Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tabaluga

Wasz pierwsza jazda na kursie prawka

Polecane posty

Gość po egzaminie
Upa upa - się zdenerwowała:( :)

Gość Upa upa
ciupaga widzisz oni nie rozumieją dalej, tłumaczysz i kurwa nic! Przedszkolak by zakumał :D

Gość do Upy upy
mi nie chodzi o wcisniecie samego sprzegła...tylko o spzregło i hamulec-wiec wtedy chyba sie zatrzyma co?

Gość ha ha ha ....................
chcecie sztucznie podtrzymać temat?

Gość Upa upa
A jak tu się nie zdenerwować jak ludzie są tępi normalnie jak nie wiem! Taaa wcisniesz razem hamulec ze sprzęgłem i nagle stoisz w jednej sekundzie:) Cześć:D

Gość po egzaminie
no jeśli sprzeglo i hamulec to pewnie się zatrzyma:):) w końcu musi byc jakiś sposób na zatrzymanie:)

nigdy nie pojmiesz czytajac na forum, jak sama ie wsiadziesz i raz, drugi zgasisz auto na skrzyzowaniu, potrabia na ciebie, powrzeszcza, czasem fucka pokaza i nauczysz sie :P

Gość Upa upa
ha ha ha no co Ty oni są tak puści nie widzisz? Mają problem nie widzisz?

Gość Upa upa
No właśnie widać, że nigdy nie siedzieli za kółkiem, makabra ludziska makabra!!!!

Gość do po egzaminie
bo to jedyna osoba ktora potrafi cis wytłumaczyc-''tak-wciskamy sprzęgło do końca w końcowej fazie hamowania aby auto nie zgasło''- ale chodzi o zwolnienie auta tylko, czy całkowitego zatrzymania auta?(chodzi o ta koncowa faze zatrzymania, co mam rozumiec przez to koncowa faze hamowania...tylko zwolnienie czy zatrzymanie całkowite?

ja myślę .że robienie z siebie idioty................to dla niektórych sens zycia..................

Gość po egzaminie
auto można oczywiście zatrzymac samym hamulcem:) ale żeby nie zgasło trzeba użyc sprzęgła:) albo kupic sobie najlepiej autko z automatyczną skrzynią biegów:)

moim zdaniem jezeli ktos intuicyjnie nie potrafi operowac sprzeglem, hamulcem, gazem i biegami - nie powinien nigdy zasiadac za kierownice :O

Gość Upa upa
do po egzaminie Ty chyba jaja sobie robisz? Kurwa skoro pisze, że chodzi o zatrzymanie się, końcową fazę ZATRZYMYWANIA SIę a Ty pytasz, czy chodzi o zatrzymanie czy zwolnienie? Pierdolnij sobie w łeb debilu!

albo jeździc rowerem

Gość po egzaminie
jeśli chcesz tylko zwolnic prędkośc np z 60 do 40 czy 30 - to używasz samego hamulca do zwolnienia prędkości, jesli ta prędkośc u mnie spada do poniżej 20 - to ja wtedy wciskam sprzęgło aby mi auto nie zgasło

Gość akaska
Ło matko :o Gotuje sie we mnie! Ale nie chce mi sie juz tlumaczyc...

Gość Upa upa
po egzaminie to źle robisz, nie powiedział Ci instruktor? Nie ucz tak ludzi bo tak nie wolno... Po co je wciskasz, jak ma Ci zgasnąć w czasie jazdy? Wcoskasz jak już prawie stoisz.

Gość po egzaminie
zatrzymanie auta a zmniejszenie prędkości -to duża róznica

Gość po egzaminie
no tak - masz rację - jak prawie stoję,czyli jak mi licznik wskazuje dużo poniżej 20

Gość do po egzaminie
''jesli ta prędkośc u mnie spada do poniżej 20 - to ja wtedy wciskam sprzęgło aby mi auto nie zgasło''- no własnie o to mi chodziło,..wciskasz spzregło aby auto nie zgasło jak zwalniasz tylko , a nie chcesz sie zatrzymac, prawda?

Gość Upa upa
Zresztą tutaj była juz o tym mowa bo przecież czytałam, ja kiedyś na poczatku wciskałam pare metrów przed skrzyżowaniem i instruktor zwracał mi uwagę, nie wolno tak szybko!

Gość po egzaminie
bo instruktorzy też różnie uczą. Jeden z nich uczył ,że rusza sie z gazem a drugi,że poprzez delikatne popuszczanie sprzęgła i dopiero gaz. Nawet na forum "prawo jazdy" w necie nie jest ta kwestia wyjasniona - która metoda prawidłowa

Gość do po egzaminie
czy przed kazdym skrzyzowaniem jak dojedzamy juz , to redukujemy bieg na 2 , potem dojedzamy i hamujemy samym hamulcem,i potem zawsze na kazdym skrzyzowaniu dodatkowo wciskamy sprzegło?

Gość Upa upa
Bo obydwie są prawidłowe, ale sprzęgło w ostatniej fazie hamowania zawsze używa się na samym końcu naprawdę na końcu, bo sprzęgło się spieprzy.

Gość akaska
Upa upa, hmm, wiesz, nie podchodz tak bezkrytycznie do stwierdzen swojego instruktora. Moj samochod jest taki, ze jak jade okolo 15km/h to juz musze jechac na polsprzegle, zeby mi auto nie zgaslo. Zalezy od samochodu, zalezy od instruktora. Mnie uczyli, zeby przy malych predkosciach, jak jade na wolnej dwojeczce dorzucac zapobiegawczo sprzeglo. A moj instruktor tez byl najmadrzejszy na swiecie! ;)

Gość Upa upa
Było pisane, że przed każdym. Idę stąd bo jebnę na zawał:o

Gość po egzaminie
przed skrzyżowaniem-jeśli masz zamiar skręcic w lewo lub w prawo - nalezy zredukowac bieg do 2, bo wchodzisz w zakręt z małą prędkością. Do redukcji biegu używasz sprzęgła oczywiście. Ja wchodze w zakręt bez sprzęgła - ale moze są inne szkoły

Gość Upa upa
Chwila chwila, mnie nie uczył tak tylko jeden instruktor tylko kilku i ludzie, którzy jeżdża kupe lat. Rozumiesz, że sprzęgło psuje się. 15 a 20 to duża różnica. Nara.

Gość do po egzaminie
dziekuje:)