Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten który pokona trądzik

Mój sposób na walke z trądzikiem--ocencie

Polecane posty

Gość TA MĄDRA WIELCE
zgadzam sie z fajny masz nicki ciastko z kremem

Gość guzik prawda
sperma co prawda zawiera tez i cynk,ale nie tylko posiada tez mnustwo bakteri które powoduja ogniska zapalne

Mi pomogła bardzo maść Acnederm na noc smarować miejsca z wypryskami, dermatolog powiedziała, że gdyby mocno wysuszała to w dzień krem nawilżający, ale nie wysusza mi prawie wcale a pryszcze zniknęły

bron Panie Boże od takiego zestawu!!!! garnier wysusza jak pieron!! wiem po sobie. brevoxyl wysusza potwornie!!!! chcesz mieć twarz czy papier ścierny?? idz do dermatologa, to się szybciej wyleczysz i nie zmasakrujesz tak jak tym zestawem!!

hmm powiem tak że spuszczac sobie samemu na twarz sie nei będę obejdzie się bez spermy chociaż jeśli któraś z was chce spróbować z tą spermą to jestem do usług;p. Zawsze myślałem że twarz się powinno myć 3 razy dziennie szczególnie tę z trądzikiem bo wtedy szczególnie ważna jest higiena. Zrezygnuje z toniku popołudniu. A parówki będe robił 3 razy w tygodniu tak samo 3 razy w tygodniu będe robił peeling. Zobaczymy czy to pomoże. A co do mydła siarkowego to używałem. Zużyłem 3 kostki , potem twarz smarowałem kremem bambino ochronnym zawierał cynk. Wyczytałem o nim na kafeterii, ale nic mi to nie poogło. Jescze jakieś rady? czy naprawde mam zrezygnowac z mycia twarzy po południu? Przeciez teraz jest lato buźka sie poci i warto ją odświeżyć i wymyć 3 razy dzienniem, co innego w zime gdy się tak nei pocimy

a no i prosze was nie piszcie więcej żebym poszedł do dermatologa bo nie pójdę byłem u 2 i nic nei pomogli tylko im portfel troszke napełniłem. Antybiotyków brac nie będe. DERMATOLOG ODPADA!!! Może podajcie jakie zioła warto użyć do parówki i opisałybyście co każde z nich daje?

Gość i słuszna decyzja
z tym dermatologiem,ale warto tez sprawdzic jelita czyli oczyścić z wszelki zalegajacych kałem przestrzeni układu pokarmowego,bo najczesciej tak jest ze zatruwamy sie własnym kałem a te wyłazom nam poprzez skóre,a my je pilegnujemy od zewnatrz,a przyczyna jest wewnątrz

Gość kosmetyki to wyciąganie kasy o
gdy skóra jest zdrowa to możesz sie tym kałem wysmarować i ci się żaden syf nie zrobi. Gdy skóra jest chora, to możesz myć 10 x dziennie i będziesz mieć syfy. Działanie na skórę od zewnątrz niewiele daje, ale widzę że jesteś uparty - powodzenia. Do idioty piszącego o spermie: najlepiej sam sie wysmaruj i zobacz jak pięknie wysusza skórę, jesli dodatkowo myjesz 3 razy dziennie to bedziesz mógł ją sobie zedrzeć, albo sama ci odpadnie. Poza tym nudzisz już :o

Tu na kafeteri masz recezje róznych kosmetyków kremy, żele do mycia twarzy,maseczki wejdz i pocztytaj sobie\"Damska Torebka\'\'tam to znajdziesz.A jesli chodzi o mycie twarzy wystarczy dwa razy dziennie,rano i wieczorem.A jesli już musisz w ciągu dnia przemyj ją tonkiem i bedzie ok.Pozdrawiam!

Gość moniczek
ja mialam problemy z trądzikiem kilka lat. leczylam sie kosmetykami na własną reke, poszlam do dermatologa dal mi coś do smarowania i tez gówno pomogło. jedynym sposobem okazały sie leki douste. bralam ponad rok i było b. drogie:( ale pomoglo. jeśli twój tradzik jest nasilony to radze nie trać czasu- i zacznij sie leczyc.

Gość gacie pierdoły
gowno wiecie śmiecie. Trzeba myc twarz cześto żeby była czytsa. Do dermatologów to można sobie chodzić żeby ich przelecieć. Bo w walce z trądzikiem nei wiele pomagają

Gość 3 razy dziennie
to za dużo

Gość dajcie swoje plany
Mam super pomysł, niech każda z was napisze swój plan co dokłanie i kiedy używała w walce z trądzkime bądz jeszcze używa i jakie to daje efekty, no dawajcie dziewczynki

Gość dfstsdf
no kaman jestem ciekawa jakie macie

rano - ziemia wulkaniczna do mycia (wysusza o wiele mniej niz wszystkie srodki myjace, zawiera wiele mineralow i dokladnie oczyszcza) po myciu tonik z octu jablkowego w stezeniu 1:5 z woda destylowana, na to mleczko-krem MG z szałwią lub olejek do twarzy (olej ladnie i na dlugo matowi) po poludniu zmywam makijaz mydlem alep lub żelem babydrem (ten ostatni jest naturalny, lagodny, nie wysusza i nie podraznia) - na to tonik i jeśli skora sucha to krem, jeśli nie to zostawiam na noc tonik, jak skora sucha to sheabutter, a na pojedyncze pryszcze olejek herbaciany, lawendowy lub sandalowy jeśli ropne stany zapalne - to smaruje propolisem a na to maścią tribiotic 2x w tyg maseczka z zielonej glinki 2x masecza z drobno zmielonego lnu, platkow owsianych, rumianku, nagietka do tego łykam tran, rutinoscorbin, drozdze ze skrzypem i pokrzywa staram się unikać słodyczy, smażonego, białego pieczywa jem saładki z oliwą extra virgin myślę że to podstawa....

ważne też jest -- jeśli po nocy skóra nie jest tłusta - to wystarczy tonik z octu, zmyje drobne zanieczyszczenia, a nie naruszy bariery ochronnej.... wogóle biorąc pod uwagę ile chloru jest w kranówie, to trzeba jej unikać jak się da.....raz max 2 razy dziennie... http://www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm zanim coś kupisz -- polecam tę stronę -- jest wiele naprawdę cennych rad

Gość to jest bez sensu
Co mi po czyimś sposobie walki z trądzikiem, mogę sobie to poczytać na zasadzie ciekawej historyjki.... jest wiele odmian trądziku i nie ma co się sugerować tym co ktoś inny używa.

Gość tradzik mnie rujnuje
Wiesz-z mojego doswiadczenia to tylko pani dermatolog jest wyjsciem,albo chocby pomoca.Pod zadnym pozorem nie kosmetyczka!! Moj tradzik byc moze juz bylyby znikomy gdy nie ona! Ona wyciska krostki,co powoduje jeszcze szybsze wydzielanie loju,a co za tym idzie nasilenie sie wypryskow...Skora stara sie nadrobic wszystko i wysypuje....

A-3 razy dziennie nie myje sie skory.Robi sie to dwa razy-rano i wieczorem.Pod zadnym pozorem nie uzywa sie mydla! Bardzo dobry jest zel duac-kosztuje okolo 40 zl.Ale pomaga naprawde.Niestety mi pomogl,ale potem zmienila mi pani dermatolog lek i po nim mam katastrofe.A duac potem probowalysmy jeszcze raz wkrecic i co wyszlo-piekla mnie skora,wygladalam jak mieszanka buraka z chinczykiem-czerwona z tak opuchnitymi oczami ze szok.Ale to najprawdopodobniej byla reakcja wywolana niedoleczonym stanem zapalnym po poprzednim leku.Takze duac naprawde polecam.A ja musze moj wyrzucic :( Zostal mu miesiac waznosci-bo po otwarciu mozna go uzywac przez 2 miesiace.A moj juz prawie miesiac lezy.Caly w zasadzie-uzulam go ten jeden jedyny raz

A-jezeli masz ostre stany zapalne to sie jak najdalej trzymaj od peelingu.On tylko pogorszy Twoj wyglad-po prostu rozniesie wszystkie zarazki na cala twarz a tego raczej nie chcesz prawda...Moja pani dermatolog mowi,ze jestem bardzo madra jesli o te sprawy chodzi :) I,ze niedlugo usiadziemy razem:) Jakos sobie pomoc nie potrafie.Ale coz taki moj los.Ja mam chyb dodatkowo problemy z hormonami...-nieregularne miesiaczki,nadmierne pocenie...Wiec to tez ma wplyw na dzialanie lekow.Musze do endokrynologa prywatnie pojsc,bo panstwowo to mam najblziej 60 km od siebie i jest zajete do konca roku! koszmar

jak to nie możesz ise sugerować tym co ktoś używa, skoro pytasz przypadkowych ludzi na forum czy twoja kuracja jest dobra w mojej występują przynajmniej sprawdzone sposoby, jak najmniej chemii - a nie jakis zestaw drogeryjny co jest dla wszystkich, czyli dla nikogo --- zielona glinka, ziemia wulkaniczna --- mozesz poczytac gdziekolwiek o ich skuteczności -- ocet jablkowy -dziala mocno przeciwbakteryjne, odżywczo na skore -- krem bez zapychaczy i chemicznych konserwantów -- len łagodząco i kojąco --propolis - gojąco, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie -- antybiotyk - to każdy wie

przy stanach zapalnych mozna zrobic peeling z aspiryny rozpuścic 2 aspiryny w łyżce kefiru, nałożyć na 15 min, a potem wmasowac jak peeling i splukac... aspiryna jest przeciwzapalna wiec nie rozniesie bakterii, a raczej ładnie załagodzi stany zapalne

Gość plany innych bardzo pomagają
To oczywisye że czytanie cudzych planów pomaga!! bo sami nie dotrzemy do wszytskich informacji o każdym śrkdu a tak uczymy się na błedach innych.

Gość Malwina6574
a czy zauważyliście że dobre i skuteczne środki znikają z aptek? kiedyś używałam emulsji Aknefug, była skuteczna, ale firma niemiecka zrezygnowała z niznanych przyczyn ze sprzedaży do Polski. Ostatnio zapytałam się o drożdze w tabletkach Dolovit, kiedyś brałam i były skuteczne - teraz juz ich nie ma.

Gość sadf
masz racje rzeczy z apteki są lepsze niz z rosmanow itp

Gość katie z havany
a ja wam teraz coś napisze , w tej chwili moja twarz wygląda tak ładnie jak.... no w każdym razie bardzo dawno tak nie wyglądałam, mój sposób to: przede wszystkim opanować się żeby nic nie wyciskać i zrezygnować z make-up-u, to naprawdę baaardzo pomaga, a do tego myję twarz mydłem siarkowym, potem przemywm tonikiem który sama zrobiłam i uważam że jest suuuuuuuuper, bo znikają mi po nim takie grudki i wągry i pory sie trochę zmniejszyły, no i na koniec smaruję twarz kremem hipp:)

hej:) ja osobiscie uzywam mydelka siarkowego i zelu benzacne 10%. no i kremu babmbino. bo ten benazcne strasznie wysusza skore.co do diety to mysle ze ona nic nie daje. czy sie je slodkie czy nie to nie robi roznicy. czy ktos z was tutaj stosuje benzacne>>>???

Gość Lejdii
garnier to lipa. fajnie ze tanio ale zbyt wysusza skóre. pozdrowienia