Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynnka

Jak znaleźć dobrego lekarza który poprowadzi ciażę, na co zwrócić uwagę?

Polecane posty

Gość katarynnka

Okres spóżniał mi sie2 tygodnie - test wyszedl pozytywny. Teraz boję się, żeby nie trafić na złego lekarza, który może zaszkodzić - w końcu te pierwsze badanie moze być najgorsze w skutkach jeżeli trafię na nieodpowiedniego lekarza :( Proszę poradźcie mi po czym poznać dobrego ginekologa, na co zwrócić uwagę, jaki powinien być?

Gość uppppppppp

Gość aaaaaaaaaaaaaa//
najlepiej popytaj wśród znajomych

nie bój się pierwszego badania - nie jest takie straszne, ani tak niebezpieczne:) a lekarza zawsze możesz zmienić jakby co.. najlepiej zrób wywiad środowiskowy wśród koleżanek i rodziny:) niestety zwykle lekarze lepiej traktują i bardziej się przykładają do \"prywatnych\" pacjentek niz tych z przychodni.. ale są wyjątki. powodzenia i szczęśliwego rozwiązania życzę:)

Najlepiej popytaj wśród koleżanek które już mają ciąże za sobą . Może któraś poleci Ci swojego lekarza .Ja tak właśnie wybrałam lekarza który prowadził moją ciąże .Wybrałam lekarza poleconego przez koleżanka i byłam bardzo zadowolona .

Sama niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i wybór lekarza okazał się bardzo trudny. Popytalam wśród znajomych i jestem bardziej niezdecydowana. Ile koleżanek, tyle opinii i tyleż samo wyborów lekarza. Każda mówi co innego, bo każda ma innego lekarza. Dlatego też postanowiłam nie sugerować się opiniami znajomych. Jeśli nie będę miała do lekarza zaufania, więcej do niego nie pójdę.

Gość katarrynka
Mam taka sama sytuację jak Antos :) Ale racja - zawsze można zmienić tylko iwadomo jak już pójdzie sie do jednego i coś poprzepisuje, zbada, inny może coś inego.. ehh

Gość bziczek
tez miałam ten problem, bo okazało sie że ginka która mnie prowadziła nie jest polożnikiem i musiałam szukać innego lekarza. Wśród koleżanek kazda chodziła do innego (nie każda z czystym sumieniem mogła swojego polecić, więc o tych pozytywnych szperałam w necie i czytałam). Wybrałam takiego lekarza do którego mam dobry dojazd gdyby cos sie działo i który pracuje w szpitalu, dzie bedę miała zagwarantowane miejsce na porodówce. Ponadto to oczywiscie fajna kobitka której nie krępuje sie pytać o cokolwiek, tóra wydaje się rozsądnym lekarzem i akceptuję ją. Minus, że nie ma usg w gabinecie, więc chodzę do innego lekarza (też poleconego przez znajomych)