Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Czesc dzewczyny!! U mnie dzis ladna pogoda,,zaraz sie biore za sprzatanie,i jade zmalym nad jeziorko ;) Mam caly chleb dla labedzi,,maly bedzie mial radoche,,;):) Przepraszam,ze do kazdej nie klikne,,ale brakuje mi czasu,,ja tylko na chwilke,,:( Asiu,,dokladnie,wiem ,ze mam uwazac na malego,,Nie wiem czy w POlsce tez bylo w wiadomosciach jak kilka dni temu w Hiszpani porwano dziecko?? Nie mam polskiej telewizji,to nie wiem czy bylo,,Angielska rodzinka pojechala sobie na wczasy do Hiszpani,,,,i wrocili bez corci,,:(:( Jeszcze sie nie znalazla,,:( Malego to bede trzymac chyba na smyczy w tej Turcji ;) Ale naprawde nie ma zartow z takimi rzeczami,, Ok,ja zmykam,,trzymajcie sie i milego dnia zycze,, Nie wiem kiedy ja Was tutaj nadrobie,,,

CZesc dziewczyny:) Alexia oj trzeba pilnowac tych naszych szkrabow, chwila moment i czasem Karolinka znika mi z oczu.... A moje dziecko nie nalezy do tych co chetnie chce isc za raczke, ona jest \'zosia samosia\' ;) DLatego troszke tesknie za czasami kiedy grzecznie lezala sobie w wozeczku, a ja moglam isc tam gdzie chce ;) a teraz juz tez ma cos do gadania, idziemy na zjezdzalnie i koniec, albo do piasku ;) :D A jak nie to mama pa pa i idzie sama w kierunku placu zabaw. CZasem uda mi sie ja przekonac, aby najpierw zrobic zakupy a jak juz je zaniesiemy do domku to pojdziemy wtedy do dzieci....ale czasem ;) Teraz to mialam stresa jak lecialysmy do Polski, nie bralam wozka, no i byla \'uciekajaca\', do tego marudna, bo wczesnie rano obudzona Karolinka i pelno bagazy ;;) ale jakos udalo nam sie szczesliwie i razem wrocic do domku ;) :) U nas dzis znow pochmurnie, wieje ale jest duszno.. Karolinka zasnela, zbieram sie za porzadki, pa pa ooo zaczelo padac ;)

Cześć Widzę że i u Was wczoraj była pogoda w kratkę.U nas było dośc ciepło ale na zmianę deszcz ze słońcem i do tego burza. Wczoraj odebrałam zdięcia i płytę dvd od fotografa.Zdięcia takie sobie ale płytka nawet mi sie podoba.Fajnie obrobiona z takimi różnymi bajerami jak płytki weselne.Jeszcze całej nie obejżałam ale to co widziałam bardzo mi sie podobało. Wczoraj miałam bierzmowanie mojej siostrzenicy.....i siedzieliśmy w kościele prawie 3 godziny!!!!!! mówie Wam że mam juz dość,jestem taka wymodlona że starczy mi na poł roku:D Było mnóstweo młodzieży i dziwię sie że nie zrobili tego w dwóch turach.....ale pewnie nia dało by rady bo na tą okazje przyjechał biskup i napewno nie odprawiałby dwóch mszy. Moi chłopcy pojechali do Łodzi i Częstochoey po Quada...ciekawe czy cos przywioza. Asia nic nie szkodzi że nie obejżałaś jeszcze fotek....przecież nie zginą:) Jeśli chodzi o samodzielne chodzenie Kamila ze szkoły do domu to nieboje sie tego aż tak bardzo.Chodzi mi o to że w jednym kierunku idzie ich trzech i nieraz jak idziemy razem to nie idzie ich utrzymać w spokoju...biegają,przepyachają się i tym samym nie uważaja na ulicy.Gdyby moje dziecko szło samo to wiem że napewno uważałby na przejściach. Betii brawa dla Kacperka....zdolny z niego chłopak.Widzę że bardzo jest zadowolony z przedszkola. Cieszę się że i Tobie układa się w pracy....oby tak dalej;) Ana 24 ja też chcę na basen!!!!!!:) An to może jeszcze troszeczke poczekaj z kupnem łóżka.Wiem że to troszeczke większy wydatek ale jeśli nie ma sie odpowiednich warunków to warto wybrac takie łóżko z którego będzie się w pełni zadowolonym. Ja mam tez bardzo podobne jak Asia....i naprawde jestem z niego bardzo zadowolona bo są dwie duze skrzynie...w których jedna mieści pościel dzieci a druga zabawki. Dymek jak ten facet mógł mysleć że uda mu sie Ciebie oszukać:D Co za typ Noi godziny pracy też rewelacyjne????? Kamil w stroju komunijnym tez bardzo mi sie podobał.Mimo że to były alby to chłopcy bardzo ładnie w nich wyglądali.A rękawiczkach wyglądli tak bardziej elegancko:) A Oliwia uwierz mi że tylko na zdięciach wygląda jak aniołek:D więcej jest w niej z diabełka niż z aniołka:D Alexia a Wy znowu mieliście poroblemy z domem....może jest Wam pisane zostać w tym dotychczasowym:) jesli właścicielka zrobi Wam mały remont to nie będzie źle.Tym bardziej że jak piszesz macie tu duzo znajomych i w sumie dobrze sie Wam tataj mieszka. Ana76 jak czytam Twoje porady odnośnie jazdy na rolkach to przyznam sie że chyba bałabym sie na nich jeździć.Trzeba pewnie duzo wprawy żeby cieszyc się tym sportem. Dziewczyny uciekam bo trzeba sie wkońcu wziąść za sobotnie porządki:O

czesc kochane!!! nic nie czytałam ,bo jestem w trakcie robienia tego cytrynowca i wpadłam sie tylko przywitac🖐️ postaram sie pozniej zasiasc na dluzej:)

Hej🖐️ Wpadłam na chwilkę na razie tylko nas podniosę a pózniej wpadne na dłużej jak Julka pójdzie spać:) Pogoda kijowa i pada więc wieczorek zapowiada się w domku:)

Czesc dziewczyny:) U nas grzmiii.... Kolana mnie kreca wiec pewnie bedzie padac ;) :D Choc dzis to juz z 3 razy byla burza, padalo i nawet upal byl:D takze pogoda kratkowana:D IDe juz sie polozyc spac, jutro jedziemy na komunie wiec trzeba sie raniutko zebrac...komunia na 9. Mam nadzieje, ze do jutra ta pogoda sie unormuje i chociaz padac nie bedzie :O dobranoc

Czesc dziewczyny!! U nas w miare ladna pogoda,,nawet juz pranie mi sie suszy na dworze (wiem,ze niedziela,i nie powinno sie wieszac prania,ale tu jest tak roznie z ta pogoda.ze wole wykorzystac poki sloneczko swieci ;) ) Agus,,widze,ze Ty juz po komuni,to juz pewnie i lzej na sercu,,Pewnie cale te przygotowania bardzo Cie stresowaly,, Fajnie,ze plytka Ci sie podoba,przynajmniej bedziecie miec fajna pamiatke,, An21 ,ale Ci zazdroszcze tej \"21\" :D Kurcze ja juz od kilku dni mam niestety 3 z przodu i 1 na koncu ;) :) Boze jaka ja stara juz jestem ,buuu!!! Dziewczyny,tak w ogole dziekuje Wam wszystkim za zdjecia!! Nie wszystkie jeszcze zobaczylam i pewnie jakbym chciala skomentowac to walnelabym poemat na 5 stron,tyle tych zdjec podostawalam (niezle mi skrzynke zapchalyscie,,heheh,,:D )ale wszystkie sa bardzo ladne,sliczne. Dziekuje jeszcze raz. :) My w sobote mamy wielkie party :) Robimy razem urodziny z mezem. Beda znajomi z 3 dzieci,sasiedzi Irlandczycy i znajomi Anglicy (katolicy i protestanci beda przy jednym stole,az jestem ciekawa jak bedzie,,pisalam Wam pewnie nie raz o konflikcie religijnym jaki tutaj jest) Przyjedzie jeszcze kolega ,ktory aktualnie jest w Londynie.Z tego sie ciesze najbardziej,bo to jest nasz bardzo dobry znajomy,znamy sie juz jakies 13 lat (ostatnio to liczylam ;) ) pomagalismy sobie tez nawzajem jeszcze w Londynie ,a teraz chcemy go na stale sciagnac do nas,narazie sobie przyjedzie na 4 dni zobaczy jak jest,a potem zdecyduje czy bedzie chcial przyjechac i zostac u nas czy nie. Dymek,czytalam tez o tej pracy,,Mam nadzieje,ze wyplaci Ci nalezne pieniadze,,Tacy wlasnie sa ci pieprzeni prywaciarze,,Robisz,harujesz ,a potem jeszcze sie pros o pieniadze i laske robi ,ze wyplaci!! Brak slow na takich bydlakow,,Sorki,za wyrazenia,,ale nienawidze takiego traktowania!! Mam nadzieje,ze wszystko sie dobrze skonczy (oczywiscie dla Ciebie nie dla niego :p ) Przepraszam,ze do kazdej nie kliklam,,,ale naprawde nie czytalam zaleglosci,,nie mam pojecia co sie dzieje u Was,, Brakuje mi czasu,zeby zasiasc i poczytac wstecz,,:( Trzymajcie sie dziewczyny,,papa!!

Hej Dziewczyny🖐️ Co tu takie pustki dzisiaj? pewnie korzystacie z pogody bo dzis przynajmniej u mnie piekna pogoda :) Julka latała po ogródku tylko w sandałach i koszulce na ramiączkach ,majtki miała ale wywaliła bo spodobało jej się sikanie do trawy i tak chodziła i co chwilke gdzie lała w trawę:D An21-wyczytałam że szukasz łóżka dla Karolinki.My w zeszłym roku kupiliśmy dla Julki (za chyba 400zł) takie sosnowe z utwardzonym juz materacem i pod spodem ma 2 szuflady.1 na pościel a 2 na zabawki. Niewadno dostała gazetkę z JYSKa i teraz maja tam w promocji podobne łóżka tylko ze bez szuflad z materacem i stelażem w komplecie za 350zł. O znalazłam nawet linka:) http://nlab.dk//stories/110_8_364_oUNMO0FZ/imagepage11.htm Na razie tylko tyle ,usze obudzić Julke bo zasnęła i śpi juz od ponad godziny.Normalnie to ona już nie śpi w dzień od dawna ale dziś padła jak mucha:D

Julka juz po kolacji i nie wiadomo co teraz z nią zrobić jak tak długo spała po południu. Mnie trochę zaczęła boleć głowa i brzuch bo jutro mam mieć @ już nawet trochę się zaczeła:( i znowu nic :( nie będzie na razie dzidziusia. Shenen-jak Twoje USG? i jak kotka po zabiegu? Kurde no nie popiszę spokojnie😠

Jakaś wkurzona dziś jestem i nie wiem czemu? straciłam wenę do pisania , więc się na dziś pożegnam i wpadnę jutro może humor mi sie już poprawi jak się prześpię:) Wklejam Wam świetny link,ja lałam jak go oglądałam a Julka to tak była zapatrzona że nic nie mówiła tylko ślepia wytrzeszczała:D http://www.smog.pl/wideo/8988/maloletni_breakdancer/ No to spadam pod prysznic i do wyrka:) Dobrej nocki Wam i maluszkom życzę🌻🌻

Czesc! My juz po komunii mojego bratanka. Bylo bardzo milo, ale bylam sama bez Piotra (znow ten cholerny Kalisz, wiem, ze tam zarabia pieniadze,a le nienawidze tych jego wyjazdow) i strasznie sie nameczylam z Julka. Caly czas na rekach! Bylo troche nowych twarzy i Julka czula sie niepewnie a wiadomo,z e najbezoieczniej gdzie? U mamy! I tak ja dzwigalam od 13 do 20...W kosciele wytrzymala 12 minut...reszte spedzilam pod kosciolem z mała w wozeczku. W pewnym momencie marzylam juz tylko o tym, zeby wziac prysznic u siebie w domu...(jak czasami niewiele potrzeba czlowiekowi do szczescie). Teraz juz wykapana siedze i upajam sie cisza i spokojem. Jaka ulga! Ana76 - widze, ze jestes ekspertem! Teraz Cie zamecze z pytaniami ;-) Nie, zartuje oczywiscie. Ja jak latwo sie domyslic nie mam zadnych ochraniaczy, w zwiazku z czym teraz boje sie jezdzic bez nich (najgorzej ja sie cos wie). Nie wyobrazam sobie przykucnac na nodze z rolka bez hamulca, w ogole nie wyobrazam sobie przykucnac na jakiejkolwiek nodze w rolkach...od razu gleba. Ale musze sie nauczyc, powolutku, pomalutku...Tylko sie troche boje bo 9 czerwca ide na wesele i szkoda jakbym sie potlukla przed impreza... Przepraszam, ze tak gledze o tych rolkach. Masz teraz inne sprawy na glowie. Mam nadzieje, ze szybko sie z nimi uporasz a sloneczko, ktore ma swiecic juz nieustannie od dnia dzisiejszego rozjasni wszystkie smutki, jakie sie klebia Ci w glowie! Aga10 - fotki juz obejrzalam i przyznaje, ze Kamil wygladal przeslicznie! Warto bylo zainwestowac nieco czasu i pienbiedzy! Tak dostojnie i elegancko. Oliwia tez slicznie sie prezentowala w tej sukience! No i stoly az sie uginaly od jedzonka. Gratuluje udanej imnprezy (jesli tak to mozna nazwac). Alexia - proponuje na ta kolacje podac gosciom plastikowe sztućce..nigdy nie wiadomo, czy konflikt religijny nie odzyje! U nas nieraz goscie sie skloca o polityke a co dopiero o religie! Mimo wszystko zycze udanego swietowania! W wieku jestes pieknym, czym Ty sie przejmujesz? Padam na pysk po tym dniu dzisiiejszym pelnym wrazen...Spadam do wyrka a wszystkim zycze spokojnej nocy!

Czesc dziewczyny :) U nas swiecie słoneczko, wiec zapowiada sie ładny dzien :0 no, chociaz nie chwale, bo ostatnio to roznie bywa ;) Wczoraj bylismy na KOmunii mojego brata ciotecznego, Michalka.. Bylo bardzo fajnie, cieplutko, dzieciaczki slicznie wygladaly no i wogole taka fajna atmosfera byla :) Nog to dzisiaj nie czuje;) bylam w szpikach a juz dawno w nich nie chodzilam, dotego dochodzi zmeczenie , poszlam spac o , bo jeszcze zdjecia zgrywalam, co nieco trzeba byo poprawic no i tak zlecialo :D narazie uciekam, bo teraz to Karolinka chodzi w moich wczorajszych butach :D

poszlam spac o 3...... gzdies mi ucielo....wybacznie moje zjadanie literek i byki, ale dzisiaj sie nie nadaje;)

Witajcie! An21 - to my razem wczoraj \"bawilysmy\" na komunii. ja tez w szpilkach, z tym, ze ja czesto w nich chodze. Mimo tego po 5 godzinach noeszenia Julki skapitulowalam i łaziłam na boso. Ana24 - dzięki za miła karteczkę. pokaże ja Wojtusiowi, on uwielbia takie internetowe niespodzianki! Ja dzis jestem nie do zycia. Moze ta pogoda (goraco i parno) albo to wczorajsze przemeczenie....kawa nic nie pomaga. Chyba wybiore sie do centrum handlowego korzystajac z tego ze mam auto do dyspozycji i zaczne szukac kiecki na wesele. Ostatnio mialam koszmarny sen, ze nie mialam sie w co ubrac na to wesele! Musialam isc w bluzce i spodniczce, w ktorej chodze na co dzien ;-) Z ta sukienka bede miala przeboje, bo jestem dosc niewymiarowa. Najlepiej jak moge kupic osobno bluzke i osobno spodnice (chyba sen sie sprawdza) ale nie wiem czy wypada tak isc na wesele. Poza tym co z ta czernia? Nadal nie wypada chodzic w czerni na wesele? Nawet jesli dobierze sie kolorowe dodatki? Pomozcie!

CZesc:) Ana 24 dziekuje za karteczke, to mile🌻 MAmo Wojtusia i Julki- ja uwazam, ze jesli rozjasnisz czarna kiecke kilkoma dodatkami w jakims innym odcieniu, bedzie ok. Dla mnie mala czarna zawsze jest na topie :) Moje kochane dziecie, pospalo sobie razem z mamusia od 11 i dopiero co wstalysmy, oj przyznam sie, ze bylo mi to potrzebne :D Jemy zupke i zmykamy na spacer, bo zaraz dzien sie skonczy ;) pa p a

witam wczoraj nie zagladałam bo była moja siostra i Marcina z rodzina i grilowalismy bo pogoda sprzyjała dzis tez jest ładnie az za goraco,Marcin juz jest w pracy bo ma druga zmiane ale rano oboje leniuchowalismy.Po sniadaniu poszlismy na kawe do siostry,a pozniej rozłozylismy sobie koc na balkonie i lezelismy:D,obiadem sie nie przejmowałam bo miałam rosół wczorajszy a mezulek powiedział ze w taki skwar w zupełnosci mu to wystarczy.Dopiero jak Marci pojechał do pracy a Oskar zasna to ogarnelam nieco domek i wpadłam poklikac Aga Ty to faktycznie nabiegałas sie ostatnio do Koscioła,ale z tymi 3 godz to rzeczywiscie przesadzili Dymek pamietaj ze jak juz awans oficjalnie pewny bedzie to kielichy w gore;-) Ana24 kurcze cos ten filmik nie moze mi sie naładowac,a tak chciałam zobaczyc,no ale nic sprobuje pozniej Asiu czyli w sumie ciezki miałas wczorajszy dzionek,rece nadwyrezone ale pociesz sie tym ze od jutra choc jedna czynnosc bedzie łatwiejsza:d ja na weselu tez byłam w spodnicy i bluzce,pozniej przebrałam sie w spodnie i powiem Ci ze mniejszosc gosci była w sukienkach,wiec nie sadze aby taki stroj nie był nieodpowiedni Betii od nas tez dla Was😘 Aniu czekamy na wrazenia i fotki z Komuni.Mam nadzieje ze pogoda dopisała Alexia wkoncu witaj!Zdjecia fajniutkie widac ze bardzo ciepło i Alex ma niezła zabawe niewypał z tym domem ale faktycznie skoro osoba taka niegodna zaufania to lepiej ze tak sie stało wczasow zazdroszcze;-)wczoraj kolezanka ktora jest w Tunezji z chłopakiem tez na wczasach pisała mi smsa ze jest super,ona korzysta ze słonca a Michas nie wyrabia w cieniu:D Ana76 dobre te teksty-usmiałam sie:D Mam nadzieje ze Twoje złe samopoczucie nie jest spowodowane niczym powaznym An Karola urocza,a ta jej minka na zdjeciu w samolocie poprostu super Karolina Max na zdjeciach jak zawsze zadowolony i \"zapracowany\" a efekt koncowy sliczny,pewnie dziadkowie bardzo sie ucieszyli zagladaj do nas czesciej chwile przerwy miałam w pisaniu bo musiałam \"doris\"na dwor wyprowadzic(tzn psa mojej siostry)bo zostawiła ja u nas,pojechali na zakupy a nie chcieli smazyc jej w ten gorac w aucie.A sama w domu nie zostanie bo jest za młoda i pewnie piszczałaby strasznie a pozatym to pogryzłaby im całe mieszkanie.Jak mi sie uda zanim mały wstanie to przezuce zdjecia i Wam wysle cos słonko zaszło ale strasznie duszno jest,oby burza sie nie skonczyło

to ja tu zasiadłam z nadzieja ze poczytam a tu nie było nikogo:( w takim razie powysyłam obiecane fotki moze ktos sie zjawi w tym czasie

no coz skoro nikogo nie ma:(to ide sie umyc i sie poloze bo boli mnie brzuch fotki poszły dobranoc

Czesc dziewczyny:) Kreska dziekuje za fotki, Oskarek śliczny :) Mały pomocnik ogrodnik z niego :) 🌻 No i chyba gdzies w poblizu u Was konwalie rosna...fajnie :) bardzo lubie te kwiaty ..i ich zapach... A z tym portfelem i w okularach :D maly biznesmen ;) Aga10 zdjecia z komuni wspaniale, cudowna pamiatka ... Kamil jak aniolek..Oliwia juz duza panienka.. MAsz sliczne dzieciaczki🌻 Alexia w moim nicku 21 zostalo, ale juz mam troszke wiecej ;) Taki nick zalozylam 2 lata temu, jak pierwszy raz zagoscilam na naszym topiku... to byla jeszze I czesc ...a gdzie ona teraz jest??? Szkoda, ze zniknela, fajnie byloby sobie powspominac.... Wczoraj sie wkurzylam :O Rozmawialam z mezem, powiedzial , ze Jego szef, chce podwyzke za mieszkanie :) W domu , ktorym mieszkamy, jest jeden malenki wolny pokoik, szef stwierdzil, ze on na tym traci, bo nikt tam nie mieszka, a on sam nie chce byc \'swinia\', no i my wszyscy, ktorzy wynajmujemy ten domek, mamy dolozyc do tego pokoju !!! CHcec nie chcac mamy placic 90 euro wiecej !!!! szef Marcina a w dodatku wynajmujemy od niego dom......Jak zrezygnujemy z tego domku, to wiadomo, ze pracy tez nie bedzie :( :O W sumie placimy 1200 euro za caly dom, gdzie nowy domek w Irlandii mozna wynajac za 600 i dotego sa 3 łazienki, u nas 1 !!!! A mieszkamy tam my, Rafal z Aga i p. Kaziu :D No i tak to wszystko wyglada..... My placimy 410 euro/mc za pokoj....za te pieniadze moglibysmy wynajac jakis apartament/ kawalerke! Ale co zrobic, jestesmy troche uziemieni...uzaleznieni od Marcina szefa ;) A zaczynac wszystko od nowa, znow szukac pracy, mieszkania..... Jakby co to by byla nasza juz 5 przeprowadzka :D Tak sobie marudze....;) Narazie uciekam, potem jeszcze wpadne ... pa pa milego dnia🌻

dzien dobry An ja tez uwielbiam konwalie a do lasu mam 50 metrów :)wiec bliziutko dziekuje za miłe słowka o Oskarze kurcze faktycznie macie sytuacje mieszkaniowa nieciekawa.z tego co napisałas wychodzi ze bardzo duzo płacicie,ale praca najwazniejsza i niestety jestescie w kropce.Nie dziwie sie ze nerwy Ci puszczaja

co chyba mi sie ucielo, szef mowil, ze nie chce byc \'swinia\' i kogos nam dac na ten wolny pokoik .... bo sam wie, ze juz i tak jest za duzo osob ...;) No to Iwona zazdroszcze Ci tego lasu :) W pieknej okolicy mieszkacie, no i macie sliczny ogrodek :) no to juz uciekam ;)

An21 - Karolinka to sliczna dziewczynka (obejrzalam fotki)!!! Taka duza pannica, to nic, ze troche taki diabelek (tak jak pisalas). Jest taka urocza, ze wszystko jej mozna wybaczyc. No i w podrozy bardzo dzielna (pewnie przyzwyczajona do latania). A z domem to nie zazdroszcze. Straszne zdzierstwo! Z drugiej strony przeprowadzac sie po raz 6 tez niewesolo. Jestescie w kropce. Co za paskudny szef. Wykorzystuje zaleznosci w pracy, to chyba podchodzi pod mobing. Wspolczuje. Alexia - ja ubolewam bo nie dostaje od Ciebie fotek, tzn, przysylasz do mnie ale puste załączniki. W zwiazku z tym nie widzialam ani fotek na moscie Shreka ani tych ostatnich. Skladam wiec zazalenie na Twe rece i licze na pomyslne rozwiazanie problemu ;-) Chyba jednak kupie tak jak radzilyscie spodnice i bluzke. Ale jeszcze popatrze po sklepach. Wczoraj bylam w centrum handlowym i przez godzinke chodzilam po sklepach, ale w pewnym momencie JUlka zrobila \"niespodzianke\" a ja nie mialam przy sobie pieluch i musialam zakonczyc zakupy. Przymierzylam dwie sukeinki ale oczywisce nie pasowaly mi... Teraz pelno zlotych sukienek a mi chyba niedobrze by bylo w tym kolorze. Zreszta sama nie wiem.

Witam kochane:) Wreszcie mamy lato,niewiem na jak długo ale wczoraj było cudnie.Dzisiaj od rana tez jest cieplutko i mam nadzieję że tak zostanie do wieczora. Na topiku mały ruch ....chyba wszystkie korzystacie z pieknej pogody:) Ja wczoraj miałam troszke zakręcony dzień.Rano poszłyśmy z moja mamą na targ kupic troszke kwiatków,przy okazji że miałam Oliwię ze sobą kupiłam jej dwie bluzeczki i spódniczkę.Muszę się jeszcze rozejżeć za sandałkami dla niej....bo jak tak dalej będzie to nie będzie miała w czym chodzić. Po południu byliśmy z Kamilem i chrzestnymi u fotografa.Zrobiliśmy Kamilowi parę pamiątkowych zdięć.Pani narobiła mnóstwo ujęć i ciężko będzie wybrać z tego tylko cztery....tak jak planowałam.Pewni skończy się na wiekszej ilości:) Później pojechaliśmy na lody i do domku. Kamil nie może odejść od quada....strasznie sie cieszy z tego prezentu.Przychodzi ze szkoły szybciutko lekcje odrabia i odrazu biegnie pojeździć .Dzisiaj mam zamiar sama spróbowac tym sprzętem pojeździć:D Alexia ja też często w niedzielę piorę.Szczególnie ubrania robocze męża.Ale nie mam innego wyjścia skoro jeszcze w sobotę pracuje.Ale ja uważam że to nie jest źle bo przeciez pralka pierze a ja sobie odpoczywam:) Jak minęło przyjęcie ....mam nadziję że w miłej atmosferze. A tak ciiiiiichutko na ucho powiem Ci że ja mam juz dwie 3....więc nie czuj się staro....bo wtedy i ja będę się tak czuła. An 24 świetny ten filmik z małym rapowcem:D musze przyznać że dzieciak jest uzdolniony.Ale pewnie musi oglądać taki taniec na codzień i dlatego tak smiga.Niewiem czy dobrze zauwazyłam ale on jeszcze był w pampersie:) Asia pewnie byłaś strasznie umęczona po taj komunii.Szkoda że Julka nie chciała do nikogo isc na ręce...napewno było by Ci troche lżej. Ja tez ostatnio w kościele miałam niezłą przeprawe z Oliwią ,była wyjątkowo niegrzeczna,więc po niedługim czasie musiałam z nią wyjśc na dwór. An czego się nie robi żeby być piękną:P Znam ten ból bo ja tez na codzień nie chodzę w szpilkach a na komunie kupiłam sobie takie.....i pod koniec jak sprzataliśmy to chodziłam juz boso:D A ceny za wynajem mieszkania też niezłe...szkoda że tak jesteście uzależnieni od szefa i nie możecie czegoś tańszego poszukać. Kreska ale mieliscie w niedziele leniuszka:D Ja wczoraj wyjęłam stary materac który mieliśmy na naszym lóżku.I wieczorkiem troszke sobie poleżałam.....a dzieciaki jak sie cieszyły.Oliwia dzisiaj z samego rana kazała znowu go wyciagac i skakała cale rano.A że materaz jest dośc spory to mogła fikac do woli:) Dziewczyny dziekuje za fotki.Wszystkie dzieciakczki przecudne. Karolina Twój Maksiu jak juz kiedyś pisałam urodzony model:) W każdej sytuacji świetnie sie bawi:) Kreska a co to za pieski z którymi Oskarek się bawił??? Chyba bardzo mu się podobały. Mona twoje dzieciaki nieźle sie bawiły....pewnie miały niezłą radochę że tak mogły sie ciapciać w kałuży:) A lasy u Ciebie jak zwykle przepiękne....szczególnie o tej porze. Alexia pewnie piasek był bardzo cieplutki że Alex mógł sobie smigać na bosaka:) To tyle narazie.....moze dzisiaj jeszcze zajżę bo jestem cały dzień w domku:)

Witajcie🖐️ Ale u nas duszno i zapowiadali burze ale to dobrze bo już nie ma czym oddychać.Poza tym zdycham bo mam @ i wszystko mnie boli:( Wczoraj do Was nie zajrzałam bo od 10 do 20 siedziałam w ogródku. Pierwsze powyciągałam studnie i wiatrak(takie ozdoby do ogrodu) i wyczyściłam je i ....pomalowałam znalazłam jakąś farbę i wszystko odnowiłam a pózniej szukałam odpowiedniego miejsca w ogrodzie gdzie można byłoby to poustawiać bo zawsze co roku studnia i wiatrak stały w jednym miejscu i tak mnie naszło żeby coś pozmieniać w ogrodzie:) Oczywiście w ruch poszły grabie,kopaczka i piła bo musiałam kilka gazęzi powycinać :) Przytaskałamz mężem takie skałki które mi zostały po skalniaku który nie dawno rozwalała i wiatraczek ma nowe miejsce a Julka koło wiatraczka położyła swoje ozdóbki (szyszki z iglaków i krasnala) ja zasadziłam jeszcze paproci i będzie fajnie jak to wszystko zarośnie:) Jak dzis nie będzie padało to porobie fotki:) Dziś mam w planach przebudowę kolejnego skalniaka i umieszczenie na nim studni ale nie wiem czy dam rade bo boli mnie brzuch poza tym sie chmurzy.No ale zobaczymy:) Oj ale sie rozpisałam:O Aga-jeszcze nie podziękowałam za przepięknie fotki komunijne:) Kamil bardzo ładnie wyglądał w tej albie a Oliwia w tej sukni jak księżniczka:) Alexia-ja tez często piorę w niedzielę,zwłaszczaw ta pralismy wszystko bo cały tydzień pogoda była do kitu i pranie w koszu juz sie nie mieścilo a w niedziele było ładnie więc szybko wszystko poschło:) Poza tym mamy taki ogród otoczony murami sąsiada(ale bez okien) że mamy taki zamkniety terem gdzie nikt nas tam nie widzi co tam mamy i co robimy.Latem jest fajnie bo mogę się tam nago opalać:P Kreska- fajne fotki :) mały chyba zadowolony ze wszystkiego bo na każdym zdjęciu uśmiechniety:) fajny taki mały śmieszek:) Nie wiem co to maiłam jeszcze popisać ale pózniej wpadne do popisze wiecej teraz musze pomyśleć o obiadku:)

U mnie zaczęło padać wiec musiałam uciekać do domu ale juz porobiłam to co chciałam w ogródku:) Teraz ide dać Julce kolacje i powysyłam Wam kilka fotek:)

No wysłałam kilka fotek:) jakby co to krzyczeć która nie dostała:) Julka ma dziwne miny bo jej kazałam stanąc do zdjęcia no to stanęła a potem mówie jej no uśmiechnij sie a ona.... a zresztą zobaczycie jakie mam miny:) Kinga-Wszystkiego najlepszego dla Julci🌻 Teraz juz uciekam kapać Jule bo dzis wieczór filmowy:)

O rany jakie tu dziś pustki? No to ja sie zbieram pod prysznic i spać ,może jutro będzie Was to więcej i nie będe pisała sama z sobą:) Mam cos fajnego :D 1.Mianownik – kto? co? 2. Dopelniacz – kogo? czego? 3. Celownik – komu? czemu? 4. Biernik – kogo? co? 5. Narzędnik – z kim? z czym? 6. Miejscownik – o kim? o czym? 7. Wołacz – o! 8. Intymnik – kto z kim? 9. Wygryznik – kto kogo i dlaczego? 10. Łapownik – kto komu ile? 11. Przypierdolnik – komu? w co? 12. Przypierdolnik materialny – komu? w co? za ile? 13. Powodnik – dlaczego ja? 14. Dziwnik – ke? 15. Rządownik – kwa? kwa? 16. Złodziejnik – komu? gdzie? ile? 17. Politycznik – koalicja? z kim? dlaczego? po co? 18. Powybornik – co ja q…wa zrobilem? DOBRANOC🌻🌻🌻

Czesc dziewczyny:) U nas dzis zimno:( Zbieramy sie do lekarza, musze poogladac i posluchac Kajke, cos z tym kaszlem juz za dlugo... ANa24 zdjecia sliczne, Julka juz taka duza :)🌻 Fajnie wyglada z tym krasnalem, wiatrakiem, tez jak taki maly krasnalek:)🌻 narazie zmykam, pa pa milego dnia zycze 🌻