Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Balbinka-2 Lola u

Po stracie- staranka i ciąża

Polecane posty

Agula a co u Was słychac, jak zdrówko? Piszcie laski bo smutno tak tutaj sie jakos zrobiło, moze juz niebawem ożywie Was... ;)

Agula a co u Was słychac, jak zdrówko? Piszcie laski bo smutno tak tutaj sie jakos zrobiło, moze juz niebawem ożywie Was... ;)

Hejka! troszkę z braku czasu nie pisałam :) W niedzielę była pierwsza rocznica śmierci teścia i trzeba było coś zorganizować. Damianek ogólnie to mały rozrabiaka się zrobił :( No i uparciuch :( Czyli co chwilę słychać ryk :( Teściowa nie lubi jak on płacze i najchętniej od razu by go głaskała i wszystko zrobiła żeby się uspokoił a ja tylko mówię, że on musi i go zostawiam! Jak jest uparty to niech się wypłacze!!! A poza tym żadne dziecko nie wychowało się bez płaczu tym bardziej jak wiem, że się nie uderzył a tylko jest uparty! Dziś na szczęście jadę do mamy ale niestety chyba jutro wracam :( bo mam w tamtych stronach wizytę u kardiologa jutro :( Tak ogólnie myślałam, że wczoraj nie zasnę :( byłam chyba zmęczona dniem i serce mi tak pykało, że nie mogłam zasnąć :( A jak już w końcu zasypiałam to młody się budził :( więc ja go do nas i dalej czuwa żebyśmy mu nic nie zrobili :( w połowie nocy Damian trafił do swojego wyra a ja dalej próbować spać i jak ww końcu zasnęłam to po chwili budzik :( teraz mam worki pod oczami i nadal chce mi się spać :(

hejka:) My nadal stoimy w miejscu jeżeli chodzi o Wiki:( posiewu jeszcze nie robilismy bo czekamy az wyleczy się z jednego, musimy miec wiarygodne wyniki tego badania a nie znowu sie zamartwiac:( Kape Wiki w nadmanganianie potasu na ta bakterie i jakos nam nawet to niezle idzie, siada mi w misce(bo w wannie nie siada - nie wiem dlaczego nie chce:)) i jest ok:)zreszta tak kazała nam pani doktor:) a tak oprócz tego to Wiki juz gada jak najeta tzn po słowie do słowa i wszystko wiadomo o co jej chodzi:) a teraz sie nauczyła i mowi mamusiu prosie:) albo tatusiu prosie:D no i duuuuużo słów juz zna ale nie bede ich tu wypisywać bo do jutra by mi zeszło:D np na babe jage mówi baga (u rodziców mamy taką babe jage od stołu wiejskiego). mnie wczoraj tez złapal bolak w klatce piersiowej ze obiadu wkoncu nie dojadłam bo reką nie mogłam ruszyć, taki kłujący ból no ale mojej tesciowej diagnoza brzmiała ze to od kręgosłupa:)maz mnie ustawił i przeszło:) to narazie tyle:) musze połozyc spać Wiki:)

hej:) ja zmieniam wiek Wiki bo ostatnio mi się zapomniało:D Nick........dł.cyklu.......następna @....... starania od...miejscowość ......................................................... ......................... Nick......................data straty.........................tydzień ciązy Agula2121................6.03.2007...................... ...........7 tc Mika23...............18.02.06...01.01.2007.............. 10tc;10tc gawit_79............10.03.06 i 23.03.07..................10tc, 11tc malawronka.............18.07.2006....................... ..........9tc Agatha2007.............24.04.2007....................... .......6/7tc Marghi...............02.09.2006...22.05.2007............ ...7tc,7tc lola u.....................17.04.2006............................ ....12tc megi1982..........03.2003...03.2006,03.2006............. .ok.10tc lida74................30.01.2004, 14.02.2007..............28tc,10tc kamika_25.............16.10.2007........................ .........11tc Justynka27...29.05.02,08.02.06,31.03.08,18.09.08.....8tc ,10tc, 16tc,9tc Madusia3...............26.06.06......................... ............20tc kamila220579............16.02.09........................ ........ .....12tc ZACIĄŻONE Nick......tydzień ciąży.....t. porodu......dł. starania ....miejscowość kamila220579...5tc..............16.03.2010......2cykle ......Aachen..... Justynka27...23tc...........22.02.2010.....za pierwszym podejściem..toruń MAMUSIE Nick.........data narodzin maleństwa...imię maleństwa.......wiek Lida.................08.06.2005............... Borys............. 3l 6m Balbinka............02.10.2007............... Michał..............2l 1m... Meggi...............04.03.2008................Antoś.... . ................... Lida.................11.04.2008............... Aleksander....8m(wczoraj!) Agula2121..........15.06.2008................Wiktoria... ...1r.9m-cy.. Lola-u...............23.06.2008...............Julia..... .......1r.2tyg..... Agatha..............01.07.2008..............Gabriel..... .....1r.8m-cy.... Dorcia.............. 01.07.2008...............Izabella........1r.2tyg..... Marghi............. .08.07.2008...............Jakub..........1r........... Mika23..............10.09.2008................Maja...... ................... Kamika25........... 22.10.2008...........Damian............1r 4 m.. kamila220579............................................ .................... madzik255...13.10.2009.................zuzia............ 4msc malawronka....14.11.2009...............Filipek.......... 2,5 miesiaca DANE NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL ...............nr. gg Balbinka-2......Ania......23.10. 79.....balbinka2@tlen .pl......7456466 Madusia3.......Magda........05.03.1975...madzi alena_f@wp.pl Agula2121......Agnieszka.....18.02.86...Agula2 3@onet.eu...9885915 gawit_79......gabrysia......24.03.79...iskie rka1979@o2.pl...227458 malawronka....Ewa.....03.03.84....malawronka1@wp.pl... 10881214 Agatha2007....Agata...06.02.1986...AgathaJanas @interia.pl...93021 Raaria..........Sara ..... ...15.05.. .... antic*pate@o2.pl ....4233094 lola u.............Jolanta.......20.12....... jolciau@op.pl.......991099 lida74............Lidka.........23.12.1974.............. ......7946628 Marghi............Gosia.......31.03..................... ...................... kamika_25......Kamila....20.11.1982...kamika_k200 5@wp.pl..1900966 Justynka27....Justyna....16.12.81...justysia_23@ tlen.pl...12504147l madzik...magda........01.06.1988.......madzikus25 5@wp.pl.....15647909 kamila220579......kamila....22.05.79.....ikka@live.d< /a> IMIONA DLA DZIECIACZKÓW nick...........imię mamy........imię dla synka........imię dla córeczki Marghi..........Gosia................................... .. .....Gabrysia Meggi...........Ania.................................... ................... Balbinka........Ania..................Kazik......... ..........Amelia/Magdalena Madusia........Magda................Adaś........ .. .........Melania Agatha.........Agata.................Oliwier/Uriel...... ......Oliwia lola..............Jolanta...............Bartuś..... ...... ......Dominika gawit...........Gabrysia.............Igorek....... ...........Amelka/Lenka/Oliwka malawronka....Ewa..................Filipek.............. . ...Emilka Mika............Magda.................................. . ......Maja. Raaria..........Sara...................Maciuś........ .........Kaja Agula2121......Agnieszka...... ................. .............Wiktoria Lida.............Lidka................................ ...................... Dorcia..........Dorotka..............Michał........... .................. kamika_k.......Kamila................................... .. . ....Wiktoria madzik255.....magda.........Brajan...................... .??????????? kamila220579 ?????????????...............Marcjanna-Maja Justynka27 ....Justyna.....................................Nadia Antonina MIEJSCE ZAMIESZKANIA Nick.......... Imię............... Miejscowość....... Województwo Raaria......... Sara............... Mysłowice.......... śląskie Marghi........ Gosia............. Nowy Sącz.......... małopolskie Madusia...... Magda............ Świnoujście........ zachodnio-pomorskie Balbinka...... Ania............... Ruda Śląska.......... śląskie Gawit......... Gabrysia......... Łódź................... łódzkie Lida........... Lidia.............. Kościan............... wielkopolskie Dorcia........ Dorota........... Nowy Sącz............ małopolskie Agatha........ Agata............ Jedlicze............... podkarpackie kamika........Kamila............Kożyczkowo............po morskie Justynka27......Justyna........Toruń................kuja wsko-pomorskie Agula2121....Agnieszka....Warszawa...............mazowie ckie lola-u.........Jolanta............Przeworsk............. .podkarpackie madzik255......magad...........lublin..................lu belskie kamila ........... kamila........... Aachen ...............Niemcy malawronka......Ewa..............Wrocław............Doln ośląskie hehehe Justynka27 już pewnie urodziła a Kamila 220579 na wczoraj miała termin:) Dziewczyny odezwijcie się jak bedziecie miały czas. Kamilka Agatko A gdzie reszta dziewczyn się podziewa???????

hehe, Agula dziękuję za Cmoki:D Trzeba wpisać w nawiasach: usta ;) Moze zarzuce tutaj jais temat, na innym topiku króluje temat KAWY, a jaką Wy nacodzien kawie pijecie? I jak ja parzycie? Ja razem z mężem pije Prime 2 łyżeczki, ja zmlekiem a mąż ze śmietanka w proszku, kawa jest dla nas jak coś w stylu nałogu:D haha A ja jako niskocisnieniowiec to bez kawy życ nie mogę! Moja mama przywiozła z Włoch zaparzac cisnieniowy to kawy, ostatnio poprosiłam aby mi taką zaparzyła i dziewczyny coś wspaniałego!!!! Być moze zakupie sobie taki lub podobny po przystepnej cene;) Moja mama ma zaparzacz podobny do tego: http://www.allegro.pl/item962561339_kawiarka _zaparzacz_kupres_hecho_en_cuba.html A i jeszcze taki pomysł, co kupic dla dziecka (chodzi mi o nasze dzieci bo są w podobnym wieku;) teraz różnica wiekowa nie jest juz taka dua i wodoczna wiec mozna popisac na te tematy no nie? Np. na urodziny? Laski z lipcówek (niektóre) kupiły dzieciom trampoliny, są genialne, przynajmniej dzieciak po łóżku skakać nie bedzie no nie? Ja ostatnio zakupiłam razem z moją siostra ciastoline oraz maszynkę do wzorków, była w zestawie, w biedronce jeszcze dokupiłam tej ciastoliny i Gabich uwielbia si nią bawić mimo, że cieszy go ona na 1 godzinke a potem musze chowac bo sie nudzi:P A i musze dodac ze uwielbiam sprawiac Gabciowi prezenty pod warunkiem ze nie są drogie, bo jak mam mu kupić klocki za 250zł to jest to dla mnie majątek, lub trampoline za 400zł!!! Tak do 100zł jest ok lub 150zł zwłaszcza ze dziadki by sie dołożyli wiec nas stac raz na pół roku. A jakie Wy kupujecie zabawki dla dziecka? I w jakiej cenie mniej wiecej tak? Mam nadzieje ze Was nie zanudzam, chce rozkręcic ten topik, i nawet jak we trójkę tu piszemy to myślę że jest WARTO!!! 👄

Agatha ja uwielbiam niebieską Primę :) pozostałe zwłaszcza zielony jacobs mi nie smakują! Ale ja na ogół piłam raczej herbatę z tej kawy :) Taką słabą piłam ale mi smakowała:) Niestety po ostatnich kłopotach sercowych podbieram babci bezkofeinową :( :( :( A zaparzacz chciałam kupić jakiś tani i może kiedyś kupię :) A co do kawy jeszcze dodam, że pyszna jest z likierem Queen Margot:)

A i na temat prezentów :) Ja raczej nic nie kupuję bo i tak mamy za dużo tego pod nogami :) Mamy dużo zabawek i wystarczająco ubrań po innych dzieciach :) Chociaż ostatnio na dzień mężczyzny kupiłam młodemu takiego zwykłego bączka :) za 8,50 :) A z ubrań muszę kupić jakieś body takie większe bo w marketach już nie widziałam większych rozmiarów :( Co do prezentu na święta to jeszcze nie wiem co mu kupimy :( A teraz na wesoło :) Z powodu tego iż na piątek umówiłam się z kardiologiem na echo serca zostałam u mamy do końca tygodnia :) A mąż sam ze swoją mamusią i po jednym dniu nerwy słabną :) Ma już dość tego, że ona mu ciągle mówi co ma robić :) Nie siedź przed komputerem, idź się umyć, idź spać itd :D W końcu zauważył, że ona traktuje go jak dziecko i sam stwierdził, że tak nie może być :) Ciekawe jak jej wytłumaczył to, że dziś nie jechał po mnie :D

hejka:) hehehe moje "cmoki" były najlepsze:D ale się udałam:D już nie pamiętam wszystkich znaczków jak tu się to robi:) A co do kawy to ja pije z dwa razy na poł roku:) ale to juz musi najść mnie ochota bo tak to nie przepadam a i mąż też nie pije takze mnie bardzo nie ciągnie do niej:) tylko miałam zawsze problem z kawą bo jak goście przyjezdzali to ja zazwyczaj nie miałam kawy w domu:D no i musiałam kupic i jak mam to pije Nescafe gold. A co do nastepnych nowych zabawek to ja mowie "nie":) ale jak tylko coś zobacze w miare fajnego i nie drogiego to odrazu mam ochotę kupić to Wiki:D a w domu mamy już z 1000 zabawek i tylko chodzę i podnoszę:)my jak mamy coś kupowac Wiki na prezent to zazwyczaj tak do 100zł a zreszta teraz to juz sama nie wiem co jej kupić chyba że coś do ubrania może jakies body z krótkim rękawem bo te z zeszłego lata sa juz przymałe. Kamilka no to wreszcie mąż się przekonał co do mamy:) jeszcze żeby moj tak się przekonał to byłabym happy:D Dobranoc Kochane!!!! 👄

Kamika to swietnie że sie tak złozylo i mąż został sam na sam z mamusioą:D hihihi, nie ma lepszej szkoły jak sameu osobiscie przekonac sie jak to jest.... Moze teraz bedzie bardziej wyrozumialszy dla Ciebie i nie bedzie tak naciskal aby byc u jego mamy i mamy;) Agula heh u nas tez zabawki sie walają, dlatego musiałam Gabciowi zrobic bawialniany pokoj i tam sobie grandzi ile chce, natomiast raz na jakis czas kupujemy mu jakąś wiekszą zabawkę, po weekendzie powklejam linki z zabawkami, jakie mamy i jakie bysmy chcieli dla Gabcia. Gabryś zrobił sie ostatnio jakis inny, wymusza i pokazuje złość rzucając sie na ziemię i tak leżąc wyje jakby go ze skóry obdzierali, zrobił sie lękliwy, zwłaszcza wieczorami, niekiedy jest tak ze cos "puknie, zastuka, zaskrzypi" i on z wielkimi oczami wisi na mnie wbity tak mocno że az mnie dusi. Zauwazyłam też że jak mąż podniesie na mnie głos (nie drze sie na mnie) ale straci cierpliwosc i powie w zdenerwowaniu głosniej To Gabich od razu w wymuszony płacz wpada i szybko biegnie do nas na ręce do mnie i do męża, obczailismy tez z mężem że bardzo przezywa jak ktos kogoś nie wiem jak to okreslic "bije"? U nas nikt nikogo nie Bije tylko np. o juz wiem jak ktos kogos krzywdzi, np. moja mama przyłozyła mi do pleców masażer i dała tak duze wibracje że ja tak dla żartów zaczelam jojczeć "aaaaa mamo wyłącz bo mi kręgosłup pęknie, aaa ała, ała" ;D I te słowa na niego działajĄ "AŁA" i mimika twarzy a Gabich w takich momentach w krzyk, leci do mnie na kolana, odpycha rękę babci lub taty, lub moja jesli to ja rzekomo krzywdze tate, i np. jesli ja robie krzywde tatusiowi to Gabrys moja rekę odciąga od niego i to mnie zaczyna przytulac chyba w celu przekupienia abym taty nie krzywdziła. Jak tak o tym pisze to jakbym patologie opisywała ale tak nie jest, o krzywdzenie miałam na mysli takie, że w łózku łaskoczemy sie z mężem pod pachami lub po brzuchu i w pewnym momencie ktores z nas zawoła "ała, ała" a Gabi mysli ze my agresanci jacys jestesmy No w tym sensie To sa takie zabawy, np. wejde mężowi na plecy i go nie chce poscic, albo uchwyce sie jego nogi albo siade na niego i sie niby tak tak na ręce mocujemy a Gabcio widzi w tym przemoc, zastanawiam sie czy to nie wpływ telewizji, ktora u nas króluje calymi dniami!!!!! I Gabich reaguje na takie sprawy, jak widzi w TV że sie biją, że ktos płacze, ech bardzo czuły teb Gabcio jest 👄

hej:) Agatko to co napisałaś o Gabrysiu to całkiem jak bym czytała o Wiki ona tak samo reaguje ale w sumie to nie wiem czy to taki wiek czy ta telewizja ma taki wpływ bo u nas tv też non stop leci, a podobno dzieciaki do 3 roku zycia wogóle nie powinni oglądać tv ale jak w tych czasach nie oglądac tv??????? Fajnie ze wkleisz linki z zabawkami bo moi rodzice chca kupic Wiki na urodziny stolik edukacyjny:) ale nie wiem czy na niego jest juz za mała no chyba że znajdą jakiś już bardziej poważniejszy:) Ale dzisiaj spotkałam na placu zabaw dziewczynke z sierpnia 2008 no to w sumie 2 miesiace młodsza od Wikusi a juz tak gadała jak normalnie trzy latka:D całymi zdaniami - no rewelacja:D A no i po dłuzszym pobycie w domu (choroba Wiki) byłysmy na placy zabaw:) Wiki się wybawiła że ho ho!!! a potem przyszły siostry cioteczne do nas i dopiero po 22.15 usnęła i ledwo jej kasze dałam bo juz była padnieta:) a no i dzisiaj nie spała w dzień bo jakos tak nam szybko czas zleciał:) a zdjecie wrzuce na nk jak bajkę oglądają:D a co do złapania siusiów Wiki to łapie już drugi dzień i już mi ręce opadaja bo ni cholery nie chce zrobic ani na kibelku ani do wanny a głównie mi chodzi o to żeby była umyta i pobrać ten srodkowy mocz ale chyba wyjscia nie mam i musze znowu wyparzyc miseczke i włozyc do nocnika i tak mi chyba pozostanie co bedzie to bedzie:( chyba ze macie jakies pomysły jak jeszcze tu wykąbinować żeby ten mocz złapać w miare dobrze???? Ja juz zmykam, wrzuce zdjęcie na nk i spadam spać bo jutro do szkoły a moje misie już śpią:D dobranoc:)

Witam. Na początek kilka tych zabawek: To Gabich juz ma i jest swietne: http://www.allegro.pl/item890414989_ciastolina_play_doh_fabryka_smiechu_prezent_w24h.html http://www.allegro.pl/item891207160_ciastolina_play_doh_tuby_uzupelniajace_6_tub.html Te cienie (tak przy okazji linków z allegro) polecam Wam mamom, są rewelacyjne i dla osób o wrazliwych oczach: http://www.allegro.pl/item911218256_pigmenty_mineralne_36_kolory_5ml_nowe_kolory.html Z edukacyjnych Gabi ma takiego ale żółwika: http://www.allegro.pl/item951563530_zabawki_edukacyjne_slon_klocki_zestaw.html Takie coś jest u lekarza i gabi chętnie sie tym najczesciej bawi: http://www.allegro.pl/item951566702_zabawki_edukacyjne_domek_na_bat_przywieszka.html To mi sie bardzo podoba i nawet nie za drogie jest: http://www.allegro.pl/item953626330_multifunkcyjne_organki_edukacyjne_interaktywne.html I o takiej kolejce edukacyjnej marze dla Gabcia, takie cos jest tez u lekarza i w aptece i Gabriel to lubi, mamy taka kolejkę w domu ale malusieńką a ta jest znacznie wieksza i łatwiej jest sie nia dziecku w tym wieku bawić: http://www.allegro.pl/item963401236_ikea_kolejka_klocki_edukacyjne_zabawka_prezent_a.html I tu podaje ogólną stronę z jezdzikami dla naszych maluchów, dodam, że Gabi taki juz ma i codziennie na nim jezdzi (nie znalazła tego ktory my mamy, ale tamten był tani a tez fajny): http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=je%C5%BAdzik&from_showcat=1&category=11763 I jeszcze to mamy (zebre):D : http://www.allegro.pl/item959770669_pompowany_osiolek_konik_zebra_do_skakania.html I na koniec dodam, że nie wszystkie zabawki my kupowalismy, wiekszosc zabawek Gabi dostał w prezencie - to tak dla sprostowania;) Agula jeszcze do Ciebie: duzo bakterii nie bedzie jesli Wiki nasika bezposrednio do woreczka. Takie woreczki sa w aptece "dla dziewczynek" i "dla chłopców", maja tasme samoprzylepna i dziecko lata po domu z ty,m woreczkiem a Ty nie musisz ganiac za nim;) znalazłam tylko taki uniwersalny woreczek (aby było zdjecie) dla "chł" i "dzie", ale w kazdej aptece sa i typowo dla płci: http://www.doz.pl/apteka/p14368-Pojemnik_do_pobierania_moczu_u_niemowlat_jalowy Kamika👄 🖐️

hej:) Gabrysia sto lat!!!! Wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin:) 👄 Agatko napisałam ostatnio tyle a mi potem pokazało ze to spam i juz nie wiedziałam jak wkleic linki z tymi zabawkami, jak coś to jutro postaram się jeszcze napisac i o zabawkach też:D

Gabrysiu przepraszam, że spóźnione ale życzę Ci 100 lat i dużo dużo szczęścia i zdrówka 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Nick........dł.cyklu.......następna @....... starania od...miejscowość ......................................................... ......................... Nick......................data straty.........................tydzień ciązy Agula2121................6.03.2007...................... ...........7 tc Mika23...............18.02.06...01.01.2007.............. 10tc;10tc gawit_79............10.03.06 i 23.03.07..................10tc, 11tc malawronka.............18.07.2006....................... ..........9tc Agatha2007.............24.04.2007....................... .......6/7tc Marghi...............02.09.2006...22.05.2007............ ...7tc,7tc lola u.....................17.04.2006............................ ....12tc megi1982..........03.2003...03.2006,03.2006............. .ok.10tc lida74................30.01.2004, 14.02.2007..............28tc,10tc kamika_25.............16.10.2007........................ .........11tc Justynka27...29.05.02,08.02.06,31.03.08,18.09.08.....8tc ,10tc, 16tc,9tc Madusia3...............26.06.06......................... ............20tc kamila220579............16.02.09........................ ........ .....12tc ZACIĄŻONE Nick......tydzień ciąży.....t. porodu......dł. starania ....miejscowość kamila220579...5tc..............16.03.2010......2cykle ......Aachen..... Justynka27...23tc...........22.02.2010.....za pierwszym podejściem..toruń MAMUSIE Nick.........data narodzin maleństwa...imię maleństwa.......wiek Lida.................08.06.2005............... Borys............. 3l 6m Balbinka............02.10.2007............... Michał..............2l 1m... Meggi...............04.03.2008................Antoś.... . ................... Lida.................11.04.2008............... Aleksander....8m(wczoraj!) Agula2121..........15.06.2008................Wiktoria... ...1r.9m-cy.. Lola-u...............23.06.2008...............Julia..... .......1r.2tyg..... Agatha..............01.07.2008..............Gabriel..... .....1r.8m-cy.... Dorcia.............. 01.07.2008...............Izabella........1r.2tyg..... Marghi............. .08.07.2008...............Jakub..........1r........... Mika23..............10.09.2008................Maja...... ................... Kamika25........... 22.10.2008...........Damian............1r 5 m.. kamila220579............................................ .................... madzik255...13.10.2009.................zuzia............ 4msc malawronka....14.11.2009...............Filipek.......... 2,5 miesiaca DANE NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL ...............nr. gg Balbinka-2......Ania......23.10. 79.....balbinka2@tlen .pl......7456466 Madusia3.......Magda........05.03.1975...madzi alena_f@wp.pl Agula2121......Agnieszka.....18.02.86...Agula2 3@onet.eu...9885915 gawit_79......gabrysia......24.03.79...iskie rka1979@o2.pl...227458 malawronka....Ewa.....03.03.84....malawronka1@wp.pl... 10881214 Agatha2007....Agata...06.02.1986...AgathaJanas @interia.pl...93021 Raaria..........Sara ..... ...15.05.. .... antic*pate@o2.pl ....4233094 lola u.............Jolanta.......20.12....... jolciau@op.pl.......991099 lida74............Lidka.........23.12.1974.............. ......7946628 Marghi............Gosia.......31.03..................... ...................... kamika_25......Kamila....20.11.1982...kamika_k200 5@wp.pl..1900966 Justynka27....Justyna....16.12.81...justysia_23@ tlen.pl...12504147l madzik...magda........01.06.1988.......madzikus25 5@wp.pl.....15647909 kamila220579......kamila....22.05.79.....ikka@live.d< /a>< /a> IMIONA DLA DZIECIACZKÓW nick...........imię mamy........imię dla synka........imię dla córeczki Marghi..........Gosia................................... .. .....Gabrysia Meggi...........Ania.................................... ................... Balbinka........Ania..................Kazik......... ..........Amelia/Magdalena Madusia........Magda................Adaś........ .. .........Melania Agatha.........Agata.................Oliwier/Uriel...... ......Oliwia lola..............Jolanta...............Bartuś..... ...... ......Dominika gawit...........Gabrysia.............Igorek....... ...........Amelka/Lenka/Oliwka malawronka....Ewa..................Filipek.............. . ...Emilka Mika............Magda.................................. . ......Maja. Raaria..........Sara...................Maciuś........ .........Kaja Agula2121......Agnieszka...... ................. .............Wiktoria Lida.............Lidka................................ ...................... Dorcia..........Dorotka..............Michał........... .................. kamika_k.......Kamila................................... .. . ....Wiktoria madzik255.....magda.........Brajan...................... .??????????? kamila220579 ?????????????...............Marcjanna-Maja Justynka27 ....Justyna.....................................Nadia Antonina MIEJSCE ZAMIESZKANIA Nick.......... Imię............... Miejscowość....... Województwo Raaria......... Sara............... Mysłowice.......... śląskie Marghi........ Gosia............. Nowy Sącz.......... małopolskie Madusia...... Magda............ Świnoujście........ zachodnio-pomorskie Balbinka...... Ania............... Ruda Śląska.......... śląskie Gawit......... Gabrysia......... Łódź................... łódzkie Lida........... Lidia.............. Kościan............... wielkopolskie Dorcia........ Dorota........... Nowy Sącz............ małopolskie Agatha........ Agata............ Jedlicze............... podkarpackie kamika........Kamila............Kożyczkowo............po morskie Justynka27......Justyna........Toruń................kuja wsko-pomorskie Agula2121....Agnieszka....Warszawa...............mazowie ckie lola-u.........Jolanta............Przeworsk............. .podkarpackie madzik255......magad...........lublin..................lu belskie kamila ........... kamila........... Aachen ...............Niemcy malawronka......Ewa..............Wrocław............Doln ośląskie No i kolejny miesiąc Damiankowi minął :) A poza tym wstawiłam fotkę na NK :) Może jutro będzie więcej na facebooku

A w sumie mąż śpi to co będę się do wyra śpieszyć :) Ogólnie to ja już strasznie nie lubię po lekarzach na kontrolę chodzić :( Dziś byłam u immunolog i babka mi powiedziała, że coś mi jeszcze na oskrzelach świszczy :( a niedawno miałam zapalenie oskrzeli i być może to niedoleczone jest :( No ale to nic będę żyć :) Dziś byliśmy na Westerplatte na spacerku i na szczęście teściowa musiała iść na ośrodek i był to rodzinny spacer :) Mi się podobało zwłaszcza, że na zdjęciu jako tako po ludzku wyszłam :) Poza tym nie mam kiecki ani nic poza tym na wesele siostry które jet za miesiąc no i nie wiem jak zorganizować opiekę na ten czas młodemu :( A i od dziś do świąt mąż ma urlop ale niestety na poniedziałek szwagier go umówił na oglądanie samochodu i w poniedziałek wracamy do miasta :( Tyle w skrócie :) Pozdrowionka dla wszystkich :)

Jezu dziewczyny nie wiem od czego zacząć? tak dawno mnie nie było :( i nic oprócz braku czasu, mnie nie usprawiedliwia :( Zacznę od tabelki :) Nick........dł.cyklu.......następna @....... starania od...miejscowość ......................................................... ......................... Nick......................data straty.........................tydzień ciązy Agula2121................6.03.2007...................... ...........7 tc Mika23...............18.02.06...01.01.2007.............. 10tc;10tc gawit_79............10.03.06 i 23.03.07..................10tc, 11tc malawronka.............18.07.2006....................... ..........9tc Agatha2007.............24.04.2007....................... .......6/7tc Marghi...............02.09.2006...22.05.2007............ ...7tc,7tc lola u.....................17.04.2006............................ ....12tc megi1982..........03.2003...03.2006,03.2006............. .ok.10tc lida74................30.01.2004, 14.02.2007..............28tc,10tc kamika_25.............16.10.2007........................ .........11tc Justynka27...29.05.02,08.02.06,31.03.08,18.09.08.....8tc ,10tc, 16tc,9tc Madusia3...............26.06.06......................... ............20tc kamila220579............16.02.09........................ ........ .....12tc ZACIĄŻONE Nick......tydzień ciąży.....t. porodu......dł. starania ....miejscowość kamila220579...5tc..............16.03.2010......2cykle ......Aachen..... Justynka27...23tc...........22.02.2010.....za pierwszym podejściem..toruń MAMUSIE Nick.........data narodzin maleństwa...imię maleństwa.......wiek Lida.................08.06.2005............... Borys............. 3l 6m Balbinka............02.10.2007............... Michał..............2l 1m... Meggi...............04.03.2008................Antoś.... . ................... Lida.................11.04.2008............... Aleksander....8m(wczoraj!) Agula2121..........15.06.2008................Wiktoria... ...1r.9m-cy.. Lola-u...............23.06.2008...............Julia..... .......1r.2tyg..... Agatha..............01.07.2008..............Gabriel..... .....1r.8m-cy.... Dorcia.............. 01.07.2008...............Izabella........1r.2tyg..... Marghi............. .08.07.2008...............Jakub..........1r........... Mika23..............10.09.2008................Maja...... ................... Kamika25........... 22.10.2008...........Damian............1r 5 m.. kamila220579............................................ .................... madzik255...13.10.2009.................zuzia............ 4msc gawit_79.........06.11.2009.............Martynka.........5m-cy malawronka....14.11.2009...............Filipek.......... 2,5 miesiaca DANE NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL ...............nr. gg Balbinka-2......Ania......23.10. 79.....balbinka2@tlen .pl......7456466 Madusia3.......Magda........05.03.1975...madzi alena_f@wp.pl Agula2121......Agnieszka.....18.02.86...Agula2 3@onet.eu...9885915 gawit_79......gabrysia......24.03.79...iskie rka1979@o2.pl...227458 malawronka....Ewa.....03.03.84....malawronka1@wp.pl... 10881214 Agatha2007....Agata...06.02.1986...AgathaJanas @interia.pl...93021 Raaria..........Sara ..... ...15.05.. .... antic*pate@o2.pl ....4233094 lola u.............Jolanta.......20.12....... jolciau@op.pl.......991099 lida74............Lidka.........23.12.1974.............. ......7946628 Marghi............Gosia.......31.03..................... ...................... kamika_25......Kamila....20.11.1982...kamika_k200 5@wp.pl..1900966 Justynka27....Justyna....16.12.81...justysia_23@ tlen.pl...12504147l madzik...magda........01.06.1988.......madzikus25 5@wp.pl.....15647909 kamila220579......kamila....22.05.79.....ikka@live.d< /a>< /a>< /a> IMIONA DLA DZIECIACZKÓW nick...........imię mamy........imię dla synka........imię dla córeczki Marghi..........Gosia................................... .. .....Gabrysia Meggi...........Ania.................................... ................... Balbinka........Ania..................Kazik......... ..........Amelia/Magdalena Madusia........Magda................Adaś........ .. .........Melania Agatha.........Agata.................Oliwier/Uriel...... ......Oliwia lola..............Jolanta...............Bartuś..... ...... ......Dominika gawit...........Gabrysia.............Igorek....... ...........Lenka malawronka....Ewa..................Filipek.............. . ...Emilka Mika............Magda.................................. . ......Maja. Raaria..........Sara...................Maciuś........ .........Kaja Agula2121......Agnieszka...... ................. .............Wiktoria Lida.............Lidka................................ ...................... Dorcia..........Dorotka..............Michał........... .................. kamika_k.......Kamila................................... .. . ....Wiktoria madzik255.....magda.........Brajan...................... .??????????? kamila220579 ?????????????...............Marcjanna-Maja Justynka27 ....Justyna.....................................Nadia Antonina MIEJSCE ZAMIESZKANIA Nick.......... Imię............... Miejscowość....... Województwo Raaria......... Sara............... Mysłowice.......... śląskie Marghi........ Gosia............. Nowy Sącz.......... małopolskie Madusia...... Magda............ Świnoujście........ zachodnio-pomorskie Balbinka...... Ania............... Ruda Śląska.......... śląskie Gawit......... Gabrysia......... Łódź................... łódzkie Lida........... Lidia.............. Kościan............... wielkopolskie Dorcia........ Dorota........... Nowy Sącz............ małopolskie Agatha........ Agata............ Jedlicze............... podkarpackie kamika........Kamila............Kożyczkowo............po morskie Justynka27......Justyna........Toruń................kuja wsko-pomorskie Agula2121....Agnieszka....Warszawa...............mazowie ckie lola-u.........Jolanta............Przeworsk............. .podkarpackie madzik255......magad...........lublin..................lu belskie kamila ........... kamila........... Aachen ...............Niemcy malawronka......Ewa..............Wrocław............Doln ośląskie U nas wszystko gra :) Tysia rośnie, jest pogodna i wesoła :) uwielbiam z nią spędzać czas! codziennie zaskakuje mnie czymś nowym i już mnie serce boli na myśl o tym, że będę musiała, od września, iść do pracy :( Pozdrawiam! :* A no i dziękuje za życzenia urodzinowe :)

Ciepłych, pełnych radosnej nadziei świąt Zmartwychwstania Pańskiego, a także słonecznych spotkań z budzącą się do życia przyrodą życzą Kamila z Damiankiem :)

Dlla Was kochane i Waszych Pociech z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzę dużo Radości w sercu... Pokoju i zdrowia... Radosnego Alleluja!!! Pozdrawiam serdecznie!

Hejka :) My dziś po szczepieniu i kolejne za 6 tyg! Damian waży 10,400 (tuż po obiedzie ) i mierzy 80cm Tym razem lekarz się nie czepiał wagi jak poprzednio Ze stulejką na razie nic nie robimy a poza tym wszystko ok Trochę popłakał przy wkłuciu ale po chwili skończył! Pewnie było by lepiej gdyby by wyspany ale musiałam go męczyć bo szczepienie wypada zawsze o takiej porze kiedy Damian śpi :( Tak ogólnie to po świętach zostałam u mamy i to jeszcze z samochodem bo kupiliśmy nowy a ja wypalam paliwko ze starego i niestety dość szybko mi to idzie :) A co tam jak sprzedamy to nie będę miała okazji :) I jeszcze po niedzieli dalej będę w trasie bo muszę coś z zębami zrobić bo ciągle mi boli :( a najlepsze jest to, że chciałam jeden usunąć bo nie mogłam wytrzymać bólu a tu okazuje się, że to prawdopodobnie nie od tego zęba to wszystko :( No i ostatecznie dentystka nie wie od czego a mnie boli :( leki krótko działają a nawet czasami 2 ibupromy max to za mało jednorazowo :( więc mam nadzieję, że Teściowa się na mnie nie pogniewa ale muszę to wyleczyć bo mnie wkurza takie chodzenie z wiecznym bólem! Miłej nocki :)

Kamika widze ze Damianek juz dogania Gabicha:D Gabi ma ok. 82cm i 11kg. Ciesze sie bo mi przytył pół kg od zimy, bo w zimie ciągle chorował i waga stała w miejscu. A jak z zębem? Byłas u dentysty i juz wiadomo o co chodzi? Agula gdzie jestes? Jej dziewczyny jak ten topik zdycha i tak naprawde to dlatego, że te wszystkie osoby jakie sie tu przewinely porodziły upragnione dzieci, ich marzenie zostało zrealizowane więc my i to całe forum nie jet im juz potrzebne! To jest fakt! A szkoda bo jak nas tu duzo było to jakos weselej, człowiek z reguły nie ma czasu na spotkania koleznskie po za domem w kawiarni czy pizzeri wiec zawsze mógł w trakcie gotowania obiadu lub wieczorkiem tutaj zasiąść do rozmowy. Tęsknie za tą atmosferą;)

Nick........dł.cyklu.......następna @....... starania od...miejscowość ......................................................... ......................... Nick......................data straty.........................tydzień ciązy Agula2121................6.03.2007...................... ...........7 tc Mika23...............18.02.06...01.01.2007.............. 10tc;10tc gawit_79............10.03.06 i 23.03.07..................10tc, 11tc malawronka.............18.07.2006....................... ..........9tc Agatha2007.............24.04.2007....................... .......6/7tc Marghi...............02.09.2006...22.05.2007............ ...7tc,7tc lola u.....................17.04.2006............................ ....12tc megi1982..........03.2003...03.2006,03.2006............. .ok.10tc lida74................30.01.2004, 14.02.2007..............28tc,10tc kamika_25.............16.10.2007........................ .........11tc Justynka27...29.05.02,08.02.06,31.03.08,18.09.08.....8tc ,10tc, 16tc,9tc Madusia3...............26.06.06......................... ............20tc kamila220579............16.02.09........................ ........ .....12tc ZACIĄŻONE Nick......tydzień ciąży.....t. porodu......dł. starania ....miejscowość kamila220579...5tc..............16.03.2010......2cykle ......Aachen..... Justynka27...23tc...........22.02.2010.....za pierwszym podejściem..toruń MAMUSIE Nick.........data narodzin maleństwa...imię maleństwa.......wiek Lida.................08.06.2005............... Borys............. 3l 6m Balbinka............02.10.2007............... Michał..............2l 1m... Meggi...............04.03.2008................Antoś.... . ................... Lida.................11.04.2008............... Aleksander....8m(wczoraj!) Agula2121..........15.06.2008................Wiktoria... ...1r.9m-cy.. Lola-u...............23.06.2008...............Julia..... .......1r.2tyg..... Agatha..............01.07.2008..............Gabriel..... .....1r.9mies... Dorcia.............. 01.07.2008...............Izabella........1r.2tyg..... Marghi............. .08.07.2008...............Jakub..........1r........... Mika23..............10.09.2008................Maja...... ................... Kamika25........... 22.10.2008...........Damian............1r 5 m.. kamila220579............................................ .................... madzik255...13.10.2009.................zuzia............ 4msc gawit_79.........06.11.2009.............Martynka......... 5m-cy malawronka....14.11.2009...............Filipek.......... 2,5 miesiaca DANE NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL ...............nr. gg Balbinka-2......Ania......23.10. 79.....balbinka2@tlen .pl......7456466 Madusia3.......Magda........05.03.1975...madzi alena_f@wp.pl Agula2121......Agnieszka.....18.02.86...Agula2 3@onet.eu...9885915 gawit_79......gabrysia......24.03.79...iskie rka1979@o2.pl...227458 malawronka....Ewa.....03.03.84....malawronka1@wp.pl... 10881214 Agatha2007....Agata...06.02.1986...AgathaJanas @interia.pl...93021 Raaria..........Sara ..... ...15.05.. .... antic*pate@o2.pl ....4233094 lola u.............Jolanta.......20.12....... jolciau@op.pl.......991099 lida74............Lidka.........23.12.1974.............. ......7946628 Marghi............Gosia.......31.03..................... ...................... kamika_25......Kamila....20.11.1982...kamika_k200 5@wp.pl..1900966 Justynka27....Justyna....16.12.81...justysia_23@ tlen.pl...12504147l madzik...magda........01.06.1988.......madzikus25 5@wp.pl.....15647909 kamila220579......kamila....22.05.79.....ikka@live.d< /a>< /a>< /a>< /a> IMIONA DLA DZIECIACZKÓW nick...........imię mamy........imię dla synka........imię dla córeczki Marghi..........Gosia................................... .. .....Gabrysia Meggi...........Ania.................................... ................... Balbinka........Ania..................Kazik......... ..........Amelia/Magdalena Madusia........Magda................Adaś........ .. .........Melania Agatha.........Agata.................Antoś?..............Maja/Oliwia lola..............Jolanta...............Bartuś..... ...... ......Dominika gawit...........Gabrysia.............Igorek....... ...........Lenka malawronka....Ewa..................Filipek.............. . ...Emilka Mika............Magda.................................. . ......Maja. Raaria..........Sara...................Maciuś........ .........Kaja Agula2121......Agnieszka...... ................. .............Wiktoria Lida.............Lidka................................ ...................... Dorcia..........Dorotka..............Michał........... .................. kamika_k.......Kamila................................... .. . ....Wiktoria madzik255.....magda.........Brajan...................... .??????????? kamila220579 ?????????????...............Marcjanna-Maja Justynka27 ....Justyna.....................................Nadia Antonina MIEJSCE ZAMIESZKANIA Nick.......... Imię............... Miejscowość....... Województwo Raaria......... Sara............... Mysłowice.......... śląskie Marghi........ Gosia............. Nowy Sącz.......... małopolskie Madusia...... Magda............ Świnoujście........ zachodnio-pomorskie Balbinka...... Ania............... Ruda Śląska.......... śląskie Gawit......... Gabrysia......... Łódź................... łódzkie Lida........... Lidia.............. Kościan............... wielkopolskie Dorcia........ Dorota........... Nowy Sącz............ małopolskie Agatha........ Agata............ Jedlicze............... podkarpackie kamika........Kamila............Kożyczkowo............po morskie Justynka27......Justyna........Toruń................kuja wsko-pomorskie Agula2121....Agnieszka....Warszawa...............mazowie ckie lola-u.........Jolanta............Przeworsk............. .podkarpackie madzik255......magad...........lublin..................lu belskie kamila ........... kamila........... Aachen ...............Niemcy malawronka......Ewa..............Wrocław............Doln ośląskie

Hejka :) jestem jestem :) W ostatnich dniach częściej byłam u mamy więc miałam mniej czasu :) Co do zęba to lipna sprawa bo boli ale nie wiadomo od czego :( Wyrywać nie ma co bo nie wiadomo którego :( leczyć też nie ma co bo w/g fotki wszystkie zdrowe :( a ja ciągle na przeciwbólowych :( i jak na razie mam się ostro wziąć za nitkowanie po jedzeniu i kazała mi płukać zęby zielonym listerinem ( już nie powiem z czym mi się ten płyn kojarzy bo może któraś używa ) Najgorsze jest to, że ostatnio to biorę mało ciekawe leki typu ketonal i kilka innych na oskrzela a se uświadomiłam, że mąż z gumek zrezygnował przy bliższych spotkaniach i w sumie mógłby coś zasiać ale ( z jednej strony szkoda a z drugiej na szczęście) dostałam okres i wiem na czym stoję! Bo po moim wcześniejszym doświadczeniu to po tych wszystkich lekach co biorę to mogło by się nie za dobrze skończyć a nie chciałabym po raz kolejny przechodzić takiej straty :( W każdym razie jeszcze przez kilka dni mogę se spokojnie ketonal i inne świństwa łykać a potem się zobaczy co i jak! Bo może faktycznie ma coś w przestrzeni międzyzębowej - jak to fachowo dentystka ujęła i w końcu się to da podleczyć bo szkoda niszczyć zdrowe zęby :( - co nie zmienia faktu, że boli :( W ogóle to ja sie sypię i może na serio to psychika a nie faktyczny ból? może na miasto jestem uczulona bo jeszcze od kilku tyg boli mnie ramię i ostatnie kilka nocy kiepsko mam przespane bo i w nocy mnie boli :( no to na razie koniec narzekania :) Dziewczyny pozdrowionka i odzywać nam się tutaj :)

hejka:) Nick........dł.cyklu.......następna @....... starania od...miejscowość ......................................................... ......................... Nick......................data straty.........................tydzień ciązy Agula2121................6.03.2007...................... ...........7 tc Mika23...............18.02.06...01.01.2007.............. 10tc;10tc gawit_79............10.03.06 i 23.03.07..................10tc, 11tc malawronka.............18.07.2006....................... ..........9tc Agatha2007.............24.04.2007....................... .......6/7tc Marghi...............02.09.2006...22.05.2007............ ...7tc,7tc lola u.....................17.04.2006............................ ....12tc megi1982..........03.2003...03.2006,03.2006............. .ok.10tc lida74................30.01.2004, 14.02.2007..............28tc,10tc kamika_25.............16.10.2007........................ .........11tc Justynka27...29.05.02,08.02.06,31.03.08,18.09.08.....8tc ,10tc, 16tc,9tc Madusia3...............26.06.06......................... ............20tc kamila220579............16.02.09........................ ........ .....12tc ZACIĄŻONE Nick......tydzień ciąży.....t. porodu......dł. starania ....miejscowość kamila220579...5tc..............16.03.2010......2cykle ......Aachen..... Justynka27...23tc...........22.02.2010.....za pierwszym podejściem..toruń MAMUSIE Nick.........data narodzin maleństwa...imię maleństwa.......wiek Lida.................08.06.2005............... Borys............. 3l 6m Balbinka............02.10.2007............... Michał..............2l 1m... Meggi...............04.03.2008................Antoś.... . ................... Lida.................11.04.2008............... Aleksander....8m(wczoraj!) Agula2121..........15.06.2008................Wiktoria... ...1r.10m-cy.. Lola-u...............23.06.2008...............Julia..... .......1r.2tyg..... Agatha..............01.07.2008..............Gabriel..... .....1r.9mies... Dorcia.............. 01.07.2008...............Izabella........1r.2tyg..... Marghi............. .08.07.2008...............Jakub..........1r........... Mika23..............10.09.2008................Maja...... ................... Kamika25........... 22.10.2008...........Damian............1r 5 m.. kamila220579............................................ .................... madzik255...13.10.2009.................zuzia............ 4msc gawit_79.........06.11.2009.............Martynka......... 5m-cy malawronka....14.11.2009...............Filipek.......... 2,5 miesiaca DANE NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL ...............nr. gg Balbinka-2......Ania......23.10. 79.....balbinka2@tlen .pl......7456466 Madusia3.......Magda........05.03.1975...madzi alena_f@wp.pl Agula2121......Agnieszka.....18.02.86...Agula2 3@onet.eu...9885915 gawit_79......gabrysia......24.03.79...iskie rka1979@o2.pl...227458 malawronka....Ewa.....03.03.84....malawronka1@wp.pl... 10881214 Agatha2007....Agata...06.02.1986...AgathaJanas @interia.pl...93021 Raaria..........Sara ..... ...15.05.. .... antic*pate@o2.pl ....4233094 lola u.............Jolanta.......20.12....... jolciau@op.pl.......991099 lida74............Lidka.........23.12.1974.............. ......7946628 Marghi............Gosia.......31.03..................... ...................... kamika_25......Kamila....20.11.1982...kamika_k200 5@wp.pl..1900966 Justynka27....Justyna....16.12.81...justysia_23@ tlen.pl...12504147l madzik...magda........01.06.1988.......madzikus25 5@wp.pl.....15647909 kamila220579......kamila....22.05.79.....ikka@live.d< /a>< /a>< /a>< /a>< /a> IMIONA DLA DZIECIACZKÓW nick...........imię mamy........imię dla synka........imię dla córeczki Marghi..........Gosia................................... .. .....Gabrysia Meggi...........Ania.................................... ................... Balbinka........Ania..................Kazik......... ..........Amelia/Magdalena Madusia........Magda................Adaś........ .. .........Melania Agatha.........Agata.................Antoś?............. .Maja/Oliwia lola..............Jolanta...............Bartuś..... ...... ......Dominika gawit...........Gabrysia.............Igorek....... ...........Lenka malawronka....Ewa..................Filipek.............. . ...Emilka Mika............Magda.................................. . ......Maja. Raaria..........Sara...................Maciuś........ .........Kaja Agula2121......Agnieszka...... ................. .............Wiktoria Lida.............Lidka................................ ...................... Dorcia..........Dorotka..............Michał........... .................. kamika_k.......Kamila................................... .. . ....Wiktoria madzik255.....magda.........Brajan...................... .??????????? kamila220579 ?????????????...............Marcjanna-Maja Justynka27 ....Justyna.....................................Nadia Antonina MIEJSCE ZAMIESZKANIA Nick.......... Imię............... Miejscowość....... Województwo Raaria......... Sara............... Mysłowice.......... śląskie Marghi........ Gosia............. Nowy Sącz.......... małopolskie Madusia...... Magda............ Świnoujście........ zachodnio-pomorskie Balbinka...... Ania............... Ruda Śląska.......... śląskie Gawit......... Gabrysia......... Łódź................... łódzkie Lida........... Lidia.............. Kościan............... wielkopolskie Dorcia........ Dorota........... Nowy Sącz............ małopolskie Agatha........ Agata............ Jedlicze............... podkarpackie kamika........Kamila............Kożyczkowo............po morskie Justynka27......Justyna........Toruń................kuja wsko-pomorskie Agula2121....Agnieszka....Warszawa...............mazowie ckie lola-u.........Jolanta............Przeworsk............. .podkarpackie madzik255......magad...........lublin..................lu belskie kamila ........... kamila........... Aachen ...............Niemcy malawronka......Ewa..............Wrocław............Doln ośląskie Jestem i ja:) Kochane nie zapomniałam o Was:) ale u nas to nic sie nie dzieje w kólko jest to samo:( Wiki przestała brac furagin, juro mam juz odebrac wyniki posiewu, matko jak ja się boje że znowu coś jej wyjdzie:( ja bedzie miec jałowy mocz to robimy 7 maja cystografie(juz musiałam ją umówic bo takie straszne kolejki) a jak wyjdą bakterie to najprawdopodobniej bedzie miec pobierany mocz prosto z pęcherza żeby zobaczyc czy na 100% ma te bakterie. Najbardziej boję się tej cystografii, ja nie wiem jak Wiki to przezyje a mi to juz na samą myśl niedobrze sie robi:( a byłam z nią u ortopedy bo wszyscy wkoło mowili ze Wiki lecą kostki do środka no i sama tez to zauwazyłam, i wiecie co poszłam do gościa a ten do mnie że nie ma już siły do wszystkich rodziców co chwila o tym samym gada kazdemu tzn. Wiki nozki ma jak najbardziej ok i nie musi a nawet nie moze nosić butów ortopedycznych (tak jak to większość mi mowiła że musi miec buty ort.) bo moga jej jeszcze zaszkodzic niz pomóc a to skrzywienie dzieci moga mieć do 4 lat a w kolanach do 5 i powiedział ze dzieci swoje etapy rozwojowe muszą same przejsc i nie trzeba w nie ingerować.No chyba że z dzieckiem jest coś nie tak to wtedy trzeba leczyc ale jak jest zdrowe to po co szukać na siłe w dzieciaku chorobe! Ja tez sie pochwale bo Wiki jak ostatnio wazyłam 2 tygodnie temu to miała 14,5kg a wysokość 97-98cm, hehehe my juz jak ją mierzymy to zaznaczamy na futrynie kreseczki:D Ale mi się ostatnio złożyły imprezy kiedy ja mam szkołe i tak 16 maja mamy komunie u męża chrześnicy a ja mam szkołe i 12-13 czerwiec mam brata wesele i tez mam szkołe i w dodatku to są ostatnie zajęcia, mam nadzieje że nie będę mieć wtedy egzaminów bo chyba padnę a ja sie nie rozerwe:) W pechową sobote byłam na stadionie z kolezanka przed zajeciami no i troszkę ciuchów sobie kupiłam a najbardziej jestem zadowolona ze spodni i koszulki nocnej ala sexy specjalnie dla meza kupiłam niech troche oczy pocieszy:D jejkuniu co to było jak na tym stadionie wszyscy sie dowiedzieli o tej tragedii, kazdy dzwonił do znajomych, kto miał radio na stanowiskach to rozkrecał na maxa a wszyscy sie zbierali wkoło i słuchali, jak juz byłam w szkole mielismy tylko jeden wykład bo reszte nam odwołali to ja nie wiem jak ten facet prowadził te zajecia gadał, gadał a nikt go nie słuchał tylko kto miał radio w tel to puszczali zeby posłuchac o czym mowią. straszna tragedia!! Ja to juz naprawdę przezywam bo kazdy samolot co laduje na okeciu z ciałami tych ofiar to przelatuje nad moim blokiem tak nizutko ze czasami boje cie ze kiedys to wleci nam samolot do mieszkania. Jak leciał samolot z ciałem śp pani Marii to zrobiłam zdjęcie ale wczoraj to juz nagrałam jak leciał samolot z tymi 30 ciałamami a teraz zaraz przyleci nastepny:( ale dzisiaj juz tylko popatrze:( Agatko dobrze to ujełać o tym forum! Już kiedys myslałam o tym zeby to napisac ale jakos nie miałam odwagi. Kamilko jak się czujesz?? hehehe ciekawi mnie co Ci siekojarzy z tym zielonym płynem???ja uzywam jakiegos niebieskiego w dodatku niemieckiego:)

Witam :) Aktualnie jestem w ósmym miesiącu ciąży. Zacznę może od początku: W pierwzą ciążę zaszłam bez problemów,przechodziłam ją bez komplikacji i wogóle.Mam teraz cudowną 4-letnią córcię. Po czterech latach zapragnęliśmy z mężem drugiego dzidziusia...Udało się,lecz w ósmym tygodniu ciąży poroniłam...Poszłam na ubikację i się stało...Lekarka stwierdziła,że wydaliłam z siebie wszystko razem z "fasolką".Prawdopodobnie było to puste jajo.Byłam załamana... :( Po dwóch miesiącach postanowiliśmy postarać się znów-i udało sie.Nie obeszło się oczywiście bez leżenia całymi dniami,brałam tabletki na podtrzymanie,później tabletki dopochwowe,poniewaz szyjka się skracała,ale wytrwałam do ósmego miesiąca i spodziewam się drugiej dziewczynki... Także,kobitki nie martwcie się...Wszystko będzie dobrze tylko trzeba mocno chcieć i bardzo mocno wierzyć.Pozdrawiam wszystkich :*

Hejka! Anna K-K witam i dużo dużo szczęścia i zdrówka życzę :) Fajnie się czyta Twoje słowa :) A ja mam jeszcze jedną prośbę :D Chodzi o to abyście oddały głos na rysunek córki mojego znajomego :) Dziewczynka ma 6 lat a głosuje się raz dziennie - chociaż i to idzie obejść:) oto link :) http://www.meblikkonkursy.pl/galeria_prac.php?gal_id=1126 Z góry dziękujemy :)

kamika głosik oddaje codziennie;) Kamila a zczym Ci sie ten listerin kojarzy? hah taka ciekawa jestem, ja akurat tego nie mam;) A co dfo nitkowania to jest swietne, duo pomaga, mnie często bolą-swedza dziąsła i mam zapalenie, a jak nitkuje to o niebo lepiej;) A mój dentysta stwierdził, że musze miec uczulenie na jakies jedzonko:D Kamila wylecz zeba i może faktycznie bys z mężem podziałala cos w kierunku powiększenia rodzinki? Agula Wy również podziałalibyscie, co o tym sądzicie na dzien dzisiejszy? Haha nie chce zapeszac, ale my podziałalismy!!!!!!!! Jeszcze do tablki nie wskocze, ale Wam juz napisze że to 10 tydzien;) No i oczywiscie przeogromnie sie martwie, zwłaszcza ze mam juz jednego dzidzia ktorego musze dzwigac, ale jakos inne matki tez taka maja i rodza zdrowe dzieci nie poraniając to i moze mnie tez czeka wspaniałe rozwiązanie:D Proszę 3mac za mnie kciuki aby wszystko było dobrze👄 Agula wiesz, a ja musze sie pochwalic ze kiedys byłam w Warszawie i byłam na tym stadionie, ale jak dla mnie to za duzo tam rzeczy jest a ja jestem wiecznie nie zdecydowana i ciężko byłoby mi tam cos kupić:D U nas też są takie targi ale O WIELE MNIEJSZE!!!! haha Anna K 🌼

Agatha2007 ❤️ i oczywiście trzymam kciukasy :) SUPER Fajnie poczytać taką miłą wiadomość :) Ja to bym też chciała ale najpierw muszę chyba odtruć organizm :( żołądek mam załatwiony od leków :( A Listerin kojarzy mi się z takim środkiem dezynfekującym jak LIZOL - nie wiem czy jeszcze się go używa ale kiedyś tak zwłaszcza w szpitalach ;P A ząb dalej boli i czekam aż tabletki zaczną działać :( Ogólnie to w piątek wieczorem pojechałam na ośrodek do lekarza bo temp mnie chwyciła i domyślałam się, że niedoleczone oskrzela się odzywają i dostałam antybiotyk - i mam cichą nadzieję że i na ząb pomoże :) chociaż na kilka tyg :( bo w sobotę siostra ma wesele i chciałabym jakoś normalnie na nim uczestniczyć! a po weselu wybiorę się na prywatną wizytę bo może inny dentysta coś zobaczy! A i podaję link do głosowania z prośbą o głosik i oczywiście BARDZO DZIĘKUJĘ za głosy :) http://www.meblikkonkursy.pl/galeria_prac.php?gal_id=1126

No to ja jeszcze tak z ciekawostek :) Wiem, że dla posiadających już kilka lat to pikuś ale nie dla mnie :) Bo kupiliśmy samochód a starego jeszcze nie sprzedaliśmy ale się złożyło, że oba były na wsi a miały być w Gdańsku a ja jeszcze miałam kilka spraw do pozałatwiania więc mąż w zeszłą niedzielę sam pojechał do teściowej a ja se autko wykorzystała :) No a potem trzeba bylo do miasta pomykać no i sama z młodym jechałam :) Co prawda ze strachem ale co się było przyznawać ;P W mojej okolicy są spokojniejsze drogi a w mieście korki i to ciągłe zmienianie pasów :) Ale najbardziej to chyba denerwował sie mój tata bo zdążył do mnie zadzwonić zanim dojechałam :) No ale nawet dla początkujących to moim zdaniem najlepiej się przyuczymy jak jedziemy sami :)