Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbka 2007

W tym roku chciałabym zajść w ciąże!Zapraszam tegoroczne staraczki!

Polecane posty

dzień dobry dziewczynki :) Niestety wczoraj nie udało mi się wejść na kafeterię, bo miałam problemy z netem. Przedwczoraj wieczorem byłam u doktora, zbadał, zrobić USG - wszystko jest w najlepszym porządeczku.... wyniki cytologii będę mieć prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Dziś rano byłam na badaniu krwi, zrobiłam wszystkie badania: toksoplazmozę, różyczkę, chlamyfidię (chyba tak :) ) i wszystkie hormony i coś tam jeszcze nie pamiętam... Generalnie wszystko pod kątem ewentualnej ciąży. No i od wczoraj biorę folik :)

czesc kochaniutkie :D super, ze jest nas dzisiaj wiecej, bo wczoraj cos kafe fixowało... janeczka, anatelka - 👄 fajnie, ze zajrzalyscie tutaj. bega - dzieki, chetnie do Was zagladne:D

aga29 to super ze wszystko jest w porzadku:) ja wybieram sie na wizyte jutro do gina, juz z wynikami hormonow, tylko martwie sie, bo gin zajmuje sie od jakiegos czasu tylko ciezaroweczkami (tak mi powiedzial-ale mnie przyjmie), wiec nie wiem czy powinnam isc akurat do niego...bo potrzebuje zrobic usg (jestem przed owu.) i zinterpretowac wyniki hormonow...Chyba mnie nie wyrzuci :P

Cześć staraczki!!! Co tam słychać?? Topik coś przysypia :P Ja bym chętnie posiedziała ale muszę sobie zapracować na tygodniowy urlop majowy i mam w pracy zamieszanie że HEJ :D Muszę Wam coś w tajemnicy powiedzieć ;) Nie przyszła do mnie jeszcze @ a dziś mój 33dc. Zrobiłam test we wtorek popołudniu i wynik negatywny.

Malinka_w trzymam kciuki. Nie daj sie tej @. Intima, ja też po 30-tce. mam tak jak Janeczka 35 latek. (Zresztą z janeczką znamy sie swietnie z innego topiku). Rzeczywiście zawsze raźniej jak ktoś jest w podobnym wieku. JaChęFasolke O owulację z PCO rzeczywiscie dość trudno, ale nie jest to niemozliwe. Zobaczysz jeszcze bedziesz sie ciszyć maleństwem. Ja pierwsze dziecko urodziałm bez żadnego wspomagania. (No prawie ;)). Drugi raz też udalo mi sie zajść, choć potoczyło sie to wszystko dość dramatycznie. Ale mam nadzieje, ze skoro udało mi sie zajść, to jeszcze bedę mogła cieszyć się z dwóch kresek na teście. A czy Ty już korzystałaś z porad jakiegos lekarza, czy dopiero zaczynasz?

witajcie dziewczyny, mam jakieś problemy z netem w pracy :) ale jeszcze dziś do 17, jutro do 14 i wracam do domku :) a później cały tydzień WOLNY :):):):):):)

antella tak już trafiłam na (moim zdaniem) dobrego fachowca, byłam w szpitalu na badaniach i usg potwierdziło PCOS ale czekam do środy na wyniki hormonów które mają zawazyć na ostatecznej diagnozie... więc siedze jak na szpilkach i już nie umiem się doczekać środy... mam nadzieje ze gin nie wyjedzie na długi majowy weekend i nie będe musiała czekać do następnej środy :-(

antella ja tez mam pco...wiem o tym od miesiaca :( mam 2 chlopaqkow wspanialych i tez 35 lat!!! tylko, ze4 wczesniej zachodzilam w ciaze za 1 razem i nikt mi nigdy nie powiedzial o pco, wie4c to nowosc u mnie>??? jachcefasolke...ja tez mam tak jak ty, jajeczko nie peka i robia sie torbiele..od prawie dwoch tygodni jestem na lekach + biore luteine!! w sobote ide do lekarza mam nadzieje, ze w tym miesiacy powroce do staran...juz 14 cykl mija ale przynajmniej wiem gdzie lezy przyczyna....

Czesc dziewczynki :):):) Nie było mnie długo bo miałam kupe roboty ;) Ciesze sie ze topik sobie rosnie :):):) Zapraszam inne staraczki również :):):)

Widze ze dziewczynki sobie juz spia albo ostro sie staraja ;) i bardzo dobrzeeee, czekamy na efekty :D:D:D Dobranoc 😴

Bylam jednak wczoraj u gina i robilam usg. Wszystko wyglada niezle, przynajmniej na obrazku :P Macica ok., w jednym jajniku pecherzyk glowny, narazie ma 17 mm (moj 9 dc) i czekam na ciag dalszy..peknie czy nie za parę dni...Gin zerknal na hormony, ale nic mi nie przepisal na niski progest. - nie wiem dlaczego...(ale jednak przyznal ze jest niski). Dziewczyny powiedzcie mi czy, jesli pecherzyk nie peka i robia sie torbielki, to bedzie to widac na usg (tzn. jakies slady po nich...)???

kruucha ja jestem jeszcze za mało wyedukowana w tym temacie więc Ci nie pomogę, ale z pewnością któraś z dziewczyn da Ci odpowiedź :)

witaj intima:D ja tez dzisiaj jakas radosna jestem 🌻 moze dlatego, ze piatek, moze, ze sloneczko,a moze tez cos o czym nawet nie mam pojecia :P

Czesc Kochane staraczki, witam was w ten przepiękny dzionek 🌻 Nie było mnie tu długo..........więc witam nowe staraczki ❤️ To o czym dzis porozmawiamy ??????????

Chcę Wam tylko powiedzieć ze prawdopodobnie mam PCO :(:(:( nie jest to jeszcze potwierdzone w 100 % ale juz niedługo sie wyjaśni :(:(:( Bardzo mnie to smuci bo przez to dziadostwo nie moge począc mojego szczęścia 😭

farbka nie martw się!! Pokonamy to dziadostwo!! Ja też dowiedziałam się niedawno ale czytałam o tym schorzeniu długo i jeśli gin dobierze Ci odpowiedznie leki to może się udać nawet w 1 cyklu brania leków :-) A co do torbiela to widać je na usg oczywiście... i jeśli sam się nie wchłania to wtedy albo lekami się go zbija albo w ostateczności jeśli leki nie pomagają hirurgicznie... A mnie coś ćmi w lewym jajniku...hmmm a może sobie to wmawiam... na wszelki wypadek wczoraj były przytulańska hehe

Gość MMMMMarta
Ja też chce w tym roku jednak jak przekonać faceta? Mam już prawie 23 latka i chce już dziecka. On ma inne zdanie:(

jachcefasolke- wielkie dzieki 👄 jesli torbiel sam sie wchlania, to nie ma po nim sladu na usg w nastepnym cyklu?? farbka - uszy do gory!! dobry specjalista na pewno pomoze!!

Mmmmmarta, mysle,ze nic na sile!!!! nie powinno sie \"namawiac i zmuszac\" nikogo, trzeba tego chciec razem...tak mi sie przynajmniej wydaje. Prawda, ze moze dzidzius moze \"pomoc\" zmienic nastawienie,(jak sie juz pojawi na swiecie), ale co wtedy - jesli jednak nie bedzie tak do konca chciany przez obie osoby... Moze powinniscie duzo o tym rozmawiac, sprobuj mu powiedziec jak bardzo tego pragniesz:)