Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość mama Styczeń
Dwie sale porodowe. Ja rodziłam niby na tej ekstra, ale z wanny nie korzystałam ani nic więcej nie płaciłam.

Gość P gosc
Ja chetnie z wanny bym skorzystala na poczatek, zobaczymy czy bedzie mi dane:) Dzieki za opinie co do kopert! Mysle, ze przygotuje jakies trufle w takim razie dobre czy cos smacznego i nie dam sie presji matki. Mam nadzieje, ze ona z zadna koperta nie wyskoczy wbrew mojej opinii! Coraz bardziej sie stresuje, lekarz na ostatnim badaniu dal mi max 3 dni i ze na pewno do niedzieli urodze, bo tam wszystko takie kruche itd. (na neidziele mam termin). Niestety nic nie ruszylo do tej pory, a troche sie nastawilam i zniecierpliwilam juz..

Gość gość
ja dawałam kawę, merci i ptasie mleczko. kopercie mówią tam stanowczo NIE! są dwie sale.

Gość gość
Czy wiek matki jest wskazaniem do cc jesli matka ma 35 lat i pierwsze dziecko urodzila po 30 stce przez cc?czy raczej nalegaja na porod sn, jak do tego podchodza na lubinowej?

Gość PrzezornaMama
Tez jestem po cc i to samo w sobie moze byc wskazaniem do kolejnego cc. Lekarz sam mnie pytał czy bedziemy robic kolejne cc. Wiek chyba nie ma tu znaczenia.

Gość gość
Przezorna Mamo a ile czasu uplynelo od poprzedniego cc? jesli mozna zapytac z jakiego powodu mialas pierwsza cesarke? z gory dziekuje za odp :) pozdrawiam

Gość P gosc
Ja nie doswiadczona, ale moje znajome, ktore mialy CC rowniez od razu byly kierowane na cc. Takze tez mi sie wydaje, ze to standard jakis, niezalezny od wieku

Gość lutowa44
dziewczyny ja urodzilam swoją córcię kilka dni temu, poród w miarę szybki bo z bólami przyjechałam o 1 w nocy a urodziłam o 5,40. rodziłam z położną Ewą Damas - bardzo fajna babka :). Jestem bardzo zadowolona :), chcecie o cos zapytać to śmiało :)

Gość P gosc
lutowa44 ja chetnie spytam w czym rodzilas?:) czy mialas koszule jakas, t-shirt zwykly jakby meski..? zastanawiam sie jak krotki musi byc. bo chcialabym cos na ramiaczkach, z racji ze pewnie sie upoce, ale nie sa za dlugie.. a nie chce tylkiem swiecic :D moze to glupie pytanie....ale zastanawiam sie co zabrac do porodu Aha i czy korzystalas z jakis super dobroci typu pilka, worek wanna?:) ile poloznych bylo przy tobie i czy mialas zzo, i jak tak to czy zadzialalo? Dalas rade:) gratulacje!

Gość PrzezornaMama
Lutowa44 Gratulacje!!! Tak czułam, ze juz urodziłaś. Do gość 18:05 ostatnie cc miałam dwa lata temu, ale to nie ma znaczenia. U każdego blizna goi się inaczej i przerwa miedzy porodami nie jest tak istotna. Mnie lekarz powiedzial, ze po pierwszym cc zdecydowana większość mam ma znów cc. No chyba, ze chce się rodzić inaczej. Ja przykładowo chcę i dlatego, o ile warunki pozwolą, bedziemy próbowali naturalnie :)

lutowa44 - gratuluję :) Ja mam mieć cc w środę, może we wtorek już zawitam na Łubinową jak będzie wolne łóżko. Dużo dziewczyn teraz rodzi? Ktoś rodzi jeszcze w tym terminie ? :)

Gość P gosc
Powiedzcie mi jaki stosunek maja do CC, wiem, ze mozna zrobic sobie ja na zyczenie tak? za ok 3,5tysiaca czy jak sie poprosi ogolnie majac skierowanie to zrobia? Moze lekarz sie zgodzi na jakies skierowanie... Martwie sie, ze przeniose ciaze troszke. Mam termin na jutro, co prawda mam dwie noce, jeden dzien, ale wole wiedziec co moge potem zrobic. Boje sie, ze dziecko dobije do ponag 4kg, bo w poniedzialek moj syn mial ok 3,7kg. Boje sie. W niektorych szpitalach jak dziecko ma 4kg ponad to proponuja cesarke od razu. Na slasku raczej nie ma takich praktyk? ktos cos wie moze?

Gość P gość
PrzezornaMama no to ja trzymam kciuki zeby udalo sie sn :) proboj jesli tylko chcesz!

Gość P gosc
monique mam termin na jutro, ale nie wiadomo czy i we wtorek lub srode nie wyladuje w szpitalu:) takze podobnie!

Gość lutowa44
P gość - koszula do uda taka do karmienia, miałam też taką za pupę na ramiączkach ale jej nie ubrałam, nie była mi potrzebna. Korzystałam z prysznica i później z wanny :), oczywiście dla mnie wanna super :) rozluźniłam się. Nie skorzystałam z zzo - w sumie poszło na tyle szybko że nawet nie pomyślałam. Położna jedna i studentka do pomocy (wypisywała dokumenty i zrobiła mi lewatywę, acha i podłączyła na sali ktg)

Gość gość
lutowa44 - gratulacje!! szybko poszło;) ale z tego co pisałaś to Twój organizm już parę dni wcześniej dość wyraźnie się przygotowywał do porodu i jak widać dobrze mu poszło. Też czekam na swoją kolej i czekam... mam nadzieję, że w ciągu najbliższych dni się sprawa rozwiąże. Powiedz mi proszę, czy kiedy Ty rodziłaś była tam też inna rodząca? interesuje mnie jak to wygląda w takiej sytuacji;)

Gość gość
Troche strach po cesarce decydowac sie na porod naturalny ale podziwiam gratuluje odwagi PrzezornaMamo no i zycze pieknego szczesliwego rozwiazania :)

Gość lutowa44
raczej nie było nikogo, całkowita cisza, dopiero kilka godzin później ktoś przyjechał, po moim porodzie przewieźli mnie na salę przedporodową :) wygląda na to że nie mieli od razu miejsca. Jednak popołudniu już byłam w swojej sali. Przy wyjściu już było kilka wolnych miejsc bo widziałam puste pokoje. Powiem wam że tam naprawdę jest fajnie :) każdy taki miły, wszystko tłumaczy, chętny do pomocy.... koleżanka z pokoju miała problemy z przystawianiem do piersi - panie przychodziły co chwilę jej pomagać no i uczyć maluszka :). Każdemu polecam. Wracając do tematu prezentu dla położnej - ja przygotowałam kilka bombonierek (merci, ferrero, itp) dla położnej i drugą paczkę dałam ogólnie dla wszystkich do dyżurki bo tak naprawdę wszyscy tam byli super

Gość PrzezornaMama
Oczywiscie lutowa44 masz rację, ryzyko jest większe, ale lekarz zapewnił mnie, ze się do tego dobrze przygotujemy. Jest oczywiscie szereg warunków, ktore muszą byc spełnione zaraz przed porodem, aby do porodu tą metodą mogło dojść. Lekarz zapewnił mnie, że o ile wszystkie parametry będą ok to jest to dobra decyzja i tym samym mnie uspokoił :) a jak bedzie-zobaczymy. Ja do rozwiązania mam jeszcze mnóstwo czasu.

Gość PrzezornaMama
Ups, to odpowiedz nie do lutowej tylko do goscia :)

Gość gość1234
monique1983 ja mam planowana cc na czwartek. wiec mam nadzieje pojawic sie juz w srode wieczorem jak bedzie miejsce. to maja druga cc w tym szpitalu. i choc z pierwszej bylam zadowolona to jednak stres mnie juz dopada....:)

gość1234 - ooo to prawie w jednakowym czasie :) Położna koło 15 kazała zadzwonić dzień wcześniej. A Tobie jak powiedzieli? Też już się stresuję, ale Ty chociaż wiesz co i jak :) Ile dni poprzednio leżałaś w szpitalu?

Gość gość1234
tez mniej wiecej w takiej godzinie planuje dzwonic. co do ostatniej cc to w piatek mialam a w poniedzialek bylam juz w domu:) wszystko poszlo sprawnie wiec bylam super zadowolona o ile mozna byc zadowolonym z podcietego brzucha:):) ale rana sama w sobie nie bolala. tylko przy ruszaniu sie tzn. wstawanie i zmienianie pozycji bylo bolesne ale z kazdym dniem szybko dochodzilam do siebie. personel super milo i sympatycznie. nie mialam naprawde na co narzekac. jedyne co najgorzej wspominam to lezenie na plasko 24h zeby glowa nie bolala. teraz podobno juz po 6-8h mozna podniesc lozko tak mi mowil anastezjolog na konsultacji- mam taka nadzieje bo wtedy przynajmniej mozna lepiej sie zajac dzieckiem. kto wie moze sie spotkamy :):)

Gość gość1234
co do drugiej cc to nie wiem jak lepiej czy wiedziec czy nie. przy pierwszym porodzie szlam na zywiol i tak chyba jednak lepiej:) teraz wiem co i jak i dlatego sie stresuje, analizuje... zreszta slyszalam ze druga cesarka bardziej boli..i jest bradziej bolesne obkurczanie macicy a do tego jestem przeziebiona, lecze sie co prawda domowymi sposobami ale nie wiem czy mi przejdzie do czwartku. mam nadzieje ze mi nie odwolaja zabiegu bo juz bym bardzo chciala byc po:):)

Mnie anestezjolog powiedziała, że teraz po 6 godzinach już pionizują. Szybko wróciłaś do domu po tamtym cc. No ja też się stresuję, bo to już tak blisko. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) I kto wie może do zobaczenia :)

Gość gość
Ja bylam pionizowana po 10 h po cc choc dobrze sie czulam i pytalam polozna kiedy bede wstawac bo nudzilo mnie to lezenie mialo byc szybciej mowila ze po 15 a bylam przywieziona po cc o 10.00 ale sie przeciaglo to pionizowanie to tez zalezy ile pacjentek tam maja wtedy akurat zaczely sie porody i temu pionizacje mialam pozniej niz polozna mi mowila dopiero po 10 h. Tak to faktycznie po 6 h bylabym pionizowana.

Gość gość
Jak widze ten ich cennik ile co kosztuje a zwlaszcza cesarka jest bardzo droga to zastanawiam sie kto sie decyduje u nich tyle placic za cesarke przesadzaja z tak wygorowanymi cenami. W Eskulapie jest duzo taniej chyba 2500zl.

Gość gość
no ale jeżeli masz wskazania do cesarki to i tak Cie tak lekarz skieruje i tak, a jeżeli to Twój wymysł... to wiesz, jak tam chcesz;)

Gość kurnikowamama
Hej dziewczyny, chcialam zapytac : planowana cesarke macie umowiona na ktory tydzien ciazy ??

U mnie będzie dokładnie skończony 39 tydzień, chociaż miało być na początku w zeszłym tygodniu, ale Pani doktor stwierdziła, że niech sobie jeszcze posiedzi, niech się płucka dobrze rozwiną i niech urośnie jeszcze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się