Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada12

Jakie są objawy przed pierwszą miesiączką?

Polecane posty

Gość kasiulek 8
Do Plamkom Tak mysle ze to 1 miesiaczka ja tez tak miałam Poszlam do toalty i majtki brązowe i tak miałam przez 2 dni pozniej na 3 dzien byl juz sluz z krwiom wiec gratuluje witaj w naszym gronie :)

Gość plmokn
Dziękuję strasznie się cieszę ale nie informuje jeszcze nikogo bo nie jestem mega pewna. Na razie zostawie to dla siebie a keidy pojawi sie krew to dopiero... A tobie ile czasu po tym sie pojawil juz ten prawdziwy okres? ;]

Gość Alex97
Hey dziewuszki! Mam 12 lat i nie mam okresu! Już od pomat 1,5 roku mam śluz! Aż 2 dni temu stał sie on baaaardzo obfity! Chodze do łazienki co 1 godz. i wymieniam majtki bo śluz tak mi je przemoczy że asz mam spodnie mokre! I nie dość że ten śluz to jeszcze ból brzucha! Dziś straciłam apetyt Mam włosy pod pacham i w okolicy łonowej, i rosną i bardzo szybko piersi i biodra! Prosze Was odpiszcie mi czy to objawy 1 miesiączki bo nie ukrywam że chciałam bym ją mieć Prosze o możliwą szybko odp. Z góry dziękuje

Gość kasiulek8
Do plamkon Ja Pierwsza miesiaczke tez niedawno dostalam bo zaledwie 6 listopada tego roku ale u mnie było tak gdzies tak przez pierwsze 1,5 dnia był taki brazowy sluz pozniej juz była krew i trwało to 3,5 dnia .Ale u ciebie moze być inaczej bo kazdy organizm jest inaczej zaprogramowany jdni moga mniec brazowy sluz a inni od samego poczatku moga mniec krew wiec sie nie martw :) Jaeszcze raz gratuluje :) Pozdrawiam Ps Ja powiedziłam mamie :P

Gość kasilek8
Do Alex97 Tak to sa bardzo czeste objawy 1 miesiaczki Ja tez miałam tak Gdzies 2 tygodnie przed 1 kresem nasilił mi sie sluz i dostałam okres i powiedziałam mamie i jest ok teraz czekam na 2 :):P Ps Nie martwcie sie ja tez czekalam jak glupia ale to przyszło :P

Gość alex97
Bardzo Ci dziękuje! A ty jakie miałaś 1 objawy miesiączki? Takie jak ja?

Gość plmokn
Dzieki serdecznia kasiulek8 za pomoc ;] Ale jednak poczekam na tą prawdziwą krew ;] Pozdrawiam serdecznie ;**

Gość Kasiulek8
Do Alex97 Ja miałam takie objawy :::::: Jakis 2,5 tygodnia przed 1 miesiaczka miałam takie małe czarne paprochy a Pozniej strasznienasilił mi sie sluz tak jak u ciebie 2 dni przed zaczeły bolec mnie plecy u dołu i jak rano poszlam do kibelka to zaboaczyłam cale majtki brazowe i tak sie zaczeło :) serdecznie pozdrawiam :)

Gość Alex97
Do Kasiulek8 Mam do Ciebie proźbę czy mogła byś mi podać swoje gg. bo chciała bym z tobą dokładniej porozmawiać! Moje gg. to : 10161851 Prosze odp. :)

Gość TajemniczaDziewczyna
Ile najdluzej moze trwac miesiaczka??

Gość plmokn
U kobiet z uregulowanym cyklem do 8 dni, ale u tych ktorych miesiaczki sa nieregularne nawet 10 dni .

Gość kasiulek8
I jak tam Plamkon Jestes pewna ze to miesiaczka czy dalej nie :) :D ????

Gość kasiulek8
I jak tam Plamkon Jestes pewna ze to miesiaczka czy dalej nie :) :D ????

Gość plmokn
Niby dużo rzeczy wskazuje że tak - bo przed tym mialam lekko brazowe cos tzw chyba plamienie, dzien wczesniej bardzo bolal mnie dół plecow, a tak od tygodnia mialam zly nastroj.. w 70% to był okres ale awsze zostaje te 30*... Postanowilam ze narazie zachowam to dla siebie a poinformuje znajomych dopiero jak za około miesiąc pojawi się ta właściwa krew ;] Tak bardzo chcialabym byc pewna że jestem kobietą - ale cóż - natura wymyśla różne psikusy ;

Gość plmokn
są to objawy 1 miesiączki... Ten śluz tez być moze ale niewiadomo bo organizm jest nieprzwwidywalny. Ma swoj zegar i to on wie kiedy zaczac proces miesiaczkowania. Twoje objawy na to wskazuja, ale niestety moze stac sie to za miesiac lub za 3 miesiace ;

Gość natalkanatalka
Mam 11 lat i boli mnie w dole brzucha też piersi bolą a na majtkach mam coś dziwnego tak jak powiedziała chętnie pomogę zżółciałego i też w dodatku to śmierdzi. czy to są objawy okresu?

Gość natalkanatalka
i zapomniałam dodać że już mam włosy pod pachami(kilka małych) i owłosienie łonowe.

Gość plmokn
skoro masz jeszcze malo wloskow pod pachami to mysle ze musisz jeszcze troche poczakac ale to zalezy od organizmu. dobrym znakiem jest wydzielina bo informuje ze twoje narzady rozrodcze zaczely funkcjonowac ;]

Gość natalkanatalka
dzięks

Gość kasiulek8
Dziewczyny tu macie link http://e-nastolatki.pl/readarticle.php?article_id=61 Na Tej stronie jest wszystko opisaneo miesiaczce i jest forum tak jak tu wiec tez mozecie sobie poczytaac i zajerejstrowac i wypowiedziec sie na ten temat i podac swoje objawy:) s Serdecznie zapraszam

Gość plmokn
Mam bardzo wazne pyt. Przez te 2 dni wydobywał sie brązowy śluz co już wiecie. Dzieje się tak cały czas - czyli to juz 4 dni. Od dwuch dni na wlosach lonowych i na wkładce jest również wydzielina która się lepi i ciągnie. Co to? Proszę o odp to jest wazne. Serdecznie pozdrawiam

Gość natalkanatalka
a mozecie mi powiedziec co zrobic jak dostame kiedys w szkole i jak poinformowac o tym mame??????????

Gość plmokn
do natalkanatalka 1. Co zrobic jak dostaniesz 1 miesiaczki w szkole? hm... miesiaczka zazwyczaj zaskakuje wszystkie dziewczyny. Jesli czujesz ze to sie zbliza [ masz owszytkie objawy itp ] nos ze soba podpaske i majtki na zmiane. Jezeli nie wezmiesz podpaski to pozycz od kolezanki, nauczycielki lub poproś o nią higienistkie. 2. Jak powiedziec mamie? Pamietaj, nie wstydz sie. Przeciez twoja mama tez jest kobieta. Podejdz i powiedz ze nadszedl ten dzien lub ze jestes juz kobieta albo powiedz ze juz nie wykreci sie od kupna ci prezentu na dzien kobiet ;>. Powinna sie skapnąć. Jednak jesli dalej sie wstydzisz to napisz jej sms z prosba o kupienie podpasek itp. ;] Mam nadzieje ze pomagłam. Pozdrawiam ';* *** Mam bardzo wazne pyt. Przez te 2 dni wydobywał sie brązowy śluz co już wiecie. Dzieje się tak cały czas - czyli to juz 4 dni. Od dwuch dni na wlosach lonowych i na wkładce jest również wydzielina która się lepi i ciągnie. Co to? Proszę o odp to jest wazne. Serdecznie pozdrawiam

Gość plmokn
do natalkanatalka 1. Co zrobic jak dostaniesz 1 miesiaczki w szkole? hm... miesiaczka zazwyczaj zaskakuje wszystkie dziewczyny. Jesli czujesz ze to sie zbliza [ masz owszytkie objawy itp ] nos ze soba podpaske i majtki na zmiane. Jezeli nie wezmiesz podpaski to pozycz od kolezanki, nauczycielki lub poproś o nią higienistkie. 2. Jak powiedziec mamie? Pamietaj, nie wstydz sie. Przeciez twoja mama tez jest kobieta. Podejdz i powiedz ze nadszedl ten dzien lub ze jestes juz kobieta albo powiedz ze juz nie wykreci sie od kupna ci prezentu na dzien kobiet ;>. Powinna sie skapnąć. Jednak jesli dalej sie wstydzisz to napisz jej sms z prosba o kupienie podpasek itp. ;] Mam nadzieje ze pomagłam. Pozdrawiam ';* *** Mam bardzo wazne pyt. Przez te 2 dni wydobywał sie brązowy śluz co już wiecie. Dzieje się tak cały czas - czyli to juz 4 dni. Od dwuch dni na wlosach lonowych i na wkładce jest również wydzielina która się lepi i ciągnie. Co to? Proszę o odp to jest wazne. Serdecznie pozdrawiam

Gość kasiulek8
Plamkon Ja mysle taak ; Bo ja pod koniec mojej 1 miesiaczki miała tez taki sluz wiec nie ma sie chyba co martwic Niewiem czy pomogaam ale mam taka nadzieje :* pozdrawiam

Gość Marlena *
Do Plmokn ;* wg mnie to jest miesiączka z "zeschłą" krwią . Taka krew ma kolorek brązowy . tak samo bylo ze mną a powiedzialas już mamie ?? pozdroo ; * PS.skoro ta brązowa krew się utrzymuje już 4 dni to jest to na pewno po prostu na 100000000000000000000000000000 % to miesiączka :)

Gość plmokn
Ale jest tego tyle że starczą 2 wkładki na dzień. Wiec czy na pewno? Nie powiedziałam mamie i niewiem czy to zrobie dopuki to nie bedzie ta własciwa krew.. Wiem ze moze juz wkurzam z tym na pewno i wgle ale no mudze byc w milon proc. pewna ;]

Gość plmokn
Tymbardziej ze przed chwilą dziewcyna na innym forum napisala ze to plamienie i ze okres dostane w ciagu roku. To ja juz sama nie wiem *placze*

Gość kasiulek8
Do lamkon A Na jakim forum ci napisała :)