Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta....

imiona waszych dzieci

Polecane posty

Gość Wszystkie imiona...
...Sa ladne jesli wybieraja je rodzice dla swoich pociech. Akurat ja jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy... wymarzylam sobie Wojtka i jest Wojtek:) Podobaja mi sie rowniez : Stas, Jas i takie Nasze. Teraz marze o Adusi(Ada)

Gość marysia90
Tak. Nadawajmy imiona TYLKO te które się wszystkim podobają. Lista jest krótka ale za to imiona śliczne i nie krzywdzące. Julia, Oliwia, Nikola, Wiktoria, Zuzanna Jakub, Kacper, Mateusz, Bartek Inne imiona są krzywdzące i obleśne. Ta... Ja naprawdę rozumiem, ze są gusta i guściki ale dlaczego jedne imiona są cacy a inne ble? Nie widać różnicy miedzy: 'Nie podoba mi się' a 'obleśne imię, krzywda dla dziecka, obciach...' ? Kultura osobista to chyba obce słowo na tym forum. I jak tutaj nie reagować tym samym?! Ludzie dajcie sobie spokój, bo jeśli dla Was największą krzywdą dla dziecka jest jego imię, które Wam się nie podoba to widocznie macie ogromne szczęście bo jak dla mnie krzywdą dla dziecka jest bicie, molestowanie czy głodzenie(nie wspominając o patologii i braku tolerancji, która jest chyba domeną tego forum). Nikt nie karze Wam lubić Wszystkich imion ale błagam wykażcie się taktem i kulturą osobistą bo wypowiadając się w ten sposób dajecie innym do zrozumienia jakimi osobami jesteście. Znam małą Irenkę, Zosię, Józefinkę i małą Nikolę i świat jest piękny. Każdy jest inny i ma inny gust! A to że jakieś imię imię jest moim zdaniem 'krzywdzące' to już moja sprawa. Pozdrawiam

Gość Stefa76
Jak będą bliźnięta chłopcy, to ja dam im na imię Kazimierz i WIncenty. A dla dziewczynek Scholastyka i Dorota. Nie słucham ludzi zabobonnych i prymitywnych, co dają na imię Jakub lub Daniel. Daniel to nie tylko imię, jest też zwierzę o takiej nazwie. Ja uważam że imię Kuba pasuje pieskowi.

Ja jeśli będzie dziewczynka , to dam na imie Łucja, lub LIlia a jeśli chłopiec ot aleksander lub hubert