży):) cieszę się, idziemy z Majką:) A jutro mam nadzieje że wyciągnę mojego męża na procesję na Rynek, tylko że on raczej unika tłumów a ja ciągnę do ludzi:D Co do ubioru:) W nocy Maja śpi w samym pajacyku, generalnie odkryta, a na dwór wychodzi teraz w spodniach, skarpetkach, body na ramiączka i bluzeczce z długim rękawkiem. Sweterek jest pod ręką w razie potrzeby. Ale już podobno znów mają wrócić upały:) pozdrawiamy i gratulacje dla chodzących dzieciaczków. Maja jeszcze nie chodzi ale długo już sama stoi i pięknie mówi \"tata\" \"dziadzia\" \"dada\":) \"Mama\" niestety nie:(

Cześć! A ja jak małe dziecko, dopadła mnie angina! Podobno, bo gardło mnie wcale nie boli, mam antybiotyk i 10 dni zwolnienia. Ale jakoś wcale z tego powodu nie narzekam, przyda mi sie odpoczynek. Żałuje tylko, że nie mogę pojechać na działkę i zobaczyć domu z nowymi oknami i drzwiami. Zuzka 🌻 nareszcie się odezwałaś. Czekałam na to bo ciekawa byłam ile waży twoja gwiazda, ale widzę że tyle co moja, no i też tylko dwa zęby. Mamusia zazdroszczę ci wyjazdu do Londynu, bo spędziłam tam kilka fajnych chwil i obiecałam sobie, że tam kiedyś wrócę. W lipcu wyjeżdża do Anglii moja bratowa z dziećmi, bo brat siedzi tam już jakiś czas. Poza tym męża przyjaciel i moja bardzo dobra koleżanka też tam mieszkają z rodzinami, więc obiecujemy sobie, że może w przyszłym roku pojedziemy w odwiedziny :). A Kornelka nawet nie chce słyszeć o nocniku.

Hejka Pozdrowienia dla wszystkich !!! Jaaga duzo zdrowka zycze mojego malego tez dopadl jakis katarek... Ognik nic sie nie stalo mi tez myla sie imona.... a gdzie mozna zobsczyc twoja pocieche??? Jutro Boze cialo wiec wybieramy sie cala rodzinka chyba ze maly dostanie jeszcze wiekszego katarku... Wczoraj biedaczek przewrocil sie i walnal o krzeslo policzkiem ale byl placz a dzisiaj jest ogromny siniak biedactwo.... U nas dzis piekna pogoda i bardzo sie z tego ciesze, musze corce jechac kupic adidaski bo wyrosla i nie ma zadnych do biegania... Ja bardzo sie ciesze na ten wyjazd do Londynu znow bedzie szalenstwo po sklepach no i te parki to lubie w londynie super zadbane place zabaw dla dzieci, u nas to szkoda gadac... zmykam popracowac troche bo jestem tez ksiegowa i prowadze 2 firmy swoja i meza ksiegowo oczywiscie , wiec jest troche roboty narazie

Jestem po egzaminie. Szczerze- napisalam na wszystkie pytania i spodziewam sie dobrej oceny. Do 2 tygodni maja byc wyniki. Ania byla z rana z pierwszy raz sasiadka. Tzn. Egzamin mialam na 8 wiec sasiadka przyszla pilowac spiaca Anie. A ania spala jak zabita az ta dziwila sie i martwila sieczy jast ok. ania wstala jak ja weszlam do domu :D . Mamusia- to wakacje zapowiadaja sie fajnie! rodzinnie! A! Jak samolot bedzie startowal- to daj malemu smoczek czy cos do picia. Zeby cos mial w buzce- to pomaga dzieciakom. Oj niezle bylo z tym upadkiem! Buziaczki dla niego! Zuzka- Ognik ma racje z ta modleka! ale dluuugggiiieee nogi i jakie dlugie wloski ma Twoja corcia!!!! Jutro Boze Cialo- a u nas proceje sa w niedziele:-). Moja spi albo w body albo w pajacyku bawelnianym. Zalezy od pogody. Lece na podworko, ladnie jest... Pozdrawiam :D

proceje- hihihhi, procesje mialo byc:-) Ale byki robie. Przez to szybkie pisanie:-(.

Mamusia - moją pociechę na razie można zobaczyć tylko na żywo :-D Ja też Ci zazdroszczę tego wyjazdu. W Londynie byłam co prawda tylko przejazdem, ale mam ogromny sentyment do tego kraju, więc wszystko mi jedno jakie to miasto. Chociaż najbardziej podobają mi się wioski. Ech, rozmarzyłam się... Magdasz trzymam kciuki za Twoją dobrą ocenę. Powiem Ci, że często zastanawiam się jak Ty sobie radzisz ze wszystkim. Ja siedzę na wychowawczym a zawsze mam tyły w sprzątaniu, prasowaniu itp. A Ty jeszcze do tego masz szkołę, rodzinę daleko... Szczerze Cię podziwiam, chciałabym być taka zorganizowana. Reklama Freeq w telewizji, ale bym się napiła takiego zimnego... Zmykam spać. Jaaga Tobie życzę zdrówka, a wszystkim miłego długiego wypoczynkowego weekendu.

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia. Jest lepiej ale troszeczkę sie martwię, bo lekarz zasugerował, że może mieć to związek z zarażeniem boreliozą. Niby pół roku temu wszystko było dobrze, ale teraz dmucha na zimne i wysyła mnie na konsultacje do Lublina. Magda trzymam kciuki za ocenę. Ja też zawsze Magdę podziwiałam, ale szczególnie za taki spokój i opanowanie. Ja kończyłam studia przy pierwszym dziecku więc wiem jak to jest. Ale naprawdę to im więcej masz obowiązków tym lepiej organizujesz swój czas. Mamusia pozdrów Londyn ode mnie :). Wracam do łóżka, będę zaglądać.

Witam U mnie od jutra wiele wydarzeń!!! :D Od rana na 7,30 idę do pracy. Będę do ok. 13. Potem wielkie sprzątanie i przygotowywanie, bo wieczorem mąż wraca (nie ma już go 4 tygodnie) ❤️ W sobotę wielkie zakupy. A w niedzielę jesteśmy zaproszeni na roczek mojego bratanka Kubusia, który urodził się 10 czerwca. Prezent już mamy, podobny rowerek do tego, tylko niebiesko - zielony i bez koszyczka i bagażnika. http://www.allegro.pl/item199541221_rowerek_bmx_go_sport_16_rewelacyjny_prezent_.html A w poniedziałek już rutyna - na 8 do pracy i do 16. Czy ja to wytrzymam? :( :( :( :( 😭

Cesc! Od razu dziekuje za trzymanie kciukow, za mile slowa. Moje zorganizowanie zawdzieczam temu, ze na nikogo nie moge za bardzo tu liczyc, tylko na meza. Brak rodziny , najblizszych... Czasem siedze i placze i jestem gotowa wsiasc do samolotu byle jakiego by tylko do Europy doleciec i pozniej juz do Polski. Wczoraj przez 2, 5 godziny pilnowala spica Anie sasiadka. W sumie tyle razy ja prosilam i zawsze cos innego miala do roboty a chcialam na 40 minut do dentysty wyskoczyc... Wczoraj z zaskoczenia polecialam do niej, bo Pawel dostalal telefon z pracy ze musi byc koniecznie w biurze, a mial zaplanowana prace z domu:-(. A samej malej bym nie zosatalawila, na egzamin nie moglam jej przeciez wziac. No i sasiadka zgodzila sie.... Zeby nasi rodzice byi zdrowski, to juz dawno bym miala pomoc... a tak w sumie radzimy i dzieki grafikom dnia:-). Iskierko- wytrzymasz, wytrzymasz... Ustal sobie co masz zamair robic po przyjsciu z pracy. Ja np. jak mala klade wieczorem spac- to sprzatam, ineczej brudem zaroslibysmy:-). Zazwyczaj z rana gotuje obiad i czesto robie na 2 dni. Moja Ania tez rowerek dostanie na rocczek. Wczoraj zaproszenia wypisywalam. Reka bolala:-). Zapraszamy sporo ludzi, a znajac zycie polowa nie przyjdzie. Jaaga- lepiej zbadaj sie... borelioza to powazna sprawa... Bede trzymala kciuki. Ania wstala, idziemy na spacer zaraz, bo juz jest 24 stopnie a dopiero 9 wiec co to bedzie pozniej????????? Pozdrawiam:-)

Cześć dziewczynki:) My już po wyprawie na Rynek-piękna pogoda ale jestem lekko padnięta. A jeszcze dziś farbuję włosy na to sobotnie wesele:(( Jaaga Życzę zdrówka, i opisuję zaległe informacje o siostrez- u nich ciągle nic nie wiadomo ale ostatnio nie dzwoni z płaczem więc sami nie wiemy jak to się dalej rozwinie i jak skończy. Ale że jest dobrze to o tym powiedzieć nie można... Iskierko Życzę miłego powitania z mężem:D Magdasz trzymam kciuki za dobrą ocenę

hejka Kasiunia-no fajna rzecz,ale szczerze widzialam pare razy debili ktorzy jechali z ta przyczepka po ruchliwej drodze,daj spokoj jak to zobaczylam do wlosy mi stanely dęba.Ja bym tego nie kupowala,no chyba ze na przejazdzki do lasu. Ja mam swoj rowerek i mam juz fotelik dla malej,kupilam teraz kask jeszcze na ktory teraz czekam i bedziemy smigac.Mala bedzie wygladala w tym kasku jak maly gornik:) Jescze tylko musze kupic basen dla Olwii no nic spadam, Karo zycze udanej zabawy,ciao

A ja wlasnie Ania w baseniku kapalam. Foty sa juz na bobasach. Inesko- jaki masz fotelik z tylu przeczepiany czy z przodu rawera? U nas takie sa popularne co Kasia linka dala. Pozdrawiam:-)

Magda-mam fotelik przyczepiany z tyllu,bo nie widzialam takich przyczepianych z przodu