Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Gość co ty pleciesz

Gość co ty pleciesz
ja urodziłam 2 dzieci i zadnego mi nie udusili za duzo filmow sie naogladałas chyba

no tak nie pisze przeciez, ze wszystkie porody maja komplikacje... Pisze o tych ktore wymagają ingerencji skalpela:O a oni zwlekają, zeby zaoszczedzic ... bo o te chodzi w temacie... chyba wpadne potem, może Ci sie w koncu znudzi:O

I tu wchodzimy na temat stereotypów. Polak złodziej ... hehe, bezczelna jesteś ... I nie uogólniaj, bo nie każdy w łapy daje. Poza tym nie dziwię się, że jak ktoś DBA O ŻYCIE WŁASNEGO DZIECKA to jest lub będzie zdolny aby zapłacić za cc. Ale do macieżyństwa trzeba oczywiście dorosnąć i dojrzeć, czego niektórym najwyraźniej brakuje !!! Zamiast wytykać ludzi palcami, spójrz lepiej w lustro fulka zanim zaczniesz kogoś oczerniać i snuć jakieś dziwne \'poglądy\'. Zastanów się nad tym, jak byś postąpiła w sytuacji zagrożenia życia TWOJEGO DZIECKA. I wtedy udziel odpowiedzi. Pozdrawiam Cię \'wszystko o\' i życzę aby chore poglądy znieczulonych wieprzów nigdy nie weszły w życie OGÓŁU :)

Gość PŁATEK OWSIANY
DO WSZYSTKO O... to nieprawda ,że jesteś złodziejką.masz prawo decydować o sobie. W tym kraju traktuje się nas jak inkubatory a nie istoty żywe które mają prawo decydować o sobie.zgodzicie się ze mną???

ja urodziłam 2 dzieci i zadnego mi nie udusili za duzo filmow sie naogladałas chyba ___________ A ja znam uszkodzone dzieci - każdy pisze wg własnego doświadczenia.

sheenka, platek owsiany lillySna[e 🌼 Na pewno rozumiecie mnie w jakiś sposób, ... Przeciez to nie chodzi o Bog wie co, tylko o normalna, ludzką zyczliwą opieke w szpitalu.. o zainteresowanie personelu akcja porodowa, ... przecież żyjemy w \"cywilizowanym\" państwie i oczekujemy ludzkich gestów.. Pozdrawiam Was również i dziekuję za wsparcie...🌼

Gość ja chyba wolę CC na życzenie
Gdybym jeszcze miała pewność, że jak coś będzie nie tak, to od razu zrobią mi CC, to może zdecydowałabym się na SN, ale tak, nie mając tej pewności, nie będę ryzykować zdrowiem własnego dziecka. Nie rodzę przez CC dla siebie, robię to dla dziecka.

Gość nie rozumiem was
skoro tak bardzo sie boicie o swoje zycie to po co zachodzicie w ciaze ?????

Gość nie rozumiem was
"e uogólniaj, bo nie każdy w łapy daje" no tak ale wszystko o daje !!!!!!!! a to jest karalne !!!!!!!!!

do nie rozumiem was--------> tak, niestety nie wygralam w totka i nie stac mnie na porod w klinice za 8 tysiecy, także gdy bede lezala 20 godzin na lozku porodowym z bolami doprowadzajacymi mnie do utraty przytomności, a dziecko zacznie sie dusic.. to NAWET SIE NIE ZAWAHAM!!

Gość nie rozumiem was
20godzin masz zamiar rodzic??

znowu ktos zaczyna coś upraszczac.. widzisz zdarza sie ze kobieta rodzi nawet 40, nie wiedzialas?? :O Nie wszyscy rodza w 3h, Także jeśli bedzie tzreba dac w łape, zeby urodzic zdrowe dziecko..to trudno... jakby POLITYCY nie przywlaszzcali naszych pieniedzy, to nnie byloby takiej potzreby:) I mi tu nie wyjezdzac, ze łamie przepisy..bo zaraz pekne ze smiechu:P

Ja nie wiem, Ci ludzie czytać nie potrafią, czy interpretować tego co czytają. Normalnie ręce opadają. Czy Ty \'nie rozumiem was\' doczytałaś moją wypowiedź do końca albo wogóle ten topik od początku czy tylko się wcięłaś do rozmowy bo Ci się spodobało ... i zwróciłaś uwagę na \'dawanie łapówek\' Przecież nie chodzi o to, że idę dziś dać łapówkę żeby zaklepać sobie cc za pół roku !!! Chodzi o coś zupełnie innego. Ale jak doczytasz, to pogadamy. Społeczeństwo nam rośnie nie ma co. Niektórzy naprawdę z interpretacją czytanego tekstu mają ogromne problemy. Może jak już cofamy się do średniowiecza, to coponiektórych cofnąć trzeba do podstawówki ... :)

Hehe, no na to wygląda, bo włos się jerzy na głowie jak czytam niektóre wypowiedzi. Trzeba społeczeństwo dokształcać, bo za obecnego ministra edukacji jakoś postępu nie widać ;) Narazie zmykam, zajrzę jutro, zobaczymy co się w tym czasie nowego \'urodzi\'. Buziaczki

Gość PŁATEK OWSIANY
DO NIE ROZUMIM WAS... czy Ty w ohóle masz pojęcie o czym mówisz?moja mama rodziła mnie ponad 20 godz.,byłam dużym dzieckiem (4,5kg) i bardzo się męczyła,miała porozrywaną macicę itp. Powinna była mieć zrobioną cesarkę, ale też ją trzymali żeby urodziła sn. i wiesz co?urodziłą, ale z wielkim trudem w wielkich męczarniach,całe szczęście,że ja jestem cała i zdrowa.a urodziłam się z dużym krwiakiem na głowie z wysiłku , który na szczęście mi zszedł do pół roczku.

Gość nie rozumiem was
w "ohóle" mam pojecie o czym mowie bo miałam cc i zapewniam was ze to nie jest złoty srodek rodziłyscie juz sn czy cc? jesli nie to o czym chcecie dyskutowac?

Gość nie rozumiem was
wam wcale nie chodzi o dobro dziecka ale o ucieczke przed bolem wyjasniam ze to pozorna tylko ucieczka czasem bywa gorzej niz normalnie po porodzie sn

Gość PŁATEK OWSIANY
napisałam przez przypadek w ohóle zamiast w ogóle i nie czepiaj się złośnico! cofnij się do średniowiecza!skoro medycyna w dzisiejszych czasach jest tak rozwinięta to niby dlaczego nie możemy z tego korzystć? bo panom z rządu i Tobie się to nie podoba? a nawet jeśli cc ma być ucieczką przed bólem to co w tym złego? istnieje coś takiego jak tokofobia.

Gość nie rozumiem was
a kto mmowi ze nie mozecie? sama korzytsałam bo sie bałam bolu ale sie przeliczyłam

Gość skończcie już się żreć
między sobą, powinnyscie się wspierać w waszych prawach a nie jeszcze dolewac oliwy do ognia i przygryzac jedna drugiej, to ze tobie się nie podoba cesarka to wcale nie znaczy ze wszyscy maja myslec tak jak ty, pozatym w przypadku np. owiniecia pepowina albo grożącej zamartwicy czy choćby trwałego niedotlenienia, czy niewspółmierności porodowej znieczulenie nie pomoze ci uniknąć komplikacji czy nawet smierci dziecka przy porodzie, wiec przestań chrzanić, a pozatym mowa tutaj w topiku jest o cesarskim cięciu w ogóle a nie o cesarskim cięciu na życzenie, ręce opadają:o

Gość PŁATEK OWSIANY
masz racje,szkoda zdrowia.Koleżance jak widzę i tak się nie przetłumaczy.Grunt, że większość z nas na tym topiku jednak wie o co chodzi.

Gość PŁATEK OWSIANY
a jak! tu w końcu chodzi o nasze życie! nie pozwólmy by zrobiono z nas niewolnice! mamy prawo się buntować.Niby jest równouprawnienie, niby jest demokracja, a jednak kobiety traktuje się przedmiotowo.Mówią nam jak mamy żyć(stereotyp Matki Polki),a teraz nawet ile mamy mieć dzieci i jak je rodzić. I najlepsze, że na ten temat najwięcej do powiedzenia mają faceci których ten temat nie dotyczy i tak naprawdę guzik wiedzą .Potrafią się tylko wymądrzać i wymyślać coraz bardziej kretyńskie ustawy.A jak przez to ich oszczędzanie będzie się rodzić więcej chorych dzieci to kto wezmie za to odpowiedzialność? wtedy będą umywać ręce. i jeszcze śmią wygłaszać opinie, że niż demograficzny to wina kobiet!dajcie nam pracę (za więcej niż 800zł), obniżcie ceny mieszkań(kogo stać na mieszkanie za 300 tyś?!),róbcie coś w tym kierunku to może wtedy ludzie będą się decydować na dzieci.To nie sztuka zrobić dziecko-sztuka to dziecko utrzymać. trochę mnie poniosło, ale ten temat jest bardzo drażliwy:D pozdrawiam

Gość PŁATEK OWSIANY
WIEM ;D

Hej dziewuszki :) Widzę troszku z rana przycichło, nikt na nas JESZCZE ne krzyczy :) ?