Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość Lollaxd
Dziewczyny, czy któraś z Was używała podpasek Bella For Teens ? Bo chciałabym je wypróbować. Niedługo wakacje, a na pewno będę miałą w wakacje miesiączkę więc chcę być aktywna nawet z okresem :)

Gość jula13
do Lolla Też chciałabym je wypróbować. Babcia obiecała mi że takie zamówi (prowadzi mały sklepik), tylko że drugiej miesiączki brak!!! Pierwszą dostałam 30 października 2009. A podobno te podpaski i wkładki są super bo są cienkie i idealnie się dopasowują. Zresztą są 3 warianty. Dla aktywnych, domowników i jeszcze coś... tylko że nie pamiętam.

Gość misisipi4646
Dzięki Wam bardzo. Ja też myśle że mam większość dobrze nie jestem pewna tylko tego 11 i właśnie nie wime czy napisałam 8,2 czy 82. No i nigdy nie wiadomo jak z ostatnim zadanieem z polskiego :)

Gość Werusia
Słuchajcie ostatno na majtkach w tym śluzie zobaczyłam takie czarne paproche :/ Co to może być?? Czy to normalne?? Z góry dzięki za odpowiedz :)

Gość a ś k a
a czy czarne paprochy i kłucie w jednej piersi to też znak? i jeszcze jedno: podobno w gimnazjum jest '' spotkanie z tamponami'' chyba o.b. jeśli tak to w której klasie?

Gość jula13
do misisipi4646 11 masz dobrze bo sprawdzałam w googlach. Ja też. Tak szczerze to ten sprawdzian był łatwiejszy od próbnych..xD. PoZDRowionka

Gość misisipi4646
do jula13 Ja tez sprawdzałam na internecie, ale w różnych miejscach są różne odpowiedzi. A sprawdzian faktyczne był łatwiejszy od próbnych :) A te paprochy to raczej coś normalnego, więc nie ma się czym martwić :)

Hej, ja juz tu niedwno pisałam :) Już chyba od 2 lat mam wydzieline no i owłosienie też mam ;) Nawet mi sie miesiączka śniła pare miesięcy temu a dalej jej nie mam..

Odpowiedzie mi na temte pytanie z strony 99 prosze to ważne:) Bym chciałą się dzisiaj dowiedzieć:) Z góry dziekujei pozdrawiam:)

Gość Lollaxd
Do Natka13 - w czym Ci wygodniej :)

Gość Justinowa_Bieberka
Jak poznać, że będzie miało się okres, bo moja kumpela gada że można poznać jak się ma upławy czy opławy (nie wiem). A te upławy to jest to że taka jakby ślina z pochwy leci? Dla upewnienia wolę się spytać dorastających dziewczyn. Pisać na mój e-mail justinowa_bieberka@wp.pl Z góry dziękuję za odpowiedzi...

Gość baś16
Ostatnio pialam Wam , że nie mam jeszcze okresu mimo , że w grudniu kończę 17 lat i że trenuje akrobatykę . Akurat tak się złozylo , że w piątek dostałam oczekiwany długo okres . Jeszcze nie jestem w oóle przyzwyczajona do tego , że mam podpaskę i że musze ją wymieniać . Boje sie tylko , ze będzie to trwało długo . Wczoraj bardzo cierpiałam, nie mogłam sie na niczym skupić i strasznie bolal mnie brzuch przez co nie poszłam na trening. dzisiaj jest dużo lepiej, brzuch pobolewa ale juz nie tak mocno i mam nadzieję , że już będze ok a Wy co sądzicie i radzicie ? ; )

Gość jusiaczek
Cześć! Mam 12 lat. Moja sytuacja wygląda następująco: Od kilku miesięcy mam śluz ale napoczątku był taki żółtawo - biały z grudkami.Myślałam że niedokładnie się podtarłam czy coś takiego więc zignorowałam to, ale miałam tak codziennie. Więc najpierw poszukałam w necie i okazało się że najprawdopodobniej to śluz. Obecnie ta wydzielina ma kolor kremowy. Mam dosyć częste bóle brzucha, pleców i głowy. Mam od niedawna owłosienie łonowe i pod pachami, piersi zaczeły mi rosnąć jakieś kilka miesięcy temu. Rozmawiałam o tym z mamą i kupiła mi wkładki. Powiedziała żebym je nosiła. I wytłumaczyła mi że jest czas owulacji itp. ;) Czy niedługo będe miała miesiączkę ?

Gość jusiaczek
Aha no i zapomniałam dodać, że trenuję gimnastykę artysyczną. Nie wiem czy ta informacja jest potrzebna, no ale w każdym razie . Z Góry Dziękuje i proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź. :)

Gość a ś k a
a czy czarne paprochy i kłucie w jednej piersi to też znak? i jeszcze jedno: podobno w gimnazjum jest '' spotkanie z tamponami'' chyba o.b. jeśli tak to w której klasie? no i mam coraz częściej te parchochy(czsem czarne, czasem czerwone)

Gość Lollaxd
Do jusiaczek-tak, spodziewaj się miesiączki :) . Jakie mama Ci kupiła wkładki ( z jakiej firmy ? ) . Qrwa musicie ciągle zadawać te same pytania i wgl ? :( Nikt nie wie kiedy dostaniecie ciotę ! PS. Sorry za uniesienie, bardzo przepraszam,ale po prostu mam miesiączkę i humorki i boli mnie mocno brzuch :( , sorry :)

Gość Lollaxd
Opowiem Wam, jak było z moją pierwszą miesiączką : na okres czekałam jak głupia, codzienni dokładnie sprawdzałam bieliznę i nic. Skończyłam w końcu z tym ( to jeszcze było w 5 klasie :) ) i pewnego pięknego dnia w kwietniu albo marcu idę do kibelka w domciu. Podcieram się, patrzę a tu... krew ! Nie mogłam uwierzyć, zamurowało mnie. Popłakałam się ( byłam sama w domu ). Nie mogłam uwierzyć, więc poszłam jeszcze raz się podetrzeć i znowu krew. Powiedziałam mamie jak wróciła do domu i powiedziała,że to pewnie okres. Na drugi dzień tylko obfity śluz. 2 miesiączkę dostałam 5 czerwca i trwała 2 dni . 3 okres przyszedł dokładnie 28 dni po 2 i też 2 dni. Kolejna, 4 przyszła do mnie dopiero 21 października i trwała już 4 dni i była bardzo obfita ( tamte to tylko plamki ) . 5 teraz przyszła 8 kwietnia ( dopiero ! . ). Jest obfita i to tak pierwszy dzień czerwona krew ( na bieliźnie, potem na podpasce też ) , kolejne dni do dziś to już tylko śluz z krwią obfity. Więc jak widać moje menstruacje są bardzo nieregularne, ale się tym nie martwię :). Teraz mam miesiączkę już 4 dzień i nie zapowiada się na koniec :p . Noo cóż ! Pozdrawiam i nie życzę nikomu takich nieregularnych okresów nikomu ! . :)

Gość Lollaxd
A jutro i tak nie ćwiczę na w-f, bo jestem po anginie i mam zwolnienie :). Z resztą ja nie ćwiczę nigdy w czasie miesiączki , bo mam obfite...

Gość jusiaczek
Bella - ale już mi się kończą. Więc za jakiś tydzień idę sobie kupić nowe ;D Jakie polecasz ?

Gość jusiaczek
Bella - ale już mi się kończą. Więc za jakiś tydzień idę sobie kupić nowe ;D Jakie polecasz ?

Gość jusiaczek
Bella, ale i tak już mi się kończą więc będę nidługo kupowała nowe. Jakie polecasz ?

Gość jusiaczek
Sorki że napisałam 3 razy ale komp mi się zaciął. ;D

Gość a ś ka
ja polecam discreet i naturella. są tak samo cieniutkie, ale naturella trochę droższa, ale więcej wchałania śluzu. no i ślicznie pachną. dobra powtórze jeszcze raz xD a czy czarne paprochy i kłucie w jednej piersi to też znak? i jeszcze jedno: podobno w gimnazjum jest '' spotkanie z tamponami'' chyba o.b. jeśli tak to w której klasie? no i mam coraz częściej te parchochy(czsem czarne, czasem czerwone) i biały śluz.

Gość jusiaczek
Dzięki. Kurcze dzisiaj rano [przed chwilką] zauważyłam że na wkładce mam takie jak już dziewczyny przedtem pisały czarne kropki takie paproszki . ;) Aha , gdzieś wyczytałam że miesiączkę dostaję się jak masa ciała osiągnie 44 kg. - to prawda ? Bo ja ważę 33 - coś takiego, dawno się nie ważyłam . Ale dzisiaj wieczorem się zważę i dokoładnie powiem. Pozdrówka ;)

Gość piruśś.
Czy wy tez macie taki nieregularny okres?! Ja miałam dostać 20 marca, a dzisiaj jest 12 kwietnia i nic.. Czekam już ponad 3 tygodnie :zły: Miesiączkuję dopiero od 4-5 miesięcy.. Kuuurcze, strasznie mnie to wkurza, bo nie wiem kiedy dostanę ciotki : < Wrrrr..

Gość krasulaka
ja mam 10 lat i bardzo szybko rosne mam już śluz i tak dalej mam pytania: czy to normalne ze sluz mam co dzienie chociaz niemam okresu czy to oznacza ze niedugo go bende miec okres

Gość a ś k a
z tą wagą też tak wyczytałam ale nie wiem czy to prawda. bo różnie bywa. ej, a ja mam coraz więcej białego śłuzu, więcej czerwonych paprochów, no i mnie dzisiaj bolało podbrzusze to znaczy że mogę już dostać miesiączke?

Gość a ś k a
do krasnoludka: to normalne że masz śłuz a okresu nie. Ja też tak mam. Śluz pojawia się na jekiś 6 mies.-3 lata przed pierwszą miesiączką ale to różnie jest.

Gość a ś k a
sorry, krasulaka :)

Gość 19nastkadddd
piruśś nie regularnie? od 20 marca do 12 kwietnia minelo zaledwie 24 dni , najprawidłowszy cykl kobiety powinien trwać 28 dni , czyli spokojnie mozesz jeszcze 4 dni poczekać.