Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość przerażona77
Witam!!! Dziewczyny jestem przerażona,bo nie wiem czy to ciąza czy się nakręcam.Moje objawy to kłucie jajnika po prawej stronie, dziwny posmak w ustach oraz dziwne kłucie w pochwie oraz wodnista wydzielina w duzych ilościach.Test tak jakby negatywny( coś przebija),ale jestem tydzień przed @ i nie wiem czy to nie za wcześnie na testy.Mam dwoje dzieci i nie chcę trzeciego.Czy to rzeczywiście objawy typowo ciązowe czy się nakręcam?Szczerze to nie pamiętam objawów z poprzednich ciąż dlatego proszę o pomoc dziewczyny,które niedawno dowiedziały się,że są w ciązy.Z góry dziękuję i pozdrawiam.

do PRZERAŻONA77 Bardzo często kobieta zauważa tzw. pierwsze objawy ciąży. Jednak najczęściej takie symptomy są fałszywym alarmem. Większość objawów ciąży można zaobserwować dopiero po kilku tygodniach. Symptomem, który najczęściej powoduje niepokój jest zatrzymanie krwawienia miesiączkowego. Jest to niepokojący objaw szczególnie u kobiet z regularnymi dotąd cyklami. Jednak należy pamiętać, że spóźniająca się miesiączka nie jest wystarczającym powodem, aby sadzić, iż doszło do zapłodnienia. Miesiączka może się spóźniać z wielu powodów: stres, alkohol, leki, przeziębienie, zmiana klimatu, nieregularny tryb życia, brak snu, długa mecząca podróż.Do częstych objawów odczuwanych przez kobiety należą również: nudności, wymioty, ślinotok, zgaga. Występują głównie rano, choć czasami dokuczają przez cały dzień. Nudności i wymioty występują od 6.-8. tygodnia i zazwyczaj trwają do 12.-14. tygodnia ciąży.Mogą się również pojawić wzdęcia brzucha oraz nadmierna męczliwość i senność, zwłaszcza w godzinach popołudniowych. Inne objawy subiektywne to: zmiany samopoczucia; przede wszystkim: zmęczenie, drażliwość, nadpobudliwość, bolesność gruczołów piersiowych od 6. tygodnia ciąży. Powyższe objawy w żadnym wypadku nie mogą dać pewności, ze kobieta jest w ciąży. Istnieją objawy, które są bardziej prawdopodobne. Należy do nich przede wszystkim podwyższona podstawowa temperatura ciała (ponad 37°C), utrzymująca się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji. Do innych prawdopodobnych objawów ciąży należą zmiany w gruczołach piersiowych - powiększenie, obrzmienie, wzrost napięcia, poszerzenie naczyń żylnych widocznych pod skórą, przebarwienie brodawek i obwódek piersiowych. Testy ciążowe zawsze mogą się mylić. Jeśli kobieta chce mieć pewność 100% musi udać się do lekarza ginekologa. Lekarz analizując zmiany w narządach rodnych i odpowiednich badaniach stwierdzi lub wykluczy ciąże. jeśli chcesz wiedzieć więcej informacji zapraszam na stronę: http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html

Gość kamila13
dziewczyny mam problem obawiam się że to nie okres poniewarz to jest dziwne kiedy robię kupę to jak wycieram to jest krew a jak sikami wycieram to nie mam piszcie plissssssss

Gość Wiesia XD
Dziewczyny a znacie może jakieś forum na którym można zadawać pytania jakiemuś dobremu ginekologowi? Błagam odpiszcie...

Gość Marysiaxd 97
Pisałam już jest to na str. 76 ale pisze znowu bo wczoraj strasznie bolał mnie brzuch a dzisiaj jeszcze trochę(to nie z przejedzenia czy coś) i prawie wcale już nie mam śluzu czy to może znaczyć, że moja 1 miesiączka bedzie za nie długo?? Bardzo mi zależy na odp. Gory96 i innych oczywiście też ;) Aha do gora96 to co do twojej odp. koleżanka mi powiedziała podobnie(ona już ma mies.) i mówiła, że to jakieś upławy albo coś takiego ;)

Gość DO KAMILA 13
to nie problem poprostu jak robisz siku to to mocz czysci ci pochwe jakby "obmywa" ale najlepiej powiedz o tym mamie ale wydaje sie mi że tak ;) WITAM W ŚWIECIE KOBIET ;)

Gość Wiesia XD
Dziewczyny a znacie może jakieś forum na którym można zadawać pytania jakiemuś dobremu ginekologowi? Błagam odpiszcie...

Gość Marlena *
Dziewczyny! . Pomocy ! . Miesiączka spóżnia mi się już 2 miesiące co robić ? ! . HELP!!!!! HELP!!!!! HELP!!!!! HELP!!!!! HELP!!!!!

Gość Ola12
Mam 12 lat.Śluz od 1,5 roku.Piersi 70a.ostatnio boli mnie brzuch i plecy na dole czy to już niedługo?

Gość Ola12
Do Marlena 2 miesiączka może spóźnić się nawet 6 miesięcy

Gość Marysiaxd 97
do ola 12 Możliwe, że już nie długo... po prostu u każdej z nas miesiączka występuje w innym czasie... np. u niektórych w wieku 11 lat a u niektórych nawet w wieku 16 lat! Mam do Cb pytanie jak się mierzy obwód piersi? i od ilu jest miseczka A itd.?

Gość dosia xD
Do Marlena Okres moze sie spóźnic nawet pół roku bez obaw :) Do Ola12 Tak mysle ze za niedługo bedziesz miała okres przygotuj sie nos podpaski każdego dnia przy sobie ;D POZDRAWIAM ;)

Gość Ola12
obwód piersi mierzy się pod piersiami i w najszerszym miejscu możesz w necie poszukać jak zamienia sie na miseczki

Gość Silverose_Dior
Przez ok.7 dni pojawiała mi się krew na bieliźnie. Każdy uznałby ,że to okres ,ale brzuch mnie nie boli! czy to normalne? mam okres czy to tylko upławy?

Gość Ola12
do Silverose_Dior Tak to był okres nie szkodzi że brzuch cie ni boli tak czasem jest nastepnym razem na pewno będzie cie bolał ale nie obiecuje

Gość Ola12
wpisz w google "jaki rozmiar stanika" tam kliknij kalkulator rozmiarów wpisz swoje wymiary i kliknij GO i to wszystko

Gość Ola12
Coś jest chyba ze mna nie tak raz jestem wesoła,raz smutna,że aż mi się chce ryczeć(tak jak teraz)

Gość Wiesia XD
do góra A czy za napisanie do tej pani ginekolog na tym forum które mi podałaś coś się płaci?

Gość DO Silverose_Dior
TAK TO OKRES ja miałam od poniedziałku do soboty ale brzuch ani razu mnie nie bolał POZDRAWIAM I WITAM WŚWIECIE KOBIET ;)

Gość
do Wiesia XD Nie, pytania można zadawać za darmo. PS. Nie jestem gÓra, tylko gOra

Gość Wiesia XD
a to sorki gora :) Uff, uspokoiłaś mnie bo napisałam tam a potem bałam się że może za to będzie trzeba zapłacić np.przelewem itp. a wtedy dowiedziała by się moja mama:( Ale skoro mówisz że to za darmo to mogę odetchnąć że nikt się nie dowie i nic nie zapłacę:) POZDRAWIAM

Gość Wiesia XD
Ok, tam do tej pani ginekolog to wiem że za darmo a tutaj? też?

Gość Marysiaxd 97
Odpiszcie na moje pyt plis. jest na str. 77

Gość sacha
Cześć, mam 13 lat dość duże piersi, duże biodra, ślus. Od dawna straszne bóle podbrzusza. CZY TO MOŻE ZNACZYĆ, ŻE NIEDŁUGO DOSTANĘ MIESIĄCZKĘ?, bo jak narazie jej nie chcę.

Gość sacha
Cześć, mam 13 lat dość duże piersi, duże biodra, ślus. Od dawna straszne bóle podbrzusza. CZY TO MOŻE ZNACZYĆ, ŻE NIEDŁUGO DOSTANĘ MIESIĄCZKĘ?, bo jak narazie jej nie chcę.

Gość Marysiaxd 97
A od kiedy masz śluz? Wiesz śluz może występować nawet do 2 lat... to wszystko zależy od twojego organizmu... niestety nie masz na to żadnego wpływu... np. ja mam śluz już 2 lata i miesiączki jeszcze nie ma a moja koleżanka miała rok i dostała mies. albo tak samo z owłosieniem.... niektórzy dostają mies. jak już mają owłosienie łonowe a inni jak im się dopiero 1 włoski pokazują... Wydaje mi się, że miesiączkę dostaniesz jeszcze w tym roku.. ale nie obiecuję.. Jak bedziesz już miała dostać ją to zauważysz, że piersi ci się zmieniają a biodra powiększają.... Myślę, że pomogłam... A może ktoś pomoże mi plis......

Gość Marysiaxd 97
to co napisałam jest do sachy.. ;)

Gość Paulla97
do sacha Możesz dostać miesiączkę ale nie musisz. Jestem w twoim wieku, mam podobne objawy a jej jeszcze nie mam. Tylko troszkę nie dokładnie je opisałaś to to są typowe oznaki dojrzewania. Gdyby śluz się pociemniał lub zacząłby cię boleć brzuch miałabyś większe podstawy do zmartwień. Jednak na wszelki wypadek noś ze sobą podpaski, ja też tak robię, i nie daj się zaskoczyć miesiączce. :D

Gość Marysiaxd 97
ja też jestem w waszym wieku.. przyszła do was babka z aways-u? bo do nas przyszła w śr.