Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Najpierw wielka akcja \"Rodzić po ludzku\" A teraz ? Cholera jasna ! Przeeeeesada! przeciez to się wyklucza wzajemnie :O jakiś profesorek kuzwa wie lepiej niż matka czy po cięciu zdecyduję się na kolejne dziecko czy nie ...... osbiscie wiele kobiet z mojego otoczenia prędzej decyduję się na powiekszenie rodziny po cesarce a niżeli po porodzie SN...(ale to tylko moje otoczenie ,nie generalizuję !) Jestesmy odpowiedzialne za przyrost naturalny. Niewiem dlaczego odczułam jakby ktoś nazwał mnie \"krową rozpłodową\":O Oprócz tego ,że urodziłam dziecko i kocham Je nad życie nadal pozostałam kobietą ! żoną i kochanką w jednym;) i realizuje inne plany ... Poczułam się dotknięta ! I oburzona na maksa !

Gość salomon
acha jak nie wiadomo o co chodzi chodzi o forse nie ma na to forsy i juz

wiem salomon :( ale tu jest jazda po najsilniejszym instynkcie .... ......macierzynskim .....i to mnie boli:(

Gość salomon
ty tez nie kupisz sobie mercedesa klasy s jak nie bedziesz miec na niego forsy onie nie maja funduszy i tak wymyslili za cc tzreba płacicc za leki i personelowi równiez nikt tego za darmo nie zrobi

Gość salomon
mnie tez boli ale......coz kasa NFZ jest pusta i to od dawna pzreciez niedawno zamykali szpitale onkologiczne dla dzieci

Gość zwiększy się tylko
ilośc łapówek i tyle, i szara strefa bedzie kwitła, a lekarze którzy na codzień będą przeciwnikami tego i owego, po godzinach pracy będą wyciągali łapy i będą zgadzac się na wszystko, hipokryzja i obłuda:P

Gość timbim
To ja już wolę jasne postawienie sprawy, znieczulenie kosztuje tyle i tyle, cc na życzenie tyle, a jak chcę zaoszczędzić to liczę na cud i fachowość lekarza i rodzę sn, a może jak zacznie się robić "gorąco" i lekarz stwierdzi że nie da rady to naruszy limit szpitala i mnie potnie za darmo ?

\"ty tez nie kupisz sobie mercedesa klasy s jak nie bedziesz miec na niego forsy onie nie maja funduszy i tak wymyslili za cc tzreba płacicc za leki i personelowi równiez nikt tego za darmo nie zrobi \" rodziłaś już ? chciałabyś rodzić ze świadomością zrobią nie zrobią cięcie w RAZIE POTRZEBY ?

\" salomon N aserio nie rozumiecie zasad finansowanie w sferze budzetowej ? skoro wszystko co maja daja ludziom a ludzie nie płaca podatków to kasa panstwa jest pusta zastanowcie die ile kosztuje pobyt w szpitalu i cc a le wy odprowadzacie podatkeow i zusu a ile bierzcie od panstwa \" Kobieto .. TY jestes chora psychicznie wiec nie udzielaj sie wiecej na forum w tematach o ktorych nie masz bladego pojecia Czego my nie rozumiemy ?..jakich zasad finansowania w sferze budzetowej ? ..wszystko co maja daja ludziom ..Kto nam daje wszystko ..Panstwo??? ..ludzie nie placa podatkow ..A kto kurwa płaci jak nie MY? ..z jakich pensji odprowadza sie na ZUS 40 % ? ..nie z naszych ? Nie bądż mądrzejsza niz Salomona Gacie .. Przestan pierdolic .. Napisz lepiej KTO ..za nasze pieniadze ..ustawil sie w Panstwie i KTO .. smieje sie ze zwyklych ludzi placacych podatki . KTO okrada jawnie ..Skarb Panstwa .. MY ??? ..kobiety w ciąży ? W Panstwie jedna afera za drugą ..a TY sie czepiłaś ciężarnych jak rzep psiej dupy .. TY jestes chora tak samo jak cala NASZA SLUZBA ZDROWIA !!! ..i inne Instytucje . Odwal sie wreszcie od kobiet w ciazy .. zwolnien lekarskich i innych podobnych wątkow .. ...a niech Cie .... i małe pieski też !!!!

Gość timbim
Żadna to tajemnica że naeży mieć swojego lekarza ze szpitala, najlepiej chodzić do niego na prywatne wizyty przez całą ciążę (bagatela 150 zeta za każdą) plus wpłacić 1500 zeta za opiekę podczas porodu....O kosztach na opłacenie pielęgniarek nie wspomnę.... Tak radzi mi rodzina, tylko, że mierzi mnie ten pomysł i nie daje żadnej gwarancji że jak zacznie się coś źle dziać lekarze w szpitalu sie mną odpowiednio zajmą ....

Gość brawo Saragossa
popieram!

Gość bibiloinka
I tak niby najlepszy szpital na Żeolaznej - za wszelką cenę zmuszali kobiety do naturalnego porodu i teraz jako jedyny szpital ma najwięcej pozwów sądowych o kalectwa dzieci w wyniku nieprawidłowego pordu. I to się nazywa szpital z medalem rodzić po ludzku !!! To chyba Rydzyk z bandą takich głupków jak Giertych oprzyznali ten medal. Nigdy w życiu na Zelaznej - niech dziecko bedzie nie żywe albo kaleką, aby tylko urodzić naturalnie. Chryste, to przecież cofamy się do średniowiecza.

Gość timbim
No oczywiście, też nie rozumiem tego całego szumu o kobitki na zwolnieniach....przecież każda swoje odpracowała i przynajmniej kilka lat płaciła składki na zus. Poza tym giglają mnie te całe szumne "akcje typu rodzić po ludzku".....Dużo krzyku a wystarczy poczytać o rankingach szpitali i od razu wychodzi prawda, że nie jest kolorowo. Niłatwo o znieczulenie, niełatwo o cc Dlaczego o cc jest taka dyskusja a nikt nie neguje potrzeby wykonywania innych operacji w szpitalu i nie koncentruje się tak przesadnie na problemie kosztów....Że niby po cc kobieta dłużej w szpitalu musi być itp, a po naturalnym porodzie idzie prosto do domu ? Dyskusja jest tylko dlatego że łątwiej wmówić nam że skoro jesteśmy stworzone do rodzenia dzieci, to musimy jakoś dać radę....to przecież oczywiste, takie naturalne....jakoś weszło to musi jakos wyjść.....A komfort ? po co komfort jak urodzi to po jakimś czasie zapomni o niepotrzebnym nacięciu, bólu.....komplikacjach....

Gość salomon
popierasz sarragose a w czym co madrego powiedziała ja ukradłam pieniadze ze szpitala wiesz ? ja ja j ja ja ja ja!!!!!! ty jestes chora i te małe pieski ....tobie tez

może i jest moda na wygodnictwo, ale ze mna jest inaczej. Ja kocham dzieci. Zawsze chciałam byc przedszkolanka i niewiele mi zreszta brakuje...jestem pedagogiem... Zawsze chciałam miec najmniej 2 dzieci... A cieszyła bym sie z trójki nawet,ale chciałabym dać tez dziecku to czego ja nie miałam jako dziecko. Chciałabym zeby moim dzieciom niczego nie brakowało. Dlatego narazie wstrzymujemy sie z męzem z decyzja o nastepnym dziecku...

Gość salomon
rozmwai,a z kobietami acha z tego co wiem nie jest w ciazy tak jak i ja

Gość salomon
nie czepiam sie ciezarnych ale rozmawiam

Gość po prostu oni proszą się
w tym rządzie zeby zrobić na nich nalot i wysadzić ich wszystkich w powietrze, normalnie szlag człowieka trafia jak czyta takie brednie, normalnie az się chce w rece wziąśc pałę bejsbolową i iść na Warszawkę i zrobic z nimi porzadek, chodzcie się zbierzemy kupą i wtedy zobaczymy kto bedzie mądrzejszy, takich gnoi trzeba tepić jak zarazę, kończcie waście i wstydu oszczędźcie, rzadzący hipokryci, i tak kiedys skończycie na śmietniku historii, mam nadzieję ze przyjda nowe rządy które was z tego rozliczą

Gość salomon
poproscie lekarza i pielegniarki aby zrobili cos za darmoche ciekawe czy sie zgodza jak im szpital za to nie zapłaci ani grosza

Gość salomon a ty kto jesteś
moze asystent Chazana?

Gość salomon
jestem matka ktora boi sie o dzieci jak reszta tu na forum

Gość salomon
ciekawa jestem czy robiłybyscie cos za co wam nie zapłacą

Gość salomon a ty kto jesteś
Wiesz dlaczego pytam? Bo wydaje mi się ze bronisz naszych rządzących:P

Gość co jeszcze wymyślą
może powinno się raczej pomyśleć czy nie można w służbie zdrowia zaoszczędzić na innych rzeczach, na przykład wprowadzić jakąś choćby niewielką opłatę za wizytę u przychodnianego lekarza, jeśli ktoś się wybiera do niego z byle gównem... jakby trzeba było zapłacić chociażby 5 zł, to by się jeden z drugim zastanowił, zanim by poszedł do przychodni bo go boli palec, a tak to masa forsy idzie na bezsensowne często wizyty, a po drugie nie byłoby takich kolejek i agresji w poczekalni, ale nie, lepiej uderzyć w ciężarną, która przeciez jest fizjologicznie uwarunkowana i jakoś sobie poradzi, niż zdenerwować siedzących w poczekalniach emerytów, którzy się w domu nudzą

Gość salomon
absolutnie nie!!!!ten rzad to POMYŁKA płakac mi sie chce ze jest tak a nie inaczej ze niky ale to nikt nie chce tego zmienic wszyscy patrza jak inni na gorze w rzadzie oszukuja i nikt tego nie gani a nawet robi to samo na dole jak wiec wyjsc z błednego koła? uwazam ze nie musi tak byc moze byc normalnie ale mentalnosc polaka jest taka a nie inna i trudno to zmienic tu kazdy uwaza ze mu sie nalezy !!!!!!!!!

Gość salomon
absolutnie nie!!!!ten rzad to POMYŁKA płakac mi sie chce ze jest tak a nie inaczej ze niky ale to nikt nie chce tego zmienic wszyscy patrza jak inni na gorze w rzadzie oszukuja i nikt tego nie gani a nawet robi to samo na dole jak wiec wyjsc z błednego koła? uwazam ze nie musi tak byc moze byc normalnie ale mentalnosc polaka jest taka a nie inna i trudno to zmienic tu kazdy uwaza ze mu sie nalezy !!!!!!!!!

Gość co jeszcze wymyślą
może powinno się raczej pomyśleć czy nie można w służbie zdrowia zaoszczędzić na innych rzeczach, na przykład wprowadzić jakąś choćby niewielką opłatę za wizytę u przychodnianego lekarza, jeśli ktoś się wybiera do niego z byle gównem... jakby trzeba było zapłacić chociażby 5 zł, to by się jeden z drugim zastanowił, zanim by poszedł do przychodni bo go boli palec, a tak to masa forsy idzie na bezsensowne często wizyty, a po drugie nie byłoby takich kolejek i agresji w poczekalni, ale nie, lepiej uderzyć w ciężarną, która przeciez jest fizjologicznie uwarunkowana i jakoś sobie poradzi, niż zdenerwować siedzących w poczekalniach emerytów, którzy się w domu nudzą

Gość salomon
powinno sie faktycznie podłozyc bombe pod sejm i rade ministrów brak słow na to co sie dzieje a oni jezdza w rzadowych autach z ciemnymi szybami aby nie było widac kto siedzi w foteliku bo za mały na fotel

Gość salomon
ja tez mysle ze powinna byc opłata aby babcie zajeły sie czyms innym jak za darmo to lezie czy musi czy nie za 5 zł by nie poszła z niczym to samo w szpitalach szpital karmi i dba a rodzinka rente bierze za dziadka ktory lezy zdrowy na oddziale to jest ok?