Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebolek20

Ciąza w irlandi..moze ktos ma wiecej doswiadczenia odemnie...

Polecane posty

ZABCIU - oj :) tos sie namordowała rtoche:) z ta wiercipiętką - moze Amelcia miała inne plany co do waszego dnia....a tu pozować 3ba....hehe:):) A powiedz Ty mi ,umawiałas termin wczesniej zanim Amelia sie urodziła??? Wiem ze temat paszportu był wałkowany ale jabys miała namiary podreka to byłoby super. Kurcze te chrzciny to dla mnie ćwiek - tu robic ? To musze i tak oplacic bilety chestnych ( bo inaczej nie wypada) a i nie wiadoomo czy terminy by im sie zgrały....a w Polsce to sie wesele robi .... rodzice nasi ,chrzestni dziecka ,dziadkowie ikilka osób które \"nalezy\" zaprosic ....załamka totalna.Musze pomyslec ale chciałabym jak najszybciej bo byłabym spokojniesza..... Aneczka - dzieki wielkie za wyjasnienia:) Aguś - dzieki za link ,poczytałam troszke i głupia jestem? Misiek jest zatrudniony w agencji ale juz od miesiaca nikt nie dzwonił o prace i w rzeczywistosci to wyglada tak ze na dzien dzisiejszy to zadne z nas nie wykazuje dochodów ( tylko ze miniek dorabia fuchami cały czas ,ale to nigdzie nie udokumentowane ) No i teraz nie wiem ? Jak sie Molly urodzi moglibysmy sie starac o to ale co rzadne z nas nie pracuje to niby z czego zyjemy....? no a jak powie ze dorabia sobie to nie wiem jak oni to odbiorą ....? Ja sie kurcze nie nadaje do takich spraw,nie wiem co gadac i jak załatwiac ....heh....

Dzieńdobry dziewczyny!!!!! Pogoda nbeznadziejna, nienastraja pozytywnie ale trzeba było wstać i zjeść śniadanko bo Kruszynka się wierciła, jak wiercipiętka. Czhciałam zrobić wielkie pranie ale normalnie się nieda, już niemam gdzie wywieszać a no polu niema sensu. Suszarki oczywiście niemam. Wsumie to tylko mnostwo prądu zżera, i i tak bym jej pewnie nie używała:) Melka no to masz ciężki orzech do rozgryzienia. Powiem ci że ja też zgłupiałam jak przeczytałam co napisałaś. Wiem że na fuchch się zarabia dobrze, bo mój S. też często chodzi na fuch, ale oprucz tego pracuje w sklepie, więc jedno ma udokumentowane. Ale w twoim przypadku jest to bardziej skomplikowane. Poradzicie sobie z tym problemem napewno, tylko musicie siąść i pogadać jak to rozwiązać. Żabcia dzięki za info.Na następne będę cierpliwie czekała. W tych ogrodach faktycznie jest przepięknie!!!Szkoda że to tak daleko odemnie. Ale może kiedyś tam pojadę.....Mam nadzieje:):):):):):):)Żabcia miłego dnia, żeby ci się wycieczka udała i żeby pogoda nie była kapryśna:):) Dziewczynki wam też życze miłego dnia!!!!!!!Buziaki!!!!!!!!!!🌼

Aga - cos mnie omineło zdaje sie ....???:) jakie ogrody ,mowic mi tu gdzie sa !:) Irenka przyjezda w ten piatek!!!!!! :) AAA!!!:):):):) To moze bysmy podjechali :) Co do pracy miska 3ba bedzie pomyslec...no bo on caly czas tam figuruje jako zatrudniony( nie zabierał p45 zeby miał gdzie na zime wrocic) tylko nie ma zlecen( bo sam nie dzwoni i nie dowiaduje sie ,wiec i oni nie daja znaku) to i dochodow nie wykazuje ( bo i skad?) - i tak to wyglada. Co do pogody to u nas tez paskudna ....ale ja mam dobry nastrój :) z samego raniutka posprzatałam w całym domku :) zjadłam snniadanko zapaliłam lampeczke nocną w salonie daje to ciepły ,przyjazny nastrój,słucham radia i zajadam smakołyk w postaci francuskiego ciasteczka z jabłuszkiem.Jest mi bardzo przyjemnie:) Na dodatek ,przyjedzie dzis do mnie nasz bardzo dobry kolega :) ciesze sie bo nie bede dzis sama ,zjemy razem obiadek ,pogawedzimy i zaczekamy razem na Miska:) Lubie miec u siebie \"gosci\" gotowac dla nich ,wspólnie sobie gawedzic zajadac pysznosci (zrobic gdzies wypad jak ładna pogoda.....) :) No a poza tym dzis mam zasieg na necie :) ,to kolejny powód zeby sie dzis cieszyc :) Wam tez zycze miłej niedzielki zebyscie ja sobie dzis spedzały ze swoimi kochanymi połowkami :) Mnie niestety połówka uraczy swoją obecnoscia ok 23ciej....ale za to jak juz jest to jest superowo! :) To bywajcie kochane :)

Melka Żabcia podała link na poprzedniej stronie dotyczący właśnie tych ogrodów, piękne. Pociesze cię że ja mam podonie z moim miśkiem. Zaczyna prace w sklepie o 4 rano!! wraca o 12 w południe a na 13 leci gdzieś na fuche, wraca około0 19 a o 20-21 już smacznie chrapusia. Tak więc ja siedze sobie samiutka w domku, pochłaniam książki lub oglądam durną telewizję, dobrze że mam polską, tylko że nic ciekawego niema ostatnio. Dziś ogólnie zajmuje się gotowaniem i oglądaniem tvn style. Gotuje bigosik-pycha, musze mieć na wtorek na przylot moich potworków:):)bo wiem że we wtorek szybko nie wróce z pracy i nie będę miała czasu na ugotowanie czegoś innego, abigosik szybciutko się odgrzewa. Wieczorkiem jeszcze będę robiła pierogi ruskie, tylko że musze poczekać na moje kochanie bo musi mi pomóc kleić, bo sama nienadąże:):):) Dobrze że lubi mi pomagać. Znów pewnie zrobimy ze sto pieroszków:):):):)pychotka!!!!!!!!!!!

Kurcze nie zauwazyłam tego linku ,ale dzieki zaraz sobie poogladam :) Agus to wiem co czujesz .....bo ja tez na w domu sama ....tyle ze ja to nawet telewizora nie mam :( tak sie odzwyczailam ze jak ludzie sie dziwią ,ze nie mamy tv to czasem sobie mysle : a co oni sie tak dziwią ???:) ja teraz w ciazy to tylko cisze preferuje,czasem radio albomuzyczka w tle ale naogół mnie to wrecz drazni....BARDZO TO DZIWNE :) ps. Strasznie juz schizuje przed porodem ,bardzo sie boje i chyba jak dostane skurczy to cos mi sie wydaje ze sie porycze ze strachu.....ale ze mnie bojaca dusza ,mam nadzieje ze moje dziecko bedzie mialo wiecej odwagi od mamusi i bedzie sie pchało na owaznie na ten swiat :)

agus To ty ja ja lubisz tvn style :P he ja mam jeszcze gorzej,bo nie mam nic procz internetu :( Zero telewizji :( a tak bym chciala obejrzec jakis serialik.Co do kamer to moj misiek mowi,ze najlepsze sa Sony i ze najlepiej kupic DVD z dyskiem twardym i technologiom hd to tyle co moze wam podpowiedziec :)Nie chce wam narzucac konkretnego modelu,bo moze akurat nie podpasuje wam.Stronka inetrnetowa www.komplett.ie to tam mozecie zobaczyc czy sie roznia cenowo :),ale niekiedy warto spojrzec,bo sa okazje :)To tyle co moge wam pomoc :) Melka nie stresuje sie :)Bedzie dobrze pomysle sobie ile kobiet rodzi i jakos sie trzyamaja :P Nie ma co sie na zapas zamartwiac :D Najlepiej nie mysl o tym nie ma sensu :) Dziewczyny ja tez wam podam rece 🖐️ 🖐️ ,bo ja tez zreguly sama siedze w domu,bo moj misiek siedzi dlugo w pracy :( No,ale co zrobic :( tak to juz jest :O Kobiety w domu z dzieckiem a mezczyzni w pracy :P Mnie juz cholera bierze jak mam siedziec z mala w domu na leb mozna dostac :( dlatego wychodze czesto na spacerki z Amelka :) Musze sie pochwalic moaj coreczka,ze dzis spala od 21 do 7 :)kochana :) dla mamusce pospac tym bardziej,ze ogladalismy filmy do pozna :O Troche sie balam ,ze sie nie wyspie ale mala dala mi pospac :) a gdzie reszta dziewczyny gdzie sie podzialyscie hej :( Odezwijcie sie tylko agusia i melka na strazy topiku :)

oj dziewczyny gdzie sie pochwalyscie :P Halo,halo :) Co porabiacie dzis :) ? milego dnia 🌼

Melduje sie posłusznie :) No i mamy poniedziałek....tylko ze dla nas to jak niedziela ,misiek zrobił sobie wolne,w drugim pokoju śpi nasz kumpel :) - odsypiaja \"ciezką\" noc.....:):):) Mam nowe filmy ,bedzie co z Irenka oglądac :) A noc? oj ciezka była biegałam do toalety zbyt czesto....niewyspana jestem ale plecy bolą i juz nie ma opcji na spanie ,zresztą moje nocne dziecko teraz zajeło pozycje wygodna na drzemke ,czyli mamusia juz nie pospi.Itak musze chodzic po tym mieszkaniu ,bo posiedziec tez nie da rady..... Zabcia gratuluje wyspanej nocy i posłusznej córeczki :):):) Ps.wczoraj mnie na szło na flaczki i kupiłam takie zesłoika w polskim sklepie-WIECEJ TEGO BŁEDU NIE POPEŁNIE.Owszem doprawiłam je dodał.przypraw,warzyw itp,itd.Jezu jak one smierdziały! mojej mamy flaczki nigdy nie smierdziały! a tu ze słoika i taki swąt....zjadłam troche i wywaliłam....a dzis na wszystkim czuje ten zapach.....załama.....:) Cos czuje ze dzis bedzie srąco-mulący dzień... Ale wam, zycze udanego ,pogodnego poniedziałku :):) :)

HALO ja też już jestem!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze troszkę zaspana ledwo na oczka widzę ale yrzeba było już zaglądnąć bo ciekaość była silniejsza!!!:):):):) Wstałam i odrazu pranie do pralki bo ładna pogoda, teraz musze zrobić jakeś śniadanko, pewnie standard będę jadła czyli polski chleb z dżemem:):):) Na 12.30 idę do gp, a potem jedziemy na zakupy do lidla. Musimy zrobić zapasy-jutro nalot rodzinki:):) Więc pewnie niebędzie mnie tak czesto na topiku, ale będę się starała:):):):) Melka musze ci powiedzieć że ja wogóle nie mogę jeść wynalazków ze słoików bo odrazu problemy żołądkowe mam. Przed ciąża tak nie miałam, ateraz to jest masakra!!!!!!

no tak agus i melka na strazy a gdzie sie reszta podziala 😭 my z amelka wybieramy sie na spacerek buzka dla wszystkich dziewczyn 🌼

Hej dziewczyny, Nie bylo mnie bo tydzien za zwolnieniu siedzialam i nie mnialam sily do kompa podejsc. Przewialo mnie i puscic nie chcaioalo. No ale dzisiaj jetsem juz w pracy. Zabcia83 - mam pytanie bo wiedze ze orientujesz sie w tych sparawch socjalnych. Ja pracuje legalnie od czerwca 2006 roku. Teraz w tym roku od kwietnia do lipca(4 miesiace) mialam przerwy bo bylam w Polsce ale oficjalnie pracowalam nadal bo p45 nie odebralam. Teraz w sierpniu wrocilam do tej samej pracy i dalej place skladki itp. Masz pojecie czy przyznja mi maciezynski. Termin mam na 23 luty wiec zostalo jeszcae pare miesiecy no tylko czy ta przerwa nie zaszkodzi??

policz ile masz skladek zaplaconych jesli bedziesz miala wystarczajaca ilosc skladek oplaconych to ok.tylko pamietaj ten rok sie nie lioczy tylko 2006 a to ze byla przerwa nie ma znaczenia najwazniejsze zeby w 2006 roku byly oplacone skladki i bys teraz pracowala no i odejdz na maciezynski urlop koniecznie w 2008 roku bo jak odejdziesz w 2007 to beda brac 2005 rok ale tego dokladnie nie jestem pewna co do tego jak bys poszla w 2007 roku pozdrawiam

mammba dbaj o siebie :) Mnie tez ostatnio przewialo nie mogalm az Amelki podnosic :( ,ale jak zostalam sama to musialam :O No i przeciw bolowe tabletki musialam brac,bo kto by dal mojej ksiezniczce jesc :P

Dzieki Zabcia. Ale jak ja mam policzyc bo ja mieisecznie mam placone??to nie wiem . Czyli ten rok sie nie liczy wogole??bo jesli tak to chyba nie bede miala tyle skladek od czerwca?? N amaciezynski cchce odejsc w polowie stycznia to bedzie ok?

Ty takze Zabcia dbaj o siebie bo watroba tylko jedna i nie faszeruj sie za mocno lekami :)

Mamba wydaje mi sie,ze miesiac to 4skladki,ale zapytam mojego micha bo on tez ma miesiecznie :)Mysle,ze tak,bo to by bylo niesprawiedliwe gdybys miala w ciagu roku tylko 12 skladek :P Tak,wiec mi sie wydaje,ze 1miesiac to 4 skladki Do maciezynskiego wliczony jest rok: jesli odchodzisz np; 2007-to 2005 2008- to 2006 Tak mi to wytlumaczono :)Mamba przeslalam linka kilka storn wczesniej odnosnie macierzynskiego to poczytaj tam masz wszytsko nie bedziesz miala watpliwosci :)

mamba Mam troche czasu to poszperalam ;)na 44 stronie data 30.08 masz podany link poczytaj :)powodzenia :)

Dziewczyny jestem padnięta!!!!!!!!!!!!Właśnie skończyliśmy robić pierogi ruskie, mam dość zaraz idę spać bo oczy mi się już kleją. Tak pozatym opuszczacie się dziś.

tak jest agus widze,ze dziewczyny nas opuszczaja 😭 No gdzie wy jestescie hallllllllllllllllllllooooooooooo napiszcie co u was dziwczyny odezwijcie sie 😭 Agus przyslij troche tych ruskich mniam :P narobilas mi smaka. my z Amelka dzis od 5:30 na nogach tak jej sie podobalo wstac dzis :( eh 😭 Idziemy na spacerek bo pogoda ladna trzeba wykorzystac :) buzka dla Was dziewczeta 👄

Cześć laseczki!!!!!!!!!!!!! Ja właśnie wróciłam z pracy i już zdążyłam wywiesić pranie na sznurek, pogoda faktycznie się wyklarowała HURA HURA HURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Żabciu chętnie wyśle ci pieroszków hahaha!!!!A malutka Amelka wyczuła pogodę i dlatego tak wczas wsała żeby dać czas mamusi na przygotowanie się i na spacerek wio!!!Taka mała spryciula hahaha!!!! Dziś mam świetny humorek!!!!!!!Ze wszystkiego się smieje!!!!!!!!!Mam nadzieje że zarażam tym humorkiem!!!!!!!!!!!! A tak wogóle gdzie wy jesteście????????????????????Wyprowadziłyścue się w kosmos?????????Wszystkim padł net????????czy co????????HALO HALO CZY KTOŚ TAM JEST?????????? Ja pewnie niebędze miała czasu później zaglądnąć bo tak jak wspominałam od dziś mam pełną chatę!!!!!!!!SUPER SUPER!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) DOBRA DZIEWUSZKI JA SPADAM A WY NIEZANIEDBYWAĆ TOPIKA BO BĘDĘ ZŁA I POGRYZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BUZIAKI

Witajcie :) My dzis razem w pracy ( naprawiamy u klientki dach w shedzie -domek w ogródku)podaje deski ,gwozdzie...i robie zdjecia :) poza tym podłączyłam sie w kuchni z laptopem i moge pisac .My z Mollkiem juz głodne to i zaraz jakąś kanapeczke wtranzolimy :) Fajnie jest bo cały dzien bedziemy na dworze i dziń spędze z Miśkiem:) Wczoraj bylismy u Kroli i Jej Kasi ,bo już są razem w domku :)! Kasienka jest poprostu piękna!!!:) taka kochana sapała sobie grzecznie .Miałam ją na rękach :) i nie mogłam oderwać oczu ,taka kruszynka,maluskie rączuchny i burza czarnych włosków na głowie .Przebudziła sie zobaczyła mnie a nie mamę ,zrobiła wieeelkie oczy i zdziwioną minke a potem zasneła :) Usmiechała sie dużo przez sen:) Swietnie miec juz swoje maleństwo w domu ,ja juz pomimo strachu nie moge sie doczekac ,kiedy i ja bede miała w domu naszą Molly ? No i juz tylko 3 dni do przyjazdu Kochanej Irenki-mamy to znaczy sie :)Bede umierała ze strachu w piatek jak przyleci ,bo martwie sie zeby nie zabłądziła na lotnisku .....i sama zeby sie nie denerwowała( tej jej nadcisnienie....)ale mam nadzieje ze wzystko bedzie dobrze?:) Tyle na tęchwilę o mnie:) A co tam u Was dziewuszkI ???? :)

Hej kochane!!!!! wróciłam!!! jestem wykonczona.. latanie po mieście.. załatwianie.. i wogóle strasznie mnie to zmęczyło!! no a przedewszystkim... mieliśmy taiego pecha ze nas okradli... ze wszytkich pieniedzy... no szok w biały dzien i nawet niewiadomo kiedy!!!! byliśmy na tym usg 4D i super... dzidzia jest zdrowiuteńka!!! ale płci niepokazałą!!! wiec bedzie niespodzianka... bo to ze wczesniej niebyło widac jajek niekoniecznie mogło oznaczac dziewczynke.. wiec dowiem sie chyba dopiero na porodówce!!!! noo nareszcie kupiłam coś dla dzidzi.. 4 pary spiochów i 2 komplety śpiochy i kaftaniki , pieluszki tetrowe i flanelowe i oczywiście polskie kosmetyki bambino!!!! dobraja uciekam poodpoczywac... bo niewyspałąm sie :( ale odespie sobie jutro:P

halo dziewczyny opuszczacie sie :( Bebolek to super,ze juz jestes :),bo normalnie dziewczyny juz zaprzestaly na pisaniu :( 😭 Szkoda,ze przytrafila wam sie taka nie mila przygoda :( ,no ale co zrobic :O Moja Amelka tez nie chciala pokazac plci :P Bedziesz miala niespodzianke :) Bebolek a jak sie czujesz agus jak owiedziny :)Pewnie cala szczesliwa jestes,ze masz juz rodzinke kolo siebie :)Ja tez strasznie sie cieszylam jak mama i siostra do mnie przylecialy :)A za kilka dni moj tatko przylatuje :)Juz nie moge sie doczekac :D Odezwij sie chociaz na chwilke napisz jak co mijaja dni :D Melka jak tam praca Ci idzie :)Duza buzka dla zlotej raczki w ciazy 👄 Jak Twoja MOLLY :) Wczoraj bylismy w ambasadzie :) 17 wrzesnia przenosza do Dublina 1 gdyby ktos potrzebowal informacji :P A pewnie nie ejdna sie tam wybierze :) Pozdrawiam buziaczki dla wszytskich dziewczyn 👄

Gość
Witajcie dziewczynki!!! Dzis wylatuje do Polski:):):)Wracam 4 padziernika:)Trzymajcie za mnie kciuki,za moje wyniki,mam nadzieje ze wroce z dobrymi wiadomosciami:) Pozdrawiam wszystkie🌼 Buziaki 👄

Violu trzymamy kciuki mocno :)Ja tez niedlugo do Polski :D HURA!!!! Juz nie moge sie doczekac :) Nika wirsku A ty co nawet nie napiszesz co u Ciebie ? 😠 Oj ty MALPICO :P :( No dalej napisz co u Ciebie rozkrec topik :) Mam do Ciebeio pytanie ,bo ty chyba jak sie nie myle meiszkasz w WICLOW ? Jesli tak to powiedz jak tam stoja ceny z mieszkaniami,bo chcieli bysmy sie wyprowadzic :D Gdzie jest wogole Kitek82 co sie dzieje ???? Kathy halooo ???? zyjesz nasza mamusko 🌼 Gosia wiadomo w Polsce :) Aga 🌼 usprawiedliwona ma gosci :) Melka 🌼 nie martw sie ciebie nie pomine :P Mamba 🌼 gdzie sie podzialas 😠 juz wiesz co z tym twoim macierzynskim :) Magda85 🌼 juz nas wogole opuscila :( 😭 Karola 🌼 jak Kasienka zajrzyj do nas :P napisz jak sobie radzisz 🌼 to dla Was aneczka11 🌼 jak Twoja maluda :D Zajrzyj do nas chciaz na chwilke :) Bebolek 🌼 zalozycielko topiku odezwij sie !!!! Aine 🌼 jak w Polsce :) wszytsko ok u Ciebie ? teraz przynajmniej widzicie ile nas powinno byc :) a tutaj pustki :( 😭