Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość anka117
mam 13 lat, mam ten śluz od około roku, ppiersi no... średnie, włoski są, nieraz chwilami boli mnie podbrzusze, mam sie spodziewać ze niedługo dostane ?

Gość laurcia6
hej :) mam 12 lat i chodzę do 6 klasy. hmm mam owłosienie łonowe ( w 4 klasie zaczęły pojawiac sie tam blond włoski na początku ;p ) piersi zaczynają nabierac kształtu ale nie są b. duze . zaczeły mi rosnąc gdzies w 4 klasie , albo pod koniec 3. pod pachami mam włosy od 4 klasy a ogoliłam sobie w 5 w maju. mam śluz taki biało/ żółty ale tylko na majtkach \'wbijająych sie w pupe\' i na czarnych. na białych juz umnie nie widac ani na jasnych.. jezeli chodzi o pocenie to sie raczej nie poce strasznie , ale się zdarzy. hmm i niewiem czy to ma cos do tego ale kąpałam sie dzis rano a juz wieczorem śmierdzi odemnie z pochwy.. oczywiscie nie w spodniach dzinsowych ale jak byłam w krótkich spodenkach na w-f i robiłam skłon to poczułam :/ kiedy bym mogła dostać pierwszej miesiączki mając takie objawy.?? proszę o odpowiedź ;p :) aa. ostatnio zaczeły mi się przetłuszcac włosy i dostałam małego łupiezu. naszczescie jestem blondynką i nie widac :)

Gość laurcia6
hej :) mam 12 lat i chodzę do 6 klasy. hmm mam owłosienie łonowe ( w 4 klasie zaczęły pojawiac sie tam blond włoski na początku ;p ) piersi zaczynają nabierac kształtu ale nie są b. duze . zaczeły mi rosnąc gdzies w 4 klasie , albo pod koniec 3. pod pachami mam włosy od 4 klasy a ogoliłam sobie w 5 w maju. mam śluz taki biało/ żółty ale tylko na majtkach \'wbijająych sie w pupe\' i na czarnych. na białych juz u

Gość laurcia6
hej :) mam 12 lat i chodzę do 6 klasy. hmm mam owłosienie łonowe ( w 4 klasie zaczęły pojawiac sie tam blond włoski na początku ;p ) piersi zaczynają nabierac kształtu ale nie są b. duze . zaczeły mi rosnąc gdzies w 4 klasie , albo pod koniec 3. pod pachami mam włosy od 4 klasy a ogoliłam sobie w 5 w maju. mam śluz taki biało/ żółty ale tylko na majtkach \'wbijająych sie w pupe\' i na czarnych. na białych juz umnie nie widac ani na jasnych.. jezeli chodzi o pocenie to sie raczej nie poce strasznie , ale się zdarzy. hmm i niewiem czy to ma cos do tego ale kąpałam sie dzis rano a juz wieczorem śmierdzi odemnie z pochwy.. oczywiscie nie w spodniach dzinsowych ale jak byłam w krótkich spodenkach na w-f i robiłam skłon to poczułam :/ kiedy bym mogła dostać pierwszej miesiączki mając takie objawy.?? proszę o odpowiedź ;p :) aa. ostatnio zaczeły mi się przetłuszcac włosy i dostałam małego łupiezu. naszczescie jestem blondynką i nie widac :) miałam starszne bule brzucha w wakacje ale wziełam nospe i jakso przestało.. teraz tez mnie tu troche boli ale nie starsznie.

Gość laurcia6
hej :) mam 12 lat i chodzę do 6 klasy. hmm mam owłosienie łonowe ( w 4 klasie zaczęły pojawiac sie tam blond włoski na początku ;p ) piersi zaczynają nabierac kształtu ale nie są b. duze . zaczeły mi rosnąc gdzies w 4 klasie , albo pod koniec 3. pod pachami mam włosy od 4 klasy a ogoliłam sobie w 5 w maju. mam śluz taki biało/ żółty ale tylko na majtkach \'wbijająych sie w pupe\' i na czarnych. na białych juz umnie nie widac ani na jasnych.. jezeli chodzi o pocenie to sie raczej nie poce strasznie , ale się zdarzy. hmm i niewiem czy to ma cos do tego ale kąpałam sie dzis rano a juz wieczorem śmierdzi odemnie z pochwy.. oczywiscie nie w spodniach dzinsowych ale jak byłam w krótkich spodenkach na w-f i robiłam skłon to poczułam :/ kiedy bym mogła dostać pierwszej miesiączki mając takie objawy.?? proszę o odpowiedź ;p :) aa. ostatnio zaczeły mi się przetłuszcac włosy i dostałam małego łupiezu. naszczescie jestem blondynką i nie widac :) miałam starszne bule brzucha w wakacje ale wziełam nospe i jakso przestało.. teraz tez mnie tu troche boli ale nie starsznie.

Gość kusia883.97
Ja mam prawie 12 lat i mam włosy łonowe ale nie za dużo i włosy pod pachami ale nie mam piersi ;[[[[ cały czas mi mokro czy używać podpasek i poprosić o to mamę ?? odpiszcie szybko ;]]

Gość kusia883.97
i jeszcze przetłuszczają mi się włosy ;[[ i myje je co dwa dni na pierwszy dzień po umyciu nie są takie jak kiedyś tylko lekko przetłuszczone a na drugi mam już całkiem prawie przetłuszczone ;/

Gość kusia883.97
a i jeszcze mi sie przetłuszczają włosy i to jest uciążliwe ;[ lecz myje je co dwa dni na pierwszy dzień po umyciu są lekko przetluszczone nie takie jak kiedyś a na drugi prawie całkiem ;/

Gość laurcia6
hej mam 12 lat i chodzę do 6 klasy. hmm mam owłosienie łonowe ( w 4 klasie zaczęły pojawiac sie tam blond włoski na początku ;p ) piersi zaczynają nabierac kształtu ale nie są b. duze . zaczeły mi rosnąc gdzies w 4 klasie , albo pod koniec 3. pod pachami mam włosy od 4 klasy a ogoliłam sobie w 5 w maju. mam śluz taki biało/ żółty ale tylko na majtkach 'wbijająych sie w pupe' i na czarnych. na białych juz umnie nie widac ani na jasnych.. jezeli chodzi o pocenie to sie raczej nie poce strasznie , ale się zdarzy. hmm i niewiem czy to ma cos do tego ale kąpałam sie dzis rano a juz wieczorem śmierdzi odemnie z pochwy.. oczywiscie nie w spodniach dzinsowych ale jak byłam w krótkich spodenkach na w-f i robiłam skłon to poczułam :/ kiedy bym mogła dostać pierwszej miesiączki mając takie objawy.?? proszę o odpowiedź ;p aa. ostatnio zaczeły mi się przetłuszcac włosy i dostałam małego łupiezu. naszczescie jestem blondynką i nie widac miałam starszne bule brzucha w wakacje ale wziełam nospe i jakso przestało.. teraz tez mnie tu troche boli ale nie starsznie. ODPISZCIE PLISKA.! :)

Gość laurcia6
hej mam 12 lat i chodzę do 6 klasy. hmm mam owłosienie łonowe ( w 4 klasie zaczęły pojawiac sie tam blond włoski na początku ;p ) piersi zaczynają nabierac kształtu ale nie są b. duze . zaczeły mi rosnąc gdzies w 4 klasie , albo pod koniec 3. pod pachami mam włosy od 4 klasy a ogoliłam sobie w 5 w maju. mam śluz taki biało/ żółty ale tylko na majtkach 'wbijająych sie w pupe' i na czarnych. na białych juz umnie nie widac ani na jasnych.. jezeli chodzi o pocenie to sie raczej nie poce strasznie , ale się zdarzy. hmm i niewiem czy to ma cos do tego ale kąpałam sie dzis rano a juz wieczorem śmierdzi odemnie z pochwy.. oczywiscie nie w spodniach dzinsowych ale jak byłam w krótkich spodenkach na w-f i robiłam skłon to poczułam :/ kiedy bym mogła dostać pierwszej miesiączki mając takie objawy.?? proszę o odpowiedź ;p aa. ostatnio zaczeły mi się przetłuszcac włosy i dostałam małego łupiezu. naszczescie jestem blondynką i nie widac miałam starszne bule brzucha w wakacje ale wziełam nospe i jakso przestało.. teraz tez mnie tu troche boli ale nie starsznie. ODPISZCIE PLISKA.! :)

Gość juz niedlugo pewnie dostaniesz

Gość Misia 144
hej mam 13 lat . Chodzę do klasy 6. nie mam jeszcze okresu a Ostatnio często zaczeły mi się przetłuszczać włosy. Mam owłosienie łonowe i pod pachami . Na bieliźnie widoczny jest biały śluz. jak myślicie czy to są objawy miesiączki i kiedy ona może nastąpić ??????????

Gość Misia 144
Hej mam 13 lat. nie miałam jeszcze okresu. mam owłosienie łonowe i pod pachami. Często przetłuszczają mi się włosy. na bieliźnie widoczny jest o d jakiegoś czasu biały śluz. Czy to mogą być objawy miesiączki i kiedy mioże ona nastąpić ?>>>>?????????

Gość Misia 144
Hej mam 13 lat. nie miałam jeszcze okresu. mam owłosienie łonowe i pod pachami. Często przetłuszczają mi się włosy. na bieliźnie widoczny jest o d jakiegoś czasu biały śluz. Czy to mogą być objawy miesiączki i kiedy mioże ona nastąpić ?>>>>?????????

Gość SmutnA13
ja nie chce mieć okresu... i chyba go nie mam raczej nie!! i bardzo nie chce to jest według mnie ohydne i męczące... wolałabym zeby to chłopaki mieli... we wrześniu 2008 skończyłam 13 lat wiec mam 13 lat...(1-gim.) w mojej klasie są dziewczyny które skończyły teraz po 14 lat i nie mają okresu... jedna z moich bliskich kolezanek która jest o rok starsza w kwietniu skończy 15 ma juz od poczatku 6 klasy... a druga tez z jej roku skonczy w kwietniu 15 i nie ma jeszcze,,, Czy kazda dziewczynka musi to miec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Do smutna
Oczywiście że każda dziewczyna musi mieć okres a jeśli nie dostanie w wieku 16 lat oznacze że czaeka ją wizyta u ginekologa a to jest jeszcze gorzsze ja jusz mam okres i nie jest tak żle ale u każdego jest inaczej ?

Gość Do smutna
Oczywiście że każda dziewczyna musi mieć okres a jeśli nie dostanie w wieku 16 lat oznacze że czaeka ją wizyta u ginekologa a to jest jeszcze gorzsze ja jusz mam okres i nie jest tak żle ale u każdego jest inaczej ?

Gość ppp..
hej jestem w 1 kl gimnazjum i nie mam jeszcze okresu...śluz mam od jakoś 1.5 roku może więcej. owłosiene mam gdzie trzeba.boli mnie kark i głowa i to bardzo często. 2 dni temu tak mnie bolało podbrzusze w szkole że myślałam że nie wytrzymam ale pielęgniarka dała mi jakieś prochy i już mnie od tamtej pory nie boli ;/,..piersi mam średnie i mnie bolą jak dotykam .. pomocyy.!!! kiedy dostanę okresu .?

Gość Misia 144

Cześć dziewczyny ;-) u mnie było tak że nie miałam owłosienia ... nie pociłam sie nie przetłuszczały sie włosy miałam wtedy 13 lat wiem że pobolewał mnie troszke brzuch i nigdy wcześniej nie wydzialały sie żadne płyny a wtedy pamiętam pare dni miałam taki przeźroczysty śliz a po paru dniach pojawiła sie miesiączka - śmieszne bo wystraszyłam sie i zamiast powiedzieć to mojej mamie - powiedziałam tacie a on kupił mi podpaski pamiętam ze skrzydełkami ;-) Do tej pory pamiętam to był taki krok w dorosłość :) pozdrawiam

Gość ola95
hej ;] mam na imie ola i chodze do 1 gim. Od około 1.5 roku leci mi śluz, mam owłosienie łonowe i pod pachami , piersi małe. Od 4 dni boli mnie brzuch w okolicach jajników, śluz leci mi obficiej, na którym widać małe czerwone kropki, mam bóle głowy. Cały czas czuje jakby mi coś leciało ale nic. Boje sie ze to mogą być objawy 1 miesiączki. Błagam odpisujcie jak najszybciej ;)

Gość ola95
hej ;] mam na imie ola i chodze do 1 gim. Od około 1.5 roku leci mi śluz, mam owłosienie łonowe i pod pachami , piersi małe. Od 4 dni boli mnie brzuch w okolicach jajników, śluz leci mi obficiej, na którym widać małe czerwone kropki, mam bóle głowy. Cały czas czuje jakby mi coś leciało ale nic. Boje sie ze to mogą być objawy 1 miesiączki. Błagam odpisujcie jak najszybciej ;)

Gość ppp..
hej jestem w 1 kl gimnazjum i nie mam jeszcze okresu...śluz mam od jakoś 1.5 roku może więcej. owłosiene mam gdzie trzeba.boli mnie kark i głowa i to bardzo często. 2 dni temu tak mnie bolało podbrzusze w szkole że myślałam że nie wytrzymam ale pielęgniarka dała mi jakieś prochy i już mnie od tamtej pory nie boli ;/,..piersi mam średnie i mnie bolą jak dotykam .. pomocyy.!!! kiedy dostanę okresu .? a no i włosy mi sie dość często przetłuszczają ;/

Gość Johanna_12
Heej...Mam 12 lat...Mam włosy łonowe(od 1 roku) ale włosów pod pachami jeszcze nie mam...Już od jakiegoś roku leci mi śluz...Ma on jakiś biały kolor..Często kręci mi się w głowie i jestem w złym humorze(jestem leniwa,nic mi sie nie chce)...Czy to mogą być objawy pierwszej miesiączki??Kiedy ją mogę "dostać"?? PROSZĘ O ODPOWIEDZ...

Gość anka9912
pomocy.... Wiecie nie wiem do kogo się zwrócić... bo Taki jeden chłopak mi sie podoba... jak zwrócić jego uwagę ??? Bo on jak mnie widzi to mówi \"uuu siemka\" a ja nie odpowiadam czy dobrze robie i jak zwrócić jego uwagę ?

Gość syska899
w dzisiejszych czasach dziewczynki dorastaja szybko, ja dostalam okres w wieku lat 12:) obiewy ktore piszesz mozna potraktowac jako pierwsze oznaki nadchodzacego okresu, inne to np ze Twoje piersi zaczely rosnac, bol brzucha... ale nikt niewie kiedy dostaniesz okres:) nos wkladke na wszelki wypadek zeby Cie to nie zaskoczylo w najmniej oczekiwanej chwili

Gość aguusia
Cześć ! Mam 11 lat i wcale nie mam włosków płciowych. Chyba rok temu powiększyły mi się piersi i są wrażliwe na dotyk. Śluz jest koloru biało - żółtawego. Boję powiedzieć się o tym mojej mamie, bo boję się że ze mna jest coś nie tak. Nie mam włosów pod pachami, ale mam na nogach. Jakie objawy dzieją się przed menstruacją? Nigdy nie miałam miesiączki i boję się, że za niedługo dostanę. Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam aguusia ;*

Gość Klaudusia Xo
niewiem co mam robić boli mnie brzuch mam owłosienie łonowe i oczywiście piersi mi rosną mam biały śluz na majtkach straszne XoXo help

Gość Natasia
Mam problem!!! Niedawno dostałam pierwszej miesiączki, po 23 dniach miałam jakiąś brązową wydzielinę, później poleciało mi troche krwi i znowu brązowa wydzielina, następnie czułam jak mi cieknie ale nic nie było tylko biały śluz!!!!!!!!!!!!! Nie wiem co mam robic boje sie że jest ze mną cos nie tak,a z mama wstydze sie o tym rozmawiać!! BARDZO PROSZE O POMOC!!!!!!!!!! Jesli któras z was wie cos na ten temat to BARDZO prosze o pomoc i o odpowiedz w e-mailu lub na tym forum!!

Gość saleminka8
odpowiedź do ostatniej dziewczyny która się wypowiedziała: Miałam tak samo,hormonki jeszcze nie pracuję tak jak np mnie a mam 23 lata, cykl musi się wyreguować ;) Brązowe plamienie przed krwawieniem moze oznaczać z aniski poziom hormonu- progesteronu. Jak powiedziałaś mamie o pierwszej miesiączce to i powiedz o tym też,ona przez to samo przechodziła ;) zrozumie i doradzi.Powiedz jej że przed krwawieniem masz brudzenie i powiedz ze czytałaś na necie że tak nie powinno być i powiedz,ze chcesz się jej poradzić ;)