Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPANIA

THERMAGE czy ktoś z was jest po tym zabiegu??????

Polecane posty

Gość do bublinka
Jest bardzo fajny artykuł w Avanti kwietniowym na temat focusa i zabiegu na nim, jest tam również opinia klientki która ma 36 lat i jest po tych zabiegach. Polecam do przeczytania

Gość Do Gabi
Do Gabi14 Witam, napisalas - "tak dziwnie ciagnie mi szyje do gory". Co to znaczy?

Gość Wystraszona -0

Gość Wystraszona -0
Cześć wszystkim forumowiczkom. Jestem własnie 4 dni po drugim zabiegu Focusem na twarz. Do czterdziestki pozostał mi rok. W tym roku szczególnie zaczęłam zauważać zwiotczałą skórę i chomiki. Efekty Focusa jezeli są to bardzo małe ale wiem że to jeszcze za wcześnie. Bardzo bałam się zdecydować na te zabiegi - przeczytałam Wasze wypowiedzi po kilka razy. W salonie kosmetycznym trafiłam na zadowoloną klientkę ,która wychodziła po 10 zabiegu - byłam umówiona na inny zabieg - lift6 - ale w końcu zmieniłam na Focusa. Jestem straszną panikarą... Nadal bawiam się skutków ubocznych, jakiejś ingerencji w głębsze tkanki. Nie wiem czy to tylko zbieg okoliczności ?? -ale po drugim zabiegu rozbolały mnie zęby- po jednym z każdej strony. Czekam na wizytę u dentysty więc narazie nie wiem co jest tego powodem. Jeżeli Focus stymuluje rozwój komórek w skórze to równie dobrze może stymulować ew. stany zapalne w organiżmie np. w zębie... Na razie wybiorę się do dentysty a potem ew. na nastepne zabiegi. Kilka dni po zabiegu czuję takie ciągnięcie policzków...takie jakby mrowienie na twarzy- mam nadzieję, że to dobry symptom...

Gość aboramento
witam wszystkie Panie donoszę że byłam na zabiegu zaffiro w warszawie w skin clinic na ulicy stawki przestrzegam wszystkie Panie........... z daleka od kosmetyczek które naciągają bo wydaję im się że mają naiwną zdesperowana klientkę przed sobą............. szczerze mówiąc już ktoś tu pisał na forum o fatalnej obsłudze i cenach ........przestrzegały mnie moje znajome .... ale ja głupia musiałam sprawdzić na własnej skórze.... dlaczego o tym piszę bo wiem jak ważne jest podejście osób które wykonują nam zabiegi na twarzy ..........jestem cała zniesmaczona

Gość Do Wystraszona - 0
Ja też mam ochotę na ten zabieg, ale podobnie jak Ty mam stracha. Boję się skutków ubocznych, o których nic co prawda nie słyszałam , ale może są ? Niby fale radiowe wykorzystywane są w medycynie np. przeciwbólowo ( schorzenia kręgosłupa), ale przecież twarz to jednak twarz !

Gość Wystraszona -0
Wiesz, najgorsze jest to, że ta technologia nie ma niestety długiej historii więc skutków ubocznych może jeszcze nikt nie odczuwa. No ale jeżeli Focus jest urządzeniem z kontrolowaną głębokością penetracji skóry to fale nie powinny np. docierać do kości szczękowych- a mówi się, że nie można tego robić jak ktoś ma implanty tytanowe w kości szczękowej??? Może ktoś się wypowie bardziej kompetentny w tym temacie ?? Pozdrawiam.

Gość nicca
witam ja jestem po 5 zabiegu bella II therma i musz epowiedziec ze do tej pory bylam raczej sceptycznie nastawiona bo ja chcialam widziec efekty juz:-) mimo ze wiedzialam, ze potrzeba czasu...i teraz musze powiedziec ze zaczynam widziec zmiany w mej twarzy jest coraz bardziej napieta, jeszcze 1 zabieg czeka mnie za pare dni a pozniej niestety bede musiala troche zwolnic...ze wzgledow finansowych, ale ogolnie zaczynam byc zadowolnona:-)

Gość skutki uboczne thermage
dzis rozmawiałam ze znajomą dermatolog o tych zabiegach i powiedziała, że jest wiele przypadków zwłóknienia tkanek po jakimś czasie.....????

Gość Do Wystraszonej
Jeśli chodzi o fale radiowe, to nie sa to te same fale które wykorzystywane sa w medycynie, focus dociera do okreslonych warstw skóry np. do skóry właściwej lub tkanki podskornej, ale nie głębiej bo nie ma takiej mocy, fala jest za słaba, a poza tym kości mają inna gestosc.Pozdrawiam

Gość Ale co z tego wynika
bo jakoś to mnie nie uspokaja?

Gość OTC
Do wystraszonej. Nie ma się czego bać O ILE !! maszyna na której planuje Pani zabiegi : 1. Posiada aktualny certyfikat zgodności CE 2. Operator jest przeszkolony i doświadczony 3. Zabieg nie doprowadzi do trwałej denaturacji czyli nie przegrzeje tkanki Są już badania wskazujące że znacznie efektywniejsze są procedury nieimpulsowe o niższej energii wykonywane wielokrotnie, niż bardzo wysoko energetyczne wykonywane np. jednokrotnie. Nie będę wchodził w kwestie techniczne ale zarówno "fokus - melody" jak i wiele innych urządzeń emituje falę o ustalonej uśrednionej mocy , możliwością ręcznej regulacji na plus i na minus w pewnym zakresie (w zależności od części ciała na której wykonuje się zabieg) i tak do końca nie można dokładnie ustalić na jaką głębokość fala przeniknie, ponieważ zależy to od ręcznego ustawienia mocy emisji jaki ustawia operator. Dotyczy to zarówno maszyn mono czy bipolarnych. Aczkolwiek z zasady ustawienia są (powinny być) bezpieczne i nie powodują nigdy zbyt głębokiej penetracji. Fala nie przenika przez kości, wiec jeśli chodzi o twarz, nie ma obaw. Maszyny bipolarne z uwagi na budowę elektrod dają możliwość płytszej penetracji zaś maszyny monopolarne z racji zasady działania dają możliwość głębszej penetracji (co nie znaczy że tak jest zawsze, bo zależy to wyłącznie od ustawień, a głębsza penetracja jest wykorzystywana głównie przy programach lipolizy.) Są też urządzenia które interaktywnie „same”, poprzez specjalny układ czujników komputerowych badających grubość i przenikalność skóry w danym miejscu i ustawiają moc emisji, tak aby nie przekraczać zadanej temperatury (która też jest badana w czasie rzeczywistym). Nie ma wtedy konieczności stosowania sztucznych układów chłodzących, ponieważ przegrzanie w takim wypadku jest praktycznie niemożliwe. Zatem proszę nie bać się fal radiowych  Wykonaliśmy już setki udanych zabiegów, nigdy nie zdarzyło się aby wystąpiły jakieś powikłania. Wystarczy znaleźć doświadczony salon i raczej starać się wykonać więcej zabiegów niskoenergetycznych niż jeden o bardzo dużej mocy (tak przynajmniej wynika z badań w USA) Nie chcę się wypowiadać na temat skuteczności zabiegów wykonywanych na poszczególnych urządzeniach aby nikogo nie urazić, powiem tylko że moim zdaniem w ogromnej większości przypadków nie typ maszyny ma tu znaczenie a doświadczenie jej operatora. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo zabiegu? Wybór należy do Pani, albo zaufa Pani doświadczeniu i umiejętnościom operatora , albo postawi Pani na auto- kontrolę komputerową urządzenia. Jeśli jest Pani zainteresowana dokładniejszymi szczegółami zasady działania fal radiowych na skórę i tkankę tłuszczową, zapraszamy na naszą stronę internetową . Pozdrawiamy. OTC Online Gdynia.

Gość Do Gabi 14
Do Gabi14 Witam, napisalas - "tak dziwnie ciagnie mi szyje do gory". Co to znaczy? Co slychac i jak sie czujesz teraz?

Gość I tego się boję
co może być nie teraz, już, ale np. za kilka lat. Cytat: Jest to zabieg dostępny na rynku od około 3 lat, doświadczenie wydają się dobre, jednakże należy pamiętać, iż obserwacje kliniczne są jak na razie bardzo krótkie.

Gość Gabi 14
Witam !Tak jak pisałam wcześniej zabieg thermage na twarz robilam w sierpniu 2008r.Wszystko jak przebiegało napisałam na stronie 14 i 15 tego profilu.Na chwilę obecną jestem bardzo , bardzo zadowolona!Jak narazie zadnych skutków ubocznych!Napisałam ,że tak dziwnie ciągnie mi szyję do góry ,bo kolagen na podbródku się regeneruje i ,,jego włokna się skracają'' - jak mi lekko obwisała skóra na szyi to teraz ją ,,ciągnie ''( naciąga do góry - po prostu ,ciągnie podbródek '' - bo szyi się nie robi - bo to niebezpieczne .Tak mi ,przynajmniej mówiono.Pozdrawiam - ja zaryzykowałam i nie żałuję!

Gość a dlaczego zaraz
Gabi, miałam Ci dac znac za miesiac co z moja twarzą, ale widzę wpis, który mnie zmusił do podzielenia się uwagami teraz. Otóż, Podtrzymuję to, co pisałam wczesniej, ze oczy mam ładniejsze (powieki do góry). I potwierdzam efekty na szyi, u mnie juz są widoczne, mam o wiele lepszą skórę pod brodą, taką trwardszą, nie tak pofałdowaną. Nadal natomiast nie widzę wyraźnych efektów na twarzy, zmarszczki takie same, no ale podobno to nie jest zabieg na zmarszczki. Chociaż to tez podobno powinno się trochę naciągnąc. Na razie cierpliwie czekam, to dopiero 1,5 miesiaca.

Gość Gabi 14
Witam!Do a dlaczego zaraz!Musisz jeszcze poczekać - największe efekty ( przynajmniej u mnie są widoczne w 6 miesięcu) nawet zmarszczki znikły( miałam nieduże).Buśka i jeszcze jadno, ja zażywam 1 raz dziennie kapvit hydra control aby nawilżać skórę od środka.Pozdrawiam i napisz znów za miesiąc.

Gość kabuki2
Bardzo mi milo, witam wszystkie Panie. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami z walką ze starzeniem . Regularnie wypelniam bruzdy nosowo wargowe( mam 50 lat) i super. Robie to w Bydgosczy i nie zaluje. Ale widze ze czas buzi nie oszczedza, wiec chyba zdecyduje sie na thermage- duzo czytalam o tym zabiegu. Czy ktoras z Pań moze wie gdzie w Bydgoszczy robią Thermage? Boje sie strasznie, bo nie wiem , czy moje skladane latami pieniążki nie wyrzucę w bloto.

Gość Wystraszona -0
Do OTC Dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź. Byłam w salonie renomowanym i na pewno był to Focus bo sprawdzałam skrupulatnie. Kosmetyczka wydawała się kompetentna.... Byłam na dwóch zabiegach i narazie pass - za dużo emocji, obserwowania siebie, swoich reakcji itd. Jeżeli jeszcze raz pomyślę o RF to napewno wybiorę sie do Was choć to na drugim końcu Polski... Myślę obecnie o Lift6 i Jet Peel. Co Pan/Pani sądzi o tych zabiegach? A co o tabletkach Biocell ?

Gość maga123
A co myślicie o Elos. Czy daje efekty?Czy połączenie lasera z falami RF jest skuteczniejsze niż same fale radiowe?

Gość Kaska49
Witam miłe Panie Ja jestem po zabiegu focusie rf w Krakowie, mija drugi miesiąc, coraz lepsze efekty z każdym tygodniem ( robiłam na pojędrnienie brzucha).Polecam przed wakacjami

Gość do maga123
Cześć, połączenie światła i fal RF jest skuteczniejsze od samych fal bo światło kierunkuje przepływ fal i cała ich energia koncentruje się w wybranych tkankach a nie we wszystkich, jakie są na drodze między dwoma elektrodami.

Gość kabuki2
Kochane, wybieram sie na thermage do Poznania- Art Medica. Jestem z Bydgoszczy - tu chyba nie ma. Prosze bardzo o spostrzeżenia z Art Medica. Może któraś miała. Dla mnie to bardzo ważne bo nie poddam się zabiegowi bez wcześniejszych opinii o gabinecie. W zamian obiecuję po zabiegu przekazywać wszystkie swoje spostrzeżenia. A może w Poznaniu inny gabinet, który robi thermage? Bardzo proszę o informacje.Przeczytałam cały wątek i Wasze opinie i dlatego zdecydowałam się na thermage. Już nie mogę się doczekać. Wcześniej wypełniałan w Bydgoszczy bruzdy nosowe. SUPER!!! Czekam z niecierpliwością na jakąkolwiek informację.

Gość nelly40
miałam 5 zabiegów ELOS w odstępach miesięcznych, w lipcu zeszłego roku wypełniłam sobie bruzdy nosowo-wargowe i z efektu jestem bardzo zadowolona. Po ELosie poprawił mi się owal twarzy. Mam zamiar co kwartał powtarzać sobie 1 zabieg, zwłaszcza że kosztuje mniej niż thermage czy focus

Gość kabuki2
Do Nelly 40, jua mam już 50 lat i mysle, ze taki zabieg jak ELOS może mi nie pomoc. A co to jest za zabieg? I ile kosztuje? Codziennie patrze w lustro i lapie sie za głowe. Bruzdy wypelnialam w Bydzi aquamidem, lekarz zapewnial ze na min. 2 lata starczy, a tu kicha. Po roku musze powtorzc. Ciekawa jestem, czy po aquamidzie można zastosowac inny- tańszy wypoełniacz.

Gość kabuki2
Widzę, że na razie topik się urwał. Ale czekam cierpliwie.

Gość Kabuki 2 poczytaj topik
Lifting ELOS. Znajdziesz informacje o dziewczyn, które robiły. Wiem , że w warszawie 4 zabiegi + 1 gratis = 4.000. Sama się nad tym zastanawiam.

Gość OTC
Jeśli macie Panie pytania na temat RF chętnie odpowiemy. Jeśli chcecie bezpłatnie spróbować jak, co i z czym, zapraszamy do nas. Nie przesądzamy czy i który z opisywanych powyżej zabiegów jest najskuteczniejszy, ponieważ naszym zdaniem nie ma obiektywnych kryteriów oceny w/w kwestii. Każdy powie że jego maszyna jest jedyna w swoim rodzaju i czyni cuda :). A tak na prawdę wszystko jest wypatkową wielu czynników : od fachowości personelu, przez stosowane preparaty, po ceny. Dlatego my pozwalamy klientkom spóbować bezpłanie naszej propozycji, tak aby same zdecydowały czy, co i za ile. Uważamy że to jest najbardziej fair w stosunku do klientek. Pozdrawiamy. OTC Gdynia

Gość Kubuś Pochatek
Do OTC: czy na pewno bezpieczny jest focus w przypadku młodych dziewczyn (mam 26 lat), słyszłam, że negatywne skutki w postaci zatrzymania się w pewnym momencie odbudowy kolagenu mogą wyjść w przyszłosci. Zainteresowana jest wyszczupleniem polików. Słyszałam o zabiegu, który łączy ultradzwięki z focusem (najpierw ultradźwieki 20 min a potem focus tez 20 min)- czy taki zabieg jest skuteczny? Jak myslicie, ile sesji powinnam wziąć takiego zabiegu?

Gość OTC
Proponuję nie dyskutować publicznie. Proszę napisać do nas maila bezpośrednio, postaramy się coś doradzić. A tak przy okazji, proszę nie utożsamiać zabiegów RF (fal radiowych) z focusem bo focus to tylko nazwa jednej z maszyn jakimi wykonuje się w/w zabiegi. To tak jakby odkurzanie nazywać elektroluksowaniem albo zelmerowaniem :) Pozdrawiamy