Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość madziiiaaaaa

sanatoria* opinie *przezycia

Polecane posty

Gość gość
Moja rodzina zawsze powtarzała że w naszym kraju nie da się normalnie żyć i tylko kombinatorzy i olewatorzy potrafią się w nim dobrze ustawić i brać dla siebie to co najlepsze .Nikogo nie obrażam oni sami mi pokazywali te nieprawidłowości i uczyli rozpoznawać krętaczy .To byli i są ludzie myślący którzy wiedzą do czego taka gospodarka doprowadzi , wiedzieli i wówczas ale kto się wtedy liczył z mniejszością ?

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] Moi rodzice ciężko harowali by móc żyć na przyzwoitym poziomie.a ja od młodych lat z rodzeństwem uczestniczyłam w ich pracy pomagając w tym.Nie mieli czasu na wczasy i sanatoria, a teraz ja przejęłam ten obowiązek jako córka i dokładnie robię to samo.Rodzeństwo podobnie. Mam 30 lat stażu pracy i tyllko 2 razy byłam na zwolnieniu(urlop macierzyński) ,nikomu nic nie musze zawdzięczać bo z niczego nie korzystałam. Nie mam na to czasu nawet jesli zdrowie niedomaga.

Gość gość
to twój problem że nie masz czasu, chcesz obarczyć odpowiedzialnością innych że nie możesz pojechać na urlop

Gość gość
Składka na ubezpieczenie zdrowotne służy zapewnieniu możliwości korzystania z darmowej opieki zdrowotnej realizowanej w ramach Narodowego Funduszu Zdrowia. Należy przy tym zauważyć, iż w naszym systemie zdrowotnym wszystkie świadczenia i usługi medyczne przysługują ubezpieczonym na takich samych zasadach, bez względu na wysokość odprowadzanych składek. Oznacza to, iż kwoty składek zdrowotnych osób je ponoszących są kumulowane, a następnie dzielone na poszczególne rodzaje świadczeń medycznych w zależności od ich skomplikowania.

Gość gość
nie chce nilogo obarczać tylko stwierdzam prosty fakt kto pracuje ten nie ma czasu na kombinatorstwo" A jeśli już urlop to za własne.

Gość gość
za własne?do miejscowości gdzie stoją sanatoria:p

Gość gość
dziś również nikt się nie liczy z mniejszością i dlatego to całe gadanie to gadanie po próżnicy . ja mam bardzo chore serce , nie jestem z tamtego pokolenia, mam dopiro 30 l , do sanatorium jeżdżę bo trzy tygodnie wypoczynku, zabiegi i mikroklimat uzdrowisk zwłaszcza tych nadmorskich bardzo poprawiają kondycję mojego serca , mam nadzieję , że dzięki tym kuracjom uda mi się odsunąć datę przeszczepu . gdyby sanatoria były płatne nie stać by mnie było i na pewno moje serce byłoby w dużo gorszej kondycji . to jedna sprawa , a druga to taka , że niestety moi kochani , ale w sanatoriach spotyka się coraz więcej młodych ludzi i to jest przerażające i to jest problem jak wielu młodych ludzi poważnie choruje, a nie fakt że babcie chcą sobie potańcować z dziadkami. jeśli dojdzie do tego że sanatoria będą płatne to nie zrobimy na złość tym starszym ludziom bo ich czas się kończy na tym świecie, tylko samym sobie bo ci co nie chorują i nie bywają w taikch miejscach nie mają pojęcia ilu ludzi młodych jest ciężko chorych i także korzysta z sanatoriów. czy dlatego że jedna czy dwie samotne babcie mają ochotę na jakieś erotyczne przygody to ja mam być pozbawiony możliwości leczenia i przedłużania sobie życia? ja też chcę żyć , tak normalnie jak każdy a leczenie sanatoryjne mi pomaga. nie macie pojecia jakie to przykre , kiedy walczy się o każdy dzień i czyta coś takiego wy tutaj piszecie . równie dobrze moglibyście stanąć przede mną i powiedzieć mi prosto w oczy umieraj bo nie życzymy sobie żebyś się leczył za nasze pieniądze . a czy w sanatoriach jest taka rozpusta? powiem że nie wiem. byłem 5 razy i nigdy nie dostałem od żadnej pani nawet jednej niemoralnej propozycji . no cóż może nie jestem na tyle interesujący a może mam szczęscie i tam gdzie jeżdżę przyjedżają tylko chcący się leczyć. no cóż , mówi się że tylko pan bóg ma prawo dawać i odbierać życie , dlaczego wy chcecie być ponad nim i rządzić moim życiem? przykre że dla ludzi liczy się tylko pieniądz a nie drugi człowiek . ja chyba pomimo młodego wieku z innej epoki jestem , albo po prostu inaczej mnie wychowano nie w nienawiści a w miłości i szacunku dla drugiego człowieka. pamiętajcie że każdy kij ma dwa końce i los lubi platać figle , dziś jesteście zdrowi a jutro może być inaczej . los uwielbia nam odpłacać pieknym za nadobne. dariusz.

Gość gość
dotarlo do was pychole?:p

Gość gość
Dariusz,wspólczuję Ci i życzę wszystkiego dobrego,własnie tacy jak Ty powinni miec sanatorium 3x w roku.Co do sytuacji w ktorej nie znalazłes adoratorki to tylko z racji swojego młodego wieku.Mam tyle samo lat co Ty,kiedyś w TV (2-3 lata temu)pokazywano taki program z uzdrowiska w Ciechocinku .Nie będę komentować zachowań kobiet i również panów bo zaraz padnie lawina obelżywych słow na mnie.Ten nagrany przez Tv program i zachowania seniorów był dla mnie obrzydliwy.Wiek tych ludzi nie licował do ich dziwnych zachowań.sadzę że ich własne dzieci i wnuki mieliby coś do dodania w temacie.

Gość gość
gość z 12.53 , a nie jest obrzydliwe dla ciebie to że w życiu codziennym nastolatki robią o wiele gorsze rzeczy, że dzieci sa wykorzystywane przez dorosłych , że młode dziewczyny sprzedwają się przysłowiową złotówkę? bo mnie to akurat bardziej razi , niż balety seniorów które są bardziej zabawne niż gorszące . no ale rozumiem że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia , zupełnie inaczej patrzy się na życie balansując na jego krawędzi , wtedy na wiele zjawisk patrzy się z uśmiechem przymrużając oko . dariusz

Gość gość
Wiem że coraz młodsi jeżdżą do sanatorium czyli tacy co to do tej kasy jeszcze nie dużo dołożyli a czerpią pełną garścią niestety.Do pana Dariusza nikt panu nie mówi że ma pan się nie leczyć tylko nadal uważam że jest wiele bardziej skutecznych form rehabilitacji i nie musi to być sanatorium relikt przeszłości utrzymywany z naszych pieniędzy jak ktoś potrzebuje zmiany klimatu to po prostu jedzie na wczasy.A tak w nawiasie byłam kiedyś na wczasach w takiej miejscowości gdzie jest sanatorium i był turnus tych chorych na serce poważnie chorych to dopiero się działo ja bym nie mogła im dotrzymać kroku w takim balangowaniu

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] Jesli ktos nie widzi róznicy to jego problem.Co innego kiedy rzeczy dzieją sie na ulicach,parkach,w domach a co innego jesli w budynkach użytku publicznego.Jesli juz TV zainteresowany był tym tematem tzn.żę coś jest na rzeczy.

Gość gość
Jesli ktoś nie widzic nic w tym gorszacego a raczej zabawnego, kiedy korytarzem wraca kuracjusz a pani idac na przeciw chwyta go w ok.genitalii to gratuluje poczucia humoru.Niestety,to widziałam na własne oczy.

Gość gość
Na wakacje jedzie każdy. No może prawie każdy. Na ile możesz sobie pozwolić? Na tydzień? 10 dni? Bo na więcej cię nie stać. a dotego opłać jeszcze sobie zabiegi. I 3 tys. jak nic. A sanatoria też nie są za darmo ale jednak dużo dofinansowane. I te 21 dni różnych zabiegów i wypoczynku to kolejny rok gdzie człowiek może w miare normalnie funkcjonować i być wydajnym pracownikiem jak każdy inny zdrowy dla naszego kraju.

Gość gość
no cóż , jeśli uważacie, że każdy chory człowiek w tym także ten czekający na przeszczep to potencjalny balangowicz , to ja już tuż nic więcej nie mam do powiedzenia. łatwo jest skreślac chorych ludzi jesli się jest zdrowym :( . mam tylko nadzieję , że pamiętacie o tym , że zdrowie to rzecz która się w pewnym momencie kończy , dla jednych wcześniej dla innych później. nie życzę wam źle , ale jak już zaczniecie chorowac to nie domagajcie się bezpłatnego leczenia bo tak samo jak wy dzisiaj odmawiacie go innym tak samo wy nie będziecie mieli do tego prawa. zawsze do nas wraca to co daliśmy innym .jak będziecie kiedyś prosić o ratunek albo możliwość leczenia to przymnijcie sobie jak odmawialiscie go innym. no cóż , kończę zatem moje pisanie tutaj .wolę dyskusje wśród osób dobrych , pogodnych , kochających świat i ludzi . pozdrawiam wszystkich dużo zdrowia życząc .

Gość gość
13.26 to byłem ja, dariusz, żegnam.

Gość gość
zdrowy dla naszego kraju. 26.01.14 [zgłoś do usunięcia] Nie rozczulaj sie nad sobą,nawet nie masz pojecia ilu ludzi jest cierpiących (stawy,kolana,kręgosłup ,astma etc.etc)ktorzy nawet sanatorium nie mogą zaliczyć,mogą tylko pomarzyć,z prostej przyczyny_musza pilnować pracy bo ich rodziny muszą życ. Pracodawcy niechętnie patrza na tych co to sobie zaliczaja wypoczynek w ramach L4 a nawet nie toleruja takich. W mojej firmie ktos kto przyszedłby z takim zamiarem to szefa to byłby durniem ktory nie szanuje swojego stołka.Na jego miejsce 10 innych sie szybko znajdzie.Tylko budżetówka jeszcze zezwala na te wyjazdy.

Gość gość
i widzisz dariusz zostales zmieszany z blotem i po co ci to było?

Gość gość
Nikt nikomu nie odmawia leczenia tylko jest tyle innych form rehabilitacji bardzo o ile nie bardziej skutecznych niż te sanatoria a zapewniam że o wiele tańszych od sanatoryjnych no i mniej kontrowersyjnych i nikt by nie patrzył na pana Dariusza jak na k***icjusza.A pana styl wypowiedzi i ton daje do myślenia albo nie 30 lat albo strasznie prawicowy co to z kościoła nie wychodzi coś tu nie gra

Gość gość
Nikt nikomu nie odmawia leczenia tylko jest tyle innych form rehabilitacji bardzo o ile nie bardziej skutecznych niż te sanatoria a zapewniam że o wiele tańszych od sanatoryjnych no i mniej kontrowersyjnych i nikt by nie patrzył na pana Dariusza jak na k***icjusza.A pana styl wypowiedzi i ton daje do myślenia albo nie 30 lat albo strasznie prawicowy co to z kościoła nie wychodzi coś tu nie gra

Gość gość
głupoty piszesz 13.33 urlop trwa 26 dni roboczych i to jest zapisane w kodeksie pracy

Gość gość
do laseczki z 13.12 widziałaś na własne oczy? a może to była twoja rączuchna hi hi hi . w którym to sanatorium bywasz kochanieńka ? powiedz żęby wiedział gdzie się udać. jak jesteś ładniusia to c***ozwolę się złapać hi hi hi

Gość gość
jakie inne sa te formy rehabilitacji? proszę wymienic

Gość gość
do laseczki z 13.12 a jaka masz pewność ze to ludzie z nfz a nie prywatni?

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] A kto to jezdzi z was do sanatorium w ramach urlopu wypoczynkowego???bardzo śmieszne:)

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] Chciałbyś,prawda? mozesz tylko pomarzyć :):):):) Jesli chcesz taki chwyt to tylko od tych staruszek niewyżytych.

Gość gość
26.01.14 [zgłoś do usunięcia] A jaka to róznica,zachowanie prywatnego z NFZ.Chamstwo i brak moralności.

Gość gość
Do sanatorium nie jeżdi się w ramach l-4 lecz z urlopu wypoczynkowego. Ustawa zapewnia 26 dni urlopu. Do kurortu jedziesz na 21 dni. I cały prawie urlpo i tak idzie.

Gość gość
No oczywiście , że tutaj wśród hien rozszarpujących każdego na strzępy, to ktoś taki jak Dariusz który jest najzwyczajniej w swiecie dobrym człowiekiem , który stojac nad przepaścią łapie się wszystkiego , nawet pana boga za nogi jest dziwolągem. Dziś to niemodne. Dziś żeby być na fali, to trzeba poniżać , deptac, obrażać . Taki jest z****** ten dzisiejszy świat. Hienom trzeba schodzić z drogi bo one żeby żyć muszą kąsać, kąsać, kąsać .

Gość gość
Do 13.36 Zwolnienie tylko przysługuje jeśli ktoś ma poszpitalne. A tak niestety pokrywasz urlopem wypoczynkowym. Żaden lekarz nie pokryje ci l-4.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się