Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koalla

ślub a brak swiadectwa z religi, pomocy!!!

Polecane posty

Gość koalla

czy jeżeli mój narzeczony nie ma swiadectwa z religi ze szkoły sredniej to czy bedziemy mieli problemy z uzyskaniem ślubu?? jakis dłuższe nauki czy cos?? z góry dzięki za pomoc :-))

Nie ma obawy :) Podczas rozmów z księdzem nikt nie pyta o świadectwa z religii :) i z pewnością nie będziecie mieli z tego powodu najmniejszych problemów :)

Wedding_Planner - to nie prawda , że nikt nie pyta. W jednych Parafiach chcą świadectwa ( my musimy mieć) a w innych nie. koalla - dowiedz się jakie Wy potrzebujecie dokumenty. u nas było tak , że mojemu narzeczonemu zgubiło się świadectwo katechizacji, i ksiądz , kazał nam iść do szkoły, żeby wypisali zaświadczenie.

pierwsze słyszę, od nas nikt nie chciał świadectwa z religii, ja nawet nie miałabym co dać bo w liceum na religię nie chodziłam, a przy spisywaniu protokołu małżeńskiego ksiądz spytał na jakim poziomie mamy ukończoną religię, więc wpisał że ja na podstawowym, a narzeczony na średnim....i tyle.

u nas był potrzebny, ale mój też oczywiście nie wiedział gdzie ma, i ksiądz uwierzył mu na słowo:)

Gość my musielismy miec
ale moj mezczyzna mial swiadectwo z religii z 8 klasy szkoly podstawowej. Nie wazne jest dla ksiezy jaka klasa. Chca z Twojej ostatniej klasy;) My mielismy jeszcze ten problem ze swiadectwo zostalo zagubione wiec musielismy jeszcze wyciagac duplikat:)

Gość my musielismy miec
ksiadz jeszcze do protokolu nasze oceny wpisal;)

Gość gapcia_aa
a ja nawwet nie wiedziałam, że muszę o tym pomyśleć. Nikt nas nie pytał i nie potrzebował :D