Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tabaluga

Wasz pierwsza jazda na kursie prawka

Polecane posty

Kur...nie wytrzymam! Kobieto wez poczytaj dobrze!!! Sprzeglo do zatrzymania wciskasz jak juz auto prawie stoi! O tym wszedzie pisalam!!! Chyba nie pojde spac, bo krew mnie zaleje!

Gość po egzaminie
pisze to samo co Kołysanka - może innymi słowami:) Kołysanka Wam wyjaśnia,że aby auto nie zgasło, tuż przed zatrzymaniem,trzymając nogę na hamulcu delikatnie,należy też trzymac sprzęgło.

Nie rozumiesz prostych rzeczy? Kazdy tu pisze, ze hamujesz najpierw hamulcem, a na koncu dociskasz sprzeglo jesli chcesz sie zatrzymac! CZYTAJ DOBRZE i lepiej daj juz sobie spokoj, bo tylko naprawde zaczynasz sie osmieszac.

Gość a co by było
kołysanka cały czas pisała ze tylko hamulcem zwalniamy i przy zwalnianiu nie uzywamy sprzegła!ze sprzegło słuzy tylko do ruszania, zmiany biegów i jak chcemy sie zatrzymac

Gość po egzaminie
poza tym - najlepiej potrenujcie to z instruktorem, ale bezpieczniej na placu manewrowym - rozpędź wtedy nieco samochód (bo plac ograniczony) i zatrzymaj samym hamulcem - na bank auto zgasnie:)

No wlasnie! Widac niekazdy rozumie, bo wreszcie sensownie napisalas, a pytania zadajesz durne.

po egzaminie - instruktor nie da robic takich chorych manewrow, bo to tylko szkodzi jesli chodzi o auto.

Gość po egzaminie
no bo zwalniamy hamulcem albo silnikiem . przeciez to proste:)

Gość Upa upa
Dziewczyny dajcie sobie spokój z tym wyjaśnianiem, bo jak ktoś jest tępy to nigdy nie zrozumie, a tylko nawkurwia człowieka.

Gość Upa upa
Chyba ja tu zacznę jeszcze pomagać i zrobie porządek z tymi mądrzejszymi od kierowców;)

Gość a co by było
no własnie ...Nie rozumiesz prostych rzeczy? Kazdy tu pisze, ze hamujesz najpierw hamulcem, a na koncu dociskasz sprzeglo jesli chcesz sie zatrzymac!...rozumiem, ze jesli chce sie zatrzymac to dociskam sprzęgło, ale nick Upa upa piszacy powyzej smieje sie z tego ze ..a tylko hamulcem zwalniamy.Bo jesli i sprzęgło i hamulec to auto nam stanie ha ha- to post Upy upy

Gość akaska
Kołysanka, normalnie Cię podziwiam, że wytrzymujesz nerwowo i tlumaczysz jej dalej :D

Gość po egzaminie
zapraszamny do dyskusji:):)

Gość Upa upa
Nie dziewczynko śmieję się z całego postu Twojego, bo auto Ci w zyciu od sprzęgła nie stanie choćbyś się zesrała;)

Gość a co by było
Upa upa a tylko hamulcem zwalniamy.Bo jesli i sprzęgło i hamulec to auto nam stanie - ha ha stanie, kto Cię jeździć uczy? sami piszecie ze tylko hamulcem zwalniamy,z do zatrzymania uzywamy i hamulca i sprzęgła...wiec nie rozumiem z czego Upa upa sie smieje?!

Upa upa juz napisala, ze smieje sie z tego, ze auto Ci stanie ze sprzeglem i hamulcem:P Nie wierze, ze nie rozumiesz:P

Gość a co by było
do Upu upy- dziwisz sie ze napisalem ze auto sie zatrzyma jesli wcisniemy i hamulec i sprzęgło? to jak ty robisz jak chcesz zatrzymac auto???bo ja wciskam i sprzegło i hamulec jak chce sie zatrzymac!

Gość po egzaminie
a co by było -> czy Ty w ogóle kierowałas kiedyś autem???

Skoro wciskasz na raz to dziwie sie, ze instruktor Cie jeszcze nie opieprzyl. jak chcesz sie zatrzymac zwalniasz hamulcem dotaz az auto ledwo sie toczy i dopiero wciskasz sprzeglo na koncu - PROSTE JAK... Dobranoc, bo nie mam juz sily.

Gość akaska
Cholera, moze inaczej. 1) Po co jest sprzeglo? Otoz to takie cudo, po nacisnieciu ktorego "odlaczasz" silnik od skrzyni biegow. 2) Po co jest hamulec? Hamulec hamuje! :D Wnioski: 1- Sprzeglo nie hamuje! Uzywasz sprzegla do hamowania tylko po to, aby odlaczyc silnik od skrzyni biegow, bo przy malej predkosci, czyli malych obrotach, samochod na biegu ci zgasnie, a jak juz silnik nie bedzie wspolgral z biegiem (dzieki wcisnieciu sprzegla) - samochod nie zgasnie. Klarowniej nie umiem ;)

Gość Upa upa
Zresztą ja dojeżdżam na luzie do skrzyżowań, paliwa mniej marnuję wtedy nie muszę sprzęgła w ogóle wciskac, ale to jeszcze nie na Twój poziom jazda.

Gość o matko juz nie moge
Jezeli założmy jedziesz autostradą - i chcesz przyhamować to naciskasz hamulec , jeżeli chcesz sie zatrzymać żeby auto stało to wciskasz sprzęgło i hamulec !!!!!!!!!!! ło matko mam 16 lat i juz to wiem

Gość Upa upa
akaska ona nie zrozumie tego i będzie następne pytanie zaraz.

Gość Upa upa

Gość Upa upa

Gość a co by było
nic takiego nie napisałam ze auto mi od samego sprzegła stanie! owszem stanie od samego sprzegła , ale jak jezdzimy na placu na półsprzegle to wtedy stanie!

Gość po egzaminie
u mnie się cos zacięło:(