Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

groszek83

WRZESIEŃ 2007

Polecane posty

witamy cię Lusia! napisz jak tam Twoje przygotowania.... A_B stokrotne dzięki za to zaproszenie!!!teraz tylko muszę się za jakimś fajnym papierem rozejrzeć.Twoja siostra kupowała do tego koperty?

Cześć Smerfetko! :) Oczywiście, że możesz się przyłączyć! Napisz coś więcej o swoich planach

jak widac po stopce mieszkam w niemczech, slub cywilny juz wzilesmy tutaj zalatwione mamy ksiedza, sale, orkiestre, kamerzyste, fotografa i kupiony alkohol problemem jest to ze nie jestesmy na miejscu (slub bedzie w Polsce) w lipcu mamy urlop i chcemy kupic garnitur, sukienke, dogadac sie z kamerzysta i orkiestra co do utworow i zabaw, poniearz bedzie tez duzo dzieci a mi zalezy na tym aby i dla nich byla zorganizowana jakas zabawa wesele bedzie na 110-120 osob, zaproszenia chcemy tez w lipcu kupic i poroznosic podpowiedzcie, moze o czyms wyznym zapomnialam??????

To najważniejsze masz z głowy :) Ja zaproszenia dla gości zagranicę bedę wysyłać początkiem lipca, a gości miejscowych będę zapraszać pod koniec lipca. Wszyscy i tak już od października znają datę naszego slubu, więc oficjalne zaproszenie bedzie tylko formalnością. Ja też już jestem po ślubie cywilnym :). Wzięliśmy go 14.10.2006 roku. Była przecudna pogoda...słonko przygrzewało, pomimo, że to już jesień.

niby tak ale ja to juz taka jestem z natury ze sie wszystkim martwie a pulter wyprawiacie??? w domu??? same wszystko szykujece??? ja nie bede miala kiedy

Domyślam się, że chodzi Ci o polter abend... wiem, ze na sląsku jest taka tradycja... Na podkarpaciu nie ma, więc nie wyprawiam :)

ja jestem z pomorza i tam sie tez wyprawia przed cywilnym to juz maly polter mielismy, babcia z talezami przyszla,

hej dziewczynki! co to za tradycja?pierwsze słyszę.... napiszcie coś więcej?

dzie przed weselem schodza sie znajomi, rodzina, sasiedzi ktorzy nie sa proszeni na slub i na szczescie bija porcelane (tak bylo kiedys, teraz rzucaja najczesciej butelki mlodzi zamiataja potluczone szklo i czestuja gosci wodka i poczestunkiem, dlatego musimy i to wszystko przygotowac, ciasta, salatki, napoje, wodka, jakies zakaski

Gość pawełkowa
08.09.2007 sie kłania:)

Gość pawełkowa
Własnie widziałam, super! Miejmy nadzieje że pogoda dopisze a cała reszta w naszych rekach:)

---->>>smerfetka22 Witaj. Mamy w ten sam dzień ślub, i co jeszcze....jesteśmy z \'84 (tyle że ja jestem z listopada). W jakim moieście bedziesz mieć ślub i wesele?? A co do tych zabaw dzień przed ślubem. Ja jestem z Kielc i pierwsze słysze o takim czymś tylko że ślub będzie w okolicach Koszalina (dokładnie Sarbinowo) i jestem ciekawa cz tam też jest taka tradycja.

dziewczyny, nawet nie podziekowalam za przyjecie do waszego grona, DZIEKUJE 🌻 🌻 A_B , ja jestem z wrzesnia a slub mamy w maly miasteczku Bytow kolo Slupska (pomorskie) wczoraj maz dostal nowa prace i niewiemy jak to bedzie z urlopem a chcielismy jechac juz w lipcu sprawy zalatwiac, sama przeciez nie pojade :O

Gość pawełkowa
Kurcze ale sie staro poczułam, ja jestem rocznik 81 ale tak jak A_B jestem z listopada;) może jeszcze skorpinica... My jestesmy z krakowa i tu też odbędzie się nasz ślub i wesele. Przygotowania zaczęliśmy 10 kwietnia a nastepnego dnia mieliśmy juz zarezerwowana salę i kościół. Jak to sie mówi głupi ma zawsze szczęście;) Każdemu kto się dowiaduje że we wrześniu wesele oczywiście jedno przychodzi na myśl:D ale nie nie to wszystko z miłości. Wogóle to wszystko takie szalone było, i wstyd się przyznac ale nawet zareczyn jeszcze nie było:) ale przecież nie wszystko musi być tak konwencjonalnie:) Pierścionek sie robi, sukienka się szyje, nauki w trakcie no i została jeszcze poradnia do której się nie możemy wybrać. Pozdrawiam Was dziewczynki i zbieram sie do pracy.

Na wariackich papierach to był mój ślub cywilny! Zaręczyny 1 października...tego samego dnia pojechaliśmy po pierścione, mimo tego że to była niedziela :) ) A 14 października o 15:00 stałam się żoną... Jeszce pod koniec października zaczęliśmy planować kościelny, a w listopadzie mielismy już salę, kamerzystę, kucharkę i jeszcze kilka innych rzeczy :)

Gość miecia
ja ma 16 września tak się cieszę!!!!! mogę też się przyłączyć?

Gość miecia
pomylało mi się :) :) to 15 września :)

Miecia już jesteś przyłączona :D no to opowiadaj...jak u Ciebie wyglądają sprawy :) sukieneczka już jest wybrana ?

Gość wrzesnien cudnie

Gość miecia

Gość miecia
jesteśmy chyba najstarszą parą :) roczniki 80. jesteśmy ze sobą już 9 lat, ale nie mieszkamy razem. Wesele będzie na ok 90 os w restauracjii. mamy wybrana salę, dj, fotografa i kamerzystę, oraz samochód. tydzień temu wybrałam już sukienkę. zaproszenia już kupione, tylko wypisać i poroznosić. planowałam zrobić to do końca czerwca, tak samo jak załatwienie kwiatków i kościoła. oboje jesteśmy z Częstochowy i będziemy brać ślub w pięknej katedrze Św. Rodziny, gdzie moi rodzice. jestem naprawdę bardzo, bardzo szczęśli wa. zapewne o czymś zapomnę, ale i tak moje wesele będzie cudowne :) :) a propo. skąd mogę ściągnąć tę niby linijkę z odliczaniem dni do ślubu??

Hej dziewczeta! Widzę ze jak na razie jeszcze ciszaaaaaa Ja kończe robic zaproszenia:) Jestem ciekawa ile końcowo mnie wyjdą za sztuke... U nas jeszcze wódki nie kupowalismy... Teraz czekamy z niecierpliwościa na nasz termin :) to juz tak niewiele zostalo. POdobno ostatni miesiac jak z bicia trzasnał leci.. :)Im szybciej tym lepiej :)

Witaj Madziniuck :D Ja też juz robię swoje zaproszenia :) Narazie mam 16.. zostało jeszcz ponad 40, ale mam czas. Baaaardzo bym chciała, żeby był już ten ósmy września :) Nie chce m i się już czekać.

A tak wogóle, to się pochwalę, że skończyłam dzisiaj 24 lata :D

groszku to gratulacje i wszystkiego NAJ NAJ NAJ , super słubu, super męża i szczęśliwego życia!!!! Ja zaproszeń mam aż 100 !!! albo i ponad.. wiec troche roboty jest.. Na razie w 1/4 jestem :(

groszku wszystkiego NAJ NAJ NAJ :), super słubu, super wesela, super męża i jak najszczęśliwszego życia :) Ja zaproszeń mam aż 100!!! albo i więcej wiec ja na razie tylko w 1/4 roboty jestem!!

Dziękuję madziniuck 🌼 Ja też Ci życzę super ślubu, super meza i super życia :)