Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SPANIA

THERMAGE czy ktoś z was jest po tym zabiegu??????

Polecane posty

Gość 29oli
ooo własnie Kabuki czy aby nie o tym urządzeniu piszesz? Mozesz napisać w jakim miescie znalazlas gabinet? i czy wlasnie to zaproponowala Tobie lekarka jako najlepszy sposob ?

Gość kabuki2
Jeśli chodzi o Triniti to Znalazłam gabinet w szczecinie i Piekarach śl.

Gość 29oli
czyli dośc mało popularne... ja jestem umowiona do Piekar mam nadzieje ze nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto!!! Kabuki jesli sie zdecydujesz proszę pisz co i jak Nigdzie nie ma wpisow osob korzystających akurat z tego i cholera wie czy dlatego ze drogie i niewiele osob korzysta czy dlatego ze to pic na wode

Gość mary m

Gość mary m
ja dużo czytam na temat zabiegów,o których piszecie. jestem zainteresowana thermage myślałam tez o fokusie,ale ktore urządzenie jest skuteczniejsze dowiedziałam się dopiero kiedy zadzwoniłam do gabinetu posiadającego obydwa te urządzenia, otóż pani powiedziała mi,że jezeli chcę zlikwidować opadające powieki poprawić owal to tylko thermage.fokus ma aż kilkadziesiąt razy mniejszą częstotliwość, nie podgrzewa objętościowo skóry jest po prostu stanowczo za słaby.Już sam fakt,że fokusa może obsługiwać kosmetyczka a thermage tylko lekarz daje do myślenia. Mam pytanie do Gabi i do Gaga 53.Jak duzo w milimetrach podnieśc się może dól twarzy,czy bruzdy przy nosie też się zmniejszyły,jakie jeszcze zmiany zauwazylyście?

Gość kaKA.POZNAN
DO OTC: mYSLE, ZE NIE JEST TO FORUM DLA WŁASCICIELI SALONÓW TYLKO DLA KLIENTÓW ! KRYTYKUJE PAN MASZYNE, KTOREJ PAN NIE MA ! DLACZEGO???? NIE OPLUWA SIE INNYCH I NIE KOMENUJE ICH WYBORU! TROCHE KULTURY! A JEZELI JEST PAN ZNAWCA TO PROSZE ZWOŁAC KONFERENCJE I DYSKUTOWAC ZA ZAMKNIETYMI DRZWIAMI. tO CO PAN ROBI TO - SOBIE SAMEMU ANTY REKLAME! POZDRAWIAM kAŚKA

Gość OTC
Szanowna Pani „Kaśko.POZNAN” Powinienem pozostawić Pani „prywatne wycieczki” pod moim adresem bez komentarza, ponieważ takie posty ad personam są moim zdaniem nie na miejscu, zwłaszcza że podałem swój adres mailowy, więc chcąc mnie „skarcić” mogła Pani napisać do mnie bezpośrednio, nie wywlekając tego na forum publicznym. Ponieważ jednak sądzę, że to właśnie próba publicznego zdyskredytowania moich wypowiedzi na forum, była Pani celem, odpowiadam: 1. Proszę nie pisać postów WIELKIMI LITERAMI ponieważ jest to nie grzeczne w stosunku do adresata. 2. Z przykrością stwierdzam że choć chyba czyta Pani posty, zaje się że nie do końca przyswaja Pani ich treść. Nidzie i nigdy nie „opluwałem” nikogo i komentowałem jego wyboru! Wręcz przeciwnie zawsze, ale to zawsze pisałem że wybór maszyny jest kwestą osobistych decyzji i subiektywną wypadkową wielu czynników. Jeśli jest efekt i satysfakcja .. to czego więcej chcieć. Jedni lubią jak im Cyganie grają, inni .... 3.Myślę forum jest zarówno dla właścicieli „salonów” jak i klientów. Dzięki wpisom jednych i drugich można dowiedzieć się więcej na poruszane tematy, co jest cenne zarówno dla właścicieli jak i klientów. (reklamę można wychwycić gołym okiem) 4. Czasem nawet odnoszę wrażenie że na forum więcej jest (a przynajmniej było) wpisów „właścicieli salonów” (w czym prym wiodły od zawsze właścicielki fokusa), podszywających się pod „zadowolone klientki”. Cóż, pozostaje pozazdrościć stanowczego i bezkompromisowego PR’u :) 5. Nie krytykowałem żadnej maszyny ! Pisałem jedynie że fokus jest przereklamowany i że nie jest prawdą jakoby różnił się stosowaną fizyczną zasadą działania od innych maszyn, wbrew temu co można przeczytać na forach (ale to normalne :), ponieważ wszyscy sprzedający maszyny piszą że to właśnie ich maszyna jest wyjątkową, można uznać to za standardową reklamę). W przypadku jednak fokusa, irytujące jest to że poprzez rozpowszechnianie na forach nieprawdziwych informacji na temat maszyn konkurencyjnych, autorzy usiłują je zdyskredytować, aby wcisnąć klientom że tylko fokus „daje efekt”. Proszę zauważyć że nikt nie pisze że fokus jest zły lub że nie daje efektu ! wszyscy pisą że w podobnym stopniu efekty dalą też inne urządzenia. Czy to uważa Pani za krytykę ? 6.Odnośnie reklamy … i anty reklamy .. hmm proszę zwrócić uwagę że ANI RAZU nie podałem namiarów do siebie !! (sic) w przeciwieństwie do innych właścicieli salonów (zwłaszcza tych z fokusem) :). Zdaje się, że nawet nie napisałem na czym pracujemy. 7.Proszę nie zarzucać mi braku kultury, ponieważ nie dałem powodu do takich stwierdzeń, jest to krzywdzące i nieuprawnione. Reasumując odnoszę wrażenie że Pani post nie jest wyrazem troski o meritum dyskusji na tym forum, a raczej owocem frustracji z posiadania urządzenia które miało być cudowną maszynką do zarabiania pieniążków .. a tu się okazało, że PR już nie wystarcza .. i klops :). Ale mogę się mylić :) więc z góry przepraszam. Ćwiczyliśmy już to na forum wcześniej. Ach cóż to za inwektywy sypały się od „zadowolonych klientek, które po pierwszym zabiegu na fokusie odmłodniały o 10 lat” (proszę wybaczyć ironię), pod adresem osób które ośmielały się napisać, że były na jakiejś innej maszynie i wyszły zadowolone ! Odnośnie konferencji :), nie muszę ich „zwoływać”, po prostu na nie jeżdżę .. i słucham :). Pozdrawiam.

Gość NOVA1957
OTC ale masz samozaparcie bylam na tym forum z 0.5 roku temy i walczyłeś z Focusem i nadal to czynisz gratulacja za wytrwałosc czy masz mało pracy w swoim salonie ?

Gość OTC
.. ależ ja nie walczę z focusem .. tylko z (jakby to ująć delikatnie) opowiadaniem bajek :) hahahahahaha .. akurat w sobotę ma chwilę, wiec sobie czytam, piszę i buszyję :) Pozdrawiam.

Gość NOVA1957
??????????????? twoje wpisy nie są tylko z sobót !!!!!!!!!!!!!!! nobel za wytrwałość Pozdrawiam

Gość hanczysko
nic sie nie zmieni poz

pozwolę sie wtrącic do dyskusji i stanć w obonie OTC. nie rozumię tej dałej nagonki na niego! jego wypowiedzi samiłwe,rzeczowe i konkretne czytam to forum od jakiegggos czasu ,ponieważ sama zaintersowana jestem zabiegami rf.po przeczytaniu chwaleniu focusa sama chialam tylko na tym urzadzeniu robic zabiegi. trafilam sie do swietnego lekarza,która mi powiedziała,że inne tego typu urzadzenia sa również skuteczne tylko nie tak reklamowane jak focus.widzialam dwie panie ,po kilku zabiegach bardzo zadowolne. ja sama jestem po pierwszym zabiegu i o czywiscie na razie nic nie widać----bo cudow nie ma!!!! wazne jest rowniez ,co my dla siebie robimy.sam focus czy inne urzadzenia cudow nie zdzialaja jesli nadal bedziemy sie niezdrowo odzywaić. ja na razie robie poslladki i ida.potem zabieram sie za twarz. będe Was informowac o wynikach. i naprawdę przestańcie juz tak na siebie najeżdżać bo to takie babskie..pozdrawiam i miłego dnia

Gość Hania 40 L
Thermage to coś innego niż RF - dużo lepsze na twarz . Ja byłam w \krakowie na Zacisze 6 w Instytucie Dermatologii - miałam na razie jeden zabieg i efekt jest super- Uważam ,że warto . No i co wżne tam mają sprzęt nie z Allegro tylko profesjonalny

Gość OTC
Droga Pani Haniu 40L Obawiam się że nie ma Pani racji. Otóż Thermage to właśnie RF :-) Thermage w różnych wersjach produkowany jest od 2002 roku. Było to jedno z pierwszych urządzeń do zabiegów falami radiowymi ( a wiec RF Pani Haniu). Maszyna ta musi być obsługiwana przez bardzo doświadczoną osobę ponieważ emituje bardzo silną falę. Generator Thermage ma moc 400 watt i generuje falę o częstotliwości 6.78 MHz. Dla porównania większość produkowanych obecnie maszyn monopolarnych ma moc do 120 watt, zaś bipolarnych ok. 60-70 watt. Daje to obraz jak silne może być oddziaływanie Thermage. Właśnie z tego powodu wokół tej maszyny powstało wiele kontrowersji i dlaczego tak ważne jest doświadczenie w jej obsługiwaniu. Zabiegi wykonywane Thermage są zabiegami o bardzo wysokiej dawce energetycznej. Jak wykazują badania przeprowadzone przez lekarzy w USA na 5700 pacjentkach, wykonanie większej ilości zabiegów niskoenergetycznych daje lepszy efekt niż wykonanie ich z większą energią a w mniejszej ilości. Reasumując, technologia zastosowana w maszynie Thermage nie jest (jakby to powiedzieć) kosmiczna :-), a raczej … nazwijmy to … nienajnowsza :-). Proszę poszukać : „Results of a Survey of 5,700 Patient Monopolar Radiofrequency Facial Skin Tightening Treatments: Assessment of a Low-Energy Multiple-Pass Technique Leading to a Clinical End Point Algorithm JEFFREY S. DOVER, MD, FRCPC, FRCP,_ BRIAN ZELICKSON, MD,y AND THE 14-PHYSICIAN MULTISPECIALTY CONSENSUS PANEL”

Gość OTC
@ hanczysko dziękuję za wsparcie :) Pomimo że mam swoją preferencję dotyczącą urządzenia jakie używam na co dzień, staram się być obiektywny. Na prawdę interesuje mnie opinia klientek na temat maszyn i zabiegów RF, bo to taka informacja jest (i powinna być dla wszystkich) cenna. Zabiegi RF są na tyle nową technologią, że ważne jest zbieranie opinii (wszelkich) od klientek, ponieważ tylko w ten sposób można dostosowywać procedury zabiegowe do oczekiwań klientek i uzyskiwać oczekiwane efekty. Myślę że zarówno dla mnie jak i dla wszystkich rozsądnych usługodawców w zakresie RF, realna efektywność powinna być priorytetem. Dlatego myślę że PR, PR’em ale z czasem klientki same „odfiltrują” reklamę i bedą wiedziały co wybrać. Pozdrawiam.

Gość Gabi 14
Do Mary M !Jestem 9 miesięcy po zabiegu thermage na całą twarz.Nie będę po 10 razy opisywała co i jak bo wszystko opisałam na str.14 i kilka stron póżniej.Powiem tak jak uważam - zrobiłabym to jeszcze raz - choć bolało bardzo .Ma 47 - nieznajomi mówią ,że mam góra 34 - owszem jestem szczupła i zadbana.Ale do rzeczy szukacie same nie wiecie czego - czytajcie uważnie posty - co daje efekty.Mam ładny owal twarzy ,powieki super i cały czas jest jeszcze lepiej - może miałam szczęście ...zero chomików!Ale na efekty czekałam długo ...zaczęły być widoczne u mnie dopiero po pół roku .Pozdrawiam i uważam ,ze dla dojrzałych kobiet to tylko operacja plastyczna albo thermage - ale musi się być wytrzymałym na ból - ja byłam .Bo mam młode towarzystwo 30 ,34 lata ,pracę ,która wymaga odpowiedniego wizerunku i muszę wyglądać.

Gość EuroSportLive
Dzisiaj miałam robiony pierwszy zabieg Triniti na twarz i szyję. Zasugerowana podpowiedzią p.Celesty z forum o zabiegach laserowych obdzwoniłam pół Polski, żeby się dowiedzieć gdzie to robią i jak się okazuje laserów firmy Syneron w technologii elos jest dużo, ale tylko dwa gabinety robią zabieg Triniti ( Szczecin i Piekary Ślaskie), bo jak mnie poinformowano tylko te gabionety mają odpowiednio wyposazony laser ( jakby najbardziej wypasiona wersja tego urządzenia) , tak to zrozumiałam bynajmniej. Są lasery wersji podstawowej i rozbudowanej i nazywają się eMax i tylko na tym urządzeniu można zrobić zabieg. Więc sam zabieg bardzo przyjemny, w porównaniu z Thermage który robiłam w zeszłym roku na szyję bez porównania, ból wyeliminowany do minimum. No i to co pdkreślała Pani Celesta, to fakt że rzeczywiście jest to zabieg na wszystkie problemy związane ze starzeniem się skóry. Najpierw pani zrobiła mi fotoodmładzanie, a mam plamy i widoczne naczynka na twarzy, potem inną głowicą robiła mi zabieg ReFirme podgrzewania kolagenu na całą twarz i szyję z uwzglednieniem mojego rozchwianego owalu twarzy i na koniec laserem frakcyjnym miałam robione głębokie zmarszczki i bruzdy wokół ust. Owszem trzeba takich zabiegów trzeba zrobić trzy lub cztery, ale przynajmniej człowiek nie cierpi, no i nie powiem wydaje mi się że już lepiej wyglądam szczególnie po tym podgrzewaniu kolagenu, moje poziome kreski na szyji jakby się wyprostowały. Podoba mi sie że jednym spotkaniem i zabiegiem można działac na wszystko, to naprawdę wygodne.

Gość Diana 12
Do Gabi 14 Jestem 4 m-ce po tym samym zabiegu co Ty i żadnych efektów. Chętnie bym sobie z Tobą porozmawiała, a ponieważ wiem,że jesteś z Krakowa napisz mi czy byłoby możliwe zebyśmy się spotkały

Gość hania 40
ja myślę ,że co innego chiński thermage z allegro a co innego profesjonalny medyczny

Gość Gabi 14
Do Diany 12!Dianko ja nie jestem z Krakowa tylko niedaleko mieszkam ale mam w Krakowie rodzinkę i tam czasem przyjeżdzam .Podaj mi komórkę albo stacjonarny to zadzwonię jutro do Ciebie - potem skasujesz .Pozdrawiam i nie martw sie tak jak pisałam u mnie widać było dopiero po 6 miesiącach...

Gość a dlaczego zaraz
Jestem 3,5 miesiaca po. Sama może nie widzę rewelacji, ale moi znajomi od jakiegos czasu mi mówią, że ekstra wygladam. :)

Gość Diana12
Do Gabi Bardzo chętnie podałabym Ci mój nr telefonu ale nie wiem jak to póżniej usunąć

Gość Gabi 14
Do Diana 12!Dianko - ja podałam na tej stronie adres email - potem zgłosiłam do usunięcia i usunęli.Masz obok Twojego wpisu ,po lwewj stronie napis ,,zgłoś do usunięci'' i zglaszasz.Albo jak masz pytania to pisz tu na stronie!Nie podaje swoich danych bo jestem osobą publiczną.Pozdrawiam serdecznie !Albo podaj numer albo pisz na tej stronce.Odpowiem Ci szczerze .Też się bałam i miałam wiele obaw i to czy dużej kasy nie wyrzucę w błoto ....ale jest ok!

Gość Diana12
Do Gabi Ja kiedyś zgłosiłam wpis do usunięcia i go nie usunęli dlatego mam pewne obawy. Najbardziej żałuję,że nie możemy się zobaczyć,bo widząc mnie powiedziałabyś mi na co mogę liczyc.Mam lekko opadajace powieki jakiś miesiąc temu zauważyłam,że minimalnie mi się podniosły ale mimo,że upłynął miesiąc dalej efekt jest ten sam tzn.minimalna różnica.Jestem umówiona w lipcu z chirurgiem plastykiem na korekcję powiek i powiem Ci szczerze,że nie wiem co robić czy zrezygnować i czekać na ewentualne efekty,które mogą być np w 6 miesiącu czy się zdecydować.Problem jest w tym,że jezeli się zdecyduję na operację to chcę ją zrobić w lecie bo chodzenie o tej porze roku w słonecznych okularach nie wzbudza podejrzeń. Doradż mi co robić bo w najbliższym czasie muszę podjąć decyzję a ta sytuacja spędza mi sen z powiek. Z góry Ci bardzo dziękuję za wszelkie rady.

Gość Gabi 14
Do Diana 12!Dianko szczerze mówiąc ( jeżeli nie masz ważnej uroczystości np.wesela itd - to ja bym poczekała przynajmniej do pół roku.Na operacje powiek zawsze masz czas ....Tym bardziej ,że piszesz ,że powieki trochę opadają - u mnie było podobnie - teraz bez problemu maluję kreski na górnej powiece i nie opadają.Ładnie podciągnęły mi się ,,chomiki ''- już ich prawie nie mam i skóra taka bardziej napięta .Kiedy byłam po paru miesiącach u p.dr Budzisz na zdjęciach kontrolnych - powiedziała ,że końcowy i całkowity efekt jest po roku.Sama robie zdjęcia co miesiąc sobie aby widzieć różnicę.Zrób to samo - rób sobie zdjęcia z profilu i amfas co miesiąc - potem porównaj.Jak coś to pisz.Nie będzie mnie od 20 .06.09r. do 5 lipca wyjeżdżam na wczasy .Potem już jestem .Pozdrawiam!Aha napisz gdzie robiłas i ile zapłaciłaś .Czy cię bardzo bolało...

Gość Diana12
Do Gabi Dziękuję Ci bardzo,że piszesz. Robiłam tam gdzie Ty,zapłaciłam 7 ,bolało mnie bardzo ale miałam chyba niezbyt wysokie wartości bo 2 i 3 i nie wiem czy jest to proporcjonalnie do efektów. Wydaje mi się,że miałam też robione częściowo powieki górne bo chyba mi tam przykładała ale nie jestem pewna. Chyba zrobię jak mi radzisz jeszcze poczekam,narazie muszę konczyc,pozdrawiam Cię serdecznie

Gość OTC-PONIEWAŻ
uważam Cie za jedyną tutaj osobe kompetentną i fachową powiedz mi proszę jak ma sie termaze do piersi?czy jest sens poparwiania kształtu piersi i zwiotczeń na rf-ie? jesli znajdziesz chwilkę mógłbys podzielić sie swoją wiedzą na ten temat? z gory dziękuję

Gość OTC
Z góry zaznaczam , że nie jestem lekarzem, więc nie traktuj mojej odpowiedzi jako wiążącej. Zachęcam do konsultacji z zaufanym lekarzem. Jeśli chodzi o zabiegi wykonywane na piersiach, ja osobiście ich nie robię. O ile mi wiadomo z reguły większość salonów nie wykonuje zabiegów na piersi przy pomocy technologii fal radiowych ze względów bezpieczeństwa (klienta oczywiście :) ) Thermage wykorzystuje bardzo wysoką emisje energetyczną. Z Thermage trzeba być bardzo bardzo ostrożnym. Znalazłem też w necie wypowiedź „plastyka” z USA który twierdzi że skuteczność Thermage ( i w ogóle RF ) na piesi jest znikoma ze względu na istotę ich budowy oraz charakteru korekty anatomicznej jaką trzeba uzyskać aby usunąć zwiodczenie piersi. http://www.realself.com/question/thermage-alternative-breast-lift-minimally-sagging Zabiegi RF są z zasady zabiegami oddziałującymi na skórę. Można ją ujędrnić, „odmłodzić” i , nazwijmy to, napiąć. Można uzyskać bardzo dobre efekty liftujące , odchudzające i zredukować cellulit. Jest to jednak ( i powinno być) z natury rzeczy działanie powierzchowne, czyli działanie na skórę. Można oczywiście odpowiednio zwiększając moc emisji i powierzchnię elektrody emisyjnej, oddziaływać na głębsze warstwy i tkanki, tyle że trzeba być ekstremalnie ostrożnym, ponieważ klientka nie będzie w stanie wyczuć temperatury ponieważ głębsze warstwy tkanek nie mają odpowiednich receptorów. I tu może nastąpić bardzo niebezpieczne zjawisko przegrzania czy nawet poparzenia ( zwłaszcza że Thermage nie ma czujników temperatury zabiegu). Reasumując zalecam wysoką ostrożność.

Gość OTC-bardzo ale to
bardzo dziekuję ci za Twoja wyczerpującą odpowiedż.Bęe w takim razie szukała czegos innego co poprawi kondycje mojego biustu. ps.może nie jestes lekarzem ,ale twoje wypoqiedzi są bardzo fachowe. jescze raz dziekuję i pozdrawiam

Gość OTC doradź
Mam 45 lat i chciałabym wziąć kilka zabiegów RF pod oczy, ale mogę sobie pozwolić na 5. Czy to ma sens , czy lepiej nie zaczynać wcale? Po oczami mam sińce, lekkie worki a pod nimi jakby zagłębienia. Ogólnie to widzę, że wszystko się zapada:)