Gość kasia89_89 Napisano Lipiec 22, 2008 mi dzis lekarz zapisal gynazol i feminella vagi C ,ale nie powiedzial co brac najpierw tylko tyle ze gynazol ma pzredluzone dzialanie a "vagi C" brac pzrez 6 dni... czy ktos sie orientuje co brac najpierw? ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość belka29 Napisano Lipiec 23, 2008 Witam Was Wszystkie bardzo serdecznie. Odwiedziłm tą stronę po raz pierwszy -szczerze przez przypadek. Szukałm w necie info o "GYNAZOLU". Dziewczyny, żal serce ściska czytając o tym wszystim. Sama mam ogromny problem z którym borykam się już 4 i pół roku!!!! TRAGEDIA.........Małżeńtwo mi się przez to rozpada.!!!!!! Żaden lekarz nie jest mi w stanie pomóc...... Załmuję już ręce.Jedni mówią, że to grzybica inni, że infekcja bakterjna.Gdybym wypisałam Wam listę lekarstw, które zażywałam i aplikowałam przez te wszystkie lata - zasnęłybyście. Nie mówię już o nadmiernej higienie ( swoje mydełko z naturalnym PH, ręczniczek, korzystanie z ubikacji w pozycji kucącej żeby nie dotykać sedesu, wycieranie sie od przodu ku tyłowi, itd...)Objawy ciągle te same, nawracające.Świąd, pieczenie, śmierdzące rybie upławy, raz przeźoczyste, raz żółte albo białe. Co najgorsze po każym współżyciu mój mąż cierpi razem ze mną. Penis go swędzi, pojawiają mu się pęcherzyki...Nie wiem już co mam robić, doradźcie.Z góry dzięuję. Pozdrawiam, pełna nadziei. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leili Napisano Sierpień 7, 2008 NOm ja i poprawe widać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leili Napisano Sierpień 7, 2008 Męczę się już z grzybicą pół roku z 4 nawrotami. Brałam Pimafucin, Nystatyne, Flumycon, Fluconazole, Clotrimazol i jakoś ciągle wracało. Teraz przepisano mi gynazol i od razu czuje się efekt. Trochę wypływa potem ale wkońcu upławy przy tym też są więc wydaje mi się naturalne. Fakt trochę drogo za jedną dawkę ale jeśli to ma mnie wyleczyć to ok. Czekam także na wyniki badań z wymazu z pochwy i pewnie doleczanie jeszce. Uważałam na siebie, brałam probiotyli(Lacibios Feminę) witaminki(multi +C) i jakoś mi to nie dało efektu chyba właśnie znowu mam te cholerstwo. Narazie dostałam właśnie GYnazol i krem Clotrimazolum do smarowania. Fajnie by było poczta.o2.plby po tym przeszło i żeby przynajmniej większość takich leków była w takiej postaci. Raz a dobrze a nie tylko męczenie się z tabletkami bądź z globulkami dowcipnymi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiabbbbb Napisano Sierpień 8, 2008 Podczas stosowania nadal swędziało ale potem była miesiączka i przeszło.Teraz jestem 3 tydzień po i dzięki Bogu nic się nie dzieje. Mam nadzieję, ze to zasługa Gynazolu. Osobiście mogę Wam dziewczyny polecić maść Macmiror.Droga ale skuteczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malaaaa19888 Napisano Sierpień 15, 2008 czy obniża on skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justyna061284 Napisano Sierpień 15, 2008 belka 29! radziłabym iść do lekarza, przebadać się ginekologicznie. Ja miałam podobny problem do Ciebie, lekarz przepisał mi i mojemu partnetowi antybiotyk, po którym nastąpiła poprawa. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grzybiczanka Napisano Wrzesień 23, 2008 Może któraś wie czy po zastosowaniu gynazolu mozna uprawiac seksik:)???? np. na drugi lub trzeci dzień po zaaplikowaniu? czy czekać te kilka dni i pościć?:) do Belka 29 Bardzo prawdopodobne że masz infekcje mieszaną grzybiczo -bakteryjną lub jakąś nietypową bakteryjną. Jedyne co możesz zrobić to wymaz z pochwy i posiew, najlepiej sama weż z laboratorium taki jałowy patyczek do pobrania wymazu na posiew bakteriologiczny, powiedz laborantce że to na wymaz z pochwy, idz do lekarza i w ten sam dzień zanies próbkę do laboratorium. ja placilam za to 30zł. popros też o antybiogram-na jakie leki jest wrażliwy twój bakcyl:), żeby lekarz wiedzial czym leczyć i tyle. taki patyczek mozna tez chyba w aptece kupić, najlepeij żeby był z takim żelem specjalnym co przeduża czas ważności próbki. pamietaj zeby przed wymazem nic nie stosowac dopochwowo, bo zafałszuje wynik. u mnie w lab. robili posiew bakteriolog, ale pytalam sie pani co bedzie jesli to nie bedzie bakteria a grzyb, wtedy powiedziala ,że dają tez podłoże na grzyba i jak wyjdzie grzyb to mi napisza że go wykryli.i wyhodowali u mnie tylko grzyba, bakterii nie znaleźli. Pamietaj żeby poprosic lekarza o przeleczenie męża, bo on nawet bez objawów może zarażać. mój związek tez ucierpial bardzo przy częstych infekcjach bo seks albo byl nieprzyjemny albo w ogole mi sie nie chcialo ,jak pomyslalam o grzybie. trzeba miec nadzieje że bedzie lepiej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gynazolka84 Napisano Wrzesień 28, 2008 Chyba 3 dnia jest już ok. Właściwie krem uwalnia się 3 -4 dni, ale 3 dnia to już pościć chyba nie trzeba:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tukfanda Napisano Wrzesień 30, 2008 Hej, ja właśnie wczoraj na noc zastosowałam ten cały superGynazol.... Zaaplikowałam sobie na noc, przed pójściem spać (o 22:30), a o 2 w nocy obudziło mnie pieczenie i taki dyskomfort... okazało się, że wszystko ze mnie wypłynęło, chociaż leżałam na boku z zaciśniętymi nogami... :( Dziś mnie znowu trochę piecze :( mam wrażenie, że 40 zł poszło w błoto... pewnie jutro albo pojutrze znowu pójde do ginekologa, wydam kolejne 70 zł za wizyte i kolejne 50 na leki... kur... szlag by to trafił! Kiedys jak miałam grzybicę, inna ginekolożka przepisała mi tabletki dopochwowe, Gynofemidazol. były super! Juz po 3 aplikacjach jakby wszystko mi przeszło (ale kuracja trwała 5 dni). A ten supernowoczesny krem to nie wiem.... Ja chyba już tego więcej nie kupię. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiaaaaaaaaaaaaa Napisano Październik 1, 2008 A ja użyłam tego specyfiku 3 lipca.Podczas brania również czułam pieczenie.Dzisiaj mijają 3 m-ce i mam spokój. Jestem szczęśliwa :-)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasiullka Napisano Październik 3, 2008 Bardzo skuteczny.Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Martika25 Napisano Listopad 15, 2008 Cześć dziewczyny dzisaj go kupiłam Gynazol i mam pytanie czy ten cały krem stosuje sie jedno razowo mam 5g?czy kilka aplikacji bo nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Acias Napisano Grudzień 10, 2008 Witam! Ja zastosowałam Gynazol wczoraj wieczorem. Rano wypłynęło ale dosłownie troszeczkę. Nie czułam żadnego pieczeni ani swędzeia po tym w nocy ani przez cały dzisiejszy dzień. Mam nadzieję że mi też to pomoże. Mam jeszcze zastosować provag za kilka dni, jest bez recepty i ma podobno podobne właściwości jak feminell vagi C. Wcześniej miałam clotrimazolum 12 globulek i po tym 6 globulek feminelli i iestety po kilku dniach wróciło to paskudstwo. Mam nadzieję że Gynazol pomoże mi. Napiszę za kilka dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ela86 Napisano Grudzień 18, 2008 lek kosztuje w granicach 30-35 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcia3005 Napisano Styczeń 14, 2009 Hej.. Lekarz przepisał mi 2 kapsułki Flumycon (150mg)..Jedną dla mnie a drugą dla partnera....i pomogło :-), Dodatkowo miałam smarować kremem Clotrimazolum...Co do Gynazolu to używała tego moja koleżanka, ale bez żadnej poprawy..Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość -wezi Napisano Styczeń 25, 2009 Mnie też dopadła grzybica. Znowu. Ale od poprzedniego zakażenia minęło coś ok. 5 lat (candida albicans). Wtedy pomogła mi kuracja: clotrimazol globulki i krem + ORUNGAL - tabletki doustne (łyka się dwie rano i dwie wieczorem) cena ok. 35 zł(za cztery tabl.) + lactovaginal. Facet: clotrimazol krem + orungal. Po kuracji cały czas stosowałam płyn do higieny intymnej Lactacyd Femina. A teraz znowu to cholerne swędzenie! Na bank candida. U lekarza jeszcze nie byłam. Dopiero we wtorek lub środę będę mogła się wyrwać. Co do tej pory?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katia88 Napisano Luty 5, 2009 ja przeszukuje wszystkie fora internetowe bo zauwazyłam u siebie niepokojące objawy. Pare dni temu dopadło mnie okropne swędzenie ale przeszło wlasciwie bez niczego. zwykły płyn do higieny intymnej który stosuje nacodzien załagodził ale zaniepokoily mnie białe upławy co moze wskazywac ze to grzybica. kurde tylko strasznie boje sie isc do ginekologa bo to byłaby moja pierwsza wizyta. a jak czytam o waszych przejsciach z grzybami to aż mi sie słabo robi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marika85 Napisano Luty 7, 2009 ja to zawsze mialam zapalenie, ale tego nie leczylam no i w koncu mnie tak zapieklo, ze pobieglam szybko do lekarza i mi przypisal irygacje co bylo okrutnie meczace, codzienne wlewanie w siebie wody przez 2 tygodnie naprawde potrafi znudzic, pomoglo na chwile ale doslownie po tygodniu znowu to samo. Zmienilam lekarza i mi cos innego przepisal i pomoglo, tez w sumie na 2-3 miesiace, przy ostatniej wizycie u niego przypisal mi albothyl co na maxa pomoglo, fajnie zluszczylo i te sprawy, troche spokoju bylo, no ale to ciagle wraca, no i znowu zimenilam lekarza i tydzien temu przepisal mi wlasnie gynazol, flumycon i dal mi z wlasnej szufladki feminelle vagi c, poza tym duzo jogurtow, mowil, ze grzybicy nie ma, tylko stan zapalny i to mi ma pomoc.... no i tera zaczynam szorowac kibelek domestosem, nie siadac u nikogo i na razie seks jest zabroniony przez jakies 2 tyg... zobaczymy efekty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marika85 Napisano Luty 7, 2009 aha wlasnie, bralam przez 3 dni flumycon i wczoraj wlalam w siebie gynazol, bardzo fajna sprawa, gdzies kolo srody mam ta feminelle wkladac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aSeJa Napisano Luty 25, 2009 Ja dzisiaj kupiłam GYNAZOL , ale muszę czekać aż skończy mi się okres. W sumie nie wiem czy nie można w czasie okresu , ale wolę nie . Ponoć mam grzybice , ale nie czuję żadnych objawów , poza białą wydzieliną... Nie swędzi mnie i nie piecze . Czy każda z was . która ma grzybice odczuwa swędzenie itp. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aSeJa Napisano Luty 25, 2009 A i jeszcze coś . Lekarz mi to przepisał bez żadnych dodatkowych badań , wymazów z pochwy itp. A jak czytam na różnych stronach to pisze np "Leczenie drożdżakowego zapalenia sromu i pochwy wywołanego przez Candida Albicans, potwierdzonego w badaniu mikroskopowym wymazu z pochwy. " Wy miałyście jakieś wymazy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miki2 Napisano Marzec 7, 2009 Dzis dopiero 3 dzien od aplikacji leku, ale czuje poprawe. Objawy ustapily... mam nadzieje, ze bedzie tak dalej:) JEsli tak - 100% poparcia dla Gynazolu w leczeniu grzybicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katrina14 Napisano Marzec 20, 2009 Ja zastosowałam 5 dni temu na noc,w nocy czułam wilgoć a rano ja wstałam i troche pochodzilam to mi to wyleciało,niewiem czy wszystko ale duzo tego było,wkurzyłam sie bo zmagam sie z tym wszystkim już długo i prawie nic niepomaga,a ten lek tyle pieniedzy i co poprostu sobie wyleciał i nie zadziała!?Nie kocham sie już z moim chłopakiem prawie miesiąc,masakra!pomóżcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lazi Napisano Maj 17, 2009 Drogie Panie, ja męczę się już w grzybicą rok, co jakieś trzy miesiące nawroty, idę do ginekologa, dostaję jakieś leki i spokój na jakiś czas, a potem od nowa. Trzy tygodnie poszłam do ginekologa, przepisał mi Gynazol właśnie, wszystko od razu zniknęło, nie było pieczenia, swędzenia dokuczliwego ani upławów, jednak po 3 tygodniach choróbsko wróciło ze zdwojoną siłą! Niestety do ginekologa idę dopiero w środę, więc się jeszcze muszę pomęczyć...ale już nie mogę... W każdym razie zakupiłam sobie tabletki lacibos femina oraz smaruję się kilka razy żelem clotrimazolum, żeby uśmierzyć trochę ten ból i swędzenie. Także ja po gynazolu niestety nie jestem zadowolona - 40 zł na marne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość riolka Napisano Maj 24, 2009 mi nie pomógł. możliwe ze nie trafił w chorobę ( wg mnie). zastosowanie beznadziejne, mial tam zostac a choc lezalam, wylal sie prawie cały. beznadzieja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kawusia87 Napisano Czerwiec 17, 2009 ja na razie mam trzeci dzien. Aplikowałam w pozycji stojącej i nic mi nie wyciekło ani odrobine. Może za płytko wsadzacie ten aplikator? mi wszedl cały praktycznie. I jest ok;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kredka.....ola Napisano Czerwiec 18, 2009 MAM REWELACYJNY SPOSÓB na wszystkie nasze dolegliwości. Też mam wszystkie objawy o których piszecie. Bardzo prozaiczna rzecz TRAN.....po latach męczarni wreszcie zapaliła mi się lampka w głowie, pewien laryngolog oglądając moje gardło stwierdził, że mam słabiutką śluzówkę i dla odżywienia kazał wlewać tran nosem. Dopiero niedawno przypomniałam sobie o tym i zdesperowana poszłam kupić tran. Jak czuję że coś zaczyna się dziać to natychmiast smaruję się tranem i trochę staram się wprowadzić do środka. Tran fantastycznie łagodzi wszystkie te stany. Pewnie, że po jakims czasie gdy mam stresujący dzień czy jestem bardziej przemęczona znowu powraca ale znowu działam tranem. Powiedziałam o tym kilku dziewczynom z tymi samymi problemami, są zachwycone. Spróbujcie, choć może na początku wyda się to żartem ale tyle lat już zyjecie w dyskomforcie, że chyba warto wypróbować. Tran kosztuje koło 30zł, najlepszy jest naturalny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lajtowa20 Napisano Lipiec 10, 2009 a czy Gynazol można dostać bez recepty??albo jakiekolwiek lekarstwo na grzyba??i czy grzybica musi swędzieć i piec??bo u mnie przez dzień zbiera sie śluz i podczas podcierania zbiera sie w taki fałdki...nie swędzi ani nie piecze...pomóżcie bo moja gin jest na urlopie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Lipiec 10, 2009 Wcale nie musisz mieć grzybicy, musiałby zobaczyć Cię lekarz. Jeśli Cię to niepokoi, po prostu umów się do innego. Co do Gynazolu - zdaje się, że jest tylko na receptę. Przyszło mi go stosować. Stosowanie niewygodne, aplikator wszedł prawie cały, a i tak większość kremu wydostała się ze mnie, choć zaaplikowałam go specjalnie przed spaniem, by się nie ruszać. Potem wypływał jeszcze kilka dni, pobrudził mi bieliznę (zostawił tłuste plamy), musiałam stosować wkładki - a przy ostrym zapaleniu była to dla mnie udręka... W ogóle nie pomógł, miała to być wielka rewelacja, nasłuchałam się u lekarza, jak wspaniale toto działa, ile pacjentek tym wyleczył. Leczyłam tę grzybicę kilka miesięcy, chodząc od lekarza do lekarza, wydając kasę na najdziwniejsze leki, trując się tabletkami. Nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach