Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość nie.rozumiem.
LIlu do mnie apelujesz??-zawsze jest skutek i przyczyna ,wiec nie myl ,bo mam wrazenie ze cos ci sie poplatalo... ps.co do twojej mysli "jestesmy w koncu czlowiekami..."-to fakt...ale to zalezy od ludzia.... I TYLE W TEMACIE.

Gość Lillu
ogólnie apeluję:)i nie czuję się poplątana:)no,może troszkę, jak na włosy nie położę odżywki po umyciu;) to ja się chyba odezwę dopiero za kilka tygodni, jak będzie odrost:) pozdrawiam:) Lillu

Gość nie.rozumiem.
agibee Ta platyna :P ,czasami pisze do rzeczy -wiec tam mozesz zobaczyc.. Ale np. na blogu (normalnej dziewczyny) kokardka mysi tez jest o pigmentacji -wbij w wyszukiwarke pigmentacja kokardka mysi blog i...trafisz :)

dzięki Nie rozumiem ;) zajrzę i mam nadzieję,że zrozumiem :D

Gość kasia3076
Dziekuję za pomoc. Pozdrawiam

Gość sarunia2888
Droga Majriel mam do Ciebie ogromną prośbe odnosnie doradzenia w sprawie moich wlosów. Otóż moj kolor naturalny ciemny mysi blond poziom pewnie kolo 6 dośc ciezko rozjasniający się czesto łapie rudy poblask, 11lat robiony balejaz blond z brązem, kilka msc temu postanowilam zrobic jeden kolor(czego zaluje do dzis) w pazdzierniku mialam dekoloryzajce w jedym z lepszych salonow w poznaniu niestety wyszlo fatal fryzjerka wypuscila mnie z kurczako wiewiorką na głowie i nie przyjeła reklamacji, poprawke robilam u innego który je ponownie zdekoloryzował na to farba itp i było w miare ok ale niestety za jasno mialam na całej głowie platyne. Farbowalam włosy juz 3 razy u fryzjera ale efekt nie byl dla mnie zadawalający na odroscie rudy poblask nie wiem jaka farbą robi wiem ze woda 12% na dlugosci mega jasne moj odrost z farbą ma ok 5cm poniżej znajduje się ten odrost po dekoloryzacji i niestety on sie bardzo mocno odcina jest do okoła glowy biały i ma szerokoc jakies 4cm, rozdziela mi kolor wlosow obecnego odrostu od dlugosci. Prosze za kazdym razem fryzjerke zeby go wyrownala ale nie robi tego to co mam nakladane na odrost potem jest malaksowane na dlugosci i tam zamiast sie przyciemniac rozjasnia sie dalej. Tydzien temu pofrabowałam wlosy sama farbą wellaton 12/0 dałam wode 12% jest niezle troche skronie rudawe ale ogolnie ok tylo znowu ten pasek do okoła. Myslalam o pigmentacji chciałam ją sama zrobic skoro fryzjer to ignoruje myslałam o alfaparf 10 połozyc na ten pasek bialy i dlugość na wodzie 6% i podkadzie bez wody, ogolnie chce ocieplic troszke kolor tylko nie wiem co na odrost zeby nie wyszedł rudy? czy alfaparf 11.21 bedzie ok czy wyjdzie zbyt platynowo, odrost ciezko sie rozjasnia , czy 10.21 czy wogole w innej tonacji i z jaką wodą boje sie połozyc samej 11 na odorst zeby nie było zółtka wogole jak mocno rozjasnia alfaparf 11 z wodą 12%? ogolnie bardzo podoba mi sie kolor heidi klum czy mozesz mi powiedziec jaki to mniej wiecej kolor i jak go uzyskac? i jaki efekt mi da połozona ta 10 na dlugosc Bede bardzo wdzieczna nie moge liczyc na fryzjera wiec licze na Ciebie http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://0.tqn.com/d/beauty/1/0/b/y/Heidi_Klum_hairstyles_2.jpg&imgrefurl=http://beauty.about.com/od/bestcelebrityhairstyles/ss/heidi_klum_hairstyles_7.htm&h=3000&w=2187&sz=604&tbnid=oiOthpceIvO7SM:&tbnh=90&tbnw=66&prev=/search%3Fq%3Dheidi%2Bklum%2Bbob%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=heidi+klum+bob&usg=__X68eaePTLtlY8KYEsFh9WZ8eEN4=&docid=SekIwvFjcXbAPM&hl=pl&sa=X&ei=6esPUbLqNovCswa65YHYCQ&ved=0CDcQ9QEwAw&dur=812

Gość ula+30
słuchajcie co mi się zdarzyło kupiłam 5 sztuk farby lorea,l 2 zużyłam, biorę 3..zoonk! pojemnik z perhydrolem prawie pusty biorę 4..to samo.. biorę 5 ..to samo! noż! nigdy w życiu nie pomyślałam,że mogą oszukać! nawet nie będę reklamować, bo nie uwierzą!! a 2 były dobre ..mój bląd, że nie sprawdziłam w domu od razu ..powiedzą,że zużyłam i teraz wciskam kit ..nigdy nie pomyślałam,żeby te firme sprawdzać i nie zajrzałam.. a zakupiłam, bo mój kolor i zawsze lubię mieć zapas!

Gość ula+30
doradzicie? gdzie kupić perhydrol? w dodatku wybuliłam ok 30 pl /za opakowanie!!! /czyli 150 pl w plecy/ mam kolor, a brak utleniacza może gdzieś dokupię?

Gość do ula+30
No to miałaś pecha , ale oxy kupisz w sklepie dla fryzjerów.

To znowu ja ;) czyli ta co chce zrobić pigmentację i wysłałaś mnie na blog blond bunny ( przeczytałam i tam troche okrojone informacje więc zajrzałam na 2 polecany blog Mysi )...a więc przed przystąpieniem do części praktycznej wolę opisać co zamierzam zrobić żeby mieć pewność,że wszystko dobrze zrozumiałam. Nakładam Alfa 8 rozcieńczoną z kranówą ciepłą na włosy omijając odrosty. Trzymam 15 minut. Po upływie tego czasu nakładam 9.01 z oksy 6% w proporcji 1:1,5 omijając znowu odrost i trzymamy tyle czasu ile zalecił producent. I teraz kaszana...bo wszędzie piszą żeby zrobić dalej odrost ale zanim nałoże i znowu będę trzymać ok 40 minut to te na długości chyba mi się spalą... więc ja po pigmentacji bym najpierw umyła włosy ,wysuszyła i zrobiła odrost 10,1 z oksy 9% i trzymała znowu tyle ile poleci producent.Czy mam dobry plan? nic nie pomieszałam? Proszę... nie odsyłaj mnie już nigdzie Majrel :(

Gość martaaaak
nie wiem dlaczego ale jak patrze na blond bunny zupelnie mi z twarzy i kosa prsypomina fione heh pierwsze moje skojarzenia jak ja zobaczylam a tym co podoba sie jej biala peruka to wspolczuje i ten pozolkly odrost..fryzjerka wielka a farbuje wlosy palette i w dotaku wyglada tandeciarsko na maxa

Gość jgtfdg
Aaachahaha :D :D :D Rzeczywiscie podobna do Fiony :D :D ,ale Fiona ma pazury ladniejsze ,a nie jak predator :D

Gość JAblondynka
Droga Majrel, dotad farbowałam majiblondem 901s z 9% oxydantem, chiałam miec chłodniejszy kolor, czytałam o alfaparf, myśle o kolorze 11.21, na zdjeciach np. u blond bunny wygląda bardzo fajnie chciałabym efekt taki jak: http://blogblondbunny.blogspot.com/2012/04/alfaparf-evolution-of-color-1121.html tlyko boje się zeby mi zielone nie wyszly ;) moje wlosy naturalne to taki ciemny blond/mysi , średnio się rozjaśniający i przeważnie z żóltym odcieniem...

Gość agggaattka
Majirel mam pytanko. bardzo podoba mi sie kolor alfa 11,13 obecnie mam lekko zoltawe wlosy poziom 10 po wellatonie 12, odrost stary sie zrobil taki rudawy a moj naturalny to ciemny blond rozjasniany woda12% . gora jest troche przetrawoona po starych pasemkach bialych czesto lapie szare bure na dlugosci. czym uzyskac kolorek jak 11,13 czy da rade odrostowi ta farbka i co polozyc na dlugosc. moga byc troszke ciniejsze niz na probniku ale w takiej tonacji. pozdrawiam agata

Droga Majrel czy mogłabyś rozszyfrować czy przetłumaczyć jakich użyć farb aby uzyskać kolor w linku , ostanie zdjęcie,pod nim jest napisane jakie farby ale nic nie ma o wodach i proporcjach ,byłabym bardzo wdzięczna chciałabym uzyskąć taki właśnie kolor pastelowy na lekko żółtych już włosach http://nancyscolourblog.blogspot.com/2012/02/colour-id-artists-next-step.html pozdrawiam

Gość zosia samosiaaaa.,
tzn chodzi mi o cała podstawę :)

Gość ula 30
gdzie są takie sklepy dla fryzjerów? może wysyłkowe?

Gość MARYLA R.
Majerl to jak "Jozek"-pojawia sie i znika i znika i znika ;)

Gość kenfjnfjn
ula30 w necie są wystrczy wklepać w google.

Gość ula 30
wklepałam znalazłam ceny są u nich wysokie potrzebuje tylko 100 ml i przesyłka droga w tej cenie kupiłam sprawdzoną garniera na promocji dzięki

Gość anetttaaaa
Majriel bardzo Cie prosze o porade, odrosty mam ciemny blond reszta jasna robiona zazwyczaj bardzo jasnymi blondami niestety tez przetrawiona rozjasniaczami (pasemka) poszlam do fryzjera zeby mi zrobiła bezowy blond poziom 9 a nie 10-11 jak mialam teraz-no i odrost rudo bezowy a reszta szara, co teraz? co zrobic zeby nie byly szare i czym pofarbowac nastepnym razem ten odrost zeby nie byl taki rudy a co na długość dac. Prosze o szybką odpowiedz

Do majirel ! Bardzo prosze o porade. Ostatnim razem farbowalam wlosy color sync 8 m firmy matrix. Kolor wyszedł bardzo ciemny cos w tonacji brazu z sliwkowym odcieniem. Jednak farba bardzo szybko.sie wyplukala... Teraz moj kolor to cos kolo średniego blondu troszke zlocistym odcieniu. Odrost to ciemny blond.chce przyciemnic troche wlosy . Zastanawiam sie nad majirel 8.2 a 8.1 . Jaka jest.miedzy nimi roznica ?? Czy ktorys jest ciemniejszy ? I czy oxydant 6% wystarczy zeby farba przyjela na odroscie?

Hej, kilka postów wcześniej Mairel poleciła mi Loreal recital preference Baikal 9.13 i muszę powiedzieć ze kolor wyszedł fantastycznie, naturalne jakbym miała swój blond chłodny...Jestem bardzo zadowolona. ciekawa jestem tylko jak sie będzie wypłukiwał mam nadzieje że neutralnie. Ale jak coś to powtórze koloryzację tą samą farbą.

Gość DulceLocura
hej, mam prośbę o poradę! jaka farba o odcieniu jasny, zimny blond podziała na moje włosy w kolorze ciemnego mysiego blondu? próbowałam już wielu kolorów, odcieni, pianek i nic! a teraz na dodatek po loreal professional Baikal wyszły mi takie złoto żółte :( a miał być piękny blond :( czarna rozpacz! co zrobić?

Gość saruniaaaaaaaa
chyba sie mie doczekamy odp....

Gość ludziska ludziska dejta se sia
a ty co myslisz ze majrel tylko na kafe siedzi tak jak ty ?

Gość **kasia**
Witam co jest odpowiednikiem loreal feria P01 z farb profesjonalnych?