Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Puszysta25

Otyłosc- jak z nią walczyc?

Polecane posty

Gość Scarrrred
Koniecznie daj jeszcze znać co u Ciebie. Trzymam kciuki i pozdrawiam. :)

Gość Puszysta25
Czesc Dziewczyny! Jak zaczął się wam dzień? Ja byłam już na basenie i za chwilę śmigam na uczelnie. Czy któraś z was zaczyna dzień podobnie jak ja? :)

Gość Scarrrred
J a już jestem w pracy, niestety:( zazwyczaj zaczynam od 9, ale dzis musialam przyjsc na 8... jest strasznie zimno!!

tez bym tak chciala, ale strasznym siochem jestem i poswiecam wszystko za cenne kilku minut dluzej w lozku ;)

Gość Puszysta25
A może jest tu ktoś kto chciałby wspólnie się odchudzac?

Gość napisz co i ile jesz w ciągu
dnia .Może uda sie cos wyemilinowac . Moze masz złe nawyki zywieniowe albo po prostu za dużo jesz. napisz z czego składa sie twoja dieta i ilośc zjadanych przez ciebie posiłków od samego rana do wieczora.

Gość ja jak chce troche zrzucic
kilogramów to moje dzinne menu wyglada zwykle tak : 1.sniadanie : kromka ciemego chelba wieloziarnistego z plasteskiem sera zółtego do tego pomidor, szklanka kakao. 2.lunch : jogurt nalepiej naturalny 3. obiad : talerz zupy np. warzywnej . 4. kolacja : jajko na miękko , serek waniliowy - chleba juz nie jem. tak codziennie jem ilosciowo - urozmaicam tylko menu napisz jak ty sie zywisz w ciągu dnia. Jak mnie ssie z głodu to jem jakis owoc .

Gość Puszysta 25
Śniadanie: 3 kromki pieczywa chrupkiego Wasa z białym serkiem i pomidorami. Jabłko. Obiad: warzywa "na patelnię" np. Hortex- z tym ze gotuję je na parze, do tego dużo surówki i czasem kawałek ryby z grilla. Kolacja: znowu surówka (inna niż na obiad). Do tego od czasu do czasu przegryzam jakiś inny owoc lub marchewkę.

Gość dobrze ze w twojej diecie
dominują warzywa i surówki tylko nie wiem czy na obiad nie jesz tego wszysktiego trochę za dużo .Ogólnie odżywiasz sie dobrze i moze powinnas zacząć uparwiac trochę sportu moze zacznij od codzinnego biegania.

Gość Puszysta 25
Pisałam już wcześniej, że chodzę na basen i aerobik, a poza tym zawsze wszędzie chodzę na piechotę. Samo dojście do uczelni to 3 km czyli 6 km dziennie. Więc chyba ruchu mi nie brakuje.

Gość moze zamiast aerobiku to
moze na siłownię . Na aerobiku są trochę za lekkie ćwiczenia.

Gość Puszysta 25
Spróbuję. Dzięki za radę.

Gość Puszysta 25
Masz na myśli białko zwierzęce? Jestem wegetarianką.

Gość Scarrrred
Siłownia jest dobra jeśli chcesz wzmocnić mięśnie, ale nie na odchudzanie. To co już robisz (aerobik, bieganie, pływanie) to świetne ćwiczenia aerobowe, które utzrymują tętno na optymalnym poziomie i najskuteczniej spalają tłuszcz (pod warunkiem, że trwają co najmniej 40 min!). Siłownia może być świetnym urozmaiceniem, niemniej jednak aeroby to sprawa kluczowa. No chyba że na siłowni zaczniesz biegać na bieżni/rowerek/itp. Wydaje mi się że dostarczasz organizmowi troszeczkę za mało kalorii i zdecydowanie za mało białka. Pamiętaj, że o ile warzywa i owoce są doskonałym źródłem witamin i w ogóle "kopalnią zdrowia", to organizm potrzebuje też budulca, czyli białka i energii z węglowodanów. Powinnaś przede wszystkim zmienić proporcje w odżywianiu, jeść więcej nabiału!! Twoja dieta jest dość rygorystyczna, niedoborowa i może faktycznie spowalniać przemianę materii, pamiętaj poza tym że najlepiej wybrać taką dietę, na której możesz być przez całe życie (żeby utrzymać wagę), czyli także kiedy będziesz np. w ciąży. Wiele dziewczyn, które stosują długo diety-cud mają straszne problemy po ciąży (albo chorobie), kiedy nie mogą jej stosować. Nadwaga murowana! Na pocieszenie dodam, że skoro jesteś w stanie wytrzymać na takiej diecie, to nie powinnaś mieć żadnych problemów z tym, żeby ją trochę zmodyfikować:)

Gość utrzymanie wagi i zrzucenie
kilogramów to dwie odzielne sprawy. Jak juz sie zrzuci te kilogramy to juz wtedy utrzymuje sie wage poprzez odpowiednią dietę .

Gość wiec najpierw nich
nich dziewczyna schudnie a potem niech sobie ułoży odpowiednią optymalną dietę zeby nieczego nie brakowało w oraganizmie .

Gość Scarrrred
Problem polega na tym, że jeśli będzie tracić kilogramy za pomocą diety niedoborowej, to potem ciężko jej będzie tą wagę utrzymać. Wystarczy poczytać forum, żeby zobaczyć ile dziewczun jest na diecie typu 2 marchewki dziennie i co z tego później wynika... Zresztą jednym ze skutków diety o niewłaściwych proporcjach i przesadnie niskiej kaloryczności jest spowolnienie metabolizmu i możliwe że to właśnie nastąpiło:( Wiadomo, że wszystkie najbardziej lubimy szybkie diety, ale smutna prawda jest taka, że efekt nie jest trwały...

Puszysta 25 Bialko znajduje sie w duzych ilosciach w mleku ,w serach i innych produktach mlecznych ale takze w tofu i wszystkich fasolowych : fasole, groch ,soczewica, bob. Wegetarianie , a zwlaszcza weganie jedza duzo tych produktow. Niemniej nie sa one polecane w dietach odchudzajacych. Mozesz zwiekszyc podaz bialka w twojej dietce jedzac wiecej bialych serow , jogurtow i kefirow ,ale takich bez dodatkow cukru. Piszesz , ze jestes wegetarianka hmmmm Rybka to tez zwierzatko.

Gość Puszysta 25
Właśnie wróciłam z siłowni- było extra. Mam indywidalnego trenera, który opracował mi system cwiczeń. W dodatku doskonale zna się na dietach i zdrowym odżywianiu. Porozmawialiśmy o moich problemach związanych z dietą i tak jak któraś z was napisała dostarczam swojemu organizmowi za mało kalorii. Teraz po przyjściu z siłowni mogę pozwolic sobie na bardziej konkretny posiłek, ponieważ do 2 godzin po treningu spalanie kalorii jest przyspieszone. Czekam na efekty :)

Gość Scarrrred
Trzymam kciuki:) Na pewno będzie dobrze - fajnie że znalazłaś kogoś, kto wie, że najważniejsze są ćwiczenia i nie można się głodzić. Teraz na 100% dojdziesz do wymarzonej wagi!! pozdrawiam

Gość Puszysta 25
Do Scarrred: To Ty zaczęłaś temat o borowaniu w znieczuleniu? Bo mogłabym coś doradzic.

Gość nie rozumiem jednej rzeczy
dlaczego wegetarianie jedzą ryby przecież to tez zwierzę tak jak krowa , świnia , kura, kaczka tylko ze zyje w wodzie. Możecie mi to wytłumaczyc ?????????????????????? Dodam że ja nie jestem wegetarianką -ale mnie krew mnie zalewa jak słyszę od osoby ze mowi jest wegetarianinem a wpierdziela rybe ze az mu sie uszy trzęsą - ludzie czy w nie chodziliście na lekcje biologii - zapewniam ze ryba to tez zwierze!!!!!!!!! dlaczego ryba jest tak dyskryminowana ?????????????????????

Gość Do nie rozumiem jednej rzeczy
Odpowiedź: ponieważ nie są weganami.

Gość Aneta 655555
Wegetarianie pesco jedzą ryby, nabiał i jajka.

Gość pracownik on line
"Zarządzający Systemem Web zatrudni osoby w pełnym lub niepełnym wymiarze czasu do pracy w domu (komputerowy marketing Internetowy). Jeśli posiadasz komputer i doświadczenie w środowisku Internetowym, pomożemy Tobie zarobić. W celu uzyskania pełnych szczegółów skontaktuj się ze mna basia-pracanet@wp.pl

Gość to dlaczego mówią ze
nigdy nie zjedliby miesa bo jak mozna jeść zwierzęta . A ryba do cholery to co roslina ?

Gość wegetarnianie walczą o prawa
zwierząt a sami wpierdzielają rybę - bo uważają ją za ułomną.