Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łania

Objawy niepożądane leku FORCID

Polecane posty

Gość moza
Ja biorę ten Forcid już piąty dzień na trzeci dzień po zażyciu dostałam tak okropnej grzybicy pochwy że szok,nigdy więcej nie wezmę tego świństwa ,oczywiście odstawiłam tą truciznę

Gość anna28
Witam, po zażyciu leku Forcid zaczęly mi ropieć oczy, były czerwone i spuchniete, pod powieką zrobiła sie mala biała krostka.

Gość Lek.RodzinnyZapisalMiForcid
Mialam jakis stan grypopodobny, okropna goraczke, lamalo mnie strasznie w kosciach, doslownie nie moglam wstac z lozka. Moj lekarz rodzinny zapisal mi Forcid. Wzielam jedna tabletke wieczorem, nastepnego dnia kolejna. I po jej zazyciu tak zaczela mnie swedzic skora na twarzy, ze myslalam ze sie zadrapie do krwi. Do tego spuchly mi cale powieki, wygladalam jak potwor. Temperatura ciala podskoczyla! Domyslilam sie, ze to moga byc skutki uboczne leku, wiec kolejnej dawki juz nie wzielam. Na szczescie wszystko minelo drugiego dnia, choroba tez znacznie wtedy oslabla.

Gość Lek.RodzinnyZapisalMiForcid
I jeszcze jedno. Stanislavy pisal na pierwszej stronie tego tematu, ze sklad leku Forcid jest zbiezny ze skladem Augmentinu czy Duomoxu. Bralam oba te leki wczesniej i nigdy nie wywolaly u mnie zadnej reakcji alergicznej. Natomiast Forcid tak i to juz po drugiej dawce. Jestem alergiczka, ale uczulenie na leki mialam tylko dwa razy, raz w dziecinstwie na pewien syrop przeciwkaszlowy ktorego nazwy juz nie pamietam (w jego skladzie byl jakis aromat truskawkowy, ktory prawdopodobnie mi zaszkodzil) i drugi raz jako 25-latka, wlasnie na Forcid.

Gość krzepkiradek
Jestem w pełni przekonany, że co najmniej 70% z was (uboczniaki) brało osłony (o ile brało) jednocześnie z antybiotykiem... nikt nie wpadł na to, że osłona w takiej sytuacji ma nikłe szanse na zaistnienie?

Gość arrraanko
Ja już 8 zjadłem i nic !!!!!!!!! jem to z flumyconem i flonidalem i nic ! żadnych efektów ubocznych ! może miałem lekkie zajady przez jeden dzień ale nic poza tym no ale mam cukrzycę więc jestem bardziej podatny na takie rzeczy.

Gość sretetete
Ja biorę forcid 625 2x dziennie od 3 dni i nie widzę różnicy w niczym, czuję się jak zawsze, a mój gronek na który mi go przypisano też raczej nie marudzi i sieje zniszczenie :p

Gość Rastlin
1. Brać osłonkę w innym czasie jak FORCID 2. Po zażyciu leku przegryźć coś 3. Można coś antyhistaminowego jeść, nawet apap noc - nie będzie żygania i typowych objawów uczuleniowych 4. Myśleć... większość bezmyślnie podchodzi do kuracji, potem pisze na forum teksty typu: "ten lek mnie zabija!! o mało nie umarłem" i to z powodu sraczki.

Gość druid20
Witam. Przeczytałem cały topic, i musze powiedziec ze jestem nieco zmartwiony otóż ja chorowalem na ostrą angine, poszedlem do lekarza ten dal mi skierowanie do szpitala jako ze ponoc mam ropien jak sie okazalo to byla "tylko" ostra angina i zabieg nacinania migdała był zbędny. Wyszedlem ze szpitala "teoretycznie" zdrowy chociaz troche jeszcze mnie bolalo gardlo ale minimalnie, dostalem recepte na Duomox i Forcid1000 a do tego osłonke Dicoflor60 w saszetkach. Owszem musze przyznac ze zazywalem oslonke razem z antybiotykami. Nie wiedzialem ze trzeba oddzielnie mój błąd. Ale okej nie w tym problem czytalem że ludzie maja po tym leku wysypkę (szczerze bardzo współczuje) jednak moj problem polega na tym ze dostałem również wyspkę ale na ...penisie. Wygląda nie zaciekawie i swędzi. Oprocz tego zadnych skutkow ubocznych nie mam. Nie czulem nawet slabosci. Chcialbym dowiedziec sie czy ktos mial podobnie lub co najlepiej zrobic w takiej sytuacji. Leki odstawilem juz i nie mam zamiaru ich wiecej brać. Licze na jakas konstruktywna odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych.

Gość kamkus
Hej! Obecnie przyjmuję forcid 1000 po zleceniu od laryngologa ponieważ dopadła mnie angina. Lekarz zajrzał mi do gardła i stwierdził że infekcja wirusowa z wtórną bakteryjną (ciekawi mnie jak to rozpoznał?) dodam tylko że często choruję na anginę i tylko na anginą ostatnio 3 miesiące temu w wakacje (prawie całe wakacje w szpitalu) ;( po zażyciu czterech kolejnych dawek co 8h każda objawy choroby się nasilały gorączka powyżej 39, ból głowy, bóle mięśni i kręgosłupa, brak siły ;/ dopiero po piątej dawce gorączka ustała reszta objawów pozostała... dzisiaj jem już 8 dawkę i boli mnie jeszcze trochę gardło i głowa i zostało trochę białych nalotów na gardle. Przyjmuję osłonowo duo-lactil ale język piecze mnie coraz bardziej jutro idę do kontroli bo nie chce leczyć grzybicy po anginie ;// Mam tylko nadzieję że ten antybiotyk wytłucze te bakterie które mi powodują infekcję gardła i już nie będę tak często chorował na anginę...

Gość wwwwiw
Witam. Widze , że nie tylko ja mam przeboje po tym antybiotyku. Dostalen go na zapalenie gardla (myslalem , ze grypa- wysoka goraczka , lekki bol gardla itp) . Fakt u mnie byl skuteczny , pomógl po 1 dniu , lecz na trzeci dzien dostalem uczulenie na stopie - cos jak odra - pokrzywka. i teraz nie wiem czy przestac go brac , czy do trwac do konca - kuracja zalecana 7 dni.

Gość efulaa
Witam moja corka (8lat) wlasnie bierze Forcid 1000 i strasznie ja wysypalo,a zostaly jej dwie tabletki - odstawiamy i dosc trucia mysle,ze wapno jej pomoze - wyglada strasznie najbardziej twarz i za uszami,az popuchnieta :(

Mam okropną anginę ropną. Forcid 1000 biorę od wtorku. żadnej poprawy nie ma, ropnie w gardle nie znikają ani trochę. Czy ktoś wie czy to normalne? bo ja już oszaleję z bólu!!!!

Gość gość
Zanim lekarz stwierdzi Anginę ropną MUSI wykluczyć MONONUKLEOZĘ. Robi się to przez badanie krwi, teraz najczęściej przez testy płytkowe (najczęściej dodatkowo płatne kilkanaście złotych). Jeżeli antybiotyk na was nie działa to bardzo prawdopodobne że zostaliście źle zdiagnozowani. Jeżeli macie mononukleozę a podano wam antybiotyk z amoksycyliną (forcid) jednym ze skutków ubocznych jest WYSYPKA!!

Gość skutki uboczne Forcid 1000
Brałam Forcid 1000 przez 3tygodnie jakiś rok temu i też mialam dziwne objawy. Ciagle bylo mi niedobrze, bylam oslabiona, w drugim tygodniu gardlo spuchlo mi tak ze nie wiedzialam co sie dzieje, do tego opuchniecie okolic intymnych i swiąd - makabra jakas ! W ulotce pisalo ze moga byc takie objawy niepozadane ale dziwilo mnie to ze jestem ta osoba 1 na milion :) Objawy ustapily po odstawieniu leku, natomiast moj laryngolog otworzyl oczy szeorko gdy mu przyznalam co przechodzilam przez te 3tygodnie, nie mogl uwierzyc. Fatalnie jednak znosilam te objawy bo studiowalam odjezdzajac 150km w jedna strone codziennie...najgorsze byly mdlosci, co jakie 20 minut...

Gość gość
Po żadnym antybiotyku nie dorobiłam się w tak zatrważającym tempie ostrej grzybicy pochwy i podrażnienia cewki moczowej.

Gość gość
Lek zostal mi przepisany na silny obzek po kontrascie po za zylnym,w pierwszym dniu po zazyciu cala dlon w boblach jak po oparzeniu 2 stpnia,asakra,zadnej wzmianki ze moze byc taka reakcja.

Gość Sylwiana34
Ja jem Forcid 1000 od dwóch dni na zapalenie zatok. Ból głowy już po jednej tabletce zdecydowanie się zmniejszył i poczułam się lepiej,ale dostałam po zażyciu gorączki do 39 , ale spadła zaraz po zażyciu dwóch pogripeksow,po drugiej i trzeciej też gorączka wzrosła ale po tabletkach szybko spada.Samopoczucie nie najlepsze mdłości też są i osłabienie ale w porównaniu co zatoki ze mną zrobiły to można powiedzieć że już po pierwszej tabletce wróciłam do żywych. Mam nadzieję że dotrwam do siódmego dnia

Gość Gosc

Wysypka na całym ciele z pęcherzykami u dziecka po Forcid.koszmar.powinni to wycofać