Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPANIA

THERMAGE czy ktoś z was jest po tym zabiegu??????

Polecane posty

Gość lkininka
narzeszcie bella II therma w łodzi w margaret spa byłam na paru zabiegach na twarz jestem bardzo zadowolona , myślę że ten zabieg therma lifting twarzy to najlepsza alternatywa dla plastyki twarzy

Gość kruk89
ja jestem po serii zabiegów focus melody w Warszawie i nie widzę efektów. Co jest ze mna nie tak, że na mnie nie zadziałało? A tyle mnie to kosztowało:-((

Gość do kruk89
Nie tylko na Ciebie nie zadzialalo.Jest wiele takich osob ,nie widza zadnej roznicy w stanie skory po zabiegach.Szkoda kasy dla wyludzaczy.Pozdrawiam.

Gość zdziwiona 123
Niestety Focus nie działa na 100-u latki

Gość Marek76
@ zdziwiona 123 .. uuuuuu nie ładnie, nie ładnie, tak się wyzłośliwiać :) Odnośnie skuteczności zabiegów RF : 1. Są badania kliniczne potwierdzające skuteczność (uogólniając) u ok 90% klientek, przy czym skuteczność jest tu rozumiana jako "satysfakcjonujący klientkę efekt" (subiektywnie) 2. Generalnie (było to wałkowane) nie maszyna (fokus pus czy minus, czy też inna therma, czy bella) ma tu znaczenie ! a wyłącznie optymalna temperatura, czas, głębokość penetracji i ilość zabiegów. 3. kolosalne znaczenie ma doświadczenie operatora 4. Wiek klientki, a ściślej stan jej skóry, ma ogromne znaczenie jeśli chodzi o skuteczność i efekt. Im bardziej zdegenerowany kolagen tym trudniej uzyskać efekt i potrzebna jest większa seria. Nie ma cudów nie da sie zrobić z 60tki - 30tki :) ... chyba że skalpelem :) tyle że będzie naciągnięta jak torba plastikowa. Pytanie czy o to chodzi ? Summa Summarum efekt po odpowiednim dla skóry czasie, powinien być niezależnie od maszyny (pod warunkiem że maszyna rzeczywiście grzeje kolagen) !

Gość perfect123body123
z ogromnym zainteresowaniem prześledziłam wszystkie opinie na temat Fokusa,a to dlatego że mam nowy gabinet laseroterapii i jestem na etapie uzupełniania wyposażenia.Starałam się testować urządzenia na sobie aby kupić najnowocześniejsze i najskuteczniejsze lasery.Z moich praktyki wynika ze Lipo Kontur NNM super,hydrafacjal-rewelacja,Vela Smooth(elos) tez alen nie udało mi się przetestować Fokusa,Alumy,oraz najnowszego urządzenia amerykańskiej firmy Sobartic .Te urządzenia maja podobne parametry natomiast Tytan to już bardziej inwazyjny laser a bella terma daje niewielkie efekty bo testowałam.Bardzo prosze o opinie na temat tych urządzeń gdyż dla mnie zadowolenie klienta z efektów najważniejsze.Pozdrawiam

Gość ruska
witam ponownie. w sobote robie 5ty zabieg focusem melody brzuch, uda, posladki, efektow zadnych. powinnam kontynuowac? mam 49 lat,jestem szczupla. mam problem z gestoscia skory i cellulitem. moze zabieg jest przeprowadzany zle? u mnie polega na szybkim posuwaniu glowicy w ksztalcie malego zelazka przez 17 min. na wybranym obszarze ciala, to tak ma byc ? nic sie nie dzieje, moze na mnie zupelnie nie dzialac ?

Gość zadowolonazakochana
Nie wiem gdzie robisz Focusa ,ale prawidłowo robi sie pomału a nawet bardzo, mocno przyciskajac głowice .Niewiem co rozumiesz "partia ,ale całe uda od kolan w góre z przodu i tyłu robi sie 1 godz zadzwo do Royal tam Pani powie ci czy robia dobrze i czy Cie nienaciagaja.Ja po trzech zabiegach na uda mam bardzo duze efekty i jestem niesamowicie zadowolona. Wiem ,że niestety w wielu miejscach nie przykładają sie do zabiegów i efekty widoczne są tylko w portfelu ,wiec nie zostawiaj tego tak dzwoń do dowiaduj sie.Pozdrawiam

Gość bambus154
do nici niestety nie widze zadnego efektu po alumie w Juwenie wrecz wydaje mi sie,ze jest gorzej ale widzi za to pk doktor?!.Nawet pierwszy zabieg robila mi kosmetyczka nie wiem co bedzie dalej o raczej wczesniej wygladalam na 30 pare a mam 50 ichcialam to utrzymac na dluzej ale zaczynam sie obawiac po twojej informacji alr coz chcialam. pozdrawiam.

Gość barb1955
do nici i bambusa to chyba zebralysmy sie 3 niezadowolone,moze to wina wieku bo wnioskuje,ze wszystkie jestesmy ok.50tki. Jestem po 2gim zabiegu veleshape na twarz,mam zasinienia na policzkach,chyba od zasysania ta glowica,robila mi lekarka w klinice,na 3ci na pewno sie nie zdecyduje na razie,wytlumaczcie mi jak urzadzenie wszczuplajace uda,brzuch moze byc stosowane na twarz? Pytalam o to lekarke przed zabiegami,powiedziala,ze stosuja inna glowice i zabieg nie jest tak inwazyjny.

Gość barb1955
Do bambusa wyczytalam w twoich wpisach,ze dalas 1500 za kazdy zabieg w serii 7dmiu,czy zle zrozumialam? Kobiety,jezeli tak jest to nabijaja nas w butelke!!!! Ja za jeden zabieg na twarz i szyje place 100zl!! Naczytalam sie zanim poszlam o tych wszystkich cudownych urzadzeniach,wyszlo,ze wszystkie dzialaja podobnie,ciekawe czym np.Aluma rozni sie od Velashape,zeby zdzierac 10razy wiecej za zabieg! To jakichs skandal i nieporozumienie,czytalam,ze dziewczyny placa po kilkaset zl za zabieg,ale 1500??

Witam Panie!Dawno tu nie zaglądałam , ponieważ nie miałam nic konkretnego do napisania.Tak jak obiecałam i o czym pisałam na stronie 14 jestem niecałe 4 miesiące po zabiegu thermage na twarz .Wykonywałam go w Krakowie.Obecnie jestem bardzo zadowolona \', ładny owal twarzy ,skóra jędrna ,powieki się trochę podniosły.Czekam dalej na ostateczny efekt.Pozdrawiam cieplutko!Żadnych efektów ubocznych - no chyba ,że na koncie ale to nic w porównaniu z moim samopoczuciem!

Gość krakowianka5
Witam wszystkich ,chce sie podzielic swoim doświadczeniem po zabiegach mezoterapi bezigłowej .Jestem bardzo bardzo zadowolona fajna buzia odświeżona znikły drobne zmarszczki pod oczami.Oczywiście cena też przyjemna ponieważ robie to po za Krakowem.

Gość krakowianka5
Boże czytam to co piszecie i zaczełam sie bać.To szkodliwe to szkodliwe a potym to jeszcze większa tragedia no nie wiem ja jestem po mezoterapi beziglowej i myśle na co sobie zaszkodzilam:(

Gość bambus154
Witam,niestety tyle kosztowala aluma na twarz i szyje -1 zabieg.do barb 1955

Gość bambus154
do barb 1955.Witam.Niestety to prawda 1 zabieg alumy na twarz i szyje 1500 zl polskich.

Jestem po piątym zabiegu urządzeniem ALUMA. Za całą twarz i szyję płacę 1.000,- zł, Zabiegi mam wykonywane w Zielonej Górze.

witam jeszcze raz dzisiaj, nie dodałam w powyższej wypowiedzi że ja jestem zadowolona, mimo że po trzecim zabiegu miałam wątpliwości czy dalej je kontynuować. To jednak jest zabieg dla cierpliwych, bo efekty zaczynają się pojawiac po jakimś czasie, u mnie po czwartym zabiegu.dzisiaj jestem po piątym, sama jestem ciekawa jak te efekty ocenie po 4-5 miesiącach, bo tyle ponoć czasu potrzebuje kolagen w naszej skórze na przebudowę. Poczekamy, zobaczymy.

Gość stuk puk
witam jestem już po thermage na brzuch... teraz mija 6 tydzień od zabiegu. Zabieg bolesny dla ciała jak i portfela, ale pierwsze efekty już są, do oczekiwanych jeszcze daleko, ale to dopiero początek widocznych zmian po zabiegu, więc z nadzieją czekam co będzie dalej... pozdrawiam

Gość a ty gdzie robiłas
ten zabieg na brzuch? też w Krakowie?

Gość stuk puk
tak, w Krakowie

Gość godzula
Witam! Mam 45 lat. Jestem po piątym zabiegu Focusem Rf Melody.Zabieg wykonywałam w Lublinie . Wykupiłam z góry 5 zabiegów (tyle po konsulacji) wstępnie zaleciła mi kosmetyczka. Na tę chwilę minęły równo 2 mce od pierwszego zabiegu. Po pierwszym zabiegu wyskoczyła mi zmarszczka w kąciku ust, której wcześniej nie miałam. Skóra wyglądała gorzej niż przed. Miałam wielkie obawy co do kolejnych zabiegów, ale ponieważ zapłaciłam, kurację wykonywałam dalej. Na tę chwilę globalne efekty u siebie oceniam jako słabe. Skóra trochę lepsza (jeśli idzie o napięcie i gęstość), ale silniej zaznaczyły się zmarszczki, które wcześniej nie były tak widoczne. U mnie brak spektakularnych efektów, takich o jakich naczytałam się na internetowych forach ( przed zaangażowaniem się w zabieg) Rozważam co robić dalej.Czy brnąc dalej i wybrać jeszcze kolejnych 5 tak aby dopełnić kuracji dla swojej grupy wiekowej czy odpuścić ?? Myślę iż z racji na eskalację pogłębiania się zmarszczek na mojej twarzy poczekam jeszcze dwa miesiące bacznie sie sobie przyglądając. Na tę chwilę , nie pomę podpisać się pod stwierdzeniem dr Wilsz " Cudów nie ma, ale jest Focus" Godzula

Gość No i nareszcie ktoś
konkretnie się wypowiedział. Dzięki w imieniu 45 -o latek.

Gość ekler
Jestem z krakowa i wlasnie zastanawiam sie nad fokusem rf w moim miescie.Do końca grudnia jest jeszcze promocja 5 zabiegow-3tys zl,caly pakiet 10 zabiegów-5tys zl(potem bedzie 7 tys)Czytając to forum dalej nic nie wiem.Sa tu tak skrajne opinie na temat tego fokusa.Gabinet nazywa sie Lorena i ma orginalnego ( reklama prasowa) fokusa.Pani przez telefon poinformowala mnie ze efekty sa widoczne juz po 1 zabiegu sa mnie szczerze zdziwiło....

Gość No a co ma powiedzieć
przecież chce żebyś przyszła i dała zarobić

Witam ja również jestem z Krakowa i byłam w tym salonie na focusie,rzeczywiscie jest to oryginalna maszyna,Jestem bardzo zadowolona, oczywiscie po danej serii jest najwiekszy rezultat, ja bylam na twarz na 10 zabiegach.Takze po pierwszym zabiegu widzialam roznice tzn skora zrobila sie \"odświeżona\", miałam pozamykane pory, a sam zabieg był bardzo przyjemny.Zamierza tam wrócic i wykupic zabiegi na uda.Pozdrawiam

Gość Teresa50
Nawiaując do rozmowy Pań.Chodzę na focusa w tym salonie Lorena, bo faktycznie tylko tam mają oryginalnego, zostały mi jeszcze trzy zabiegi od 7 widzę największe efekty, chodze co 3 dni a w domu po kazdnym zabiegu stosuje mocne serum tak jak poleciła mi Pani. Dostałam również zabieg gratisowy na dłonie.Naprawdę polecam i pozdrawiam.

Gość Ewa 45
Jestem 4 miesiące po zabiegu Themage wykonanym w Poznaniu u pani doktor Gray. Zabieg miałam wykonany na całą twarz i powieki. Wynik bardzo dobry. Skóra na twarzy zrobiła się napięta, naciągnięta, efekt opadających powiek zredukował się o dobre 50-60%, w wyglądzie cofnełam się o dobre parę lat. Wcześniej miałam wykonanych kilka zabiegów urzadzeniem Radiage- to też teoretycznie "radiofale", ale efekt praktycznie żaden. Wysłałam również męża na Thermage twarzy- bardzo jest zadowolony już teraz z efektów. Gorąco polecam zabieg Thermage, oryginalny Thermage Ewa