Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimika

Świadkowie Jehowy

Polecane posty

Gość kalosz sołtysa
W lutym 1949 r. odbyła się w Karlovych Varach konferencja Kominformu poświęcona walce z religią. Szczegóły obrad w Karlovych Varach nadal nie są dokładnie znane; nie ulega jednak wątpliwości, że dokonano w ich trakcie ujednolicenia strategii walki z religią. Od tego czasu działania komunistów przeciwko Kościołom i związkom wyznaniowym zdecydowanie się zaostrzyły. http://www.ipn.gov.pl/download.php?s=1&id=3925

Gość kalosz sołtysa
komunisci nie tylko sj prześladowali ale kk i inne wyznania komunisci zabijali ksiezy a przesladowani katolików to trwały od 1 wieku azd 4

oczywiascie, ze wszyscy chrzescijanie sa przesladowani , dlatego jest plan ze niedlugo za wsparciem ONZ wszystkie religie chrzescijanskie zostana zniszczone , juz nie bedzie kosciolow , cerkwi i td. itp . Niszcza chrzescijanstwo od srodka i od zewnatrz .Chyba kazdy to widzi , kto choc troche mysli i analizuje sytuacje swiatowa .

Gość chrześcijanka
W I wieku nie było katolików tylko byli chrześcijanie, trochę poczytaj. Wbij sobie w Google hasło i sprawdź, kiedy powstał kościół katolicki i nie myl chrześcijaństwo z katolicyzmem.

Gość nazwa tylko
tak samo rusel załozył towarzystwo biblijne traktatowe a pottem przemienili sie na swiadków jehowy

Gość nazwa tylko
jak by teraz kk zmienił nazwę na np świadkowie Chrystusa albo bojownicy Jahwe

Ludzie , po co te klotnie , swiat sie wali , chrzescijanstwo rowniez i zamiast myslec jak byc lepszych chrzesciajaninem , czytac regularnie Biblie aby kazdego dnia starac sie byc lepszym czlowiekiem , isc sladami Jezusa to ciagle przepychanki , to nie filmiki z youtuba maja nas prowadzic przez zycie tylko Slowo Boga Gloscie prawde plynaca z Biblii jak to robil Jezus i apostolowie i zyjcie zgodnie z tym czego uczy Biblia . Rozmawiajamy o czyms budujacym , o naukach Jezusa a nie kiedy co powstalo , chwytanie za slowa i dowalanie jeden drugiemu , czy Jezus bylby z nas dumny? Jak myslicie czego od nas oczekuje ? Jezeli KK jest religia prawdziwa to jego czlonkowie powinni docierac z dobra nowina do innych w duchu milosci i cierpliwosci a wy co robicie? Wyobrazacie sobie Jezusa aby w ten sposob glosil , zwracal uwage?

Gość chrześcijanka
trzeba najpierw czytać Biblię, tak jak robią to protestanci a nie czytać katechizm. Wszyscy mówią o zjednoczeniu chrześcijan ale tak na prawdę nic się w tym kierunku nie robi, bo niektórzy tylko nazywają siebie chrześcijanami a krzyżyk noszą dla ozdoby. W Polsce chrześcijanin znaczy katolik i w tym tkwi problem. Wyssana z mlekiem matki nietolerancja dla wszystkich co nie są katolikami. Jak tylko dowie się że jesteś protestantem, świadkiem lub muzułmaninem to od razu pogarda. A jak by się urodziła np. w Niemczech to by była protestantką.

Gość smieszny dowcip
Spotkały się stworzonka z zakamarków ludzkiego ciała.. Miód z uszu: - Do mnie zagląda czasami taka watka na patyczku i próbuje mnie wyciągnąć, wtedy chowam się głęboko w uszku i nie może mnie dostać. Na to Próchnica: - Do mnie wpada 2 razy dziennie szczoteczka i próbuje mnie za każdym razem wykurzyć, chowam się głęboko między ząbkami i nic mi nie może zrobić... Dołącza się Grzybica Pochwy: - A do mnie zagląda czasami taki jeden łysol. Nie może się najpierw zdecydować czy wejść czy nie, a na koniec zarzyguje mi całą chatkę... Na to wyrywa się Próchnica: - O, o!!! Tego gnoja to ja też znam!!!

Gość bakost
Przeciez sj nie nalezą do chrzescijanastwa sami o tym piszą Nie ma określenia w Piśmie sw świadkowie jehowy Narod wybrany Izrael moglby sie nazwac ale swiadkami czynow Jahwe ale z szacunku tego nie uczynil S j sa swiadkami ale tylko swoich falszywych zapowiedzi konca swiata Russel ze mu nie pasowaly niektore wersety biblijne to je pousuwal S j przeczyta pare straznic i juz wie wszystko bo tylko tam szuka innego spojrzenia nie chce dojrzec Prawda sama sie obroni ale trzeba wiedziec ze haslo - ludzie myslcie to nie boli- jest dla sj obce sS

Gość bakost
do chrzescijanki-- byli w pierwszym wieku chrzescijanie i pismo sw o tym wspomina byli to apostolowie i uczniowie apostolow natomiast o sj nikt do 20 wieku nie slyszal a Jezus mowi ze mamy byc jego swiadkami i przez to swiadkami Ojca tylko przez Jezusa ktorego ludzie widzieli mamy dostep do Ojca glsząc swiatu ewangelie w imie ojca i syna i ducha sw Ewangelią nie sa falszywe zapowiedzi konca swiata Cialo kierownicze wyglasza klamstwa a sj rozglaszaja ze tak mowi Bog Mowi to bog tego swiata on jest ojcem tych proroctw nie trzeba wysilku aby to ujrzec chyba ze ktos dobrowolnie nalozyl sobie klapki na oczy w duchu myslenia sposobem orgazacyji

Bakost - widze ze ty tez nie jestes chrzescijanka , bo tyle jadu z ciebie wycieka ze z Jezusem nie mozesz miec nic wspolnego. Jestes ateistka , nalezysz do New Age czy jeszcze do jakies inne religii niechrzescijanskiej ?

Gość gay_is_ok_friend
Tobin-nie oskarżaj innych o jad. Świadkowie są wspaniale manipulowani, już dzieci od maleńkości na zebraniach są uczone jakie to sa jadowite kościoły, najbardziej katolicki bo to największa konkurencja-oraz jak to wszyscy sa jadowici i nienawidzą. Świadkowie sa uczeni że ich się nienawidzi przez samo wygłoszenie swojego zdania, nienawidzi ich ponoć każdy kto myśli nie tak jak Strażnica kaze albo kto się nie zgadza ze świadkami. Prawda jest taka że sami są uczeni nienawiści i jadu do wszystkich. Tobin-własnie twoje wypowidzi ociekają jadem nienawiści do innych oraz fąłszywymi oskarżeniami, ale tego nie widzisz, bo przeciez świadkowie są doskonali i jako jedyni będą zbawieni. Wyobraź sobie, że ludzie mają wolna wolę, wolność w czytaniu tego co chcą, mogą myslec i mają otwarte umysły, siegają do źródeł i mogą wiedzieć o świadkach więcej niż wie szary otumaniony głosiciel, wykorzystywany przez szatańską organizację. Gdybyś przestał jęczeć o nienawisci to byś mógł zobaczyć że może inni cię kochają, lubią, nie są przeciwko tobie. Może to z troski o ciebie chcą cie uwolnić od zabójczej organizacji, która tylko cię wykorzystuje w doskonały sposób robiąc ci permanentnie pranie mózgu? Pozdro z UK:) Zacznij czytać Biblię-ale nie świadków-tylko normalną, samodzielnie, bez Strażnicy i bez książek-to ci pomoże z pewnością. Możesz też modlić się do Jezusa o łaskę zrozumienia, wsparcie i miłość braterską. Świadkowie naprawdę nie są ci do niczego potrzebni-a czym wcześniej się uwolnisz od tej sekty tym zdrowszy bedziesz-trauma po odejściu jak widziałem po niektórych osobach jest ciężka. A zycie jest piękne i trzeba z niego korzystać, także cieszyc się podróżami i przyrodą a nie marnowac życie na świadków. Wychwalaj Boga życie i dobrymi postępkami a nie wciskaniem ludziom ciemnoty świadków i ich rozpowszechnianiem nienawiści do wszystkich innych. Troszkę więcej tolerancji.

Denerwuje mnie jedno Osobiscie nie mam nic do ŚJ, ale dlaczego od razu zakładają, że osoby które wytykają im jakieś błedy są katolikami i od razu porównują (oczywiście wychodząc na tym lepiej). Otoz nie wszyscy krytykujacy Waszą ślepotę (częstą, jednak nnie wszedobylską) są wielbicielami KK Wypowiadają się tu także ludzie, którzy w Boga wierzą, jednak nigdy do żadnej religii nie przystąpią P. S. Sama potrafię czytać, więc mogę na osobności czytać Biblię, w intymnych warunkach (jak na rangę Pisma przystało), a nie Wy mi przychodzicie do pracy, wyjmujecie Ją i na szybkiego czytacie.... to jest dopiero brak szacunku

Gość bakost tadeusz
Do Tobi- Wybacz ale ja nie widze zadnego jadu z mojej strony jadem wlasnie i to tym najwiekszym bo pochodzacym z serca operuja w stosunku do chrzescian muzulmanie i swiadkowie to wiem z doswiadczenia Pokaz mi w tym co napisalem gdzie czujesz ten jad Napisalem fakty ktore jestem w stanie udowodnic z czasopism Straznicy ktora dla sj ma wieksza range jak Pismo swiete wiem jedno ze swiadkowie czuja sie przesladowani wtedy kiedy sie im pokazuje fakty i te fakty zawieraja publikacje pozastraznicowe Mozesz mi wierzyc ze Pismu swietemu poswiecam wiele czasu mając szacunek tej ksiedze bo jak chrzescijanin uwazam siebie za swiadka nie pogladow straznicy ale za swiadka Jezusa zgodnie z Dz1.8 Swiadkow jehowy i ich doktryne znam bardzo dobrze Wiare kosciola rz-kat do ktorego naleze takze . Swiadkowie unikaja dyskusji wiem to z doswiadczenia ale czy mozna prowadzic dyskusje z osoba ktora przeczytala pare straznic i odrazu twierdzi ze wszystko zna ? Nikt w historii kosciola nie zarzucil zmiany pogladow Kosciolowi u sj jest to normalnoscia Niewlasciwe postepowanie wielu chrzescian nie ma wplywu na prawdziwosc doktryny a sj to utozsamiaja co jest bledem logicznego rozumienia i podejscia Sj nie przyjmuja niczego oprocz tego co pochodzi od nich samych i popadaja w przekonanie ze są pępkiem swiata to widac prawie w kazdej publikacji w ktorych jadu jest uwierz mi wiele Swiadek jest swiadkiem bo on ma mowic czego doswaidczyl aco doswiadczyli sj ktorzy pojawili sie xx wiekow po Chrystusie? Czy to jest jad co pisze? JA sj zapraszam na dyskusje ale bez rezultatu zawsze ich przyjme bo nie odmawiam rozmowy z glosicielami watpliwych prawd zdajac sobie sprawe ze swiat potrzebuje wiarygodnych swiadkow swiatłych i co najwazniejsze świadomych. Zanimcos uznam za prawde ktora jest tylko jedna chce wiedziec kto te nauke podaje.Nie mozna udzielac sobie dyspensy od myslenia,bo nie ma bardziej ślepego od tego ktory dobrowolnie nie chce widziec,bo rozminiecie się z prawdą to odejscie od rzeczywistosci a ten kto kłamie nie ma dla niej szacunku.ćhowanie głowy w piasek jest jednym ze sposobów unikania otwartej konfrontacji z problemem Doctrina christiana jest moja pasją jest to jednoczesnie mój sposób wejscia w sferę sacrum.Jestem i będę za obiektywizowaniem a nie za slepym dowalaniem sj jesli inaczej to zostalo odczytane to przepraszam

Gość ????
Po co zmieniać doktryny jak im nic nie brakuje. Można najwyżej przeprosić że w minionych latach w imię Boga prześladowało się naukowców ( Galileusz i inni ), innowierców ( może w imię tolerancji i bez jadu ),że palono ludzi za to że chcą inaczej myśleć a nawet za czytanie Biblii, że kościoły współpracują i współpracowały z największymi zbrodniarzami świata ( Hitler, Mussolini, Franco i inni ), że usprawiedliwiają zabijanie ludzi na wojnach ( kapelani błogosławią do boju ). A co można powiedzieć o tak zwanych krajach chrześcijańskich ? Największe zdemoralizowanie i otępienie religijne, bo jakby wierzyli w Boga, to byliby wzorem dla świata. Wystarczy poczytać opinii przywódców byłych krajów kolonialnych, które nie stały się chrześcijańskie. Po takiej historii niejednemu wstyd przyznawać się do takiego chrześcijaństwa.

Gość ????
bakost chyba nie wiesz co piszesz, bo napisz które wyznanie religijne w dzisiejszym świecie nazywa się "chrześcijanie", jeżeli mają w swojej nazwie takie słowo, to i świadkom Jehowy go nie brakuje - Chrześcijański zbór Świadków Jehowy. Zabieracie ludzie głos a wiedzy wam brakuje. Douczcie się i nie powtarzajcie głupkowatych bzdetów, które wymyślił niedoczytany intelektualista. Zapewne literatury świadków też nie mieliście ani w ręce, bo nie powtarzalibyście tych samych mądrości. Co do samodzielnego czytania Biblii, to też jesteście w błędzie, ponieważ w zborach Świadków jest cykliczny program czytania samej Biblii, ponadto jesteśmy zachęcani do jej czytania w domu. Tylko człowiek wrogo do nas nastawiony może twierdzić, że czytamy wybiórczo i pod dyktando Strażnicy. Prawda jest taka, że to kościoły chrześcijaństwa nie zachęcają wiernych do czytania Biblii, bo mogli by nie doszukać się Boga w Trójcy, czy nauki o ogniu piekelnym, albo tego że człowiek ma duszę nieśmiertelną. Ile to trzeba wyjaśnień filozoficznych i powołań się na "ojców kościoła" aby to pojąć. To są prawdziwe kłamstwa o Bogu . Dlatego też niektórzy się oburzają na nasze ujawnianie tych kłamstw i na ujawnianie niechrześcijańskiego postępowania duchownych . Do smrodka, nikomu nie narzucamy się i każdy ma wolną wolę, wystarczy że powiadomisz świadka, że nie życzysz sobie jego wizyt i nie będzie cię odwiedzał. Do bakost tadeusz, piszesz o pępku świata, ale zapominasz, że przez wieki kk zrobił się takim pępkiem który nie tolerował sprzeciwu. Twój wpis to wyraźnie nawiązuje do tego pępka. Takie stwierdzenia -"Swiadkowie unikaja dyskusji wiem to z doswiadczenia ale czy mozna prowadzic dyskusje z osoba ktora przeczytala pare straznic i odrazu twierdzi ze wszystko zna ? Nikt w historii kosciola nie zarzucil zmiany pogladow"- tylko to potwierdzają. Trochę pokory i niej uprzedzeń by się przydało panu, Tadeuszu.

Do pana Tadeusz i innych Katolikow! Prosze zwrocic uwage jak ten temat powstal , jakas osoba zapytala sie o namiary na chrzescijanski zbor S.J. i co to spowodowalo? Ze przedstawiciele jedynem prawdziwej religii ( oczywiscie we wlasnych oczach, bo ktory Katolik nie uwaza ,ze KK ma patent na wiedze i prawde) KK zaczeli niesc oredzie Jezusa Chrystusa od atakow : ze pedofilia ( podziwiam , za swobode mowy , bo tylu pedofili ile jest wsrod Katolikow , glownie wsrod wysoko postawionych kaplanow , to nigdzie nie ma )ze mamy robione pranie mozgu , ze mamy Russella za przewodnika , a przeciez wiekoszosc SJ. nigdy nie przeczytala nawet fragmentu ksiazek Russella , ale za to mamy przeczytane i to wiele razy cale Slowo Boze . Ilu Katolikow przeczytalo choc jedna ksiege z Biblii , a ilu przeczytalo ksiazki na temat Papieza JP2 ( swego przywodcy duchowego)? To w takim wypadku podajcie wersety biblijne , w ktorych Jezus lub apostolowie glosili w tej sposob co wy ? Kiedy zaczynali rozmowe od szkalowania i obrazania ? Jezeli w taki sposob byscie glosili slowo Boze od domu do domu , jak to jest nakazane w Biblii ciekawa jestem jakie byscie mieli efekty . W dawnych czasach KK rozwiazywal ten problem sila , albo sie chrzcisz albo giniesz . Czy kiedykolwiek jakis SJ szantazowal kogos z was w taki sposob jak robili to przez wieli wasi duchowi przywodcy ? Czy jakis SJ powiedzial komus z was , ze jak nie zostaniecie SJ to zginiecie? Czy jakis SJ reprezentowal poziom waszych kaplanow? Albo czy w internecie spotkaliscie sie z czym takim , ze jakis katolik pisze na forum np. takim jak to , ze szuka namiary na jakiegos proboszcza i wtedy nagle zaczynaja sie wpisywac S>J. i pisza np: po co chcesz sie z tym pedofilem spotkac? A moze jestes homo i idziesz z nim na randke ( bo w koncu w Polsce ok30 % ksiezy to czynni homoseksualisci , bo uwazaja , ze jak wspolzyja z mezczyznami , to nie lamia celibatu ) Albo ze JP2 byl zydem , bo jego matka do Zydowka i on jest ich agentem aby zniszczyc komune a masoni go promowali( przygotowywali ) juz od lat 40 aby zostal Papiezem . Mozna tak mnozyc , ale czy wy z czyms takim sie spotykacie? Albo jak przychodza do was SJ. gloszac od drzwi do drzwi to czy zaczynaja rozmowe od tego jak KK jest zly czy zwracaja wasze uwage na to czego uczy Biblia ? A moze sa strony internetowe - jakie robia np. Katolicy- w stylu :bylem Katolikiem , prawda o KK Bylam zgwalacona przez ksiedza itd.itp Takich stron nie znajdziedzie , bo SJ nie znizaja sie do takiego poziomu , bo Jezus wstydzilby sie nas gdybysmy w taki sposob sie zachowywali i "glosili" A wy uwazacie , ze jak glosicie w taki sposob jak mozna przeczytac w tym temacie to Jezus Chrystus jest z was dumny czy tez sie za was wstydzi ?

Gość Nie wstydzę się Jezusa
jak wam sie ujawni wasze przekręty to dopiero skaczecie jak ta wesz łonowa

Gość ????
To raczej wy skaczecie (tylko nieliczni) do świadków, że ujawniamy, że choć powołujecie się na Jezusa, to nie czynicie tak jak On nakazał. Zresztą napisano: "Tak więc po owocach poznacie ich. Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mego, który jest w niebie. W owym dniu wielu mi powie: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w imieniu twoim i w imieniu twoim nie wypędzaliśmy demonów, i w imieniu twoim nie czyniliśmy wielu cudów ? A wtedy im powiem: Nigdy was nie znałem. Idźcie precz ode mnie wy, którzy czynicie bezprawie". Czy nie powiedział tu Jezus, że trzeba pełnić wolę Jego Ojca i ze względu na bezprawie, którego dopuszczały się (i dopuszczają) kościoły zostaną odtrącone przez Jezusa? I kto tu się rzuca jak ta wsza łonowa???

Gość lamka 2
Tobin chwilę chwilę żaden katolik nie uważa, że jego religia jest jedynie słuszna! to Wy zamiast Bogiem zajmujecie się udowadnianiem, przekonywaniem i innym nabywaniem. chrześcijanie dążą do połączenia wszystkich religi. a reszty ni się nawet nie chce komentować.

Gość ????
Nie wierzycie, że nadejdzie Armagedon, w którym Bóg Jehowa (JHWH) zniszczy wszystkich ludzi, którzy nie uznają Go za Boga. Nie dość, że sami nie wierzycie, to jeszcze utwierdzacie innych, że to niedorzeczne, Również to, że nastanie raju po Armagedonie jest dla was utopią, ale sam Jezus przyrównał swoje przyjście z czasami z przed potopu: "Albowiem jak było za dni Noego, takie będzie przyjście Syna Człowieczego. Bo jak w dniach owych przed potopem jedli i pili, żenili się i za mąż wydawali, aż do tego dnia, gdy Noe wszedł do arki, I nie spostrzegli się, że nastał potop i zmiótł wszystkich, tak będzie i z przyjściem Syna Człowieczego" (Mat. 24:37-39). Świadkowie Jehowy robią wszystko, aby was o tym ostrzec i oznajmić wam dobrą nowinę o Królestwie Bożym, które nastanie po zagładzie niewiernej ludzkości. A gdy już przyjdzie Armagedon, to nie będziecie mogli powiedzieć, że nie słyszeliśmy. To wasz świat i wasze nauki okażą się utopią. Każdy człowiek ma czas na poznanie Boga, takim jaki jest naprawdę i Świadkowie Jehowy chętnie każdemu w tym pomogą, bo robimy to z miłości do Jehowy Boga i z miłości do bliźnich. Ufamy, że zaskarbiamy sobie tym samym uznanie i życie wieczne u Jehowy Boga. Czego i wam życzymy.

Gość Nie wstydzę się Jezusa
Jest najwyższy czas! W 1917 roku pod koniec pierwszej wojny Matka Boża powiedziała w Fatimie, że wojna za niedługo się skończy, ale w krótkim czasie - za pontyfikatu Piusa XI - wybuchnie nowa wojną jeśli ludzie się pie nawrócą. Ludzie się nie nawrócili i dlatego prze żywaliśniy drugą wojnę, która pochłonęła jeszcze więcej ofiar niż pierwsza. Nasza Niebieska Matka przypomniała o tym dzieciom, że pokój jest darem Bożym i że wojny są karą za grzechy ludzkie. Od końca drugiej wojny ludzkość wciąż jeszcze nie nawróciła się do Boga. Niestety, praktycznie nie ma już dawnego chrześcijaństwa, które przyczyniło się do rozpowszechnienia Ewangelii na calym świecie. Swiat zachodni wyzwolił się od Boga, uważając Go za niewygodnego, a zwrócił się do mamony, której łatwiej można służyć. Przemienił się w społeczność bezgranicznej konsumpcji, oddał się rozwiązłości seksualnej w imię przezwyciężania starego tabu, należącego do dawnych czasów. Niemoralne zapobieganie poczęciu i aborcje uważane są za normalne środki regulacji poczęć, a przynajmniej za takie, których stosowania nie należy zabraniać... I tak można by dalej wyliczać! W naszej zmaterializowanej społeczności nie ma miejsca dla Boga, a ludzie zdecydowali się kroczyć drogą zatracenia. Na krzyżu Pan nasz powierzył w osobie św. Jana całą ludzkość Swej Matce, aby stała się także naszą Matką. Maryja przyjęła rolę Matki bardzo poważnie. Dlatego właśnie pragnie ratować wszystkie swe dzieci; dlatego objawia się na tylu miejscach i usiłuje nas sprowadzić na właściwą drogę. Czas najwyższy, by przyjąć Jej głos, gdyż wkrótce może być już za póź no.

Gość bakost tadeusz
Do TOBIN =Chrystus zagwarantowal nieomylnosc apostolom ich nastepcom Lk 9.16 Gdyby caly Kosciol chrystusowy po smierci Jana odstepczy zle by to swiadczylo o apostolach i ich uczniach Jezus sie modlil za tych ktorych apostolowie pozyskaja J17.20 Czyzby modlitwa jezusa byla bezskuteczna i uczniowie apostolow porzucili prawde Chrystusową? Odstepowali od Jezusa przez wieki jedynie ludzie ktorzy opisani sa w dz20.30 i2p2.1nn Sj powoluja sei na ich wielokrotnir bo oni glosili podobne poglady Te wersety odnosiic nalezy do jednostek lub grup ludzi a nie do calego kosciola jak czynia to sj. Tertulian w 2 wieku pisal do heretykow,, Podajcie poczatek waszych kosciolow i ukazcie nieprzerwany szereg waszych biskupow izby pierwszy biskup jednego z apostolow lub mezow apostolskich mial za poprzednika,albowiem w ten sposob apostolskie koscioly moga...wykazac swe pochodzenie i poczatek(...)kazdy kto by chcial nauczac w kosciele i swa nauke podawac za nauke apostolow ma najpierw wykazac czyim jest nastepcą Mylisz nieomylnosc nauki kosciola z niewlasciwym czasem postepowaniem katolikow Kosciół 1 wieku pomimo ze nauczal nieomylnie byl tak samo grzeszny(ludzie) jak i swiety jak obecnie Jezus w mowie z J13.35 przestrzega nas ze jezeli nie bedziemilosci miedzy chrzescijanami to nikt ich z nim nie utozsamiNie mowil on jednak ze zbyt mala milosc chrzescian bedzie oznaczac falszywosc ich nauki ,,w miare lepszego zrozumienia czegos nieraz trzeba zmienic zdanie,,Niewolnik nie jest natchniony przez boga rozumie tylko niescisle,, itp nie swiadczy to dobrze o tym co glosiszSj nie gwarantuja tym samym niezmiennosci swej nauki to i obecnia twoja wykladnie staje sie falszywa w stosunku do tej ktora bedzie za rok lub dwa. piszesz o chrzescijanach ale spojrz Prowadzenie rozmow na podstawie pism okresla sj jako nie nalezacych do chrzescijanstwa , ed z 1991 roku s23 to co chrzescian nie ma juz na ziemi? To w antiochii po raz pierwszy nazwano uczniow jezusa chrzescianami- nie swiadkami jehowy Chrzescijaninem staje sie przez chrzest w imie ojca i syna i ducha sw zdodnie z mt 28.19 Sj sami pisza ze wielu uwaza ich za falszywych prorokow por Przebudzcie sie4/1993 s.4 i to ma byc wg ciebie jedyna religia przwdziwa ktora jak mozna dodac zarejestrowala sie w ONZ w 1946roku a ONZ to dla sj organizacja sztanska jak to wytlumaczyc? to tak samo jakby kosciol katolicki nalezal do miedzynarodowki komunistycznej ktora miala siedzibe w moskwie

Gość bakost tadeusz
Do ??? Czlowieku pomysl co mowisz myslenie nie boli ale wymaga odwagi Jak mozesz pisac ze sj maja cos wspolnego z chrzescijanstwem kiedy sie deklaruja jako ci ktorzy do chrzescijanstwa nie naleza I co ma wspolnego ONZ z wytracaniem ludzi jeszcze w dodatku o czym nie wspomniales z wytracaniem ludzi pod wodza Jezusa? Czyli Jezus jako ten ktory oddal zycie za braci czyli nas bedzie mordowal teraz nas za to ze nie przyjelismy doktryny organizacji? Jezus na czele organizacji szatanskiej- onz jeszcze jednego nie moge pojac Sj stronia od broni a jezus ma zabijac wszystkich poza nimi czy rownez tych co odeszli od organizacji czujac sie oklamanymi przez ich falszywe proroctwa? Bog ludzi nie oklamuje robi to systematycznie organizacja sj ktora jak pisalem w USA jest zarejestrowana jako spolka wydawnicza Czy jezus zalozyl spolke wydawnicza? Rozmawialem ostatnia ze swiadkiem ktory powiedzial przyparty do muru ze te falszywe proroctwa o koncu swaiata ( a bylo ich ok 20 w140 letniej historii sj) utwierdzily w wiekszej wiarygodnosci odnosnie organizacji - sam to osadz chyba ze myslisz tak samo. I co ty glosisz oredzie o takiej tresci wybacz przyjac moze to wszystko tylko ten co ma juz tylko kisiel w mozgu Mozesz mi wierzyc ale z czla pewnoscia wiecej przeczytalem publikacji straznicy od ciebie czy to ksiazek czy innych nawet takich do ktorych ty nie masz dostepu i nie bedziesz mialbo masz glosic tylko to co zawiera kolejna straznica ale wiedz ze niedlugo bedziesz glosil poprawki do tego co dlosisz obecnie jesli ktos dopatrzy nie sprzecznosci Czy tego wymaga od nas Bog? Powiem ci cos sj mnie unikaja ja ich nie bo przesladowanie sj to ukazywanie im prawdy i to z tego powodu juz pare razy mi grozili w cztery oczy ja sj nie jestem i nikomu nie grozilem i nie zamierzam Mamy sie modlic za nieprzyjaciol a sj modla sie tylko z a siebie i swoich tak wlasnie robili faryzeusze i to jest stwierdzone w nt podstawa dyskusji jest wzajemne dochodzenie do czegos w oparciu o pokazane fakty ale sj dobrowolnie nie chca ich widziec bo dla nich nosnikiem prawdy jest straznica i to jej stewierdzenia sa powtarzane w zborze wiecej jak pisma swietego zawsze uderze sie w piers bo przyznac sie do winy jest nielatwo ale ten ktos tez niech zobaczy jakie sa fakty

Gość ????
do bakost tadeusz, może i czytałeś dużo, ula jak widać to raczej ukierunkowanie. twoje czepianie się jakichś poprawek w zrozumieniu, czy dawniejszych złych obliczeń nazywasz od razu szatańskimi. To Ci powiem tak, o Jezusie też mówili: W Jana 8:48 - Odpowiadając, Żydzi rzekli do niego: Czyż nie mówimy słusznie, że jesteś Samarytaninem i masz demona ? W Mateusza 12:24 - A gdy to usłyszeli faryzeusze, rzekli: Ten nie wygania demonów inaczej jak tylko przez Belzebuba, księcia demonów. Widzisz malutkie potknięcia, które czasami przytrafiały się też apostołom, a nie widzisz zbrodni których dokonywały kościoły. PALILI LUDZI NA STOSACH ( Katolicy i Protestanci ), TYLKO DLA TEGO ŻE KTOŚ INACZEJ NIŻ ONI ROZUMIELI BIBLIĘ !!! Kogo wtedy reprezentowali? Boga czy Diabła? Pan Jezus powiedział w Jana 8:44 - Ojcem waszym jest diabeł i chcecie postępować według pożądliwości ojca waszego. On był mężobójcą od początku i w prawdzie nie wytrwał, bo w nim nie ma prawdy. Gdy mówi kłamstwo, mówi od siebie, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. Prawdą jest, że wolicie wielbić Trójcę niż Boga Ojca, który wszystko stworzył. Pytam się, jaki kościół nazwaliście ku chwale Boga JHWH, Ojca Jezusa, do którego się modlił? Masz zarzuty co do korporacji wydawniczych? to śmieszne, bo takie wydawnictwa są zarejestrowane w niejednym kościele. Bracia rejestrowali się w taki sposób w jaki akurat był możliwy i w taki, aby można było prowadzić ewangelizację w formie wydawniczej. Twoje argumenty, to żadne argumenty. Dałeś się ponieść fali niedorzecznych argumentów wytaczanych przeciwko świadkom. Piszesz, że ci bracia grozili, a może tylko powiedzieli że walczysz z Bogiem a nie z nami. Pewnie moje odpowiedzi dla ciebie, to też będzie napaść na twoją osobę? A może jest tak, że to Ty na nich napadasz słownie, wymyślając tysiące niedorzecznych teorii i nie mają ochoty już z Tobą dyskutować. Naszym celem nie jest spieranie się z tobie podobnymi, bo nikt nie ma czasu na jałowe dyskusje. Jest jeszcze wielu szczerych ludzi, do których trzeba dotrzeć z dobrą nowiną o Królestwie Bożym. Gdybyśmy tracili czas na takie dyskusje, to inni mogliby nie usłyszeć o zamierzeniu Bożym co do ziemi. Jeszcze jedno, naśladujemy JEZUSA, więc z nazwy jesteśmy chrześcijanami, ale nie przyznajemy się do chrześcijaństwa trynitarnego, które splamiło imię Boże krwią niewinnych ludzi. Również Świadkowie Jehowy byli zabijani przez takich chrześcijan, więc nie dziw się że nie utożsamiamy się z wami.

Gość bakost tadeusz
???Widze ze przyjmujesz taktyke unikania odpowiedzi i uciekania od konkretow tak jak robia to sj.Pisma sw czyta sie w calosci i jako calosc rozpatruje Nie ma tam zadnych obliczen To Twoi szefowie kombinowali z datami ( ktore nie maja pokryci w historii)aby postawic na swoimtak zrobiono z 1914 rokiem 1975 i wieloma jeszcze Co z tego wyszlo wiemy Czy to jest zgodne z wola boza? Szatan od Jezusa dostal odpowiedz idz precz dlaczego wy go promujecie nadajac mu miano boga tego swaita i podajac klamliwe teorie za ktorymi niewatpliwie on stoi bo jak inaczej to wytlumaczyc Widze ze nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego dlaczego Jezus w organizacji ma byc uwazany tylko za Syna Bozego Kto nie oddaje czci Synowi nie oddaje czci Ojcu Cala ewangelia jest skoncentrowana na osobie Jezusa ktorego ludzie widzieli i slyszeli stad idą dalsze wnioski Nie zawsze postepowanie duchowienstwa bylo w duchu ewangelii ale to nie stanowi o jej duchu ludzie ci odpowiedza przed bogiem za to Zgadza sie sj unikają odpowiedzi jesli im sie pokazuje sprzecznosci i prawde obiektywna a nie stranicowa mowie ze koncza dyskusje Mam ksiazki na ktore sj powolywali sie i cytowali z nich fragmenty w straznicach ale falszujac teksty w jakim to jest duchu szatana czy ewangelicznym? takie postepowanie jest celowe gorsze jak grzech kosciola bo falszujace prawde dla ogolu Czy jak adam zgrzeszyl to Bog przestal byc bogiem i przeslanie Boga stalo sie falszywe? Czy na tej podstawie tez bys od boga odszedl? Czy jak sa w waszej spolecznosci molestowania zon przez mezow i inne naganne czyny czy wszyscy sa tacy sami-wiem ze nie wiec pomysl co piszesz i nie oszukuj siebie .chrzescijanie ratowali zydow takze i sa zawsze dwie strony kazdego medalu ale prawda ewangeli jest jedna i my mamy ją przyjmowac a nie korygowac bo inaczej przyjdzie nam przyjac doktryne organizacji sadzeni bedziemy z czynow i to uczyni syn bozy a sj mowia ze moga sie zadeklarowac gdzie juz beda po smierci??? jeden taki mieszka w gdansku. czy gloszac cos takiego mozna mowic ze sie prorokuje w imieniu boga W takim razie Bob jest klamca Iboli mnie takie podejscie bo i ma co a sj mowia ze to jedyna prawda od jedynej bozej organizacji ktora uznaje bog na ziemi Trzeba miec cos z glowa aby mowic ze sj sie dowiedza kiedy przyjdzie czas na rozpoczecie sie Armagedonu por.,,Od raju utraconego do raju odzyskanego(196o)s206 Nauki sj oparte sa na rozbudowanym systemie odnosnikow do biblii por straznica4/1993s7 Przesledz dokladniej co pisza wasze publikacje i uimij je w calosc zamiast mi zarzucac tendencyjnosc Bronie tego w co wierze i co czerpie z ewangelii a nie ze straznic kiedy Jezus przekazal swoje pelnomocnictwo orhanizacji? Cialo kierownicze jest omylne to wy piszecie w swoich publikacjach Nie mozna glosic slepo niczego jesli masz watpliwosci mow prawde i nie uciekaj od problemu ale ty tego nie potrafisz zrobic bo zlekcewazysz porzadek teokratyczny- tak czy nie pozdrawiam

Gość gay_is_ok_friend
do Tadeusza. Nie ma sensu dyskutowanie z osobnikiem, który jest zamknięty na argumenty. taki nigdy nie odpowie rzeczowo. Kiedyś rozmawiałem, dyskutowałem ze świadkami, ale doszedłem do przekonania, że tylko nieliczne osoby prawdziwie są zainteresowane dyskusją oraz myśleniem. Inne klepią co im przekazano na zebraniu teokratycznej służby królestwa. Mają schemat-zainteresować, wciągnąć w dyskusję i wciskać swoje aktualne tematy. Jak się z nimi nie zgadzasz to jesteś odstępcą/nawet jak nigdy nie byłeś świadkiem/, kozłem skazanym na zagładę/tu jest ich miłosierne podejście oraz osądzanie innych bez czekania na osąd wyższej instancji itd./. Nie mają pojęcia, że istnieje wolna wola i człowiek np. ma możliwość wyboru swoje drogi życia, a Jezus kocha wszystkich obojętnie kim są. Ludzie są niedoskonali, mają swoje grzechy, ale to co wyrabiają świadkowie to jest czyste sekciarstwo. Pięknie marketingowo zorganizowana organizacja starozakonna. Żydzi byliby dumni z takiej organizacji, zresztą niczego gorszego po masonach nie można się było spodziewać. Samo się napędza i dba o wspomaganie własnego koryta. Cokolwiek usłyszy się jako prawdę wynikającą z faktów historycznych uznawane jest jako atak na organizację oraz ich prześladowanie-bardzo wygodne tłumaczenie. Biedni tylko ludzie którzy chcąc szczere wierzyć i coś robić zawierzyli tej organizacji. Kiedyś niektórym oczy się otworzą i zrozumieją ile lat swojego życia zmarnowali poprzez fatalne wybory-ale mają wolną wolę i nic na to nie poradzisz. A na rzeczowy argument odpowiedzi nie otrzymasz. Zawsze będzie tylko formułka omijająca temat-chyba osobnik który ci odpisuje jest starszym bo jest wytrenowany w wykręcaniu się sianem. Ty go pytasz czy lubi gorącą czekoladę a on ci opowiada o pogodzie w Senegalu-to jest właśnie ich strategia-rozpraszania -jeśli ktos rzeczowo podaje argumenty przeciw. Szkoda czasu na dyskutowanie z takimi osobnikami. Oni wiedzą doskonale w czym siedzą i jakie mają zadanie. Sami czerpią korzyści oraz zaspakajają swoją osobistą potrzebę władzy nad innymi. W TOZ ładnie się to nazywa. No ale nie każdy świadek studiował więc nie ma co o tym dyskutować. Kiedyś zabraniali studiów, nawet pójścia do liceum-bo to groziło rozwojem samoświadomości oraz horyzontów myślowych dzieci, więc ich "odejściem" do świata. Jednocześnie wskutek nacisku i powolnego odejścia od teorii końca świata dzisiaj, jutro, w tym roku zezwolili na naukę, nawet niektórzy swiadkowie zostają lekarzami-co kiedyś było wyśmiewane/bo przeciez w królestwie nie będzie chorób to lekarze niepotrzebni/. Kiedyś objawiali przyjście Jezusa tak jak w Biblii, widzialnie, wyczekiwali go, z tego wyczekiwania grono kierownicze objawiało taki koniec tych czasów albo to czy owo-znaki-teraz juz nie wiem co objawiają bo przecież według nowych nauk Jezus już przyszedł ale niewidzialnie i panuje z nieba. W ogóle ich nauki są coraz bardziej zagmatwane i coraz więcej w nich sprzeczności. Kiedyś były oczywiste błędy-teraz sa pogmatwania, w których już nie dojdziesz do ładu. Pozdrowienia i nie przejmuj się świadkami, szkoda twojego czasu na to. Lepiej iść na spacer i rozmawiać z kotkami na drodze oraz cieszyć się Słońcem i kwiatami wokół.

Gość ????
Jak na razie to od paru stron to wy katolicy i protestanci szkalujecie tylko a nie potraficie przyznać się do przynależności do religii, które masowo zabijali ludzi. Więc pytam, Kto tu ma klepki na oczach. Usprawiedliwiasz inkwizycję, jako błędy ludzkie? To mafijna organizacja, której celem było likwidowanie oponentów. O jakiej prawdzie chcesz dyskutować? O tym, że tolerujecie morderców ( jak Hitler) w kościele i nigdy nie został z niego wyrzucony? To są fakty, a nie jakieś naciągane spekulacje t, że coś tam pisało, albo że tak napisaliście. Fakty są takie, że z ręki Świadków Jehowy nikt nie zginął. Jezus powiedział, że pierwszym zabójcą był diabeł i ci którzy zabijają innych są jego dziećmi. Dobrze mówisz, że nie mamy ze sobą nic wspólnego.

Gość ????
Lubicie zadawać wiele pokrętnych pytań, ale sami nie lubicie odpowiadać. Czepiacie się mało istotnych spraw, ponieważ najważniejsze jest aby wielbić Boga Biblii. Wy Go inaczej od nas pojmujecie. Zrobiliście z Jezusa Boga Najważniejszego i w dodatku Boga w Trójcy. Może znajdzie się wśród was taki, który napisze mi, gdzie jest napisane w Biblii, że Jezus nazwał siebie Bogiem? albo gdzie powiedział, że jest Bogiem w Trójcy. Proszę o pokazanie czarno na białym a nie , że tak to należy rozumieć. Często powołujecie się na słowa Tomasza, ale jego okrzyk zdumienia niekoniecznie potwierdza waszą teorię, że Jezus jest Bogiem ze Starego Testamentu. Dzisiaj wielu ludzi gdy dozna jakiegoś "cudu", to krzyczy z zachwytu- Alleluja. Albo powołujecie się na słowa - alfa i omega, których użył Jezus. Czy to ma coś potwierdzać? Ja też mogę powiedzieć, że w pewnych sprawach jestem alfa a w innych raczej omega ( lub podobnie), czy to od razu świadczy, że robię z siebie boga? Bzdura. Który z apostołów po śmierci Jezusa nazywa Go Bogiem w Trójcy? Powiem tak, do swoich dogmatów próbujecie dopasować szereg wersetów, ale żaden z nich nie jest stuprocentowy. Nie rozwadniajmy się na mniej znaczące tematy, tylko udowodnijmy w co wierzymy. O naszym Bogu JHWH jest mnóstwo wersetów, a o waszym Bogu w Trójcy ani jednego. Dlatego, że dogmat ten powstał dopiero na drugim soborze w 381 roku. Jeżeli jest to kłamstwo to proszę mnie wyprowadzić z błędu. Tak samo jeżeli Inkwizycja była tylko kółkiem różańcowym, to wszystkich tu publicznie przepraszam, widocznie bzdury wypisują w encyklopediach.