Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zosia_007

G Y N A Z O L czy ktoś stosowal ???

Polecane posty

Gość forumowiczzzka
tez zastosowalam...i wbrew temu co napisali w ulotce wyplynal !! i caly czas wyplywa po troszku...zreszta podobnie jak po globulkach..bielizna mokra!!!zaaplikowalam dokladnie jak na ulotce ...nastepna rzecza..minelo ponad 5 godz i czuje sie gorzej niz przed zaaplikowaniem..piecze ,swedzi ze szalu mozna dostac ...mysle ze reklama robi swoje ..a te ewentualne skutki uboczne o ktorych w ulotce mowa ..powinny byc opisane jako "czeste dzialania niepozadane" .Uwazam,ze sa inne ,tansze globulki ktore sa skuteczniejsze ..nie polecam!!!

Gość Agh
Ja zaaplikowałam ten krem wczoraj i póki co nic nie pomaga:( dalej czuję swędzenie i pieczenie narządów płciowych... mam nadzieję, że pomoże, bo objawy strasznie mi dokuczają :( Mam pytanie, można dodatkowo zastosować maść Clotrimazolum?

Gość WTF?!
A ja wczoraj wieczorem przed spaniem użyłam i słuchajcie dzisiaj rano wstałam, musiałam oddać mocz i po tym kichnęłam na sedesie i ten Gynazol mi wypłynał i chlupnął w sedesie, tyle go widziałam...teraz tez czuję że cos mi czasem wypływa tylko zastanawiam się czy to upławy czy resztki Gynazolu, pomóżcie? Powinnam jeszcze raz użyć?

Gość własnie go stosuję
Użyłam go w poniedziałek, czyli od momentu użycia mam go już 2 doby. A on działa 4. Trochę go wypłynęło, ale codziennie widzę jeszcze jak się wydobywa. Swędzenie stało się mniej uporczywe ale jednak ciągle nie przeszło do końca. Po jakim czasie objawy ustępują wiecie może?

Gość Baska0706
Witam moje drogie Panie! Mam ten sam problem co wy. NIestety wizyte u ginekologa mam dopiero w marcu. Coz takie kolejki... Czy GYNAZOL albo CLOTRIMAZOL globulki dopochhwowe moze wypisac mi lekarka pierwszego kontaktu? Mozna oszalec od tego pieczenia i swedzenia... :(

Gość Siri
Witajcie, mam ten sam problem, wczoraj na noc zaaplikowałam Gynazol- b.zle się go aplikuje, miałam trudności z uruchomieniem tłoka, parę razy ponawiałam całą operację, coś okropnego.Stosowałam wcześniej inne aplikatory i ten jest strasznie niewydarzony.Poza tym lek mi wypływał i czułam zapach cały dzień, dalej mnie piecze okolica krocza...mam do smarowania krem Cicalfate, oraz Vitagyn C dopochwowy,ale na razie posmarowałam maścią witaminową, poczekam może mi ulży, mam jeszcze od gina do łykania FemiVaxin, zobaczę czy mi to pomoże bo już leczę się od ub.roku i zmieniałam kilka razy lekarzy.Pozdrawiam.Siri

Gość ableblabli
Dzisiaj jest niedziela, a ja zaaplikowałam gynazol przed spaniem w czwartek. Pieczenie minęło, upławy z grudkami się zmniejszyły- wypływa tylko po trochę krem z resztkami grudek, a przed kuracją było okropnie. Jedyne, co mnie niepokoi, to to, że ni stąd ni zowąd wczoraj bardzo spuchły mi wargi sromowe mniejsze. Po kąpieli spuchły już totalnie, są bardzo czerwone i wrażliwe. Póki co ich stan się nie zmienia. Nie mam pojęcia co robić- czekać, bo minie samo, czy mam szukać pomocy? Dzisiaj jest niedziela, więc siedzę w domu, ale jeśli do jutra opuchlizna nie zejdzie, to nie wiem jak dam radę normalnie 'chodzić' :(

Gość do abledabi
zrob sobie nasiadowke w jakis ziolach ktore zmniejszaja obrzek i opuchlizne, posmaruj clotri i wietrz wargi sromowe, nie zakaldak gaci albo nos takie bawelniane, najlepiej rozmiar za duze ;] byly kiedys takie fajne no comments bawełniane, sprzedawane po 3 sztuki, one sie doskonale nadaja, ale pewnie tez cos znajdziesz. lykasz wogole probiotyki? lacibios femina tez dobrym srodkiem na infekcje bardzo jest...

Gość fartuchwgroszki
witam. ja z kolei mam inny problem. przedwczoraj zastosowalam Gynazol + doustnie Flumycon i dzis zauwazylam krew przy oddawaniu stolca (wczoraj rowniez ale nieznaczna ilosc na papierze- pomyslalam ze to jakies podraznienie bo mialam problemy z wyproznieniem).. nie wiem czy to ma cos wspolnego ale jestem przerazona.. okolice odbytu mnie nie swedza wiec nie mam typowych objawow hemoroidow ani zylakow. oczywiscie wkrecam sobie najgorsze;/.. czy to mogly spowodowac leki? prosze o odpowiedzi:(..

Gość agyla8
myśle że na to pytanie nie odpowie nikt na forum, powinnaś pójść do lekarza, w ulotce jest cos napisane że może podrażniać, krwawienie to jednak poważna sprawa. A tak a propos nie widze w Twoim zestawie leków probiotyków-nie dostałaś niczego? dobre bakterie są bardzo ważne w leczeniu bo przywracaja florę bakteryjną, która działa osłonowo. Mozesz sobie wziąść provag doustnie-juz w trakcie leczenia i kontunuować po leczeniu.Pozdr

Gość menta
witajcie elekarz powiedzial że nie mam nadżerki, że mam lekkie zaczerwienienie, mam niewielkie upławy o nieprzyjemnym zapachu, żadko odczuwam swędzenie, ale po stosunku mam silne pieczenie u wejścia do pochwy przed kilkanaście godzin, lekarz powiedział bez cytologii że to grzybica i przepisał mi flumycon, krem gynazol i globułki clotrimazolum, ja dodatkowo dokupiłam femivaxin probiotyk,

Gość menta
przez toże dostałam okres dnia wizyty nie użyłam ani kremu ani tglobułek, dopiero za 2 dni zobacze czy coś da, narazie nie czuje poprawy zastosowałam już 2 raz flumycon tak jak kazał...

Gość oliwwa
raz to zastosowałam i powiem wam ze to dziadostwo..wypłyneło po godzinie i nic nie pomogło..a tylko sie wykosztowała ( pamietam ze bardzo drogie to było ) najlepsze są glob clotrimazolum i tanie!!!

Gość Maybe_
Witam, Kilka tygodni temu trafiłam na to forum ponieważ gin przepisała mi m.in. gynazol i tak jak wy wszystkie miałam obawy co do tego czy on zadziała. Zastosowałam i wypłynął. Byłam zawiedziona bo w ulotce pisze co innego. Ale....2 dni temu bylam u gin i jej o tym powiedzialam a ona powiedziala ze tam i tak ta maść sie przykleja do sluzówki. I powiem Wam dziewczyny ze drożdżaka już nie ma :) (zdaje sobie sprawe ze moze wrócić ale jak na razie ciesze sie pełnym komfortem ;)) ...no tak ale czy gynazol dziala w 100 % to nie wiem, bo do tego brałam jeszcze mycosyst i smarowałam clotrimazolum :) Pozdrawiam i życze udanych walk z natrętnymi grzybkami ;)

Gość dorotkowa
witam mam pytanko dotyczące gynazolu, zaaplikowałam go dzisiaj i mam takie przezroczyste obfite upławy (jestem w 36 tc), dodam że nic mnie nie boli, ale jest to mało komfortowe... bardzo chciałabym wiedzieć,a jutro dopiero do lekarza idę . czy to normalne że po zastosowaniu tego leku wzmagają się upławy?

Gość .inka.
to wypływa ten lek, nie masz się czym martwić .Trzeba tylko nosić wkładki i stosować probiotyki żeby odbudować florę bakteryjną.Lactovaginal zadziałałby najszybciej ale jak masz dosyc dopochwowych to bierz po porstu provag-jest doustny. To nawet wskazane przed porodem, bo dziecko przejmuje od matki florę bakteryjną przy porodzie sn. Napisz co Ci powiedział lekarz.

Gość menta
Hej:) ja miałam gynazol po nim stosowałam globułki clotrimazolum i w miedzy czasie flumycon i upławy zniknęly swędzenie też ale nadal mam silne pieczenie po stosunku, i byłąm u gina i pow że jest lekkie zaczerwienienie i zaś mi przepisał gynazol:/ nie wiem czy go wykupić czy wogóle bedzie poprawa w czasie kuracji i po stosowałam lacibiosa femine i femivaxin...

Gość menta
3 dzień po kuracji już tak nie piekło po stosunku ale po 3 dniu pojawiły się znowu upławy o zapachu serka:( dostałam ponownie gynazol i po nim mam stosować lactovaginal...jeżeli to nie pomoże pójde zrobić posiew z antybiogramem i pojde po recepte do prywatnego gina, i na zapas niech da coś dla mojego...bo było dobrze do czasu stosunku wczesniej zostało tylko pieczenie

Gość kikiiiii
jak dla mnie bardzo skuteczny, miałam średnio co 3-4 mieś nawroty przez jakiś czas, po gynazolu 1,5 roku spokoju, jak dla mnie to bardzo długo, ale mi nie wypływa, aplikacja tez nie sprawia kłopotu. po gyno-feminazlu i gynalginie strasznie , tragedia..po gynazolu ulga na następny dzień po aplikacji na noc, podonie było przy clotrimazolum 500, ale na długo nie pomógł.ja polecam, dla mnie wybawienie

Gość Siri
Jest poprawa po tym Gynazolu, mam zrobione wszystkie badania tzn.USG piersi. tarczycy, mammografię i USG dopochwowe, ale idealnie nie jest więc zaczęłam stosować tabl.dopochwowe Vagifem poza tym byłam teraz u dr gin. prywatnie i to już innego ponieważ sie łudziłam,że się obejdzie bez leków hormonalnych ,ale niestety ...

Gość patyczek83
Pomóżcie mi! błagam... Głupiutka jestem, bo miałam mleczne upławy i rybi zapach, i zamiast iśc do lekarza, stosowałam albothyl... a potem feminelle... ale chyba złapałam coś poważnego, bo mnie strasznie piecze... zaaplikowałam wczoraj gynazol a teraz jest wieczór i mnie wciaż piecze :( przez dzień nie było problemu, ale teraz to masakra :( piekło was tak po tym leku??? help :(

Gość Madziulek Madziulek
Idź do lekarza, bo nikt Ci na forum nie powie co Ci jest i leków nie przepisze... Bardzo nieodpowiedzialne jest używanie leków na własną rękę albo kupowanie ich przez internet po to by nie iść do lekarza.... MARSZ DO LEKARZA!!!

Gość ginga14
Też radzę wybrać się do ginekologa. Domowymi sposobami mozna sobie zrobic więcej szkody niż pożytku. Sama nie ocenisz czy to jest infekcja. A juz najgorzej to brać antybiotyki na własna rekę bo cos zostało w domu. Od tego są lekarze. Najlepiej zrobić wymaz lub cytologię i dobrać leczenie. Lekarz obejrzy jak wszystko wyglada w środku a pewnie nawet po wydzielinie, jej pH (optymalne to 3,8-4,4) za wysokie to może świadczyc o infekcji bakteryjnej i braku dobrej mikroflory). Koniecza jest odpowiednia higienia, bawełniana bielizna, żele do mycia miejsc intymnych o odpowiednim pH(lactacyd) albo do smarowania(provag żel), możesz stosowac maść clotrimazolum, kapsułki dopochwowe lactovaginal. Ale to wszystko tylko srodki wspomagające. Jeśli infekcja jest powazna to lekarz przepisze antybiotyk. Jeżeli okaże się, ze to grzybica to warto tez obniżyć spożywanie słodkich produktów i białego pieczywa bo grzybki lubia taką dietę.

Gość amandzia111
WITAM MAM PYTANKO JAK GYNAZOL ZAAPLIKOWAĆ CZY TAK JAK TAMPONY Z APLIKATOREM

Gość eluniaaa
w czasie ciąży miałam niewielki zabieg i po tym zabiegu żebym nie dostała zakażenia to mój lekarz prowadzący przepisał mi gynazol to jest żel i polecam go bo jest dobry

Gość daisy323445
używałam. Niesamowity lek, mimo tego, że kosztuje dość sporo, o ile się nie mylę za swój płaciłam bodajże 34zł. Również miałam grzybicę, dziwny zapach z pochwy, "serowaty" śluz, pieczenie, swędzenie i dyskomfort w siedzeniu, chodzeniu i różnych czynnościach. Po zaaplikowaniu leku nie czekałam dość długo na jego efekty, już następnego dnia całe swędzenie i pieczenie ustąpiło. Śluz robił się po mału "normalny". Po jakiś 2/3 dniach cały gynazol zaczął ze mnie wypływać, nie było to przyjemne, ponieważ dziwnym uczuciem jest jak "coś z ciebie leci", ale było to warte wyleczenia grzybicy. Polecam.

Gość wiewiora1111
daisy323445 to można powiedzieć, że po tygodniu wszystko wróciło do normalności??? to może ze mnie też to wszystko wypłynie.....oby.

Gość daisy323445
oj tak, ani śladu po grzybicy, wszystko wróciło do normalności, niesamowita ulga, kiedy nic nie piecze, nie boli i nie wypływa "serek" .

Gość marcia191
czesc dziewczyny mnie dopadlo jakies uczulenie na podpaski zapachowe naturela objawy to czerwona piekaca wysypka wokol warg sromowych poprostu koszmar... polecialam szybko do lekarza po 24 h od pierwszych obiawow i dobrze zrobilam bo gin powiedziala ze jak bym poczekala jeszcze pare dni to moglabym sie nabawic ropnych infekcji wiec dziewczyny jak cos sie zaczyna dziac to od razu do lekarza!!!! nie wspomne juz o pieczeniu podczas oczyszczania tego wszystkiego na folelu masakra... naszczescie mialam tylko poczatek najgorszego zapalenie bakteryjne boje sie pomyslec co by bylo pozniej... dostalam GYNAZOL TRIDERM I TANTUM ROSA pozdrawiam

Gość wiewiora1986
No i mogę się pochwalić, że Gynazol działa :D już praktycznie wszystko wróciło do normy, jeszcze tylko smaruję zewnętrznie kremem, ale i to chyba mogę już zakończyć. Mam tylko jedną obawę, że coś mi się rzuciło na pęcherz moczowy. Nie boli/piecze jak sikam, ale poranny mocz mam strasznie ciemny i czasami mam wrażenie nie do konca opróżnionego pęcherza. W ciagu dnia kolor jest już normalny. Miałam na poczatku września infekcję pęcherza z krwiomoczem i boję się, że znów coś się może robić ...