Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość free time

Czy sądzicie o nakazach kościóła?

Polecane posty

Gość free time

chodzicie do spowiedzi?jesteście w każdą niedzielę na mszy?spowiadacie się regularnie?przestrzegacie przykazań? macie śluby kościelne? a może wbijacie w kościelne nakazy i żyjecie w konkubinacie lub macie tylko ślub cywilny,stosujecie antykoncepcje,uprawiacie sex przed ślubem,nie spowiadacie się i rzadko widać was w kościele? jak to z wami jest?

Gość huhuhu
sram na nie

Gość ja mam je w dupie

nie chodze do spowiedzi, ani do koscioła, nie przestrzegam przykazan, nie ma slubu, a mieszkam z moim chłopakiem(kurna w konkubinacie zyje - jak to smieszni brzmi :D) stosuje antykoncepcje, uprawiam sex przed slubem o zesz kurna do piekła jak nic pójde :o

Gość huhuhu
piekło jest na ziemi a jedyne niebo to śmierć, także spokojna głowa, grzeszcie ile wlezie

Gość ejj
patrz odpowiedzi z 23:24

Gość ejj
pozdro dla wszystkich religijnych naiwniaków 🖐️

Gość ejj
mnie brali za taką kiedy kiedyś chodziłam w glanach złoooooo rlz (;

do piekla ????? teraz to ja oplulem ekran ze smiechu :D..... pieklo jest tu na ziemi i gorzej już być nie moze :O

Gość kurzatwarz
oj może być gorzej, jak cię wsadza do gorącej smoły, a diabełki będa cie widłami kłuć :P

W sumie racja z tym piekłem tutaj... A mnie zastanawia od dawna jedno: czemu zakazuja sexu przed slubem? Pozniej sie dziwia,ze tyle zdrad,rozwodo.Ale przeciez to jest istotna czesc zwiazku i trzeba sie dopasowac.A jak ludzie sie poznaja juz po slubie...nie zawsze maja to szczescie,ze sa dobrani idealnie.

my nie mamy sie dopasowywać.... tylko plodzić dzieci Brak dzieci to bankroctwo kosciola mniej chrztow przyjec bierzmowan weseli pogrzebow

Gość kurzatwarz
ja na spowiedzi przedmałżeńskiej wyznałam, ze się trochę seksiłam i usłyszałam od księżulka, ze jestem dziwką, haha.

Gość
ja sie staram,choc mi to roznie wychodzi i przyznam sie przed wami ze jestem wielkim grzesznikiem.Jest mi z tego powodu bardzo przykro.Wlasnie po to istnieje sakrament pojednania-spowiedz sw.Jezus bedac jeszcze przed ukrzyzowaniem sam ten sakrament ustanowil.Nie chodzi o to zebysmy w ogole nie robili niczego zlego,bo to niemozliwe.Chodzi o to,zebysmy sie po dokonaniu czegos takiego oczyszczali.To jest droga prowadzaca ku dobru,a zatem ku zyciu wiecznemu.Stosuje zasade wiernosci w rzeczach malych.Zawsze staram sie o tej zasadzie pamietac,a to daje naprawde zdumiewajace rezultaty.

skoro powiedzialas o sexsie to znaczy ze uznajesz go za grzech... a czy przyjemnosc :D ba czysta rozkosz moze być grzechem ?

Gość free time
ja do spowiedzi nie chodzę,jak to ktoś mądry powiedział,żeby się oczyścić wystarczy się wysrać:D

Gość
Celibat zostal wprowadzony przez Kosciol Katolicki po to,zeby ksieza skupili sie lepiej na tym do czego sa powolani przez Boga.Sa oni zaslubieni Maryji.To jej zastepy. Rozne rzeczy piszecie o ksiezach.To wynik nie tylko komuny,ale tez tej michnikowskiej propagandy przez ostatnie 17 lat. Mimo waszych obelg i nieslusznych oskarzen ci wlasnie nastepcy apostolow pomagaja nam w realizowaniu zasad ktore ustanowil sam Chrystus wypowiadajac do sw.Piotra slowa"...ty jestes opoka a na tej opoce zbuduje Kosciol Moj a bramy piekielne go nie zwycieza...komu grzechy odpuscicie na ziemi beda im odpuszczone i niebie...-to ustanowienie sakramentu pojednania,czyli pokuty.Jak wiec widac-spowiedz jest konieczna.Poza tym nie wierzymy w ksiezy a w Boga.To co oni robia jest sprawa ich sumienia i oni beda odpowiadac za swoje czyny.Nam maja pomoc w zrealizowaniu celu naszego istnienia tu na ziemi,czyli zbawienia.Thats it.

a ja jestem agnostyczka i niczego nie przestrzegam. ;] ten temat to lol. owieczki laza do kosciola co niedziele, a o chrzescijanstwie mniej wiedza niz niejeden ateista.

Gość free time
ok,nie wierzymy w księzy tylko w Boga,ale to co oni wyprawiają to jest skandal i ludzie mają prawo się buntować! ja osobiście ma w d** księdza,który z ambony wygłasza bzdety o tym jak powinno wyglądać dobre życie,jak mamy postępować,co jest dobre a co złe,a potem rozbija się mercem za kasę z tacy a w piątek wieczór idzie na dziwki.Sorry,ale tak to u nas wygląda!

ale najlepsze to są nuki przedmałżeńskie - ksiadz ktory nie ma pojecia o zyciu w zwiazku uczy biedne owieczki jak ma wygladac małżenstwo! toz to jakies chore. Raczej z psychologiem i seksuologiem powinny byc takie zajecia

i cholernie pomagaja>>> yagon>>> przez swoje zachowanie koscioly swiecą pustkami a za komuny byly pelne ...dobrze pamietam ten czas :) .... niech pomagaja a niedlugo beda msze sami dla siebie wyprawiac

mozliwe ze sie odprawia a nie wyprawia Gdybym chodzil do kosciola to pwenie bym wiedzial napewno :P ;)

Gość free time
tak,a najzabawniej jest wtedy gdy księżulki wypowiadają się o sexie o którym gofffienko wiedzą ( oczywiście w wersji oficjalnej bo w nieoficjalnej to świetnie się zabawiają).Uczą ojca jak dzieci robić.Tego typu sytuacje rodzą śmiezne absurdy!