Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana pipi

POMOCY!!!! MOJ Mąż MA FATALNE WYNIKI BADAN NASIENIA !!!!!

Polecane posty

Gość załamana pipi

NIE ZNAM SIE NA TYM ale z tego co tu pisze to jest kiepsko objetosc - 5 ml barwa biala czas ulynnienia 30 min. PH 8,2 ogolna ilosc plemnikow w 1 mm3 - 123,750,000 ilosc plemnikow: o ruchu postepowym - 9% ogolnej ilosci slaboruchliwych 35% -II- o ruchu drgającym 7% -II- MARTWYCH - 49 % ogolnej ilosci formy patologiczne wsrod plemnikow w % glowka: duze 9%, male 3% witka: dlugie 5% , krotkie 6% dotyczace calosci - 4% aglutynacja (-) leukocyty 2-4-6 wpw erytrocyty sw 0-2 wpw komorki nablonkowate 0-2 wpw i najgorsza krzywa migracyjna plemnikow "prawdopodobnie plodni">>>prawdopodobnie nieplodni ____25w 5 minuciea powinno byc powyzej 50 JESTEM ZALAMANA NIE WSPOMINAJAC O TYM ZE MAM PCOS

Gość nawet nie myśl o tym żeby
mu nie powiedzieć jeśli nie wie. mnóstwo kobiet tu pisze zę znają słabe wyniki facetów (albo swoje które są idealne więc to musi byc "wina" faceta za brak ciąży) i postanawiają ukryć ten fakt przed nimi, zeby im oszczędzić przykrości. straszne.. mam nadzieję ze twój facet wie co jest grane i może podjąć jakieś kroki ku polepszeniu sytuacji..

Gość załamana pipi
tak moj mąz wie o tych wynikach nie mialam zamiaru przed nim tego ukrywac :9 i on chce sie leczyc ale czy to cos da ?? skoro jest tak fatalnie ???

Gość nawet nie myśl o tym żeby
na pewno warto. pomyśl jakie mogą być efekty leczenia :):) trzeba wierzyć i się nie załamywać. ja trzymam kciuki żeby się udało, na pewno na kafe jest masa dziewczyn z podobnym problemem. innym szybciej się udaje zajść w ciążę, innym wolniej, niektóre próbują latami.. ale dlaczego wy nie macie być w tej pierwszej grupie? ;)

nie mart sie.Mojej kolezanki z pracy mąż nie ma wogole plemnikow!!!Jest spawaczem od 6lat.A u was jeszcze nic straconego!!!!

Gość racja racja
a moze mezus to miesniaczek czyli brał swego czasu sterydy

Gość załamana pipi
moj mąż jest szczupły nigdy nie bral sterydow nie cwiczy forsownie pracuje krotko bo okolo 2 lat nie ma pracy szkodliwej, ale skad te martwe plemniki i az tyle ??????? mamy po 24 latka

A nie pali duzo?A alkohol???Narkotyki?No wiesz tak pytam bo to tez wazne

Gość agusiaczek07
znajdzcie dobrego androloga i niech szybciutko zaczyna sie leczyć, te wyniki nie są takie tragiczne, pozdrawiam.

Gość ups ups
oj przestań tu dziwaczko chisteryzować .

Może te wyniki nie są najlepsze, ale też nie są beznadziejne! Znajdźcie dobrego androloga czy endokrynologa. Przecież jest jeszcze in vitro. Nie załamujcie! Trzeba leczyć się i wierzyć. Nie w takich przypadkach medycyna zdziałała cuda.

Gość załamana pipi
moj mąż nie pali w ogole kawy również a pije tylko piwko przy okazji bardzo rzadko :( upsups>>>> wiesz co nawet nie wiesz co ja przezywam zachowaj swoje komentarze dla siebie byc moze ty juz jestes mamą i dlatego mowisz ze ja histeryzuje ja naprawde czuje sie z tym zle tym bardziej ze mam PCOS brak owulacji i w ogole klopoty z hormonami :( powiedzcie mi czy jest szansa to wyleczyc co prawda ma tych plemnikow troszke ale dlaczego az tak duzo jest martwych ??????

Gość a ja chcem odpowiedzieć
no to chyba tu na kafe nic nie dowiesz si e,trzeba chyba do specjalisty

Gość ja powiem moze tak

Gość taka jedna co to przeszla
moj maz mial ruchliwych tylko 34% w tym 0 w stopniu szybkim, byli lekarze ktorzy powiedzieli SZANS BRAK NA NATURALNE ZAJSCIE W CIAZE az znalazl sie taki ktory powiedzial ze podleczyc trzeba i ze 1 wynik nie jest miarodajny. kolejne badanie maz powinien powtorzyc za 3miesiace. czy on mial tylko badanie plemnikow czy tez i hormonow? przy twoich problemach z hormonami mysle ze czas znalezc speca od nieplodnosci ktory zie kompleksowo wami zajmie i skieruje meza do androloga a teraz mala ciekawostka - zaszlam w ciaze w cyklu w ktorym maz mial zrobione te badania, jakis tydzien pozniej, wkrotce rodze wiec pamietaj warto wierzyc i nie tracic nadziei bo cuda wcale nie zdarzaja sie tak rzadko....

Gość taka jedna co to przeszla
aaa no i moj maz nie zdazyl zaczac nawet kuracji wiec to nie jest zasluga lekarzy ani medycyny... jesli jestes wierzaca to sie pomodl do Sw Judy - patrona spraw niemozliwych... zycze powodzenia i za pare miesiecy slicznego maluszkaq!!!

Gość załamana pipi
taka jedna co przeszła >>>>> slicznie Ci dziekuje za takie słowa, ja wierze tylko dlaczego akurat nas to spotkało :( Zycze powodzenia i jeszcze raz dzieki musze sie wziasc w garsc i zaczac leczyc..... ❤️

Gość do autorki pipi
Mój mąż też ma słabe wyniki nasienia więc temat jest dla mnie na czasie. Rozumiem co czujesz, co przeżywasz. I proponuję aby Twój mąż zrobił wszeslkie możliwe badania hormonów, posiew nasienia aby wykluczyć ewentualne zapalenia bądz bakterie no i koniecznie usg jąder aby sprawdzić czy nie ma przypadkiem żylaczków powózka nasiennego-one są w dużej mierze przyczyną małej ilości plemników. Mój mąż tydzień te,u robił takie usg i okazało się że je ma...czeka go zabieg ich usunięcia a wtedy mamy nadzieję że nam sie uda. W większości przypadkow kończy się to pozytywnie! Najgorezj nie znać przyczyny kochana więc nie łam się tylko działajcie dalej i szukajcie co jest nie tak. Trzymam kciuki!!!

Gość fajne cycki
kup mace(czytaj makę) po miesięcznej kuracji plemników jest ok 3 razy więcej-to jeśli chodzi o ilość. co do jakości-L karnityna-po 2-3 miesiącach te o słabym ruchu będą jak perszingi. U nas było tylko 25 % brupy "B" a "A" wcale. po l karnitynie po 2 miesiącach było 50% grupy "A", 35%"B", 13"C", brak ruchu 2%

Gość załamana pipi
dziewczynki dziekuje za wskazowki, ale powiem szczerze ze nadal nie moge w to uwierzyc , mysle ze to jakis sen i wkrotce obudze sie z niego i wszytsko bedzie wporzadku.........

Gość powiem tak
ludzie z gorszymi wynikami zachodza w ciaze i to naturalnie, a ilością martwych plemników nie przejmuj się, natomiast 123 mln plemników w 1ml to jest bardzo duzo

Gość powiem tak
kto wam w ogóle powiedział ze to są złe wyniki?

Gość kajajajaaj
Histeryzujesz kobioto, dobrze ci ktoś tu napisał. Szaty rozdzierasz prawie, jakbylaś się dowiedziała, że mężowi zostały dwa miesiące życia. "Dlaczego nas to spotkało?" Co za idiotyczne pytanie. A dlaczego nie? Co, wydaje ci sie, ze jest jakaś logika w tym, kogo spotykają nieszczęścia? Że ktoś sobie na nie "zasłużył"? Wiec weź się w garśc i nie pisz głupot. Są większe nieszcześcia, z twoim problemem można coś zrobić. A jak nie można, to jest jeszcze adopocja i w ogóle nei wszyscy muszą się mnożyć. Po prostu niektótrych genów lepiej nie przekazywać dalej.

Zalamana pipi moj brat tez mial bardzo slabe plemniki,jak poszedl z wynikiem do lekarza ten mu powiedzial,ze nie ma szans na leczenie,ale bratowa nie dala za wygrana i poszla do innego lekarza ten jej powiedzial,ze dopoki jaki kolwiek plemnik zyje jest nadzieja,ze da sie z tym cos zrobic.Brat najpierw byl na tabletkach,ktore nie pomogly,ale po braniu zastrzykow bratowa zaszla w ciaze,teraz maja dwoch synkow.Zalamana pipi badz dobrej mysli na pewno wam sie uda.Jesli lekarz postawi zla diagnoze sprobojdzie u innego ,moj brat jest takim przykladem.Zycze powodzenia.

kajajajaaj ty chyba nie masz dzieci,albo ich nie lubisz. Jak mozna napisac cos takiego,moze u ciebie geny sa nie w porzadku

Gość agusiaczek07
ja mam pytanie do "fajne cycki". Możesz mi napisać, co to jest to mace i gdzie sie kupuje? Dzięki.

agusiaczek---------cos o macy dla Ciebie: Opis: Maca - sproszkowany korzeń maki (Lepidium meyenii Walp.) opakowanie 45 kapsułek Dla kogo: Polecamy wszystkim mężczyznom starajacym się o dziecko, a szczególnie tam gdzie jest obniżona ilość i ruchliwość plemników. Preparat ten może poprawić parametry nasienia o 180%. Badanie kontrolne należy przeprowadzić po 3 miesiącach stosowania. Maka stymuluje jajniki pośrednio poprzez regulację funkcji przysadki mózgowej, obniża napięcie przedmiesiączkowe oraz łagodzi skutki menopauzy Działanie: Substancja aktywna w macy to arginina (stanowi ona 80% bialka płynu nasienego). Podnosi ruchliwość i liczbę plemników i jest odkryciem XXII medycyny naturalnej w walce z niepłodnością męską. Obecność prostagladyn i steroli w korzeniu maki polepszają funkcję seksualne jednak wyniki do tej pory nie wskazują jednoznacznie czy jest afrodyzjakiem. Lepszą kondycje seksualną lekarze raczej łączą z polepszeniem stanu zdrowia w trakcie przyjmowania macy. Maca poprawia również pamięć, metabolizm, daje efekt energizujący i rewitalizujący, łagodzi stresy. Powyższe informacje i badania zaczerpnięto z książki dr Marka Prusakowskiego \"Maca\" Zastosowanie: Dla poprawy parametrów nasienia 3 razy dziennie po 1 kapsułce w trakcie posiłku. Poprawę można zauważyć już po 1 miesiącu stosowania, pełny cykl leczenia trwa 3 miesiące. Dla lepszego efektu polecamy na wieczór macę z bioselenem a rano i w południe zwykłą macę www.sklep.starania.pl

Gość załamana pipi
witam !!! musimy powtorzyc te badania moze wyjda lepsze ja nadal jestem zalamana bo nie odsc ze te badania takie to jeszcze ja mam problemy mam PCOS i brak owulacji :(

Gość agusiaczek07
Kruchaa - dziękuję Ci bardzo za informację, nie słyszałam o tym leku, trzeba będzie spróbowac ;)

Gość maja2000
a gdzie mozna dostac ta mace, mieszkam w Irlandii gdzie to mozna kupic??? pomocy!!!!