Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPANIA

THERMAGE czy ktoś z was jest po tym zabiegu??????

Polecane posty

Do cocer - efekt jest, serio. Niczego nie reklamuję, a napisałam, bo sama wydałam mnóstwo kasy na różne zabiegi z zerowym efektem. Mnie nic nie ruszało. I teraz pierwszy raz trafiłam na metodę, która daje sobie radę z 50-letnią skórą. Najszybciej \"podjechały \" brwi, najdłużej trzymał się drugi podbródek. Teraz jest o wiele , wiele lepiej. Zrobiłam wywiad, czy fale radiowe nie zrobią mi krzywdy. Jeśli urządzenie jest dwupolarowe to głębokość wnikania fal jest kontrolowana, dociera tylko tam gdzie trzeba. W jednopolarowym fale hulają wewnątrz naszej skóry bez kontroli.

Gość jestem ciach
do geng i kakara Dzięki za odpowiedź Oczywiście taką ewentualność też biorę pod uwagę że każda sroczka swój ogon chwali ... Nie można jednak tak zaraz posądzać o niedouczenie. Poza tym teraz dosyć łatwo pozyskać jest pieniądze z unii , to chyba nie do końca jest kwestia pieniędzy... Z zabiegów różnorakich lubię korzystać. Coś tam pewnie przetestuję jednak z tych fal radiowych. Urządzeń w Polsce przybywa. Wczoraj moja dobra znajoma była , jest zadowolona , ale ja jej jeszcze nie widziałam po zabiegu.

Gość kika_basia
do kakary słyszalam że się wykonuje jeden zabieg thermage a nie serię. Miałaś całą serię i aż 10 zabiegów? jeden zabieg to koszt ponad 3 tyś. do tego są bardzo bolesne. jak to wyrzymałaś? kiedy robiłaś tan zabieg?

Gość wawrin
do jestem ciach swoimi wpisami potwierdzasz domysły geng twoja kosmetyczka i dermatolog chwalą swoje bo jednak twoja znajoma jest zadowolona z zabiegu falami radiowymi a to jest obiektywna opinia

Gość jestem ciach
do wawrin , no właśnie miałam okazję zobaczyć efekty ... tzn nie ma ich , ale sama świadomość że się było na drogim zabiegu poprawiła mojej znajomej nastrój. zapomniałam napisać że korzystam z usług 4 dermatologów estetycznych , i każdego wypytywałam ...

Gość popa3
niezle oceniasz swoja znajoma ,nie chciałabym sie z toba kolegować

Gość popa3
korzystasz z usług 4 dermatologów, to co ty robisz ze sobą,czy to przypadkiem nie przesada?

Gość do kakara
thermage to urządzenie jednopolarowe i stąd zanotowano tyle przypadków uszkodzenia skóry. Energia jest podawana bardzo duża (z zamierzeniem jednokrotnego zabiegu a nie serii 10:) co powoduje, że prąd płynący do końca nie wiadomo którędy (bo nie dwupolarowo) uszkadza np. tkankę tłuszczową i robią się dziury. Oj dziewczyno daj sobie spokój z reklamą na tym forum, bo brzmisz b. niewiarygodnie. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Gość jestem ciach
do popa3 Jedna doktor robi mi botoks ( jest bardzo precyzyjna i najlepiej się w moim przypadku sprawdza ) , druga wstrzykuje w bruzdy kwas hialuronowy , trzecia zasila usta , czwarta robi mi mezoterapię z rzadkiego kwasu hialuronowego , rozcieńczonego polimlekowego itp Zapewniam że efekt jest bardzo naturalny. Nie przesadzam , znam takie co przesadzają . Znajoma się nie obraża , mnie samej też zdarzają się momenty w których wydanie za dużo na fryzjera i ubrania poprawia nastrój . To taka próżność kobieca :/ Zresztą życie jest takie krótkie i ulotne ...

Gość GRZEŚŚ
do jestem ciach- wspłczuje Tbie przeczytaj co ty napisałaś \"Zapewniam że efekt jest bardzo naturalny. Nie przesadzam , znam takie co przesadzają \". Myśle że należysz do tych osób co przesadzają a myślą że nie.Uwierz mi to co Ty robisz ze swoją twarzą to nie jest normalne ,ale wielka przesada

Gość jestem ciach
Domyślać się a widzieć to dwie różne rzeczy, posługujemy się tu tylko literkami ... ja współczuje osobom poddającym się operacjom plastycznym. Zapomniałam dodać że bardzo dobrze się odżywiam, a w kondycjonowaniu skóry nie widzę nic złego . To miejsce służy wymianie doświadczeń w zakresie podtrzymywania urody , jeśli jesteś przeciwnikiem nie wiem po co tu wchodzisz ? Nie ma idealnych rozwiązań , różnorakie terapie trzeba łączyć. Pozdrawiam

Gość Grześś
pielęgnację urody można porównac do szczebli w drabinie na przedostatnim szczeblu jest to co ty robisz a na ostatnim operacja plastyczna ,a cfnąć sie już nie da no chba że masz z 80 lat i już do końca swoich dni bedziesz sie ostrzykiwać,ale w innym przypadku za pare lat nie bedziesz miała wyboru tylko skalpel

Gość jestem ciach
Grzesia skąd wiedziałaś ?? Mam dokładnie 81 lat :D

Gość mutski
Znalazlam sie na tej stronie bo chcialam dowiedziec sie czegos o tej wspanialej maszynie. Prowadze gabinet kosmetyczny w wielkopolsce moze ktos z was mieszka w poblizu i jest zainetersowany zabiegiem TERMAGE - lifting. wykonuje go u mnie w gabinecie Pewna Pani doktor nie chce tu robic zadnej reklamy ale jezelijest ktos zainetresowany to zapraszam na gg 5119414

Gość Grześś
Wiem bo na starość się dziecinnieje i ma sie rozum 3 latka ,nie pisze że przedszkolaka bo bym obraził przedszkolaków.Życze powodzenia ą jak będziesz już musiała skalpelek to napisz ja jestem lekarzem i chętnie cie pokroje to znaczy twoją ostrzykniętą bużkę.

Gość jestem ciach
Grzesia radzę ci wizytę u psychologa, bo to nie jest normalne żeby być tak niemiłym dla rozmówcy choćby anonimowego. Na to nie ma zastrzyków , nawet skalpel nie pomoże, poza tym będziesz wyglądać na więcej lat niż masz w rzeczywistości , mogą się też pojawić problemy interpersonalne. Jak się nie wyciszysz i nie opanujesz frustracji będziesz mieć kłopoty z sercem , układem krążenia ... Długo tak się nie da ...

Gość plllllllll
do kakara - maleńkie niedmówienie w Royal Vital mają Focusa rf jest to nowocześniejsza odmiana thermage i naprawde robi sie 10 zabiegów. Pozdrawiam

Wyraźnie pisałam o urządzeniu dwupolarowym!!!Nazywa się Focus RF - jest to, jak napisała plllll, nowocześniejsza wersja zabiegu theramage. W dwupolarowym głębokość wnikania fal radiowych jest kontrolowana. W okolice oczu używana jest mała końcówka, na twarz większa, na ciało (tego nie robiłam) jest największa końcówka. Jednopolarowe urządzenia to starsza technologia. Nie wiem jakie są ceny w innych miejscach, ale 3 tysiące to jakiś żart. Ja brałam cały pakiet i nie wiem ile kosztuje pojedynczy zabieg, ale na pewno nie 3 tysiące złotych, a nawet nie 2 tysiące. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Gość pola-19
do kakara Napisz prosze czy jesteś zadowolona z tych zabiegów Focus rf jakie są efekty .Ja jestem umówiona na poniedziałek ,ale bardzo chciałabym znać Twoją opinję.Pozdrawiam

Gość pola-19
PRZEPRASZAM NIE SPOJRZAŁAM NA tWOJE WCZEŚNIEJSZE WPISY TYLKO NA OSTATNI.CIESZE SIE ŻE JESTEŚ ZADOWOLONA .

Gość Augustias*
weszłam przed chwilą na to forum i jeszcze nie przeczytałam wszystkiego ( zaraz nadrobię) , ale chciałabym wesprzeć Ciach w jej polemice( ?) z Grześ . Nie stać mnie na wiele zabiegów, choć niektórych już próbowałam Nie uważam tego za naganne, nawet, jeśli w którymś momencie robi się tych zabiegów bardzo wiele. Każdy decyduje o tym według swoich możliwości finansowych i swoich potrzeb. Inne będą one u kobiety młodej, inne u nieco starszej. Szczególnie kobiety w wieku uznawanym dawniej za schyłek życia, a dzisiaj mające możliwości zatrzymania zmian lub nawet ich cofnięcia, a przede wszystkim kobiety przyzwyczajone przez całe życie do bycia atrakcyjną, odczuwają taką potrzebę. I to właśnie te kobiety, a nie te pogodzone ze sobą, są klientkami gabinetów kosmetycznych. Każdy ma prawo szukać szczęścia na swój sposób. Jeśli dorosłe dzieci nie stanowią sedna, praca jakby trochę już się znudziła, to może trzeba więcej zainwestować w siebie, póki jeszce jest co ratować? Jak łatwo zgadnąc piszę trochę o sobie. Pozdrawiam wszystkich

Gość Grześś
do Augustias --- Pięknie to ujełaś,chylę głowę ,myślę ,że piękno kobiety jest w niej i to ,co ma widoczne na twarzy nie jest tak ważne.Nie można przesadzać w w pogoni za ideałem piękna i młdości bo mżna przesadzić.,Trzeba umieć się starzeć z godnością,nie chdzi mi o to aby nie dbać o siebie ,ale zeby nie robić z siebie "sztucznej maski".Zwyrazami szacunku Grześś

Gość botox uzależnia
Uwaga! Botoks uzależnia botoks · botulina · pałeczki jadu kiełbasianego · zastrzyki · uzależnienie · zmarszczki · acetylocholina · neurotoksyna Botoks może uzależniać tak samo jak alkohol czy hazard. Według lekarzy, aż 40% pań, którym wstrzykuje się tę neurotoksynę, by spłycić zmarszczki, kompulsywnie pragnie następnych iniekcji. Po wstrzyknięciu botoks czasowo paraliżuje mięśnie. Ponieważ przestają się one kurczyć, nie marszczy się pokrywająca je skóra, dlatego z kolei "znikają" zmarszczki. Aby efekt wygładzenia utrzymał się, zabiegi należy powtarzać co kilka miesięcy. Wyniki wspomnianych na początku artykułu badań zostaną omówione na spotkaniu Brytyjskiego Stowarzyszenia Chirurgów Estetycznych (British Association of Aesthetic Plastic Surgeons). Przeprowadzili je dr Carter Singh (psycholog zatrudniony w Derbyshire Royal Infirmary) i konsultant chirurgii plastycznej z Londyńskiego Stowarzyszenia Chirurgii Plastycznej Martin Kelly. Panowie przeprowadzili wywiady z klientami 81 klinik i porównali osoby, którym wstrzykuje się botoks, z pacjentami poddającymi się mniej inwazyjnym metodom upiększania. Odkryli kilka zatrważających zjawisk. Ponad 50% użytkowników botoksu wykazywało brak kontroli nad procesami naturalnego starzenia się. Blisko połowa pacjentów denerwowała się na osoby krytykujące ich za stosowanie zastrzyków z botoksu. Ponad 50% donosiło, że naprawdę czuje się młodziej, a nie wspominało o odmłodzeniu wizerunku (młodszym wyglądzie). Aż u 40% występował przymus powtarzania iniekcji (zachowanie o charakterze kompulsywno-obsesyjnym). Doktor Singh uważa, że zwolennicy botuliny bardziej obawiają się starzenia i nie umieją, niestety, tego kontrolować. Botoks zmienia fizyczny wygląd skóry danej osoby i ostatecznie prowadzi do poprawy obrazu ciała. Nietrudno się od tego uzależnić... Botoks jest wysoce oczyszczoną i rozcieńczoną postacią toksyny wytwarzanej przez pałeczki jadu kiełbasianego. Działanie botuliny polega na zahamowaniu bądź znacznym ograniczeniu wydzielania acetylocholiny, a więc neuroprzekaźnika zakończeń nerwowo-mięśniowych. Zastrzyków nie powinno się podawać kobietom w ciąży i karmiącym piersią. źródło: BBC

Gość jestem czytelniczką
między innymi tego forum i bardzo cenię sobie informacje, które przy takie wymianie zdań można uzyskać; jak wiele kobiet szukam zabiegów, które wiele dadzą, a nie zaszkodzą i jeszcze najlepiej - rozsądnie kosztują. Natomiast moralizatorom bez określonej płci :-) w rodzaju "Grześś", dziwię się, czego tu szukają i poleciłabym raczej brać udział w polemikach w innych miejscach, chociaż nie mam pojęcia co tu zaproponować....bo wszelkiego rodzaju "oazy duchowe" również nie nadają się dla owego/owej Grześś, sądząc po dawkach sączonego jadu i złośliwości, jakie serwuje Forumowiczom....

Gość jestem ciach
do jestem czytelniczką całkowicie się z Tobą zgadzam i pozdrawiam ciepło miło mi również powitać Augustias* :)

Gość zbulwersowanaaa
Drogie Panie czytam wasze wpisy (nagonkę)na Grześś i nie obrazając Was zachowujecie się w taki sam sposób jak on, zamiast zignorować jego wpisy już drugą strone na tym forum opisujecie jego brak wychowania ,ale 0 komentarza na temat mądrego wpisu botox uzależnia i innych uczących wpisów na tym forum. Atak swoją drogą (nie bronie Grześś)to czytając jego wpis do Augustias to chyba nie jest takim prostakiem za jakiego uważa go jestem ciach .

Gość zgadzam się ze
Zbulwersowaną - szkoda, że ignorowane są takie wpisy jak np ten o uzależnieniu od botokssu, czy np mnie zastanowiła mocno informacja o skutkach ubocznych thermage - ktoś wpisał adres www.thermage.net.pl Pozdrawiam

Gość do ciach
do jestem ciach-- Pani już dziękujemy to forum jest o thermage , a nie ostrzykiwaniu sie .TwOimi przyjaciółmi są tylko ci co Cię popierają ,a wszyscy inni co mają inne zdanie od Twojego to WRÓG.Nawet koleżanka która ma inne zdanie na temat ostrzykiwania jest naiwna .Twoja znajoma

Gość do zbulwersowanaaa...
do zbulwersowanaaa / zgadzam się ze/do ciach Wcale nie mówiłam że jest prostakiem ... przeczytaj dokładnie ... Tekst o botoksie jako " nie na temat " już nie jest mądry. To zdanie się wyklucza . Uzależnić się można od wszystkiego , nawet od imputowania na forum ... " to WRÓG.Nawet koleżanka która ma inne zdanie na temat ostrzykiwania jest naiwna " ... boże cóż za fantazja ... Z szacunku do wszystkich tu odwiedzających nie napiszę już nic co nie wiąże się z tematem. Bardzo przepraszam za rozbijające posty. Pozdrawiam wszystkie Panie korzystające lub zainteresowane zabiegami z falami radiowymi. Trzymam kciuki za rezultaty. Będę wdzięczna za relacje. jestem ciach