Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość Mama grudzień
Hej. widzę, że coraz więcej mam wigilijnych się szykuje ;-) ja polecam mimo wszystko pampersy oryginalne. Dad używałam od czasu do czasu i to tylko od rozmiaru 4. Głównie jak nie mogłam trafić na promocję . Pampersy zdecydowanie wygrywały. ale co kto lubi:) zawsze mi się dziwne wydaje, jak ktoś pisze, że pampersy moga odparzyć maluszka;) dla mnie zdecydowanie najlepsze. Ale nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać to tylko moje zdanie ;) do pupci polecam różowy linomag tani i bardzo dobry, bephatnten też się sprawdza ale jest zdecydowanie droższy. polecam stronkę: http://www.promobaby.pl/

Gość gośćlistopadowamama
Ja przy pierwszym synku używałam pieluszek pampers zawsze kupowanych na promocji,tylko te sie u nas sprawdzały i nie odparzały pupy malucha,sporadycznie używałam dady w czasie np biegunki gdy pieluszkę trzeba było przebierać bardzo często,jesli chodzi o smarowanie pupy to u nas niezawodny był linimag kupowany w aptece ",teraz rodzę w listopadzie i tez mam zamiar używać linomagu i pieluszek pampers lecz na zmianę z jakimis tańszymi bedziemy próbować rożnych bo każdemu maluszkowi co innego pasuje.Zastanawiam sie rowniez nad mleczkiem bo miałam problemy z karmieniem mało mleka i używaliśmy Bebilonu i teraz zastanawiam sie jakby znowu tak było jakue mleczko wybrac

Gość Mama grudzień
ja , w związku z tym, że na łubinowej wtedy dokarmiali HIppem to takie mleczko kupiłam w razie W. do domu. jak przestałam karmić piersią- podawałam HIPP, a potem przeszłam bezproblemowo na Bebiko:) w sumie dlatego, że blisko miałam do biedronki , a tam je można dostać :D

Gość mm_wrzesien
Ja też używam Pampersów, kupuję 43 szt. za 19,99zł w ELeclerku w Katowicach, bez promocji są w tej cenie (rozmiar newborn). Córcia ze dwa dni miała odparzenia, które zniknęły po smarowaniu kremem na odparzenia Nivea (miałam próbki od położnej środowiskowej), ale wiem, że niedrogo można go też zakupić w większej ilości. Bephanten nie pomógł, a na Sudocrem odparzenia były za małe.

Gość gość
a może te odparzenia to nie wina pieluch, tylko kwasnej kupy??? ja zamawiałam pampersy na allegro, hurtowo , razem z resztą potrzebnych rzeczy. mam zaufanego sprzedawcę u którego kupowałam prawie całą wyprawkę dla syna.

Gość gość
mm wrzesień- dobra cena ;-)

Gość gość
Jak ktoś na etapie pakowania torby do szpitala, zakupu bielizny do porodu i po porodzie czy koszul do karmienia to przekazuję rabat 5 % na hasło rabatownik do www.sklep.brzuchatki.pl, rabat ważny do końca miesiąca

Gość gość
Odnośnie pieluch zdecydowanie polecam DAD-y dostępne w Biedronce i w drogeriach HEBE.Cena za op.29,99 więc nie najgorzej :) Mój synuś nosi je od urodzenia a ma w tej chwili 4,5 miesiąca i ani razu nie miał odparzonej pupy:)

Gość misiagesia
co sądzicie o termobutelkach?? Pacificbaby, tylko takie znalazłam...

Gość lenkamala1990
Do agaesiowa : ja mam termin od 24 listopada,wiec moze sie spotkamy :) narazie planuje naturalny poród,ale różnie to wychodzi.. A co wiecie dziewczyny na temat porodu w wodzie? Pozdrawiam

Gość agaesiowa
Do lenkamala1990. Ja w karcie tez mam termin na 24 wiec jest szansa. Póki co poród SN. Jeśli chodzi o poród w wodzie to z tego co wiem na łubinowej odebrano do tej pory takie dwa. Tylko jedna położna jest przeszkolona w tym temacie - Pani Sabina - i jest to poród płatny, jeśli dziecko ma się urodzić do wody. Nfz nie pokrywa kosztów. W ramach refundacji można korzystać z wanny w pierwszych okresach porodu a nie w całości. Jeśli poród ma się odbyć do wody, wówczas nie podają znieczulenia ZO.

mam pytanie czy przy porodzie sn robią lewatywę?? jeżeli tak czy trzeba mieć swoją kupiona czy dają szpitalną?? do mam które rodzą w święta: jak duże jest wasze dziecko? ja byłam tydzień temu na usg i wyszło 1100gram i lekarz powiedział że można się spodziewać dużego dziecka. jak to u was wygląda?

moja mała w zeszłym tygodniu-28 tydzień ciąży - 1198 g, i wcale nie jest dużym dzieckiem, a mam cukrzyce ciazową.

Gość Lubinowa
Do pupy polecam bepanthen masc.owszem jest droga ale dodatkowo mozna ja stosować na popękane brodawki i nie trzeba zmywac.takze odchodzi zakup np.Maltanu. Coreczka urodzila sie gruba bardzo szybko robi Jej sie cieplo nigdy nie byla odparzona.ale to tez kwestia indywidualna.czasami wystarczy tani krem a czasami i bepanthen odparzy.tanio kupuje go w aptece internetowej gemini.

Gość gość
witam:) jestem mloda mama, mam 22 lata i to moj pierwszy porod. Mam termin na styczen. Planuje porod wlasnie w tym szpitalu, jednak nie do konca wiem jak to jest z platnosciami... Na stronie pisze ze maja kontrakt z NFZ, natomiast w cenniku cena nornalnego porodu wynosi 5,000. Jak mam to rozumiec?

Gość agaesiowa
Po rozmowie z lekarzem- ordynatorem tego szpitala- wiem, że lewatywe do porodu w szpitalu zrobią. Nie trzeba mieć własnego preparatu. Jeśli chodzi o płatność osoby ubezpieczone nie ponoszą kosztów. Cena podana w cenniku dotyczy usług komercyjnych dla osób nie ubezpieczonych. Chyba ze któraś chce poród całościowy w wodzie- wówczas NFZ go nie refunduje bo to juz jest dodatkowy komfort. Ja jestem w 33 tygodniu. Na ostatnim usg mała miała 1690 i lekarz powiedział ze to jest waga w normie wiec nie macie się co martwić. Dodatkowo zaznaczam że waga pana Wam przez lekarza zależy od posiadanego przez Niego usg. Często mają wagę zanizona a w rzeczywistości dzidziuś może mieć nawet 500 gram więcej. Tak było w przypadku mojej siostry. Na usg wyszło 2700 a dwa dni później urodziła 3300. Tak więc usg to tylko orientacyjnie wychodzi chyba że jest wysokiej jakości.

Gość mm_wrzesien
mi robili usg w szpitalu na parterze w piątek i wyszło 3500g, urodziłam w niedziele 3560g. Więc najwyraźniej mają tam dobry sprzęt:)

Gość agaesiowa
Ja od początku biorę femibion plus dha i od miesiąca magnez z b6 i to cztery tabletki dziennie tez na twardniejacy brzuszek. Do tego jeszcze nospe i duphaston 4 tabletki dziennie aby zapobiec przedwczesnym skurczom wiec nie masz się co martwić.

Gość gość
o matko ! toż to cała apteka prawie! nie za dużo tego? Mnie też twardnieje brzuchol, ale biorę 2x dziennie aspargin i tyle. chyba, że u Ciebie dochodzą powazniejsze sprawy....

Gość ALLANAH
Ja bede rodzic tam ok 17-20 pazdziernika , czy któraś z dziewczyn wybiera sie tez tak okolo tego terminu?

Ja pomimo zwiększenia dawki magnezu nadal dostaję silnych i częstych skurczy i dzisiaj z tego powodu trafiłam na łubinową i leże sobie na oddziale, dostałam zastrzyk który przyspiesza rozwój płucek u małego w razie gdyby mu sie pośpieszyło i schodzi mi kroplówka na te skurcze.

Gość misiagesia
Aniu trzymaj się dzielnie!!

Dzięki narazie się trzymam ale nudy takie.... i na dodatek sama na sali leżę nie ma do kogo się nawet odezwać. Po północy mam drugi zastrzyk dostać ten na płucka i po drugiej nowa kroplówka.

Gość gość
agaesiowa głupoty piszesz i w błąd wprowadzasz czytelniczki!! Porod w wodzie jest bezplatny w ramach nfz. Trzeba tylko opłacić indywidualną opiekę polożnej tj. pani Sabiny, która jedyna ma uprawnienia do odbierania takich porodów = 1000 zł. Taką informcję mam od dr Wieczorka

Gość agaesiowa
Sama sobie tego nie wymyśliłam. Taka informację uzyskałam od dr Bystrzejewskiego, który jest ordynatorem na tym Oddziale. Pretensje proszę mieć do Nigo a nie do mnie. Ja tylko przekazuje to, co usłyszałam.

Gość gość
musiałas coś pomylić, bo sama byłam zainteresowana porodem w wodzie i pytałam dr Wieczorka o to. Poród siłami natury jest refundowany, tylko konieczna jest indywidualna opieka położnej- pani Sabiny i to jest płatne. w cenniku też nie ma ceny za "usługę" porodu w wodzie :P pewnie dzieci nie rodziłaś a piszesz o łubinowej jakbyś tam co roku rodziła albo pracowała :P

Gość agaesiowa
W takim razie wszystkim chętnym do odbycia porodu w wodzie życzę udanego i bezpłatnego rozwiązania skoro tak jest. Nie miałam złych intencji pisząc to co usłyszałam od ordynatora Oddziału. Sama byłam wcześniej zainteresowana porodem w wodzie jednak po rozmowie z lekarzem zrezygnowałam mimo że decyduje się na indywidualną opiekę położnej, właśnie Pani Sabiny. Pozdrawiam

Gość kto to pyta
cześć dziewczyny ile wcześniej trzeba się umawiać na wizytę do anestezjologa? jestem na początku 36 tygodnia i zastanawiam się czy juz dzwonić, czy wstrzymać się jeszcze? a jest możliwość wizyty w weekend? bo powiem szczerze, że kiepsko mam tam z dojazdem, mąż ma nienormowany czas pracy i mógłby mnie zawieźć dopiero po 19 lub właśnie w weekend, a nie chcę już prosić o pomoc taty lub teścia, bo być może oni będą mi potrzebni, kiedy zacznie się poród :) i czy przy okazji wizyty lekarskiej można też obejrzeć sobie oddział? z góry dziękuję wam za odpowiedzi!

Gość mm_wrzesien
Ja byłam na konsultacji w niedzielę w 37 tygodniu, a rodziłam po 41 i brałam znieczulenie - najwyraźniej moja konsultacja była dla nich aktualna pomimo tego, że przybrałam jeszcze 3 kg. Co do obejrzenia oddziału nie mam pojęcia, ale jeśli nikt nie będzie akurat rodził, to myślę, że ktoś tam Cię oprowadzi;)

Gość gość
Ja byłam na konsultacji w tą sobotę, a zaczął się 39 tydz. ciąży. Z tego co wiem można się umawiać około miesiąca lub 2 tyg wstecz od daty porodu. Nie ma problemu z tym aby umówić się w weekend. Po rozmowie z Panią anestezjolog mam mieszane uczucia czy to znieczulenie jest całkiem bezpieczne, podobno zdarzają się skutki uboczne dlatego chyba też podają je w ostateczności. Zastanawiam się jak to jest faktycznie, może ktoś mógłby się podzielić swoim doświadczeniem z góry dzięki. I jeszcze jedno pytanie czy na tą konsultację trzeba było się zjawić czy można było to pominąć?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się