Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość o co za temat
Dziewczyny robił ktoś sobie włosy tą farbą alfaparf 6 NB ? chcę zapytać jak wychodzi :)

do o co za temat - 6NB alfaparf wychodzi taki brąz raczej srednio jasny z połyskiem kakao , bardzo naturalny i ładny kolor

do Vanalika76 - odcien na zdjeciu jest w farbie alfaparf 11.13 z tym ze aby byl podobny a ma sie baze ciemna tzn 6 nalezy 11.13 zmieszac z 11.20

do Boziaaaa - po wstepnej dekoloryzacji nakladasz alfaparf 8.23 z woda 6%

do MoniQ12 - miodowy blond uzyskasz mieszajac alfaparf 9NB cala tubka i ćwiartka 9.31 z woda 6%

do Boziaaaa - przepraszam nie 8.23 tylko 8.32

Gość Boziaaaa
Dziękuję Majrel :)

Gość JuStka_1996
Majrel bardzo cię prosze o rade. Jaka farba da taki kolor jak ma Maja Bohosiewicz na tym zdjeciu http://www.plejada.pl/17,55486,news,1,1,maja-bohosiewicz-niezrownowazona-psychicznie,artykul.html Ona ma niemal identyczny kolor do moich naturalnych włosów. Ja mam duży odrost i pozostałosci po blondzie, chaiłabym zrówac kolor, jakiej farby powinnam użyc? Pozdrawiam.

do JuStka_1996 - podobny odcien ma alfaparf 6NI lub 6.1

Witam ponownie mam w tej chwili kolor z luo 10,12 jest ładny mieni się ale w dzień jest troszkę żółtawy, chciałabym wiedzieć jak wyjdzie luo ale 9,12 czy nie będzie zielony albo brudny czy lepiej majirel 9,23...pozdrawiam

do andzik258- skoro 10.12 mieni sie żółto to 9.12 tym bardziej bedzie cieply, jesli chcesz ochlodzic odcienie pomieszaj luo 10.12 z 9.1 pol na pol

Gość MoniQ12
Dziękuję Majirel, jeszcze tylko jedna kwestia ile ml wody 6% użyć do tej mieszanki? Pozdrawiam, M.

Gość Vanalika76
Dziękuję Majrel. A jaki utleniacz polecasz? Czy do Alfaparfu powinnam kupić z tej samej firmy? I jeszcze jedno pytanko: czy farby na poziomie 10 z Alfaparf są też z dodatkiem rozjaśniacza tak jak 11? Pytam, bo nie wiem w jakiej proporcji dodać utleniacz. Pozdrawiam

do Vanalika76 - wiekszosc utleniaczy jest ok , choc najlepiej jest miec z tej samej firmy, odcienie 11 i 10 ss rozjasniajace miesza sie 1:2 -,zwykle 10 rozjasniaja do 2 tonow i miesza sie je 1:1,5

Gość Vanalika76
Dziękuję i życzę miłego długiego weekendu :-)

Gość MoniQ12
Dziękuję bardzo za poradę:) Pozdrawiam i udanego weekendu:)

Droga Majrel, jak radzilas, pofarbowalam color touch 7.89. Niestety nie pokryla moich wlosow, zafarbowane sa tylko pasemka, maja taki szaro-fioletowy kolor. Sa jeszcze gdzie niegdzie rude pasemka, wolalabym jednak aby byly mysie. Odrostow niestety nie zlapal, a uzylam oxydant 4% i trzymalam na wlosach okolo 20 minut. Chcialabym, aby moje wlosy byly ciemniejsze w odcieniu mysim. Poczekac az kolor sie wymyje i pofarbowac jeszcze raz tym samym czy moze poradzilabys mi inna farbe profesjonalna, ciut ciemniejsza w odcieniu mysim? Jak juz kiedys tam mowilam, ze mam garnier herba shine 810, to jest niby sredni popielaty blond, mysle jeszcze o preference 7.1 - islande. Tutaj efekt farbowania wella color touch 7/89 na moich wlosach. http://imageshack.us/f/440/dscf4556p.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/543/dscf4553.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/707/dscf4549k.jpg/

do zygusia - widocznie barwnik z porzedniej farby byl dosc mocny , ze toner jakim jest touch z welli 7/89 go nie pokryl, nie znam herba shine garniera , ale island loreala powinien byc ok , choc lepszy bylby excellence creme 8.1 lub alfaparf 7.21, farby mozesz nalozyc juz teraz poniewaz touch z welii jest bardzo delikatny i nie jest farbą,

Gość Iskierka1995
Majrel, jak dobrze, że już jesteś!!!! Naprawdę!!!! Wyobraź sobie, że gdy Cię nie było, musiałam sobie radzić sama i...niestety, z braku takiej wiedzy z zakresu koloryzacji jaką Ty posiadasz, zniszczyłam sobie włosy :-((( Na chwilę obecną wygląda to tak, że mam bardzo jasny blond z ciepłym refleksem na poziomie 10 a chciałabym taki jak ten 9N na pierwszej palecie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6518037329f9ebe.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0dfb75335462792.html I teraz mam pytanie: czy muszę zrobić prepigmentację włosów czy mogę od razu nałożyć ten 9N z 6% po całości? I w ogóle, czy znasz te farby Matrix Socolor? Czy wychodzą w miarę naturalnie? Wiem, że kiedyś były takie średnie, ale ostatnio słyszę same pozytywne opinie nt. tej farby.

Gość Iskierka1995
Majrel, jak dobrze, że już jesteś!!!! Naprawdę!!!! Wyobraź sobie, że gdy Cię nie było, musiałam sobie radzić sama i...niestety, z braku takiej wiedzy z zakresu koloryzacji jaką Ty posiadasz, zniszczyłam sobie włosy :-((( Na chwilę obecną wygląda to tak, że mam bardzo jasny blond z ciepłym refleksem na poziomie 10 a chciałabym taki jak ten 9N na pierwszej palecie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6518037329f9ebe.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a0dfb75335462792.html I teraz mam pytanie: czy muszę zrobić prepigmentację włosów czy mogę od razu nałożyć ten 9N z 6% po całości? I w ogóle, czy znasz te farby Matrix Socolor? Czy wychodzą w miarę naturalnie? Wiem, że kiedyś były takie średnie, ale ostatnio słyszę same pozytywne opinie nt. tej farby.

Gość Asia1995

do Iskierka1995 - farby socolor mają opiie w srodowisku fryzjerskim dość kiepskie, przyznam szczerze nigdy nie robiłam tą farbą włosow , odcien na palecie wyglada naturalnie ale mysle że raczej nie ochlodzi cieplego refleksu ale sprobuj moze akurat bedzie ok

Gość chceprzyciemnicwlosyagata
Jeszcze jedno pytanie: Kupilam farbe alfaparf evolution of the color 8.13, tak jak mi radzilas, wyczytalam, ze stosunek farby do utleniacza wynosi 1:1,5 czyli rozumiem, ze wlewam 90 ml emulsji 6% do tej farby, tak? Pzdr.

Gość Prosze o porade!
Witam, wlosy czarne 1b natural black po dekoloryzacji wyszly brazowo -miedziane . (farba 4/07 i woda 6 i 9 % ). Kolejne farbowanie ta sama farba ale, woda 6 : odrost 1.5-2 tony jasiejszy od tych na dlugosci, ktore wyszly prawie czarne. Ostatnio fryzjerka polozyla mi farbe 5/07 i woda 9 plus 12 % na dlugosc a pozniej 5/07 wymieszla z 6% i polozyla na odrosty. Te na dlugosci troche sie rozjasnily , ale sa mega zniszone i lamliwe. Natomiast odrost wyszedl rudy ! Co teraz ? Mysle o polozeniu farb Majirel 4.0 (chce uzyskac ciemny braz ale nie czarny ) y tylko na odrosty . Pytanie jakiej wody uzyc zeby wyszly tak jak na probce ? Kolejne pytanie co na zniszczone wlosy ? Cena nie gra roli !

Gość Prosze o porade!
Dodam tylko, ze za tydzien mam slub ;/

do chceprzyciemnicwlosyagata - dokladnie tak

do Prosze o porade! - Twoja fryzjerka to fryzjerka???nigdy nie miesza sie farb z poziomu 5 czy 6 z woda 9% a tym bardziej 12% - bez sensu - to dlatego te odcienie wyszly ci tak dzwacznie ,ja ci polecam alfaparf 4 NB lub 5 NI odcienie głebokiego brązu , majirel 4.0 bedzie tez ok z tym ze ten kolor wychodzi jak bardzo ciemny braz , mieszasz je z woda 3% , do pielegnacji zniszczonych wlosow polecam ci kosmetyki alfaparf seria do wlsow suchych i zniszczonych lub ze sklepowych dobra jest gliss kur seria czrna total repair , revlon proffessionel tez ma dobra serie do wlsow zniszczonych i suchych

WItam Was Drogie Panie :-) mam pytanie odnośnie farby po dekoloryzacji. Mój naturalny kolor włosów to brąz. trudno określic czy jasny czy ciemny. taki nijaki. Od ponad roku malowałam je castingami : jasny brąz, pozniej brąz, morxne trufle itd. Aktualnie mam na końcach włosy tak ciemne, że az czarne, przy głowie jasny braz, widoczne są przeswity jasnych pasm itd. we wtorek ide na dekoloryzacje, poniewaz zapragnelam rozjasnic wlosy do jasniutkiego brazu/ ciemnego blondu po to, by stopniowo rozjasnic je na taki piaskowy blond. nie wiem czy dobrze zrobilam, ale kupilam farbe loreala islande popielaty blond?? bardzo proszę Was o rade. Pozdrawiam serdecznie