Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciaza w wieku 38

co myslicie czy w tym wieku moge miec dziecko?

Polecane posty

Gość ciaza w wieku 38

Gość gdybym wiedziała
moja mama urodzila mnie jak miala 42 lata-jestem zdrowa, normalna, mam 2 rece i nogi:D w czym problem?

Gość pomaranczowsza
my tu nie mamy nic do myslenia - o tym moze zadecydowac i cos doradzic tylko lekarz, ktory sprawdzi twoj stan przydatnosci ;)

Gość ciaza w wieku 38
wiem , ale czy nie uwazacie mnie za stara babe?

Gość pomaranczowsza
stara baba to moze ew. tak kolo 60-tki, a i to zalezy jak utrzymana ;) dla mnie jestes mlodzieniacha 3 ino roki starsza ode mnie :) odziec sie jak chcesz, nikogo nie pytaj o opinie tylko lekarza :)

Gość pomaranczowsza
no i oczywiscie ew. ojca, chyba ze na wlasna reke sie chcesz rozmnozyc :)

Gość ciaza w wieku 38
dzieki dziewczyny !!!!

Gość ciaza w wieku 38
z tej radości sobie strzepie :classic_cool:

Gość czarny pantofelek
jak najbardziej decyduj sie na dziecko,moja mama urodzila mnie w wieku 42 lat,jestem zdrowa,ambitna,nic mi nie brakuje,trzymaj sie cieplutko:)

Jeżeli w tym wieku czujesz się staro to wręcz powinnaś urodzić dziecko. Zaraz Ci takie głupoty wyjdą z głowy:D

Gość gadanie dla gadania
no nie wiem mamo trojeczki czy masz racje tobie sie wydaje ze tak, ale mylisz sie kazdy normalny wie ze ciaza po 35 roku zycia to wieksze ryzyko wad płodu niz u młodych mam wręcz powinna urodzić dziecko??? chyba nie po to aby przejsc kuracje odmładzajaca tu chodzi o zdrowie a nie o jakis eliksir młodosci Mamo trojeczki ty czesto nie masz nic do powiedzenia a mówisz byle co bez zastanowienia byle tylko gadac gadac gadac

Gość to zalezy
JA urodzilam pierwsze dziecko majac 29 lat i nachodzily mnie wyrzuty sumienia, ze maluszek ma taka stara matke.... Planujemy trojke dzieci co 2 lata ale nie wiem czy rodzac trzecie nie bylabym za stara... Mysle o perspektywie dziecka, nie o swojej, bo ja czuje sie nastolatka, ale dziecku zawsze lepiej jak ma mlodsza matke.....

Przychylam się do zdania kogoś powyżej - idź do lekarza, zrób badania i niech Ci doradzi lekarz, a nie forumowiczki... To, że w późniejszym wieku wzrasta prawdopodobieństwo urodzenia chorego dziecka, nie znaczy, że Ty też będziesz takie miała... Przecież rodzą się dzieci zdrowe matek po 35 rż Dorzucam tu przykład mojej mamy - mój najmłodszy brat przyszedł na świat tuż przed jej 39 urodzinami. Co prawda, przyszedł na świat w 36. tygodniu, ale był już słusznych wymiarów - miał 52 cm i ważył ponad 3 kg.