Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koko69

A CO ZE SŁODZIKIEM W DIECIE ZAMIAST CUKRU?CO SĄDZICIE?

Polecane posty

słodzik to sama chemia:-o a mimo to go uzywam. wyczytalam ostatnuio, ze lepsza od slodziku i cukru jest glukoza:] no i najzdrowsza z calej trojki

Gość anilama_
kiedyś używałam ale przestałam i używam zwykłego cukru albo miodu. dlaczego? bo słodzik niby powoduje że np. kawa jest słodka, ale "oszukuje" organizm i potem tak czy inaczej ma się ochotę na słodkie. więc teraz słodzę kawę normalnie i przynajmniej nie mam ochoty później na słodycze :)

Gość norah
chociaż najlepiej mi się wydaje, że w diecie w ogole powinno się wyeliminowac cukier :)

czyli co lepiej zrezygnowac z cukru i ze słodzika????????w sumie tak zrobie choc bedzie ciężko!!!!!!!

Gość do Justus...
piszesz ,że najzdrowsza jest glukoza... ale przecież ten nasz zwykły cukier z buraków cukrówych składa się z glukozy i fruktozy!

Gość rakotworczy
naucz sie nie uzywac cukru polecam oboz wedrowny, 2 tygonie na gorzkiej herbacie i mieloce wyleczy kazdego z nalogu slodzenia:-) jak mozna pic slodka herbatę, fuuuuuuuuuuuuuuuuj

Gość desketa
a jaka pijesz herbate? bo ja np. slodzona to pije tylko zwykla czarna ( chociaz tej prawie wogole nie pije, chyba ze musze) inne herbaty mi po prostu nie smakuja slodzone np. zielona

różne pije herbatki od dzis rzucam cukier spróbuje calkowicie!!!!a do kawe zamiast cukru dodaje mleczko nie słodzone i da się wypić!!!także troche silnej woli i da sie zrezygnować np .z cukru!!!!

Gość kropla wody
ja zrobilam tak przestlam slodzic a teraz slodze ok pol lyzeczki i to mi starcza

Gość asyjol313
Przyznam wam się że ja skuszę się raz na miesiąc na jakoś słodycz nie powiem,że nie bo nie mogłabym wytrzymać;) ale ja biegam,chodzę na basen więc jakoś to gubię do tego przyjmuję suplementacje Afrykańskie Mango http:/szczupla-kobieta.pl i tak zrzucam kilogramy!