Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta....

imiona waszych dzieci

Polecane posty

Gość gadanie dla gadania
Marysia jest tak samo oklepana juz jak i kubus czy julka albo zuzia czy wy ludzie wszyscy nie mozecie wymyslic czegos oryginalnego tylko nazywacie swoje dzieci wszyscy tak samo w szkole nikt nie bedzie zwracał sie do nich po imieniu ale po nazwisku aby jakos je rozróznic sposrod kliku marys gabrys czy kubusiów

Gość do Katis
Mówimy o gwiazdach-a nie o osobach bez wykształcenia,, z prostych (cygańskich) rodzin lub patologii (wisniewskai). Prawdziwe gwiazdy, z wykształceniem aktorskim nie robią takiego obciachu. Hołdys akurat to tez nie persona dla mnie-jakbym tyle piła i ćpała to tez bym pewnie dała dziecku Tytus:) o Amerykanach juz ktos napisał- debile i tyle!

Gość gadanie dla gadania
owszem jest tam wiele kretynskich i wiele oklepanych imion ale sa tam tez ładne imiona których sie juz nie spotyka tak jak dawniej były same anie i goski teraz maryski i zuzki albo kubusie

gadanie dla gadania no to jak takaś wspaniałomyślna i rzuciłaś hasło \"wymyśl coś ciekawszego\" to słucham? Może jakiś przykład? Na czym mam się wzorować w doborze imion? Tylko tak żeby się nie powtarzało.

Gość A ja........
a może obrończynie wolnego gustu wypowiedzą sie, co by zrobiły, jakby ich tesciowej podobał się Alfred lub Albin????:) wtedy to już nie byłoby fajnie co?

Gość gadanie dla gadania
np agata faustyna adam nie ładne?

A ja........ nie słońce to Ty rzucasz się z tekstami typu \"tylko patologia nadaje tak śmieszne imiona\" to Ty rzucasz się z hasłami \" wymyślcie coś niebanalnego, ale z dobrym gustem\", więc słucham? jakie są Twoje propozycję? Co zaspokoi Twoje gusta?

Gość gadanie dla gadania
RZADKO-- paulka

Gość moja mam jest Maria
Maria to popularne imię, ale wśród dorosłych kobiet a malutkich Maryś jest wcale nie tak dużo. Poza tym to imię tak samo jak Anna będzie zawsze popularne i bardzo dobrze :)

Gość gadanie dla gadania
w mojej okolicy połowa malych dziewczynek tak do 5 lat to marie

Gość gadanie dla gadania
a MIESZKO to piekne imie jak dla mnie

do Katis---> ta, bo Tytus to takie piękne imię. Nie zdziwiłabym się gdyby na Tytusa mówiono po prostu \"TYFUS\". Zgadzam się z Paulką- Kubusiów i Julek jest już za dużo. Moja koleżanka urodziła dziecko i leżała na sali z dwiema kobietami, które miały Julki, a na całym oddziale tych Julek było jeszcze więcej.

Gość A ja........
Adam Arek Darek Kamil Patryk Rafał Michał Kacper Marcin Sebastian Monika Maja Michalina (zdr Michasia) Emilia Patrycja Joanna (teraz bardzo żadko dawane) Kasia Marysia (wcale nie ma dużo tych maryś, ostatnio było mniej popularne Duzo jest imion klasycznych, tez bardzie lub mniej oryginalnych, które są miłe dla ucha:)

Gość a ja powiem wam tak
mam na imie Zuzanna i osobiscie znam tylko siebie o takim imieniu, moi znajomi takze nie znaja więcej Zuzann. widocznie to imie nie bylo popularne 19 lat temu. uwazam ze jest sliczne, ale obecnie rzeczywiscie nie nazwalabym tak córki, bo jestem przeciwna nadawaniu popularnych imion(kiedys byly to kasie i anie a obecnie wiktorie, julie, oliwie). i tak kazdy nazwie dziecko tak jak chce, ale radze zeby sie zastanowic czy dziecko nie bedzie sie czulo zle będąc jedną z 7 Julek w piaskownicy...zgadzam sie ze te imiona sa ladne i moga sie podobac, ale mysle ze sa juz zbyt oklepane. moje typy to: Róża, Ida, Leontyna, Miłosz, Julian. jesli ktos szuka oryginalnych imion to radze przejsc sie po cmentarzu:P. ostatnio zauwazyłam na nagrobkach: Febronie, Matrone, Serafine i Wilhelmine...

Gość słoneczka
Moje słoneczka to Nikodem i Nadia

Gość do Katis
Katis, no przeciez obsmiałem tego TyFUSA:) nie zauważyłaś>

Gość moja mam jest Maria
gadanie dla gadania----> to dobrz, ze ich tak dużo, promujmy proste aczkolwiek piękne imiona. A ty jesteś niekonsekwentna, naśmiewasz sie z dziwacznych imion, ale proste tez ci nie pasują:( Mieszko też mi się podoba:) I Stasio:)

Gość ot i tak
Odpowiadam na pytanie: dziecko będzie się źle czuło będąc 7 Julią w piaskownicy, tak jak ja źle się czułam będąc 6 Anią w klasie, a że miałam nadwagę to byłam Anka-Bańka.

Leontyna? ja mam na imię jak w nicku i nigdy żadnych pretensji w tym wypadku do rodziców nie miałam. Swoje dziecko nazwałam mniej frasobliwie bardziej naturalnie, ale to nie znaczy, że imiona oryginalne czy też mało spotykane są złe.

Gość A ja........
Na miłość Boga-stara ciotka Leontyna, w dodatku zlośliwa stara panna:) Co ty, książek nie czytasz?

Gość to tyle w tym temacie
Już kiedyś napisałam, żeby przypodobać się forumowiczkom trzeba nazwać dzieci następująco: Hanna, Alicja, Tomasz, Karol- nikt się nie doczepi.

Gość nazwij dziecko Kaloryfer
Dobromiła - Miłka albo Dobrusia, co się czepiacie? Przecież mało kto zwraca się Dobromiła, mam rację?

Gość A ja........
nie, przecież Rajmund, Żanetta (koniecznie przez dwa t), Livia, Ernest, Wacław, Kornel, Sandra, Alojzy, Gracjanato tez fajne imiona z którymi dzieci będą szczęśliwe

Gość A ja........
była tu Ludmiła ale ona się skarzyła- szef nie mówi raczej Pani Miłko

Jak będe miała w przyszłości dzieko to chłopczyk na pewno będzie miał na imie Marcin i nie ma tutaj innej opcji. Dla dziewczynki podobała mi się Adrianna, Ada, Adusia - ale jestem skutecznie zniecęcona do tego imienia ;( Tak ze dla dziewczynki będzie Alicja lub Laura. Podoba mi się tez Karolina ale to moje imie i tak na pewno nie nazwie córki.

Gość A ja........
adrian akurat ok