Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tabaluga

Wasz pierwsza jazda na kursie prawka

Polecane posty

Gość a co by było
jak nic? no chyba samochod zatrzymałby sie, skoro do zatrzymania słuzy sprzegło i hamulec a do hamowania sam hamulec to w takim wypadku samochod powinien sie zatrzymac, prawda?

\"a co by było jesli przy zwalnianiu a nie zatrzymaniu zamiast samego hamulca nacisnełoby sie i sprzegło?\" Spojrz na to co napisalas, co by bylo gdyby przy zwalnianiu, wiec odpowiedzialam, ze nic zwalnialoby auto tak samo jak i z samym hamulcem...

Gość a co by było
przeciez napisałaś wcześniej ze hamulec i sprzegło = zatrzymanie, a sam hamulec=hamowanie tylko

Gość a co by było
twoja odpowiedz powinna brzmieć ze w takiej sytuacji samochod zatrzymałby się :)

Nie, nie powinna tak brzmiec, gdyz napisalas, co by bylo w przypadku zwalniania, a nie zatrzymywania sie, wiec odpowiedz jest prosta - nic by sie nie stalo :P

Gość a co by było
no ale przecież nie zwalniamy za pomocą sprzęgła i hamulca!w takim przypadku samochodł by się zatrzymał,a zwolnił gdyby sam hamulec był uzyty!

Gość a co by było
Wyrażnie napisane...."a co by było jesli przy zwalnianiu a nie zatrzymaniu zamiast samego hamulca nacisnełoby sie i sprzegło?" pisze jak byk, ze chcemy zwolnić i przez pomyłkę zamiast hamulca samego wciskamy i hamulec i sprzęgło, więc logiczne ze samochód zatrzymałby się!

Mylisz sie. Czy uzyjesz sprzegla i hamulca czy samego hamulca auto zwolni az do zatrzymania, tylko w jednym przypadku zgasnie a w drugim nie. Ja Ci odpowiedzialam konkretnie na Twoje pytanie. Moglas zadac je precyzyjniej. W pytaniu chodzilo Ci konkretnie o zwolnienie ze sprzeglem i hamulcem a nie o zatrzymanie. Napisalam, ze nic sie nie stanie, bo auto tak samo zareaguje na zwolnienie ze sprzeglem i hamulcem tak jak z samym hamulcem rozumiesz? Skonczmy juz te dyskusje bo do niczego ona nie prowadzi.

haha nie!!! Jak moze przy zwalnianiu auto sie zatrzymc tylko dlatego, ze uzylas dodatkowo sprzegla? A co z samym hamulcem sie nie zatrzyma tak? Zastanow sie co piszesz i lepiej juz naprawde skoncz, bo troche jest smieszne juz teraz t co napisalas.

Gość a co by było
Sprzęgło i hamulec słuzy do zatrzymania a nie zwalniania, do zwalniania słuzy sam hamulec

Gość a co by było
Tylko jest taka roznica ze z uzyciem spzregła i hamulca auto oczywiscie zwolni, ale też i się zatrzyma po chwili, a przy samym hamulcu, tylko zwolni!!

Kurde cierpliwosc mi siada. Co z tego, ze sluszy, chyba pytasz co by sie stalo, wie cpowtarzam nic by sie nie stalo!!! Auto tak samo zareaguje tyle, ze zgasnie bez sprzegla, a ze sprzegem nie. naprawde nie rozumiem co w tym skomplikowanego:o

Co Ty za glupoty tu wypisujesz? A co przed chwila czytalas o ekstremalnych sytuacjach chociazby? Nie wprowadzaj innych czytajacych w blad. jak moze tylko zwolnic auto przy samym hamulcu i sie nie zatrzymac?:O Smieszne.

Gość Upa upa
a co by bylo - idź się połóż spać bo to co tu piszesz jest po prostu straszne ;) Rusz mózgownicą troche albo zrezygnuj z prawa jazdy bo ludzi pozabijasz:P:P:P

Gość a co by było
Piszesz ze jak moze przy zwalnianiu auto sie zatrzymc tylko dlatego, ze uzylas dodatkowo sprzegla? haha dobre,sama pzrekonywałas ludzi ze auto zatrzymuje sie jak wcisniesz sprzegło i hamulec , a teraz sie dziwisz , ze jak moze przy zwalnianiu auto sie zatrzymc tylko dlatego, ze uzylas dodatkowo sprzegla? haha dobre

Gość po egzaminie
Kołysanka dobrze Wam wyjaśnia - tylko Wy ciągle się gubicie z tym sprzęgłem i hamulcem. Czytajcie uważnie;)

Dziewczyno Ty nie rozumiesz co sie do Ciebie pisze w ogole... Przeciez Ty piszesz takie bzdury. ze szok... Twoim zdaniem auto nie zatrzyma sie z samym hamulcem, ale ze sprzeglem i hamulcem tak...:o POWTARZAM AUTOZATRZYMA SIE I TAK I TAK A TO ZE UZYJESZ DODATKOWO SPRZEGLA NIE SPOWODUJE ZATRZYMANIA SIE AUTA TYLKODLATEGO ZE GO UZYLAS BO JAK NIE UZYJESZ TEZ SIE ZATRZYMA. Jeszcze raz: czytaj ze zrozumieniem!!!

Gość po egzaminie
auta nie zatrzymasz samym sprzęgłem kobieto!!! do tego służy hamulec. Sprzęgło ma zapobiec zgaśnięciu auta gdy obroty silnika będą niskie-tuż przed zatrzmaniem

Gość a co by było
Zapamietaj samochodu nie zwalniamy za pomoca sprzegła i hamulca, bo wtedy nam stanie,jesli chcemy tylko zwolnic, to sam hamulec! jeszcze nie słyszałem aby auto zwalniało i sie nie zatrzymało jak uzyjemy i sprzęgła i hamulca

Gość po egzaminie
Kołysanka 3masz sie dzielnie:) "Zapamietaj samochodu nie zwalniamy za pomoca sprzegła i hamulca, bo wtedy nam stanie" - nieprawda - jeśli naciśniesz delikatnie hamulec i zapobiegawczo sprzęgło - to auto nie stanie "jesli chcemy tylko zwolnic, to sam hamulec!" - to możemy nie używac nawet hamulca, gdyż wtedy można hamowac silnikiem Łomatko - ja na instruktora bym sie nie nadała:)

Gość a co by było
chyba sie nie rozumiemy, mi nie chodziło o to ze nie mozna zatrzymac sie samym hamulcem, bo mozna i ja o tym wiem.Mi chodziło o to ze,,,byc moze nie zrozumiałam cie,,,nie zwalaniamy samochodu za pomocą sprzegła i hamulca, a tylko hamulcem zwalniamy.Bo jesli i sprzęgło i hamulec to auto nam stanie

Gość a co by było
a jak sie hamuje silnikiem- ?

Gość Upa upa
a tylko hamulcem zwalniamy.Bo jesli i sprzęgło i hamulec to auto nam stanie - ha ha stanie, kto Cię jeździć uczy?:P

Gość po egzaminie
nie stanie!! jeśli zwalniam prędkośc i zmieniam bieg na 2 i dalej jadę aby jeszczę bardziej auto zwalniało - wówczas dociskam delikatnie hamulec, zapobiegawczo sprzęgło i auto jedzie dalej - pod moją kontorlą, dopóki nie zatrzymam go samym hamulcem!!

OOO jeszcze jedno. Jak hamujesz sobie i wcisniesz sprzeglo bo musisz zmienic bieg to co auto Ci stanie i biegu nie zmienisz? Dobre... Dobranoc, po egzaminie walcz dzielnie:)

Gość a co by było
do przed egzaminem........ piszesz tak-jeśli naciśniesz delikatnie hamulec i zapobiegawczo sprzęgło - to auto nie stanie a kołysanka cały czas udawadniała ze sprzęgła i hamulca uzywamy tylko jesli chcemy auto zatrzymac,a do zwolnienia tylko sam hamulec a ty piszesz co innego

Gość po egzaminie
hamowanie silnikiem to nic innego jak po prostu zdjęcie nogi z gazu, auto bez przyspieszenia samo zwalnia