Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbka 2007

W tym roku chciałabym zajść w ciąże!Zapraszam tegoroczne staraczki!

Polecane posty

dziewczyny, wiecie moze cos o progesteronie?? tzn. o jego bardzo malej ilosci... ja wiem, ze sa plamienia przed @, albo miedzy @ oraz to, ze jesli jest niski to nie pozwala na zagniezdzenie sie zarodka...

hej dziewczyny, ale Wam zazdroszcze...Ja tez bym bardzo chciala zajsc w ciaze, ale niestety moj facet nie pali sie do ojcostwa:( twierdzi, ze mamy jeszcze czas, ale przeciez wiadomo ze im jestesmy mlodsi tym lepiej dajemy sobie rade ze wszystkimi obowiazkami, ktorych przy malej dzidzi nie brakuje (przy wiekszej tez;) ). Pozatym on ma jedno dziecko z poprzedniego zwiazku, wiec moze dwojka dzieci w wieku 23 lat przeraza go za bardzo...Niemniej jednak nadal jestem na etapie przekonywania go :) ja chcialabym zajsc w ciaze w styczniu, zeby moc dumnie paradowac z brzuszkiem gdy juz bedzie cieplo;) no ale czas pokaze...jak na razie spodziewam sie na dniach zareczyn, wiec to juz jest jakis bodziec do staran:) pozatym mam problemy z tarczyca wiec to pewnie nie pojdzie tak gladko...Pozdrawiam Was :*

dziewczyny, czy u Was też jest tak sennie?? Ja sobie, sama z soboą dziś nie radzę

agawerka :) moze rzeczywiscie twoj przyszly narzeczony troche sie przerazil ...ale mam nadzieje, ze niedlugo wspolnie dojdziecie do decyzji, w wyniku ktorej pojawi sie na swiecie piekna dzidzia:) Moj maz, na poczatku nie spieszyl sie z ta decyzja, ale teraz, gdy juz wie, ze to nie takie hop-siup, to walczy dzielnie jak lew o nasza fasolke :D

aga29 - ja dzisiaj jestem pelna energii :) za to wczoraj mnie troche zmulilo :P Pogoda taka zmienna jest, raz chmurki, raz slonce - organizm nie nadaza...:)

ja wczoraj jeszcze jako tako funkcjonowałam, mimo, że wstałam o 4 rano..... ale dziś tragedia SPAC, SPAC, SPAC

krucha...ja wiem tylko tyle, ze niedomoga progesteronu nie pozwala utrzymac ciazy...i wcale nie trzeba plamic!!! moje okresy sa wrecz ksiazkowe nie mam zadnych plamien a mimo to mam za malo progesteronu i biore luteine!

bega, no bo wlasnie ja tez nie mam zadnych plamien i zastrzezen do @ tez nie...A jak dluga trwa taka kuracja luteiną??

tzn. jesli dobrze rozumiem, to mozna zajsc w ciaze, ale sie ja najprawdopodobniej poroni?? czyli przy niskim prog. mozliwe jest zajscie w ciaze, ale raczej ciezko bedzie ją utrzymać??

Gość aguszka25
jeżeli chodzi o progesteron,to on jest odpowiedzialny za owulacje ,wieć jeśli jest go za mało oznacza brak jajeczkowania czyli brak sznsy na ciąże,ale to jest w 100% wyleczalne,trzeba tylko troszke cierpliwości i na pewno sie uda:)

Gość aguszka25
prolaktyna jest odpwiedzialna za 3 faze cyklu i podtrzymanie ciąży

wiesz...nie mam pojecia, mysle ze to zalezy od wielu czynnikow od przypadlosci, ze sie tak wyraze, od stopnia \"choroby\" od indywidualnych cech organizmu i wreszcie od gina...nie wiem???? ja od swojej uslyszalam tylko tyle, ze jak juz bede w ciazy to tez bede brala luteine albo inne gowno na podtrzymanie...albo na wyregulowanie hormonkow jak kto woli... poki co w sobote ide do niej i moze juz czegos konkretnego sie dowiem (biore juz 2 tydzien luteine) zobaczymy co powie??? mam nadzieje, ze moja @ poczeka i nie nadejdzie wczesnie...bo pokrzyzuje mi plany1

Widze że topik się kręci :-) Wpiszę się i ja do tabelki żeby zwiększyć ilość krakowianek ;-) Nick ....... ....wiek...... ost@.........nast.@.....stara nka.......miejscowosc farbka 2007.....23........18.04.................................... .... .ślą skie Aga29............31........09.04........7.05............ ..............dolnośląskie aguszka25......25........02.04........1.05 .............................lubelskie validos27........27. w piątek.będzie 30.04............................kraków Malinka_w......29.........25.03.......23.04......nie liczę...............W-wa kruchaa.........26........17.04.........15.05..........7 ............centralna PL JaChceFasolke...24.......13.04........15.05.......ponad 2 lata.......Śląsk POKA............35...................................... ...5...............Kraków Moni76..........31..........14.04....................... ....................Gdańsk bega.............35............3.04.........28.04....... .15..............warszawa intima_30.....30(jeszcze;-) )...06.04.....???.........5..............Kraków

hmm, no to ciekawe co z moja owu???? jest skok tempki i testy owu +, moze mam wystarczajac ilosc prog. na owu, ale zbyt malą, żeby utrzymac ciaze?? tak czy inaczej ide do gina i zobaczymy co mi powie. A Wam 👄 bardzo dziekuje za info, bo wiem juz o co mam go pytac i bez odpowiednich wskazówek od niego nie wyjde :P

bo wiecie jacy czasami sa lekarz...wiedzą, ale nie powiedzą... i martw tu się sam, a czas leci :P

Gość aguszka25
jasne najlepiej zapytać sie o wszystko swojego lekarza ,po to oni są!ja ostatnio siedziałam chyba z godzine i go maglowałam:)dobry lekarz to już duzy sukces jezeli chodzi o starania i pomoc w tych sprawach.

ja idę własnie dziś do lekarza na 19 i będzie maglowanko :)

no pewnie, jutro rano zdam Wam relację z wizyty.... tym bardziej, że ten lekarz jest dla mnie nowym lekarzem, ale to w związku, ze zmianą miejsca zamieszkania

krucha...to ze testu owu wychodza pozytywnie to o niczym nie swiadczy...ja mam np w nadmiarze hormonu LH...i co z tego? jak do owu nie dochodzi bo pecherzyk nie peka i progesteronu za malo a za duzo androgenow itd itd.... ale podstawa to trafic na lekarza z normalnym podejsciem, ktory chce pomoc !!! wiem cos o tym...to moj 3 lekarza a wlasciwie pani ijest kapitalna!!!zobaczymy na ile skuteczna :P ale powaznei to ufam jej nawet nie wiem dlaczego...

tak begus, czytalam o tym ze testy owu + nie oznaczaja owu. ale tempka byla oki...jest skok i utrzymuje sie do dnia @, to mnie chyba troche uspokoilo:P ale jak widac nie do konca, bo ide na usg w tym tyg. wiec chyba juz bede wiedziec czy jest ta owu czy nie...bo zeswirowac mozna od tych domyslow :)

bega, a Ty masz od niedawna niski prog.? bo widze, ze masz dwojke dzieciaczkow :D wiec wczesniej chyba bylo wszystko oki?

czesc dziewczyny :-) moze niedlugo do was dolacze :-) na razie rozmawiamy z mezem na temat powiekszenia rodziny.... a jak na razie bede Was podczytywala :-) trzymam kciuki za Wasze owocne staranka. pozdrawiam

A ja zapisałam sie na 7 maja do lekarki (dobrze ze mam kolezanke ginekologa) wiec mam nadzieje ze sie ucieszy ze chce dzidziusia! sama juz kazała mi \"rodzic dzieci\" wiec przygotowań czas zacząć!